Баща ми е наел бодигардове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Баща ми е наел бодигардове
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2592 пъти
Здравейте! Пише ви едно притеснено момиче, на 22 години съм от голям град. Нямам братя и сестри.. Уча доста хубава специалност в елитен университет. Съвсем нормално момиче съм-обичам да излизам по кафета и дискотеки, да се забавлявам имам и доста приятели с които прекарвам свободното си време. Преди няколко дни бях на кафе с моя приятелка когато забелязах на отсрещния тротоар две доста здрави момчета първоначално не обърнах никакво внимание но след това отидохме с приятелката да се разхождаме в един парк когато отново ги забелязах тези двамата, но този път вървяха на 2 метра зад нас и се усетиха че ги забелязах. Отидох и направо ги попитах защо ни следят а те отвърнаха че баща ми им е наредил да ме пазят. Повярвайте, останах като гръмната Обадих се на баща ми да го попитам дали е вярно. а той потвърди. Каза ми, че щом вече съм разбрала значи спокойно тези гардове да ме придружават навсякъде, където ходя. Защото по улиците постоянно стават нападения, не искал да се тревожи за мен и така нататък. Как да му кажа че нямам нужда от тази охрана??? Моля ви, дайте ми съвети! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 993033a195
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сигурна съм, че баща ти е наем бодигардове, заради случката с Вероника, която е изнасилиха и убиха. Не съди прекалено жестоко баща си, знам, че е неприятно, но той се притеснява за теб и не иска нищо лошо да ти се случи. Можеш да помолиш бодигардовете си да вървят 3-4 метра зад теб, а не с теб, ако не искаш да общуваш с тях. Ако приятелите ти са истински, ще те разберат и няма да ти се смеят.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: de8f48cf86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко е за твое добро, не притеснявай:)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4adf781a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Семейството ви с какво се занимава и имате ли повод за притеснение? Попитай баща ти все пак защо е наел охраните.

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: be3a6f30fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Баща ти е кукнал покрай последните публични престъпления, а и най-вероятно просто не е осъзнал, че си голяма. Тези гардове те пазят и от мъже все пак - явно е голям ревнивец към теб и не може още да те пусне да живееш самостоятелно.
Може и да дължи пари и да го е страх, че могат да те отвлекат, но не е много вероятно - щеше да ти каже.

Просто е един глупав стар човек, който не е осъзнал, че си голяма и за него си още бебенце и чупливо детенце. Можеш да се караш с него, но пак няма да остави следенето. Моят мъж правише нещо подобно с дъщеря си от първи брак - подари ? iPhone, на който преди това беше инсталирал проследяваща програма и всяка вечер си гледаше къде е момичето. Понякога си седим в кафе и той изкара телефона да види къде е - просто така, че се мърда, че е жива и здрава. Не е искал да знае личния ? живот, а просто да види, че е добре. Даваше му сигурност. Ставал е посред нощ да гледа дали си е у дома. По някое време се успокои, но и много му говорих по темата. Като ни е на гости дъщеря му, тя винаги обича да излиза на дискотека до късно, а той се върти и не спи докато тя не се прибере, макар че е вече голяма жена като теб, а тя винаги се прибира в уговорения час и не създава проблеми.
След известно време се успокои (1-2 години!!! ) и сега само гледа по Whatsapp кога последно е била онлайн - значи е добре. Чат-пат го хваща някаква тревога да си гледа. За сина си обаче няма подобни тревоги и никога не е постъпвал така.
Малко по малко почна да се отпуска и накрая се успокои. Мисля, че и баща ти като види, че си отговорен човек - прибираш се например у дома в прилично време, не се събираш с престъпници, не ходиш сама по тъмнотиите - та и той ще се успокои.

Тежко е да си родител. Отгледал си един човек от парче месо, а той става голям и иска да живее живота си - ставаш ненужен за него. Обаждай му се или поне му пиши честичко, но с караници няма да стане - така ще реши съвсем, че криеш нещо от него и имаш някакъв таен, ОПАСЕН живот. Прости му - не е прав, но го прави от любов.
Погледни и от друг ъгъл - храниш две семейства :) Teзи момчета какво друго да работят? Поговори си с тях да се държат и обличат по-незабележимо и да строят по-настрана. Лошо няма - човек никога не знае. Разбери се с баща си да не му разказват за личния ти живот например и тем подобни правила.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 61016aa1eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Баща ти просто е прекалено загрижен за теб, но вече става обсебващо. Лично аз бих искала да имам бодигарди като теб, така че се радвай, че поне ще си сигурна, че няма да ядеш бой никъде. Аз си мечтая да имам, но да стоят до мен, а не на разстояние, така ще се чувствам като звезда, щях да ги карам да са до чина ми в час и да повтарят''не пипайте кралицата '', малко имам мания за величие, но все тая, исках да кажа просто да се радваш на, това което имаш. Няма да е по-добре ако утре те пребият, защото напоследък е зачестило да се бият и изнасилват жени, всеки ден ми разказкат поне по една такава нова случка.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 427da7a966
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Благодаря за бързите съвети! Притеснявам се, защото дори не е говорил с мен дали искам или не. Тези момчета изглеждат като мутри, а когато го попитах защо ги е наел той започна за увърта че всичко е наред просто за моя лична безопасност, но си мисля че има и нещо друго! Държа да отбележа че досега не съм получавала заплахи или нещо подобно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f3313bd44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   здравей,
постави се на мястото на баща ти. Като добавим и случката от преди няколко седмици!
Не му прави проблем, остави да те пазят известно време докато се успокой! нямаш си на идея как се чувстват родителите надживяли децата си!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4dea3df8ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не се сърди приеми нещата и се постави на мястото на твоя баща. Ако си едно дете и с постоянните убиства, побойща и прочие при полужение че може да си го позволи човека иска да си защитена и да не се тревожи за теб.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c6b06ea555
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бодигардове се наемат по следните причини:
1. Носят се редовно големи суми пари;
2. Лицето, което се охранява е много известно и се страхува от "доброжелатели";
3. Лицето, което се охранява може да стане обект на отвличане за откуп;
4. Близки роднини на лицето, което се охранява имат много "приятели" от "честните си бизнес сделки";
5. Близки роднини на лицето, което се охранява са направили много "добрини" на много хора.

Ти си прави сметка в коя категория попадаш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a0c19a3972
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Я го остави човека, баща ти прави много добре дори. Какъв ти е проблема? Загрижен човек за теб, та бъди БЛАГОДАРНА за такъв родител. Сигурен съм, че има хора, които нямат такива родители. Та и аз, като имам дете бих направил така, ако е момиче де. Ако е момче, просто ще го направя машина, като баща си :). Искам да кажа просто остави човека да е спокоен и недей да го разубеждаваш, че нямаш нужда от охрана. Това ще е най-добре, дори бих казал, че нямаш никакъв проблем.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0265107b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   За да наеме двама човека, вероятно въоръжени, бащата на авторката има основателни притеснения от нещо, за което момичето неяма предцстава. Съвпадение е с период, в който обществото настръхна срещу рецидивисти, които обикалят на свобода, като този циганин убил Вероника в Търново. Но дори да беше разтревожен от нещо подобно една въоръжена горила би могла да се справи с подобна заплаха без проблем, дори без да използва оръжие. А бащата е наел двама гарда, което едва ли е просто, за да си правят компания. Кой знае в какви бизнес проблеми си блъска главата, с какви партньори се е забъркал, какви пари и на кого дължи...
И въобще не мисля, че бащата ще сподели за тези неща с дъщеря си, най-много съвсем схематично и завоалирано да поясни на съпругата си за някои промени в режима на живот на семейството - защото завишените мерки за сигурност се забелязват все пак.
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: be3a6f30fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторке, ако момчетата изглеждат като мутри, говори с баща ти да ги облече като нормални хора. Още на твое място бих му казала, че искам да са на мое подчинение и аз да им плащам заплатите - кучетата не хапят този, който ги храни. Баща ти да няма право да ги пита за личния ти живот или край.
Всъщност е ОК да имаш такава защита, ако са дискретни. Помисли и за това, че създаваш работни места на хора, които имат много труден шанс иначе да си намерят работа, но нека условията да се определят от теб, не от баща ти.
Ако ги облечеш ти като студенти например, съм сигурна, че няма да правят впечатление. Да не си бръснат и главите, ако нямат причини за това - ланци-манци да се махкат и колата, която карат да е нормална. Така няма да се набиват на очи.
Баща ти си има причини. Нека са дискретни, но най-близките ти хора и приятел да ги познават, защото ако действително има някаква ситуация, да не се чудят какви са тези хора. Освен това не знаеш кога ще можеш да помогнеш на човек - да кажем да откарат някоя твоя позната в болница или да свършат нещо за теб. Спокойно си пий кафето с тях и ги опознай. Могат да ти станат най-добрите съюзници в опазването на личния ти живот от баща ти, защото онзи ще е спокоен, че си имаш пазач. Ако баща ти ги пита за личния живот, обещай им, че няма да си загубят работата, ако си мълчат. Помогни на жените и близките им за работа и други неща - нека това да си станат ТВОИТЕ КУЧЕНЦА, не тези на баща ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 93f4005722
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "3. Семейството ви с какво се занимава и имате ли повод за притеснение? Попитай баща ти все пак защо е наел охраните.

Поздрави, Узунов"

Всеки е в опасност. Не знаеш с каква злоба и завист ме гледат, само защото съм имал хубави обувки и сако. Стигна се до разправия, в която се намеси полицията, и сега дадох въпросните провокатори под съд, за морални и материални щети. Въпросните индивиди ми разбиха прозореца на колата, под предтекст, че не съм си заслужил парите. Еми съжалявам, че съм учил 9 години висше и работя престижна работа...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9500a060a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Живеем в лош свят и в отвратителна държава! Времената са такива. Недей да се сърдиш на баща си, дори да е свързано с бизнеса му, няма как да знаеш как стоят нещата. Наистина обаче щеше да е по добре ако бяха професионални наемници! Те са абсолютно незабележими и страшно дискретни! В България обаче мутрите са много и рядко можеш да намериш свястна цивилна охрана, а чуждите фирми са отвратително скъпи и оперативните не биха се вписали в обществото лесно, така че отпадат. Разбира се твоите охранители може да излязат свестни хора и няма да е зле да ги опознаеш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1478f344b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Авторката: Благодаря на всички. Ясно е, че няма как да се отърва от охраната-баща ми не иска и да чуе за това. Имам собствена кола, но вече дори не шофирам, а момчетата ме карат, където искам да отида:ако съм на кафе или ме чакат отвън или сядат на друга маса до мен, ако съм на разходка ме следват, ако съм в дискотека само ме наблюдават дали някой ще се доближи до мен (освен приятелите ми). Направо съм като в клетка, но май ще трябва да се примиря с положението ми друго не ми остава!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: bbb8ef895a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Авторке, ако бодигардовете са ти толкова досадни, защо просто не си сложиш обувки за бягане... и не се измъкнеш от тях? Едва ли би било толкова трудно. Докато се усетят какво става, тебе отдавна ще те няма. Повтори това още няколко пъти и обясни на баща си, че няма нужда от тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker