Чувството да останеш незабелязан - 2 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувството да останеш незабелязан - 2
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1559 пъти
Да попитам тези, които ще се познаят в написаното.
Знаете, че всеки човек от масата обикновенни хора живее с мисълта, че той е всезнаещ, прав и с правилен поглед над нещата, макар, че аз изключвам от моя речник думите правилно и неправилно, защото осъзнатия човек никога не изключва ин от ян. Масата хора, обикновените, те са мост към осъзнатия начин на живот. Чрез тяхното мислене човек вижда къде е, вижда какъв е. Колкото по - осъзнат става човек, толково по - скучно му е, по - самотен става, защото той се изолира от масата хора не с някаква цел, а просто няма какво да прави там, сред тези празнодумковци, решили, че те са правите във всичко, егоисти на високо ниво и естествено консуматори, мислещи само за себе си, агресори провокирани не от другите, а от собствените си комплекси. Идеята ми е, че осъзнат човек трудно се среща, но срещне ли го човек, е истинки дар. Такъв човек проявява разбиране, внимателен е, много силен духом, дисциплиниран, с обноски, с възможно малко останали комплекси и много точен в решенията си. Различно е от обикновения човек, нали? Не го казвам, за да засегна обикновените хора, а за да им покажа, че съществуват и други хора, които не се занимават със спорове побоища, хвалби, с напиване, губене на време по кафетата, баровете, разтоварващи се в моловете и изобщо хора -консуматори. Казвам го, за да видя има ли тук в сайта, хора възприемащи се като различни, като отбягвани, отхвърлени от групите, защото групите се състоят обикновено от хора, които са със стандартно мислене и говорещи за злободневни теми, което за мен е безмислено - да гледаш новините и да ги преразказваш на първия срещнат, който също ги е гледал и тези индивиди вместо да осъзнаят, ме са изманипулирани с поредните новини от телевизора, те продължават да се занимават с тях, облъчвайки и други хора с жалката информация. Странни хора, продължавайте да следвате духа си, има полза от вас, интересни сте, но само за хора с по -високо състояние на духа от масата. Винаги ще има маса хора, а вие ще сте отстрани. Както при сперматозоидите и в маратоните огромната маса е като едно цяло, а пред тях са единични бройки, така е и тук в социума. Трудно е, знам , но слудвайки себе си, ще стигнете до там където най-малко сте очаквали и ще сте истински щастливи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5f767783e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това, което разбрах до тук е, че от много приказки няма голяма полза. Така е. Но сам - не може да се живее. Дядо ми казва: "не с пари, а с хора се живее" и е прав. Понякога човек попада сред хора, които са в разрез с него, не го ценят... там той няма как да бъде щастлив, но тогава човекът трябва да си припомни за хората, които са го ценили и правили щастлив. Да, от масата хора може би няма голяма полза, но когато те правят щастлив и са остров щастие в пъкъла, какво повече ти е нужно? Понякога се чувствам толкова нещастен сред хората от принуденото ми обкръжение, но понякога точно битовите разговори ме крепят и ми дават щастие... и аз ценя това.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: aa40174f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Благодаря! Написаното ми даде малко надежда и успокоение. Отсега ми е ясно колко много хора ще те плюят тук задето си си "позволил" да се поставиш над масата. В България хората не обичат някой да изпълзи от калта и да иде малко по-високо... Но си много прав. Ти описа един феномен, за който от години съм знаела, че съществува, но никога не съм могла да опиша точно. Сега едва навлизам в живота на възрастните, а последните месеци вече успяха да ме отчаят. Въпреки, че целенасочено търся контакт с хора, много често се намирам в ситуацията по-горе. Не толкова, че не съм забелязана, колкото, че сама след кратко време се дистанцирам от огромната част от хората. Толкова са ми скучни! Както казваш, разговорът все се свежда до едни и същи неща. Повърхностни работи, които на всички са известни и всички се радват да си ги дъвчат до безкрайност. Слушат една и съща музика (не говоря за определен стил - то във всеки стил си има едни утвърдени неща и никой не мръдва от тях), смеят се на едни и същи неща. Отчайващо е, такава среда убива духа и плама на един човек! Ние хората сме родени любопитни, но СТРАХЪТ на повечето да се отклонят от "правилния" път (да се чете обичайния), за да не бъдат порицани и отритнати, ги прави продукти на една безкрайна конвейерна лента. А е наистина много трудно да намериш някой по-различен. Къде да търся, авторе? Кажи ми място, сценарий... как се случва?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3d42699fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ами то мен са ме изолирали хората.Но не това имащ предвид.Ти имаш просто някаква oсъзнатост.Вникнал си в някой неща.Красиво звучи това което си написал.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a4d76b09cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   2 - тези хора.. те те намират , те те усещат ,че искаш да се развиваш и духом . Обикновено са и в интернет форуми , сайтове, в природата , там огряват другите със светлината си . бих ти дал e mail да поговорим за определени неща , но се опасявам че ще стане достояние на много хора . автор

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f9f6e4c825
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много хубава тема. Браво, авторе! Особено ми хареса последното изречение!
До номер 2 - не се отчайвай! Само ще ти кажа, че е по-добре да си сама, отколкото с част от масата, защото в най-лошия случай, ще те повлекат на тяхното ниво!
Чети книги, развивай се и да не ти пука. Ще се намерят хора точно, когато най-малко очакваш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c374994dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   еми прав си какво да ти кажа

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 01c500f7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря Авторе! Разпознах се в думите ти - така истински, затрогващи, стигат до душата ми. Аз съм един от тези хора, и стоейки в масата, защото ми се налага, съм адски самотна. Добре, че има и други като нас-аз мисля, че сме следващото стъпало на еволюцията, и тези като нас ни разбират и с тях сме си като у дома.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker