Каква кола втора употреба да взема? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Каква кола втора употреба да взема?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 4532 пъти
Здравейте, ще може ли да споделите някой коли втора употреба до 2000, 3000 лева най-много?

Дайте ми някакви съвети, споделете коя е най-добрата, но не съм паралия за да давам пари по нея, искам нещо което да ме кефи как кара, да не заспивам на волана от скука и да не се троши през 2 месеца. Чул съм, че хондите са здрави, но нещо не ми харесва как бръмчат като таратайки.
Също така какво да гледам като купувам кола? Ръжда, двигател (много не разбирам все още от двигатели, това трябва да ми е първата кола), как върви... Не разбирам много.
Дизел или бензин е по-добър двигател? знам, че дизелите харчели по-малко, примерно форд фиеста били харчели 4/100 градско и 3/100 извънградско... А дали газовата уредба при бензина не отнема усещането от каране? Чул съм, че газовите уредби развалят двигателя, дали е така?
До колко километра трябва да гледам да е колата? как да разбера дали не са нагласени тези километри? Брат ми беше изминал милион и 200 хиляди километра с едно пежо 205 и за това не вярвам много на показанията на тези коли, които са втора употреба. Чул съм, че голфовете уж били добри коли и не се трошели, но дали е така? В България е пълно с такива голфове втора употреба... Моля ви, коли като Нисан Микра или Смарт не ми препоръчвайте, прекалено компактни са за мен и не ми харесват естетически.
Един познат ми се хвалеше, колко малко му харчело полото, но пък затова постоянно му се трошело, някакъв друг ми разправяше същото, а след това сменил полото с мерцедес 124 и ми викаше, че тая кола няма трошене, вървяла била много. Гледам, също така, че не са много скъпи тези мерцедеси...
За пежо 106 ми казват, че не си заслужава, защото било френско, но тя пък е най-евтината кола до колкото знам.

Благодаря ви предварително за съветите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 99e29a7c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само ще ти кажа, че освен тези 2-3 бона задели поне 1000, за да и смениш малса, ремъци, ролки, филтри в началото. Плюс да и смениш някоя част, защотот не съм чувал за втора ръка кола, която да няма нужда от смяна на някоя част и един комплект гуми (ако е със зимни да и купи летни или обратното).

Инач за 2-3 бона има прекалено много изисквания. За тези пари едва ли ще си купиш кой знае какво. Почти сигурно повече ще киснеш по сервизи, отколкот да я караш. Освен ако не е количка за голф.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f6d87302ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каквато и кола да вземеш, ще бъдеш рекетиран от държавните служители на пътя.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3f707b28c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   "кефи как кара, да не заспивам на волана от скука " - Кара се направо, според правилата. Разликите от кола до кола са малки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: eac339e09b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Приятел от мен един съвет за 3000 лв можеш да си купиш кола БОМБА! Ако съм на твое място бих си взел пассат 4 1. 9 турбо дизел, много икономична не харчат изобщо, но също да ти кажа ако си от по-голям град можеш за тия пари да си земеш Голф 4 1. 9 турбо дизел гледай да е чиста нафта и най-добрия мотор!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4a0eea77d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Пич, каквото и да ти кажат тук няма да е 100% вярно. Първо колата втора ръка е винаги на късмет. Второ няма как хем да е евтина, хем да е луксозна, хем да е бърза, а накрая и малко да гори. За 2000-3000 лева ще си вземеш кола с неясен произход ( имам предвид без сервизна история, без информация на колко километра е и т. н. ). Колкото до разхода, там много зависи в какъв град се кара автомобила ( голям или малък ), с каква скорост и на какъв терен. Обикновено разходът по книжка се дава при идеални условия-движение по равен терен, на най-висока предавка и с невисока скорост. Въпреки всичко 3л. /100 дизел ми изглежда доста преувеличена цифра, особено за стар автомобил. Не робувай на марки, а тествай колата. Важното е автомобилът да е поддържан, а дали ще Голф, Хонда или Рено, няма никакво значение. Задължително поискай да тестваш автомобила в избран от теб сервиз. Откажат ли ти, значи нещата не са наред. Не вярвай на приказки, освен ако не ги чуваш от опитни майстори, останалото са градски легенди. Не вярвай и на измишльотини от рода на: "колата я е карала една баба, само в неделя до близкият град", или "автомобилът е на 10-15 години, ама иначе е на около 100 000 км. " Каквато и кола да си купиш обаче, трябва да имаш едни пари за обслужване и поне дребни ремонти, понеже такива задължително ще имаш. Забрави сам да си избираш автомобил, така ще те завъртят, като те видят че не разбираш, че накрая и каруца могат да ти продадат. Запомни, задължително тест на колата в твой сервиз, не такъв на автокъщата.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 56e5010d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Японска! Тойотка, примерно, или Хондичка...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f44444997a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Само не се набутвай с опел... имам двама познати с опел (сигнум и мерива) и двамата изгоряха с двигателя.. като при сигнума трябваше нов двигател.. вземи си едно ауди b4 комби и се кефи на живота... то е безсмъртно... от 10 години нищо не съм пипал

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3ed41fa893
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Типична българска черта, всеки хвали това което има, без да знае нещо за качествата на другите марки. Кой може да каже на автора, точно каква да си купи? Най точен съвет му дава №6, кола само от, или през сервиз. Всичко друго е на късмет. Кола и жена, след проба се взема. Как си избираш момиче, само по външен вид ли? Гледах документално филмче за стари(втора употреба) коли. В западна Европа също се купуват коли втора употреба. Но само гладни българи обикалят по адреси да се пазарят за евтини коли. По бедните западняци, купуват колите си най вече от сервизи, които им дават и гаранционен срок, в зависимост от състоянието на колата, а и от цената й. Има и опция, в която, ако си харесаш кола по външен вид, носиш я в сервиз и там ти правят точна картина за състоянието й, както казва №6. Дори мерят дебелината на боята и определят, дали колата е блъскана и пребоядисвана. Не знам дали у нас има сервизи, които продават и коли втора употреба, но ако има, аз бих си купил кола от тях, при определен срок на гаранция и безплатно обслужване. Всеки иска да си купи кола за ползване, а не да тренира на нея и да си губи времето в ремонти. Да не забравяме, че по евтиното, после става скъпо. Най добра е новата кола, всичко друго е риск.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ce8e84dfea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Най добра е новата кола, всичко друго е риск. "
Да, ако имаш по 600 лева на месец за нея, е супер :(...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker