Разочарована съм от тази държава! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Разочарована съм от тази държава!
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1772 пъти
Тук положението като цяло върви към все по-зле! Каква е тази държава, която забавя майчинство с 3 месеца? Какви са тези срокове, лъжи, оправдания? И на всичкото отгоре ме лъжат най-неубедително при положение, че с очите си съм видяла, че миналия ден последното представяне на документи (въпреки, че и това не е вярно) беше на 10. 07, а днес ми го поправили на 16. 07 уж да ти кажат, че са в сроковете? Аз 3 месеца с какво ще си гледам детето? Това е все едно 3 месеца да седиш без заплата! Толкова съм ядосана и разочарована, че само чакам да поотрасне детето ми и се махам от тази страна! Ние сме такова крадливо и лъжливо племе, че сме дъното на целия свят! Тук не ти дават възможност дори да оцелееш, та камо ли да живееш нормално. Злоба и завист от всякъде! Абе оставете нормалните хора да живеят живота си нормално бе! Какво се мъчите да ги направите като вас - нещастни! Имам страхотен съпруг и страхотно семейство, но ме е яд, че все трябва да съм толерантна към тази държава, която дори не защитава и не гарантира правата ми, които уж са установени по закон! Яд ме е, че давам мило и драго да съм тук, но остана ли, означава детето ми да израсте в нездравословна среда и свят, в който няма бъдеще! Отворих собствен бизнес, наех счетоводител, който уж трябваше да се занимава с делата ми - той ме окраде! Наех втори - същия! Сега се съдим от 6 години и делата още не са приключили! Голяма работа - ами то може и да го съдят още 40 години да си изживее живота и тогава да го вкарат в затвора та поне да си почине и да си изкара спокойни старини там. То и да искаш да помогнеш, тук никой не иска да я спаси тази страна. Всеки иска само да я окраде и да се облагодетелства. Нищо не става! Нямам вече толерантност, нито ми е мило! Цял живот все давам нещо на тази страна за някой друг да го краде! Е, по-добре да давам на друга държава, но да знам за какво. Тук е ужас! Дъното на целия свят!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6e859146b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Аз не знам какво да те посъветвам освен Термнинал 2 и Калотина за хора като теб. С негативно отношение и нагласа няма как да се случват нещата.
Ти обвиняваш за личните си неразбории - несъбрани документни за майчинство, калпави счетоводители нашата държава - ами отиди другъде, където животът прощава на будалите.
Да, на будалите, защото да попаднеш 1 път на лош счетоводител е простимо, но два пъти? И то в страна, където на всеки ъгъл има счетоводител. Имаме в днешно време онлайн банкиране и го ползвам от 2012 г. без проблеми, имаме електронни подписи - всичко в нашата държава за умните хора. Счетоводител няма как да те открадне, освен ако не си му дала нотариално заверени пълномощни - ТИ си му ги дала, не държавата.

3 месеца да бавят майчинството на някого също чувам за пръв път, а ти пишеш, че са ти го откраднали - ами това не съм го чувала при друг човек да се е случило. Обади се на полицията, ако имаш съмнение, че служителите ти крадат майчинството. Обикновено им трябва 1 месец да обработят документи, тече още 1 месец да кажем, за да хванат някакво месечно плащане, защото си имат процедури и после на куп си получаваш парите. Не виждам технически начин държавата да ти откраднала майчинството.
Отделно у нас платеното майчинство е цели 24 месеца, което го няма никъде. Повечето жени прекарват и по-голямата част от бременността си в болничен - това го няма също никъде.
Във Великобритания 9 месеца е общо майчинство и болничен, а в Холандия 24 СЕДМИЦИ, след което ако не се появиш на работа имаш проблем. В САЩ е пък 4-6 седмици майчинството, в Германия ти пазят работното място 3 години, но платено майчинство също имаш 9 месеца. Навсякъде се чака заради бавната бюрокрация и навсякъде се случват грешки - не е български патент. Навсякъде родителите имат отговорност за прехраната на своите деца, не държавата.
Свикнали сме да обвиняваме държавата за всичко в живота си, което не върви, но истината е, че просто няма място в света, в което да избягаш от самия себе си. Който в България не може да се справи, рядко се справя и в чужбина. У нас ако не можеш да си набавиш елементарните документи, не знам какво ще правиш в много по-бюрократичните страни на Запад, но отивай - един недоволен по-малко. Днес сме поне свободни и тук вече не можеш да виниш държавата - тя ти е осигурила правото като ЕС-гражданин да живееш и работиш в цяла Европа и дано намериш място, където държавата ще ти храни детето, плаща майчинства в размер на заплатата ти, ще ти пази счетоводството и сметките от недобросъвестни лица, на които си дала правомощия и нотариално заверени пълномощни.
Аз пък съм разочарована от хора като теб, които очевидно не могат да се справят с живота си, а обвиняват общата ни държава за своите несполуки, проблеми и лични проблемчета.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 921aa0b476
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хайде пак се започна. Отново държавата била виновна за всичко. Преди се дразнех на подобни простотии, но вече ми е забавно. :D

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f9877d9311
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И aз ще се мaхнa от тaзи гнуснa държaвa. Подкрепям те с 2 ръце!!!!

Успех!!!! '

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d3e139f8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не е вярно! Държавата наистина не струва. Хората са много зле. Никога няма да се оправи

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4188b9ee86
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Държавата, това сме ние

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1670577f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   №1, защо си толкова негативно настроена към авторката, тя ти описва действителността око нейният живот, ако на тебе ти е по весело, живей си с веселието. Всеки сам знае как се чувства и има право да сподели. Като я охули, по весело ли ти стана в живота, по спокойна ли си така? Пишеш-" Днес сме поне свободни и тук вече не можеш да виниш държавата" - до вчера да не беше вързана, сега не е свобода, а свободия, докторите станаха търговци, даскалите занаятчии, полицаите-рекетьори, търговците спекуланти, държавните чиновници-мошеници, съдиите си продадоха съвестта и дадохо право на парите да определят изхода на делата. В какво намираш свобода? Това, всеки да те гласи свободно, това ли е свобода? На това се казва АНАРХИЯ, всеки прави каквото си иска и накрая кашата, наречена живот, е оджуркана до безобразие. Най лошото е в тово, че младото поколение е оставено на произвола на съдбата, неграмотни и необразовани навлизат в живота и затова все повече затъваме в калта, тези 25 години свободия, върнаха България 100години назад в развитието си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: feae3b6ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Номер 1 ти го е казал много добре. Ти в България ако не можеш да се оправиш, в чужбина ще си още по-зле.
Навсякъде дебнат хищници, а в другите държави те са даже още повече и още по-страшни. От теб зависи да се пазиш и да не бъдеш жертва.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9d518f0670
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Каква нагласа бе?
Не разбрахте ли, че тук няма бъдеще и след време ще останат само циганите и бедняците.

Такава държава като България не съществува - къде се дават 100 лева пенсия за 40 години, къде се дават най-ниските заплати и въоще къде можем да намерим по-злобна нация от българската? !
А и да не забравя....
Във коя държава полицай може да те пребия ей така за кеф?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 90da3532e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Права си. Аз също от както съм родила не съм видяла нито лев, вече 5 месец, а съм дала хиляди левове за осигуровки и още много ми предстои да дам. Държавата ни е от зле по зле. И хората 99% са пасмина крадливи неандерталци. Живеят в мизерия, изхождат си помиярите по тротоарите и градинките и боклука на земята.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6e859146b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   От н. 1
Просто както Авторката има право на мнение и аз имам право на мнение, нали. Плащам данъци в нашата Родина и ми е жално да чета такива глупости, сори. Нашата държава била анархия - ами явно не сте живяли през края на 80-те, през 90-те години. Ние получихме тежко завещание - фалирала посткомунистическа република с неконкурентно производство, БВП на нивото на Гана и замърсени реки, море, природа, тоталитарна система и радиоактивен дъжд. За 25 г. минахме през ада буквално- хиперинфлации, опашки за хляб и олио, а преди 89та имахме и режим на ток и на водата, банките фалираха, хората останаха масово без работа и навън имаше мутри, които те дебнат на всяка крачка и не можеш едно кафе да си отвориш от тях, неработеща администрация и така нататък. Днес сме държава от ЕС, има ясни правила, не сме цъфнали и вързали като страните на Запад, но сме къде-къде по-добре от преди.
Баба ми е на 93 г. - живяла е през Царизма, през Комунизма, през Прехода и днес взима 250 лв. пенсия, което е и като стойност повече от 80-те лева заплата, които е взимала някога. Едно ми казва тя, а е мъдра жена - днес живеем най-добре. „Никога не съм живяла толкова добре.“ Замислете се малко от къде идваме - 500 г. робство и то турско, после 2 Балкански войни, 2 Световни войни, 45 г. комунистически експерименти...какво искате?
Както и да го въртим - България е все още бедна Балканска страна, но е била много по-бедна и винаги е било така.

Просто не разбирам тогава от къде идват идеите и очакванията на Авторката, че нашата държава ще ѝ храни детето, ще и оправя бизнес проблемите и ще ѝ набавя документациите.

На всички, които имат проблем с ПОМОЩИТЕ по майчинство - хора, набавете си документите, никой няма да го стори вместо вас, открийте си банкова сметка не я пазете в тайна от институциите. Ходете и си оправяйте бакиите, а парите ви не ги е откраднала държавата, ще си ги получите на куп, когато представите нужните документи. Действително може да има забавяне от 2 месеца - 1 месец да ви обработят документи, да направят проверки и да ви заведат, 1 месец докато дойде регламентираното плащане за месеца, но това е максимумът. Повечето жени си взимат парите много по-рано, но това са пари, които би следвало да са като бонус, не да разчитате на тях за изхранването на семейството си. В цял свят е така, не само у нас - просто родителите са отговорни за своите деца, а ако у нас не можете да се справите със системата, която е много елементарна, проста, то в бюрокрациите на Запад просто не знам как ще се справите... и лошата новина е, че в цял свят хората се борят за своето оцеляване и начин на живот.
Ако не ми вярвате - Терминал 2. Отидете, вижте и сами се убедете. България от 1400 г. не е мръднала и няма да ви избяга. Ако толкова някой е убеден в това, че нашата държава му е виновна - емиграция!
80% от населението на Планетата биха умрели (буквално), за да са на ваше място. Живеете без война и не познавате войната, имате течаща чиста вода, канализация, улици, правителство, европейски граждани сте и можете без проблеми да пътувате в цял свят, никога не сте гладували, имали сте осигурено безплатно образование, включително висше срещу елементарна такса, имали сте винаги достъп до медицинска помощ и дори над 95% от българите имаме недвижима собственост, по което сме първи в света. Само в послендите 10 г. продължителността на живота ви се е увеличила средно с 3 години, а очакванията дори с повече, имате почти безплатна детска кухня, детска градина...

Който не можед да направи нещичко от тези неща, сам си е виновен и на Маймун дере да емигрира, проблемите ще си останат същите, но в развитите държави още повече важи принципът „За милиони няма Закони, за кокошка няма прошка“.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 777f4f41d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 1, ти можеш да имаш право на мнение, но не и да хулиш и обиждаш хората, защото теб никой не те е обидил!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a9e5c79ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   13 плюса за коментар номер едно, значи просто няма надежда. Съвсем объркахме понятията - доброто стана зло, а злото добро. Бъди коректен, но очаквай да получиш обратното.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a4bfc11876
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Стига с глупсотите. В Холандия си получаваш парите на момента. Баща ми имаше внасяше на осигуровки на 2100 лева заплата, или грубо над 500 лева данъци и такси на месец, в продължение повече от 5 години, но защото шефа му почина и официално никога не е бил съкратен от работа, получи 140 лева на месец, за период от 3 месеца. Той плащаше по 155 лева за фонд безработица, или почти 10 000 лева за този период.
Съседите от малцинствата взимат по 900 лева помощи всеки месец, но нямат нито един ден работен стаж.
Или аз съм тъп, или баща ми и още няколко като него хранеха "комшиите", но съществуваше опастността от това, да не могат да нахранят собствените си семейства. Но вероятно всички сме тъпи, че оставяме нещо подобно да се случва.
Аз ставам студент, работя за 400 лева на 13 часови смени, не мога да взимам стипендия, поради "високите" доходи на родителите ми, състодентката ми Мария получава общинско жилище, като социално слаба, държавна, европейска и частна стипедния, въпреки, или по точно защото, тати ѝ бил в общинския съвет. Да спомена ли, че в теззи месеци ме огрбиха и полицаите, които трябваше да ми помогнат, ми писаха глоба, за загубена лична карта...
Нямах платени здравни осигуровки, защото работодателя, бил пропуснал и не се водел под съдебна отговорност, защото грешката била на починал преди 4 годин счетоводител.
Преживях всичко това, но когато ми казаха, че дължа пари за ток, защото се повредил електромера, но нямало как, полудях. Включих се в така модерните за времето си протести на тема "Социална Реформа", но след целия този фарс, измами и непукизам, просто ми писна всичко.
И стига сме сравнявали България с Конго. Поне в Конго не ги лъжат, че всичко е наред и само ще става по-добре.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 73a9784d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 13 а моето мнение е, че вие ужасно пропагандирате. И че през комунизма е нямало бедни. Всичко нужно е било осигурено. Циганите също са били на ниво. А вие гледате само себе си. Днес е факт, че изчезваме и че ако не се направи мащабна промяна на световно ниво се затриваме. В развитите държави все още обикновенния човек има условия за съществува.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9c83dc07e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Изумява ме как има хора, които не престават да мрънкат и да се оплакват. Кога ли ще осъзнаете, че държавата сме ние и промяната започва от всеки един от нас. „Бъди промяната, която искаш да видиш в света”!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 249fc4240a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Играта е ясна- държавата срещу обикновения човек ! Не е трудно да се разбере кой печели в неравната борба . Обаче губещите масово се изнасят от тая територия .

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 87e4e96016
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Чакай, че ми стана любопитно. В коя държава мислите да отидете? Къде ще ви плащат една година майчинство на 90% от заплатата?

Държавата е на такова дередже, на каквото са нейните жители. Започни от себе си и поеми отговорност за живота си, за този на детето си. Ако нямаш нещо скътано за такива случаи, как си помислила изобщо за дете? Ако ще в Швейцария да си се родила или на Марс, не ти ли е ясно, че човек разчита първо на себе си. Пиши жалби в службата, където те бавят, тук какво ще постигнеш?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 777f4f41d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   до 20- колкото и да имаш скътано, ти знаеш ли колко струва да гледаш едно дете ТУК? да, ТУК! зАЩОТО другаде не ти плащат 90% майчинство, но тук има много случай, в които го получаваш от дъжд на вятър! То когато ти потрябва, ти вече си взел пари на заем! Само ТУК ни довеждат до просешка тояга! Другаде дори те подпомагат, за да можеш дори да си наемеш някой да гледа детето ти, докато ти си на работа! Хайде осъзнайте се малко! Тук не може едни капки от 5 мл за бебе да ти струват 20 лв. Къде го има това - хем има ниска раждаемост и искат да се раждат деца, хем да родиш и отгледаш дете е лукс, който вече всеки започва да се замисля дали може да си го позволи. И от толкова мислене ставаме на 40 години и затова пред ин витро центровете чакат на опашки. Когато можеш да имаш деца, нямаш пари да ги отгледаш, а когато имаш пари - не можеш вече да имаш деца. Много често става така. А в тази държава всичко е на късмет! Покажи ми някоя друга държава, където да убиеш дете и ще те осъдят на 3 години условно с право на обжалване дори! Това нормално ли е? ! Всички са за съд - политици, управници, банкери, адвокати! Яли, яли, та се ненаяли! Жива трагедия! За съжаление в много случаи не можеш да се махнеш от тук, защото има прекалено много неща, които те задържат, но умните хора вече са разбрали, че тук няма бъдеще и са напуснали отдавна! Срам ме е, че съм част от тази държава!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6e859146b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   21, научи се просто да се простираш според чергата си. В крайна сметка едно дете може и на пелени, може и на майчино или козе мляко дори и няма държава, която да ти плаща майчинства, а и детегледачка. Не знам какви капки купуваш за 20 лв., но ако си нямала 20 лв., защо раждаш дете?
През комунизма е нямало Памперси, капки-мапки и адаптирани млека и сме оцеляли, дори повече деца е имало, а майките ни дори автоматични перални са имали и вашите лайна не са потъвали в американски памперс.
Първото нещо, което всяка жена трябва да знае е, че трябва да избира внимателно мъжа до себе си и да планира бременност и раждане. Второто е да имаш поне едни 2 бона заделени, защото може да ти се роди и болно детенце. Вие имате здрави деца, сами сте решили да имате деца, големи жени сте, не сте вчерашни пикли и пак не сте могли да си направите сметката.
Държавата та държавата.
Когато дойде държавата да ви направи дете, тогава искайте от държавата.
Всеки си взима еднолично решение кога и от кого да има дете. У нас няма никаква дискреминация за бездетните например като в другите държави с по-високи данъци например - никой не ви е опрял пистолет в главата да раждате, а сметките се правят преди това, не след това. Същото се отнася и за набавянето на документи, откриването на банкови сметки и така нататък. 9 месеца поне сте имали време да проучите тези неща, няма да дойде Бойко на място да ви събира документите.
На всички се превеждат парите всеки месец, но при вас не ставало - ами оправяйте си документите и вижте при каква банка сте, дали са ви осигурявали и тем подобни, оправяйте си с две думи бакиите. Живели били на заеми - извинете, но вие и преди детето трябва да сте живяли така. Колкото и да е разход едно дете, то не може да те завлече до такава степен особено пеленачето. Истински скъпо става после, вие с едно пеленаче не можете да изхраните, представям си за подрастващи с iPhone, маратонки за 250 лв. и тем подобни - пак ли държавата трябва да ви ги плати?
Колкото до инвитрото - у нас държавата директно ти покрива поне 3 опита до 45 г.. Това го няма пак никъде. В Германия например само здравно осигурените имат право на 30 до 70% от разходите и то трябва да доказваш предварително, че имаш шансове за успех, а след 2-3 проби не ти плащат нищо, а над 38 г. реално можеш да забравиш. У нас имаме щедро майчинство, безплатни инвитро и какво ли не, вие едни документи не можете да съберете и гракате за другите държави без да сте били и 1 ден емигрант някъде да видите как се живее там особено като майка с 24 седмици отпуск по майчинство и без достъп до ясли или детски градини заради липса на места.
И все пак ако намерите държава да ви издържа и да ви храни децата - Терминал 2. Ние не можем да си позволим хора като вас, прекалено много се наредихте на държавната хранилка....а който мисли за убийство на детето си, той лежи и у нас 15 г. до доживот. Навсякъде в цивилизования свят има условни присъди за майки, убили бебета при афект, психични отклонения и тем подобни - т.е. без умисъл. Без съд и присъда се действа в държави като ИС. Прав ви път ..

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5914df1921
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   21, и ти, и авторката някак автоматично приемате, че някой е длъжен да се грижи за вас и децата ви само защото сте решили да имате такива. не можело капки да струват 20 лв - за съжаление може да ти се наложи да ползваш доста по-скъпи лекарства (недай си боже), тогава какво ще правиш?
20/22 може да е крайна, но по същество е права - родителите са орговорни за децата си. държавата може да подпомогне семействата, но няма как да се поемат всички разходи по едно дете, а те, вярвай, стават все по-големи, особено когато станат ученици. и как пък или не получавате майчинство, или от дъжд на вятър, или ви го бавят... проучете нещата, питайте, има горещи телефони с безплатни консултации, не може само за вас да има изключения, явно нещо не е наред с документите.
като сте решили да имате дете, сядате с таткото и правите сметка за основните разходи някои резерви и смятате излиза ли ви сметката. е, винаги има риск да изскочи нещо непредвидено... , но поне в общи линии ще сте наред. държавата е една за всички и едва ли проявява специално отношение към вас. търсете и защитавайте правата си, никой няма да го направи според вас.
Ж43

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2307c17f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Никога не съм разбирал каква е идеята на тези теми. Някой като не го устройва държавата - да хваща пътя. Ама те почват да се оплакват на всички, почват да пускат теми, почват едни жалби, едни драми.. Каква е идеята? Защо се пуска тази тема? Търсят оправдание пред себе си ли? Търсят подкрепа от други хора ли? Искат някой да им даде пари ли? Каква е идеята? ! На мен като ми харесва тук да почна ли да пускам теми, че ми е готино и съм доволен от живота тук? Сигурно като пусна такава тема и 100 човека ще ме нападнат и ще ме обявят за "комунист", "пишман патриот" и прочие.

до 16:

Никой не ти пречи и на теб да взимаш 900лв. помощи - намери си жена и й направи 4-5-6 деца. Българите не правят деца и после реват "аами то на циганите дават големи помощи". Ами ще дават - нали има закон, че се дават на дете. Българите не обичат деца, затова и нямат помощи. Преди Първата Световна и българите са били като циганите с по 5-6 деца на семейство.

Иначе, не се пише "състодентка" и с тези 400лв. като студент дори не мога предполагам какво си работил, щото дори сестра ми работеща на 4 часа току-що завършила гимназия взима повече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 87e4e96016
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Защото не им стига акъла да пуснат жалби до инстанции, затова пишат тук. Като се съберат повечко жалби, като се заведе един колективен иск, като се спечели едно дело, порочната практика ще отпадне. Но това не е за мрънкалници, а за хора с визия за "тая държава" и със здрави гащи.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 777f4f41d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Номер 25, сестра ти явно е имала късмет или връзки! Не всеки, който работи честно, дори и висшист да е, взима милиони! Аз съм от Пловдив, имам висше образование и работя за 450лв. На три смени! Това, че ти не знаеш, че повечето хора в тази страна взимат минимална РЗ, не значи, че не е така! Понякога всичко е до късмет и хората тук се борят да съществуват, защото положението понякога е доста тежко и понякога ти омръзва да има прекалено много неща, които не зависят от теб, защото само детски акъл може да смята, че живота е такъв, какъвто си го направиш. Има много фактори, които са такива, каквито са и не можеш да промениш! За децата и лудите само всичко е възможно, а ако си от тези, които въртят гуми и на другия ден тате купува нови или от тези със семейния бизнес - моля да не се обаждате, понеже не на всички ни живота дава всичко, което поискат и този, който има пари много ясно, че няма как да разбере тези, които нямат. Не всички бедни са цигани, даже напротив - над 60% от населението живее под прага на бедността. Това не значи, че не трябва да раждат и да отглеждат деца. Просто тук бюрокрацията е прекалено голяма и целта на търговията е ако може и теб да продадат щом ще изкрънкат нещо от теб. Нещата наистина са много скъпи. Поинтересувайте се малко, че тук стандарт на живот е равносилно на лукс и няма нито една държава, в която жизнено важните продукти като храни, облекло и лекарства да с толкова скъпи. Тук те погребват още преди да си умрял, защото не ти дават възможност дори да съществуваш! Никъде го няма това и кой каквото ще да си говори. Ние сме дъното на света, ама се мислим за много умни.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 87e4e96016
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   ето ви тук списък с държавите. сами си отговорете в колко от тях бихте заминали и в колко не бихте, а ще си предпочетете българия.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker