Все по-малко харесвам автомобилите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121215)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14362)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Все по-малко харесвам автомобилите
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1353 пъти
Първо държа да кажа, че имам книжка от 2006 година. Смятах, че харесвам колите, но като че ли вече не са ми интересни. Вече не чета автосписания и сайтове. Като дете харесвах куп модели, а сега излиза, че си падам по около 15-тина модела*. Излиза, че харесвам един малък процент от всички автомобили. Все са малки, градски хечбеци. Дори не се кефя на Ферарита и Поршета и не си мечтая за тях, защото вредят на околната среда и като мине някой батка с такова ми е напълно безразлично - нито му завиждам, нито му се дразня, дори не го регистрирам. Карам колата на баща ми, но рядко, защото се изнервям като търся място за паркиране, а и от нервното каране на другите. Искам да притежавам всеки модел от тези 13, които харесвам, но извън тях нищо не ми допада. Не следя новите модели, защото не ме грабват като визия.

Искам да попитам това нормално ли е за момче, защото като че ли у нас се смята, че трябва да харесваш всички коли и да си някакъв маняк, който си мечтае за дрифтове, докато познатите ми в чужбина честно казано не се интересуват толкова от колите и там масово си карат колелета, вървят пеша или използват обществен транспорт? Всъщност и у нас като че ли моето поколение все по-малко се интересува от колите, но донякъде колите все още са издигнати в култ. Оня денсе замислих, че ако в големите градове бяхме забранили колите въздуха нямаше да е по-чист, щеше да може да се върви по тротоарите и да има по-малко катастрофи. Та, харесвам и ще продължа да харесвам избронетие модели, някак си чисто естетически ми допадат като дизайн, но като цяло не съм някакъв авто фен. Дори смятам ако някога си купя лична кола да е автоматик, не се кефя на ръчкане и обичам да карам с нормална до бавна скорост, а не да бързам. Чудя се има ли и други като мен в България? Хора, които харесват няколко модела, но извън тях не харесват другите автомобили. Които не държат на всяка цена да карат бързо и да пилят гуми. Хора, които НЕ сънуват ферарита и поршета. Хора, на които им пука за екологията и шумовото замърсяване от колите. Които повече се интересуват от таблети и телефони от колкото от колите и не следят новите модели автомобили, които излизат?

*BMW 1 серия, новата А класа, Ауди А1, Киа Сийд, първата Тойота Аурис, Рено Клио III, Пунто (Гранде и Ево), последната Киа Рио, Ситроен С2, новия Ситроен С3, Форд B-max, Пежо 208, Субару Импреза и Хюндай i20.

Знам, че историята ми прилича на онази с книжката, но не е точно същата, затова ще помоля модератор да я публикува! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: f0ae416b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се че е нормално! Пра-дядо ти само с автомобили е хвърчал насам-натам. Въобще - всяко достижение на цивилизацията си има и обратна страна, а и някаква цена, която всички трябва да платим.

Моята мания сега са електромобилите - страхотна икономичност и екологичност, съчетана с добър дизайн и невероятни силови показатели! Изключително лесни за поддръжка. Единствени недостатъци - висока цена (засега... ) и малко разстояние, което изминават с едно зареждане. Но за градско са се утрпали.

А докато събирам пари за такъв - си карам велосипеда! :) Полезно е за здравето.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6a5fb84994
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При мене е същото - от малък се чудех какво толкова повечето ми приятели се кефят на колите. Еди коя си била яка, пък другата била тъпа.. Абе нормални ли сте? Нали и двете вършат 99% една и съща работа. Едната може би малко по-добре се представя по баирите на магистралата - голям праз!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 45f38b55df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами... какво да ти кажа. Аз съм хетеросексуален мъж на 22 години, който изобщо не си пада по коли и ненавижда футбола. Също така съм българин (за жалост). Нямам намерения някога да притежавам кола.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: cdfd8bf6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Все по-грозни стават колите. Новите Айго/108/C1 и C4 Cactus са отвратителни, но всичко е въпрос на вкус. На друг може да му харесват. Но на мен не и затова вече не следя авто новините и бъдещите модели.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 455861ba0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Welcome to the club. :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ca901e7459
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Естествено, че е нормално да НЕ се интересуваш от автомобили. Дори се учудвам на въпроса ти. Аз, например, като бях студент в първи курс, баща ми ми купи кола за 17 000 дойче марки /това беше 2000 година/. Аз, обаче, изобщо не поисках да я карам, така реших. Имам кнежка, но от 2001 година не съм карал изобщо. И си ми е много добре. Не ми се занимава с коли.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5debd6a41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Generation X се дефинират през колата, Generation Y вече не сте така... и по-добре, по-екологично е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker