Използване на огнестрелно оръжие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121460)
 Любов и изневяра (29773)
 Секс и интимност (14397)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9615)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7316)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18592)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Използване на огнестрелно оръжие
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1796 пъти
Здравейте, имам правен въпрос към по-запознатите. Искам да си изкарам разрешително за оръжие, което да мога да си нося в мен. Трябва ми за самозащита, като имам абсолютно пълното намерение ако се наложи да го използвам.

Сега имам следните въпроси - ако да кажем се случи някой да ми посегне, защото живея в такъв квартал с много роми (не искам да обръщам темата в расова и не и е такава целта) и стават редовно проблеми, ако застрелям някой в главата без предупреждение на какви санкции подлежа и нужно ли е изобщо да обявявам, че се е случило нещо, или по-добре направо да си замина, ако няма очевидци.

Другият ми избор е да си взема нелегален пистолет, но ако ме хванат да се разхождам с него подлежа на голяма санкция. Искам да попитам как може да се предпазваме от агресивността на разни хора по улицата, без да влезем в затвора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: c776456e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много трудно ще ти дадат позволително за оръжие, което да носиш непрекъснато със себе си, но по-лошото е, че ти с това оръжие ще провокираш точно нападенията, от които искаш да се предпазиш. Човек има право на самозащита, но тя трябва да е в съизмерно отношение - например ако някой тръгне да те напада с юмруци, ти го застреляш с пистолет, ще лежиш 15 години за непредумишлено убийство, ако докажат, че носиш пистолет с цел да стреляш циганите - ами ще лежиш и до живот като предумишлен убиец.. Как така нямало да те видят? Ами навън в такива квартали е пълно с хора - те ще те видят, ще те хванат и набият, освен това при редовното оръжие е лесно да стигнат до теб, навсякъде има камери, телефонът ти е с GPS - къде ще се скриеш? Да не живеем в Средовековието да се скриеш в шумаците...
Съветвам те да не се занимаваш с глупости, а да смениш квартала или да си купиш пейпър спрей от оръжеен магазин - ако ти е до самозащитата, това е достатачно.
Дори газов пистолет е много, защото провокира... но такъв също можеш да си вземеш без позволително за оръжие и да го носиш, а освен това ако „застреляш“ някого с него, то ще е в съизмерност и няма да ставаш убиец.
Малко се вкарваш във филми... и често такива като теб правят от играчка- плачка.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 96be9024c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Баси! :D Според мен ако се разхождаш с пистолета и ти го видят може само проверка да минеш (да покажеш разрешително) и да те пуснат. Ако се наложи да се защитаваш и убиеш някого, или само раниш, според ме ще е най-добре да съобщиш веднага в полицията за да не се окаже че е умишлено убийство. Тогава да не те тикнат зад решетките...

Иначе и аз искам да си взема пистолет, но проблема е че съм малка още. :D Много се кефя на смели, въоръжени, безстрашни и строги мъже! Много ама много ги харесвам! :Р

Хайде успех! И пиши какво става. :)))

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3d4a574d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Подкрепям №1, но въпросът ти е "как може да се предпазваме от агресивността на разни хора по улицата, без да влезем в затвора" А отговора сам го знаеш, че не е правилно да ги застрелваш или убиваш по друг начин. Правилният начин е с умни думи и действия да избягваш такива случки.
Живееш в ромски квартал, а не си се научил с годините как да постъпваш с тях, това е доста учудващо. Ако си се нанесъл скоро там, пак е учудващо, защо човек, който не знае как да се оправя с роми, се мести в ромски квартал да живее?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b9446bc705
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютно съгласен с номер 1. Може да мине като самозащита, само ако и другия бил с пистолет и със сигурност е щял да те убие. Дори тогава нямаш право да го стреляш в главата, а в крака например, колкото да предотвратиш да те убие.

Но принципно това се доказва трудно и пак не е гаранция, че няма да влезеш. Така че купи си 1 спрей и не се занимавай с глупости. Дори с газов пистолет можеш да загазиш, ако го използваш. Може закона да гоизтълкува като провокация, заплашване и т. н. А и не навсякдъе е позволено да влизаш с газов пистолет. Охраните ще те спират и трябва да се разоръжаваш на входа, което няма да направи добро впечатление на околните и ще те сметнат за най-малкото за шантав.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5a7e7c330e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Кaто зaстреляш някого, (без знaчение рaсa, нaционaлност, етническa принaдлежност)си съден и си излежaвaш ефективнa присъдa.
Aко избягaш, сaмо усложнявaш и вече имaш и второ престъпление към убийството.
Убийство при сaмозaщитa може дa се рaзглеждa кaто тaковa, сaмо aко силaтa нa нaпaдaтел(я)ите е по- голямa.
Можеш дa носиш гaзов пистолет сaмо с фaктурaтa, но ти е слaб "aнгелa" и не препоръчвaм. От близко рaзстояние също може дa е смъртоносно оръжие.
ако застрелям някой в главата без предупреждение на какви санкции подлежа и нужно ли е изобщо да обявявам, че се е случило нещо, или по-добре направо да си замина, ако няма очевидци. "
Товa не е просто умисъл зa убийство... някaк звучиш кaто човек, който имa спешнa нуждa от психиaтрично лечение.
Ти си знaеш...

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a73169439e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Макаров със стоп патрони. Преди време един ром извади нож на полицай и той го гръмна с такъв, така че не би трябвало да е проблем и ти да можеш да го използваш при такова обстоятелство. Но винаги се стреля в краката, защото от близо не са никак безопасни. Не знам защо ти е хрумнало при самозащита да стреляш в главата!!! Не случайно за оръжие се минава през психотестове. Един стоп патрон в крака ще неутрализира и най-здравият ром на сто процента. Обаче за да ти дадат разрешително ще трябва да им декларираш основателна причина за носене на оръжие. Не знам това, че живееш в ромски квартал дали ще има достатъчна тежест за да ти дадат. Ако имаш фирма и разнасяш големи суми пари примерно не би трябвало да имаш проблем за придобиване на оръжие, но така не знам. А ако гръмнеш някого при самозащита естествено, че се уведомява полицията, за да се установи какво е довело до стрелбата и дали си бил в правото си да използваш оръжието.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bbca699f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   електрошок по-скоро

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 640aaab92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма да ти дадт разрешително и слва богу с това мислене! Сериозно ли питаш за незаконно КНО и какво ще стане ако застреляш някой в главата и дали да си тръгнеш ако никой не те види...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e351f96415
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Най сигурното оръжие, което възпира злите хора е БОЗДУГАНА. Окичваш два като дисаги и си ходи спокойно, никой няма да те закача. То и ланците на мутрите са тежки почти като боздугани.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9cd92120e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За съжаление, не сме САЩ. Там няма проблем ако някой те дразни да извадиш патлака и да го пробиеш. И въобще там се решава кой е прав с това, кой по-бързо вади патлака.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 797dd6287c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ако те нападнат с нож, имаш право да се защитиш с нож. Нямаш право да прилагаш по-голяма сила, за да се защитиш, отколкото приложената върху теб.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 78816bd92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо, на всяко законно притежавано оръжие в България предварително се прави прави досие, т. е дава се за прострелване в полицията, където правят експертиза на следите по гилзите, които са уникални за даденото оръжие. Това нещо влиза в полицейска база данни, която служи за сравнение с гилзи иззети от местопрестъпление. Т. е дори и да застреляш някого без очевидци, пак ще могат да идентифицират оръжието с което е стреляно.
Второ, ако наистина стреляш по някого, при каквито и да е обстоятелства, дори и да я влязъл с взлом в къщата ти, в България ще ти разкатаят фамилията от обвинения и размотавания по съдилищата. Ще прекараш години институционален тормоз, който ще ти разбие нервите и здравето и ще стане мисия на живота ти, а през това време ще си парализиран за каквото и да е друго.
Затова си помисли триста пъти преди да вземеш решение.
Трето, ако все пак ще носиш оръжие, никога не го вади за сплашване, а само в крайна ситуация, ако си притиснат до стената и нямаш друг изход. Най-простите хора вадят пищов за да се изфукат или да респектират някого. Най-често се случва да направят инцидент или да им отнемат оръжието. Циганите каквито са нагли и пред пищов не се спират и ще ти го вземат от ръцете, а ако гръмнеш невъоръжен, както ти казах ще ти разкатаят фамилията.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1848c8f0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Драги авторе, ако си достатъчно сръчен и ловък, можеш да си закупиш бойна прашка със оловни съчми! Лошото е, че пренасянето ще ти бъде проблем, а иначе бих определил ловната прашка то по-опасно оръжие от въздушната пушка. Едно време ги продаваха за 6 лв. във всеки оръжеен магазин, сега може и да са минали 10 лв. От поне 50 метра са ме уцелвали по крака с камък, изстрелян от ловна прашка, години преди това пак в крака бях уцелен от идиот с въздушна пушка! От ловната прашка боли повече, при това без кървави следи. Не използвай Макаров, газов или какъвто и да е пистолет! Ще ти направят проблем. Ако предложението ми ти се вижда глупаво, можеш да използваш електрошокова палка или спрей, но със второто внимавай много! Защото ако напръскаш някой мангал с астма, закончето ще ти прави проблеми. Това е от мен. Недей да купуваш огнестрелно оръжие! ще те изкарат нападател и ще те пратят на топло.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8ba59c3425
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Много е смотан тоя закон с несъизмерността. Значи някой крадец идва у вас и почва да те чупи с бухалка а ти сънен, изненадан замаян от болка трябва да търсиш бухалка да се защитиш, щото ако извадиш пистолета от шкафчето и го гръмнеш ще си виновен! Кой го е измизлил това? ! Това е само един крещящ пример от нелепостта и малоумието на някой от нашите закони.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 11edc8c503
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Пред няколко години, едно нагло 16 годишно влезе в къщата, по негови думи, да пие вода. През отворен прозорец на втория етаж. Успя да уплаши майка ми, но падна като видя, че аз и баща влязохме в стаята, се втурна към прозореца, но клоните на дървото не го издържаха и при падането се удари лошо. Полицията дойде след има няма 5 минути и го закараха в болницата.
На другия ден, след разговор с някакъв млад адвокат, кандидат парашутистчето наговори куп лъжи. Че сме го заплашели с пистолет, че сме го хвърлели през прозореца и че сме го ритали, когато е паднал, че сме изказвали расистки коментари, че сме го душели, когато е бил на земята и прочие... Грозеше ни присъда, за опит за убийство, нанадяне на трайни телесни, притежание на незаконно оръжие. Не само, че можеше да вкарат баша ми в затвора, а на мен да ми съставят досие, но онзи искаше да придяви и искове за 20 000 лева. Но бе готов да вземе и 1 000 и да не стане нищо Това естествено бяха пълни глупости. Единственото лошо от наша страна бе, че извикахме бърза помощ. Вероятно "набедения" крадец щеше да си излази сам, но се притеснихме, защото се гърчеше от болка на земята, а все пак и той е човек... който ми наплю дънките, когато отидох да го попитам дали е добре. Все пак лекарите си свършиха добре работата и установиха, че въпросното лице има счупен крак и се е удрал на дървото. Не се стигна до дело, но един младши съдия ни предложи "услугите си", ако искаме да го вкараме в затвора, което е, меко казано, отвратително.

Ако те грози затвор, само защото си бил в къщата си по-време на опит за кражба, то представи си какво ще стане, ако гръмнеш някой подобен индивид. Освен ако не си някоя мутра, политик или просто богаташ, то вероятно ще ти коства 10ина години в затвора.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 44cf5390af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Автора: Благодаря ви за отговорите хора. Относно слабият ми ангел и т. н. ще ви разясня повече. Точно благодарение на страхотните ни закони говорих за стрелянето в главата без предупреждение. Ще бъда абсолютно откровен, моля модераторите и четящите да ме извинят за това, което ще кажа.

Точно заради това, което каза номер 15 имам предвид, че е по-добре ако ще стреляш направо да пречукаш някой, защото в крайна сметка накрая ще се чуе твоята версия, а не неговата и няма да може да те натопи.

За ножа - много опасно оръжие, ако някой ме нападне с нож изобщо няма да се замисля да го убия на място по две причини - първо той се опитва да ме убие, независимо с какво оръжие е, това за оръжията е пълна глупост и за отговарянето на нападението. Комуто нож вади... и от пистолет може да умре, както е приказката :)

За ромите - не живея в цигански квартал, живея тук от години, но с времето станаха доста и напоследък чувам, че правят проблеми. Обирали жени и т. н.

За газовия пистолет и провокирането на агресията - както се сещате имам газов пистолет и на 2 пъти ме е спасявал, само със самото му показване и насочване в посока нападателите. Уточнение - първия път бяха двама цигани. Сега, аз знам, че от близо е опасен и бях напълно готов от упор да ги застрелям в лицето, защото в крайна сметка... никой не ги е карал да скачат срещу хора, които не познават.

Мисълта на целия ми пост горе е, че законите просто работят против нас и в един момент логически е по-нормално да гръмнеш някой, отколкото да го оставиш после да сипе клевети по твой адрес и да те вкарат в затвора некадърниците от съдебната система. Затова отворих темата, защото просто не виждам начин по който можем реално да се защитим.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker