Трънливият път на един транс младеж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трънливият път на един транс младеж
преди: 9 години, 18 дни, прочетена 2685 пъти
Още от малък съм знаел, че съм различен, че не съм като другите деца. Бил съм на 2 години когато майка ми е обличала поли и рокли и аз съм плакал че искам панталон. Като станах на 4 години, тогава разбрах че съм в грешното тяло. Чудех се защо нямам пенис като другите момчета, играех си с мъжки играчки исках от родители те си мъжки играчки и дрехи и казвах че се чувствам момче. Родителите ми не го приемаха на сериозно. Майка ми много се караше да не говоря така. Едно малко дете винаги е най-искрено в думите си. Аз още от малък се сблъсках с подигравки от страна на децата „защо приличам на момче и имам къса момчешка коса“, наричаха ме с какви ли не думи. Приятелите които имах също ми задаваха такива въпроси аз се чувствах изключително гадно.
Навсякъде където бях с родителите си, казваха „Това сина ви ли е? “. Аз много се радвах като кажеха така, но майка ми все се сърдеше и ми се караше че приличам на момче. Изключително гадно се чувствах от тези нейни гадни думи „Срамувам се от тебе, как изглеждаш“. А аз самият мислех, че съм луд, като се чувствах момче не знаех че има и други като мен.
Дойде време за училище за 1 клас. Тогава дойде едно ново предизвикателство. Децата започнаха с едни тъпи въпроси, подигравки към мен, разбраха че съм различен, но въпреки това успях и приятели да си намеря и после стана хубаво. Като се научих да чета си купих две книги в които пишеше за пубертета на момчета и момичетата, като прочетох какви неща ме чакаха и аз като стана в пубертета, направо се отвратих и не исках тези неща да стават, но тъй не открих нищо за това защо се чувствам момче.
И така минаха и 1 и 2 клас майка ми реши да ме премести в ново училище. Аз не исках да се местя харесваше ми старото училище. В новото училище като тръгнах децата не ме харесаха виждаха, че съм различен и ме отбягваха. Тогава и чух думите травестит и хемафродит, не знаех какво значеха тези думи но ми звучаха много обидни и гадни. Питаха ме „Ти кое момче харесваш? “. На този въпрос аз им казвах „Никой не харесвам! “. Харесвах някои от съученичките си. Ако кажех щяха да кажат, че съм луд.
Завърших началното училище. Ами може да е имало гадни случки но пък беше хубаво, както и лятните ваканции прекарани при баба и дядо и игра до късно до 1 часа вечерта. Бях вече на 11 години в 5 клас в ново училище имаше и от стария ми клас съученици и от съседния клас, познавахме се и нямаше неприятни случи. Тогава дойде ужасният пубертет в който тялото ми взе да се променя. Беше отвратително за мен - порастване на гърди.
Тогава дойде и рязането още, по-силна омраза към тялото ми, много пъти ми се искало да не се бях раждал. Аз самият ми беше омръзнало от неразбирането на хората и от всичкият този гаден пубертет, започнах и агресия да имам. Карах се с майка ми, която тогава още повече започна да ми държи сметка за външния вид, отново. Винаги като ходихме за дрехи аз исках момчешки дрехи, тя искаше женски да ми купува аз не исках. Винаги жестоко се карахме, ядосваше се и че хората ме възприемаха за момче, често ми е казвала, че иска момиче не искала момче да има, както и за оценки ми се караше и за куп други неща, които правих. Бях много буен.
Лятото за 7 клас като бях гледах Кечмания. Много исках да имам такова тяло, както на тези мъже, много и от моите приятели от квартала на баба ми се смееха на това, че се обличам като момче. Бях казал на 1 приятел, че се чувствам момче. Той го раздуха на другите. Тогава разбрах че нямам нито 1 истински приятел, беше ми много гадно. А винаги съм искал да имам истински приятели като другите но знаех, че ще стане трудно защото хората ме презираха заради различността ми.
Аз бях вече в 7 клас, годината мина добре като завършихме повечето ми съученици бяха приети в други училища, и от съседни класове ни събраха два 8 класа. Тогава и дойде моя кошмар съучениците от съседните класове винаги са ме обиждали и съм имал неприятно с тях. Започна учебната година. Те започнаха да се заяждат с мен и да ми посягат да ме бият, обадих ги на директора нямаше никаква полза и майка ми идва да се разправя но нямаше ефект. Като ме биеха другите ми съученици ги криеха, веднъж даже ги попитах какъв е проблема да го правят и 1 момче ми отговори ами защото съм странен, защото не съм бил като другите хора. Беше ми писнало от всичко и като ме биеха започнах и да бягам от училище.
После ме споходи 1 отвратително нещо наречено мензис. Просто най-гадният ден в живота ми беше. Като дойде бях на 15г. Нарязах се едно хубаво по тялото, от омраза към тялото. Защо ми е това женско тяло? ! Исках да го напусна. Беше просто голямо страдание за мен. И така вторият срок беше дошъл не завърших добре срока. Мен не ми пукаше за училище, мразех това гадно място и съучениците ми.
Беше месец март аз бях в парк Кайлъка. Докато си ходех, срещнах един познат - той беше бисексуален; поздравихме се поговорихме. Той ми каза, че чака приятеля си. Покани ме и аз да остана ако искам да пием кафе. По-късно пристигна приятеля му Ники и попита кое е това момче той отговори: „Това не е момче а момиче! “. Тогава Ники ме попита как се казвам. Аз мълчах 1 минута, не исках да казвам това гадно име което не ми принадлежеше. Ники ме попита дали може да ме пита нещо, аз си помислих, че пак някои друг гаден въпрос и казах добре. Ники ме попита ти момче ли се чувстваш аз казах „да“. После и други въпроси последваха за тялото и други неща и каза ти си транссексуален. И ми обясни всичко за нас транс хората и че също е транс, но се чувства жена. Аз ми беше смешно такъв мъж да иска да е жена, тогава ми каза, че трябва да виждам това което е в ума не външния вид.
Най-накрая разбрах кой съм и че не съм луд, има и други като мен. После Ники ме запозна с другите транс жени, много ми допаднаха всички. Тя ме попита как седят нещата с родителите. Аз казах, че не знаят, а приятелите ми не ме разбират. Ники ми каза не казвай на никой, докато не станеш на 18, а хетеросексуалните са подли същества, да стоя по-далеч от тях ми каза тя. От този ден нататък излизах с транс жените и беше много готино. Разбирахме се добре. Аз обичах да ги изслушвам, да им помагам както мога. Ники ми каза „Ти си идеален да помагаш на транс хора“ и един ден ще помагам, казах й не говори глупости.
В училище нещата вървяха зле заради физическия тормоз родителите ми ме спряха от училище като завърших 8 клас и до там. Беше ужасна грешка от тяхна страна. После другите транссексуални напуснаха града. Беше ужасна новина за мен. Те бяха женени и се криеха. Поддържахме връзка по тела. По едно време загубехме връзка, просто бях съкрушен. Дълги години аз си бях у нас, в ужасна депресия и с моята тайна. Ако кажех знаех какво ще последва- ужасна катастрофа.
През 2011 г. аз казах за това у дома. Беше ми писнало да се крия. Тогава последва неразбиране от страна на майка ми. Мислеше ме за луд и на доктори я водих и доктор по смяна на пола й каза, че съм трансексуален. Тя не иска да го повярва това нещо, просто тя живее в една нейна реалност.
Предстоеше ми да бъда във вечерна гимназия. Аз много се радвах мислех, че там ще намеря нови приятели, но съм грешал. Съучениците ми ужасно се подиграваха, питаха ме глупости, започнах и физическо насилие да ползвам. Писнало ми е от прости хора.
През 2012 имах ужасна година в която заради това неразбиране се разболях. Не се храних, бях отслабнал ужасно, бях станал 42 кг. Личната лекарка ми направи изследване и каза че всичко се дължи на това неразбиране към мен от страна на майка ми.
От тогава започнах да намирам транс хора, по нета и да им помагам, както мога. Вече стават цели 11 години, както съм в средата на транссексуалните. Отдавна съм се отдалечил от хетеро - просто ми е омръзнало от тяхното неразбиране. Пък и Ники ми е казвала да внимавам с тях и по-далеч да седя от тях. А пък тези транс хора, които казват, че ни приемали - ами просто много ме дразнят, като казват така. Всеки различно е попаднал на хора. Е, аз се гордея че цели 11 години съм в тази среда и че помагам на транс хората.
За мен е звание да помагам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 18 дни
hash: 3f40ccfa30
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много е тъжно как обществото отхвърля различните, без те да са заплаха или да правят нещо, което наранява другите. И аз мразя такива хора. И е добре, че се опитваш да помогнеш, но като само се делите от хетеросексуалните, вие си правите мечешка услуга. Не е това начина - да вие можете да се опитвате да живеете капсулирано, но докъде ще доведе това? Така първо си затваряте всякаква възможност да бъдете приети в този свят и да се подобри живота ви, и второ, по този начин вие правите същото както гаднярите - дискриминирате.

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: fb1f301e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Дa, зa съжaление особено в Бългaрия е трудно зa хорa кaто вaс. Не, че хетеросексуaлните не нaмирaт зa кaкво дa се "ядaт" по между си. Хaресa ми нещо, което Ники ти е кaзaлa " тогава ми каза, че трябва да виждам това което е в ума не външния вид".
Изрaзът " приемaме ви " не би трябвaло дa те дрaзни, зaщото преди не е имaло глaсност зa тези нещa. Хорaтa сa се криели от стрaх и не сме знaели, че е възможно човек дa се роди в погрешно тяло. Едвa сегa се говори, имa информaция, но още се приемa кaто нещо рaзлично, стрaнно. Ето, от скоро се зaговори и зa Пaнсексуaлните- те се влюбвaт в човекa, без знaчение полa. Не стaвa думa зa бисексуaлни, които изпитвaт сексуaлно влечение и към двaтa полa, a зa хорa, които се влюбвaт и прaвят семейство, кaто полът не е от знaчение, сaмо любовтa.
Зa мен нямa никaкво знaчение кaто кaкъв се определя дaден човек, опознaвaм именно човекa. Може би зaщото по- голямa чaст от животa си живея в зaпaднa стрaнa, където товa просто нямa знaчение. Имaм приятелкa трaнс, познaвaм я отпреди оперaциятa зa смянa нa полa. Щом ми е кaзaлa, че е женa, знaчи е женa, тaкa съм я приелa още тогaвa. Не знaм кaк бих реaгирaлa aко бях дете и учех в Бългaрия. Може би щях дa бъдa същaтa кaто другите незнaещи и озлобени или уплaшени пред "рaзличният" човек.
Не сме по- лоши или по- добри от вaс ние хетеросексуaлните. Може би можеш дa оргaнизирaш някое интервю, късометрaжно филмче или публикaции по темaтa, нaсочени към възрaстните информaция и обяснение. Зaщото от тях зaвиси кaк ще възпитaт децaтa си и кaк тези децa ще се държaт с трaнссексуaлният си съученик. Децaтa се държaт нaвън, кaкто сa възпитaни в къщи.
И все пaк, недей тaкa дa генерaлизирaш, когaто теб сa те делили нa "рaзличен", сте били децa, сегa обaче, ти си онзи, който се дистaнцирa. Не виждaм проблем в товa спокойно дa зaявявaш " aз съм мъж, роден в женско тяло", който рaзбрaл- рaзбрaл, който искa, ще попитa, който не- прaв му пътя.

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: cd80c0fedd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си прав, има хора и хора. Това, че Ники ти е казала да ни отбягваш, не е правилно по ред причини:
1. Може би нея са я наранили, но при теб може да не стане така
2. Ти защо се водиш по акъла на Ники-тя така каза и затова така ще правя-не звучи сериозно
3. Ако ни избягваш, ние как да опознаем трансхората? ! Ти изобщо осъзнаваш ли, че така вредиш сам на себе си и на другите като теб!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 17 дни
hash: c711e365ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А дали можеш да помогнеш и на хомосексуално момиче? Аз съм на 15 но никои не знае опитах се да намека на едно момиче което ми е приятлена от 5-6 години но тя просто каза "Ужас това е много збъркано не познавам такива момичета" :(

 
  ...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 1edc1acf2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да подчертая хетеро съм, и не разбирам, защо е нужно хората да знаят сексуалността ви и да се съобразяват с нея, и да ви разбират заради нея? Не разбирам и какво разбиране търсите, свободни хора сте обличайте се както си искате, чувствайте се както си искате, само не пречете на останалите да си се чувстват те както си искат, тоест спазвайте някакъв морал на улицата и в обществото. Нямам нищо против да те срещна на улицата с мъжки дрехи, стига те да са нормални мъжки дрехи, а не в "театрално" облекло за да натрапваш, че си много различен. Всички хора сме различни едни от други, но за разлика от транссексуалните не натрапваме различията си на другите хора.
Аз като човек не виждам за нужно да информирам хората за моята сексуалност, освен тук в тази тема, където подчертах че съм хетеро, защото заради мнението ми е важно да се знае, не очаквам хората да се съобразяват с моята сексуалност, не очаквам и да бъда разбран, вие защо очаквате нещо от другите във връзка с вашата сексуалност?
Къде е трънливият път в разказа ти? Не си се разбирал със съученици и те мързяло да учиш навреме, това ли е трънливият път? Ми той не е по различен от на 30% от днешната младеж. Ужасно било да имаш гърди и мензис, повечето жени и всички мъже смятат мензиса за ужасно противно нещо, така че не си единствен. Иска ти се да пикаш прав, ама за сега няма начин, такъв е живота.

 
  ...


...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 52d11c5464
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 3 знам че има хора който ни приемате, но това е в по големите градове като София и Пловдив Варна аз от където съм хората ни мразят, в провинцията е така. А Ники е прекрасен човек които винаги мога да разчитам, общувам и с хора който
са хетеросексуални, но не го приемат много пъти съм чувал обидни коментари за различните. А съм доста уважаван в транс средата помогнал съм на доста хора. Ако някой му е интересно да си пише с мен нямам против.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 16 дни
hash: 4ef3b9cdd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Aвторе, ( н 3 съм) не мисля, че ви мрaзят хорaтa, кaкто кaзвaш. Децaтa по принцип могaт дa бъдaт много жестоки, в повечето случaи не осъзнaвaт, че нaнaсят серозни психологически трaвми. Сaмите те се борят със своите мисли, нужди, хормони, търсене нa своето AЗ и т. н. Обaче вече нито ти си дете, нито средaтa ти. Кaкво знaчи дa те приемaт или не? ! Aко ти си вече нaсочен, кaтегоричен, че не си приемaн от обществото, се държиш дистaнцирaно, студено, зaтворено, не позволявaш дa бъдеш опознaт, зa дa не бъдеш нaрaнен. Дори и дa срещнa някогa някъде в Бългaрия, aко ти се държиш тaкa с мен, съответно aз ще те отбягвaм. И ти ще си помислиш, че те отбягвaм зaрaди товa, че си трaнс. Не!!!
Зa мен е без знaчение сексуaлност, нaционaлност, рaсa и т. н., зa дa приемa или не човек в обкръжението си, трябвa дa го опознaя, нaли? ! Дори и дa ми е симпaтичен човекa, дори и дa пожелaя приятелство, aко той се крие под 100 черупки, кaк дa стaне? ! Зaтовa, помисли си все пaк дaли не отблъсквaш и ти сaмият възможности зa зaпознaнствa, евентуaлни приятелствa от стрaх. Дaли не ги отблъсквa поведението ти, a не, че си трaнс. По същaтa логикa, aз и други хетеросексуaлни можем дa си помислим, че не приемaте нaс. Подкрепям н 6 в мнението му по принцип. Отдaвaш всичките си неволи нa товa, че си се родил в грешно тяло и смятaш, че зaтовa си бил тормозен от съученици. Хaйде, докaто си бил дете, си подхрaнвaл aтaките им, зaщото си бил объркaн, уплaшен, сaмотен и нерaзбирaщ случвaщото се. Но сегa? ! Не бивa дa позволявaш неприятните спомени от детството дa влияят нa целият ти остaнaл живот. В моментa, в който първо ТИ истински и безусловно приемеш себе си, никой друг не може дa нaрaни твоятa същност. Инaче хорa рaзлични, някои просто не рaзбирaт, други имaт повод дa избият мaлко от собствените си неудaчи нa чужд гръб, други пък сaмо виждaт един студен и дистaнцирaн тип, който не ще дa бъде зaнимaвaн от други...
Живей си животa и пусни вече тези лоши спомени от минaлото! Чувaл си бил злобни коментaри сегa... е, и? ! Че кой не? !
Успех aвторе!

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 463939186b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До автора: аз приемам всички хора, които са различни. Защото всеки има право на избор и на щастлив живот. Пожелавам ти много щастие и любов! Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: a06bb3a820
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да се разкриеш по този начин е важно, но още по важно е да те разберат и да ти съчувстват.
Като позната на автора или по точно младият мъж изживял трудностите на половата дисфория и един от многото примери за проблемите пред тази група от хора, искам да кажа, че той се стреми да се развива и да бъде полезен на общността си.
Нещата през които е преминал и е оцелял (защото не всички успяват) са потресаващи, но те засягат всички не само трансджендър хората. Насилието и подигравките ги има навсякъде, където умствено ограничените хора, не могат да се наложат с интелект и за това използват сила.
Уви, "различните" са най-честа жертва (тук не визирам само ЛГБТ хората).
Аз пожелавам на автора да продължава да е откровен, но и да бъде по умерен и да знае кога и как да води бетките си и срещу кого. Да отстоява себе си и да не съжалява никога, за това, че се е родил такъв, какъвто е и да не позволява на другите да му вменяват вина!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker