Тента или дървен навес? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тента или дървен навес?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3613 пъти
Моля, за съвет!
Живеем на последен етаж, терасата ни е открита и може да си представите за какво става въпрос при слънце, дъжд или сняг... Да не говорим гълъбите...
Та въпросът ми е към хората, които използват или се занимават професионално - какъв навес да сложим? Тента или дървен? Какви са плюсовете и минусите при едните и при другите? Ако има значение - терасата е 4. 50кв.

Много благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: bf9c4b844e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Teнта определено, но ще ти излезне по-скъпо. Дървен навес на село в собствената ти къща, но не можеш да правиш такива конструкции легално в града без позволение на съсобствениците, на общината и тем подобни. При буря може тази конструкция да стане опасна за околните, а зимата като се натрупа сняг отгоре как ще чистиш? Тентата се прибира и спуска според нуждите и не се ти трябва позволително за нея. Избери някакъв неутрален цвят, не прави цигании и циркове

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4ec0fc5d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Плюсове и минуси има при всяко нещо и само ти можеш да си направиш сметка кое ще ти е по удобно, евтино или да ти приляга. ще ти напиша това което ми идва на ум в момента.
Тента
1 тя обикновено прозира светлина и топлина.
2 На последния етаж ще имаш проблем с ветровете и могат да я скъсат.
3 Тентата изгаря на слънчева светлина и трябва да й сменяш плата.
Дървен навес
1 Той е по скъп
2 За него се изисква разрешително от общината.
3 Когато вали силно ще се чува прекалено дразнещ шум.

Разлика има и в цените.
За сега толкова.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9e945c30c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Благодаря за адекватните отговори!
Явно ще е тента...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e8fab6b76f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Не съм специалист, но даже в големите градове масово забелязвам на последните етажи хората са си направили сенници от метални конструкции. Пусни на гугъл уличен изгледа и разгеледай да видиш за какво става въпрос. Хем е по-здраво от тента, а и няма опастност да се запали. За разрепително не знам как стои въпросът с такава конструкция, нека специалистите да кажат, че и ма мен ми е интересно, но ако е сглобяема може би няма да има нужда от разрешително - все едно по-стабилна тента. Сняг няма да чистиш, кой се качва на покрив да чисти сняг? Един улук и водата се отвежда където се е оттичала досега от терасата.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7a73987f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Тентата е ефективна горе-долу само когато пече да ти пази сянка. Като навали дъжд и ако е отворена ще се напълни и има опасност да се скъса, което е по-добре, а по-лошото е да се откърти. Същото е и със снега. Навеса е по-скъп да, но е по-ефективен :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6f4c01c68a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   100% за дървен навес.
Да, по-скъп е, да-трябва разрешително, НО ако е направен както трябва и от читав материал е "безсмъртен"!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bf9c4b844e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 1,
Това, за което говори номер 2 е от алуминии и се нарича „пергола“. Можеш да го поръчаш във фирмите, в които правят и алуминиева дограма сами, за твоята малка тераска няма да е много скъпо, добра идея.
Колкото за тената - не са прави хората, които твърдят, че платът се късал, горял :)))) и тем подобни. Става дума за специално платно, което ти кара 20-40 години. Ние наскоро купихме къща в чужбина с тента на 40 години и си беше здраво самото платно и цвтът си беше ярък, но тентата си е за смяна след толкова години. Поръчала съм в България нова тента за тераса 60 кв. м. говоря - платното ми струва готово 750 лв. за някъде 30-40 квадраа платно става дума - смятай, че не е скъпо за твоята тераска.
Перголата е добра алтернатива, такава смятаме да поръчаме за къщата си в България, защото горе имаме плосък покрив, който смятаме да ползваме и под такава паргола да си сложим градински мебели. Много добра идея на номер 2, но не може да се прибира и практически винаги ще имаш тази конструкция - зависи от вкус и ти какво желаеш. Има и перголи от дървесина, но не ти препоръчвам пак заради гниене и тем подобни.
И двете неща не са скъпи специално за твоята тераска и ти гарантирам, че у нас има качествени изпълнители на ниска цена. (много под 1000 лв. трябва просто да намериш решение, но не по-малко от 500 лв. ще ти излезне).
Обаче знай, че тези две неща не са ти вид покрив, който да ползваш при дъжд или сняг и това е добре така, защото можеш да си отвориш голяма беля с някаква конструкция, която да ти задържа снегове и дъждове, не само да се счупи конструкцията, но и да ти натежи след силен снеговалеж и да ти падне терасата, отваряйки ти куп проблеми
Всяко нещо има предимство и недостатаци като за тентата не ти трябва позволително от съседи и от общината и си има и такива с електроники, които се прибират и отварят сами, така че доводът с вятър и дъждове не важи, платното е специално от изкуствени материали и опасенията на колегите горе не важат - може би у нас е имало преди някакви фалшименто платнища, но днес има на пазара ТОП качество на ниска цена и няма да съжаляваш тук, а платно да сменяш на всеки 10 години най-много (може и на 20 да е).

Не бива и двете неща да струват много скъпо - 1000 лв. дори са много, 700 лв. някъде и гледай дори надолу да минеш като електрониката за тентата може да стигне 200 лв. ако искаш такава де, което за мен е излишно.
Не прави дървена конструкция, защото е незаконна, гори, дървото се доформира от слънце и влага, задържа сняг, вода, ще ти отвори беля с община и съседи, а и самото дърво си отваря много бели (ако имаш дървени прозорци знаеш какви проблеми има) ако задържи сняг горе, натежи и ще ти отвори беля.
Пазари се, търси поне 3 оферти, защото алуминият е паднал като цена и има голяма конкуренция в момента. Не плащай повече от 10% като предплата и не плащай преди да си абсолютно доволен от услугата, търси оферти много, защото си заслужава. Аз за прозорци на две къщи бях взела 40 оферти от цялата страна и намерих перфектно качество за 30% от цената на най-скъпата оферта, а качеството същото и същите материали. В Провинцията е по-евтино от в София, специално ние взехме всичко от гр. Берковица. Пазари се задължително дори за малката си поръчка, почувстваш ли лошо отношение или неглежиране, не се занимавай с тези - ти като клиент трябва да се почувстваш като цар или не се занимавай. Такова нещо се купува веднъж на 20, защо не и на 40 години, така че си заслужава сега да вложиш малко време, не толкова пари, защото действително не става дума за нещо кой-знае какво сложно, но пазарът не е транспарентен и ще получиш и луди оферти от 2000 лв. и нагоре ако не внимаваш - всичко над 1000 лв. знай, че не е сериозно и е обирджийница. Всичко под 400 лв също няма да те направи щастлив. Гледай между 500 и 800 лв. да намериш нещо, а електроника за тента ако искаш е отгоре. При перголите не знам как стоят цените, но също не бива да струва над 1000 лв. спред мен.
Успех и много радост с новата придобивка!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4ec0fc5d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До №7
Първо си объркала номера на пишещия за метална конструкция!
Второ не знаеш какво е пергола! Перголата е конструкция за увивни растения или в краен случай й се овива плат, но тя от дъжд не пази. А авторката иска нещо да пази терасата и от дъжд, и от сняг, и от гълъби.
Трето не знаеш, че перголите в повечето случаи са от дърво!
Четвърто металната конструкция от предложението на №4
може да се направи от доста видове метал!
Пето не си наясно с цените, ама въобще!

Всъщност предложението на №4 не е лошо. и се нарича точно "навес от метал".

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b91794c8e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Оххх, най- голямия проблем не е слънцето, а гълъбите... Не мога да оставя пране навън, терасата е осрана и порънала с перушина... Навеса ми трябва, за да се предпазваме /до колкото е възможно/ от пилетата...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4ec0fc5d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке навес от пилета няма да те предпази! Дори ще им осигуриш подслон и още повече ще им хареса да кацат на простора ти.
Щом проблемът е такъв най-добрият вариант е вместо да инвестираш в навес, да си купиш сушилна за дрехи и да махнеш простора от терасата, за да има по малко места за кацане. Отделно винаги можеш да си опънеш един чадър от тези за заведенията на терасата си и да го свиваш и разпъваш когато си искаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker