Защо хората не обичат тишината? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората не обичат тишината?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1896 пъти
Пиша ви в 4 през нощта, след поредна безсънна нощ. Не мога да спя, защото отвън цяла нощ лаят кучета.
Около мен има къщи, във всеки двор по 2-3 кучета. И от 20-25 кучета, едно като залае, другите подемат и така цяла нощ безспир.

За мен тишината е свято нещо, обожавам я, не мога с този непрестанен шум. Моля, кажете ми вие, от ваш опит, от ваша гледна точка, защото аз съм явно различен - у дома нямаме телевизор, а гледам другите хора като се приберат и го пускат чак докато легнат го държат включен, да има нещо да им отвлича вниманието и запълва главите със шум. Ако не е телевизор, ще е радио - пуснат го и цял ден докато работят отвън на двора слушат.

Питам ги - абе кучето ви цяла нощ лае, аз, дето съм на 200 метра от вас не мога да спя, а вие как спите? И те ми казват - много добре, ние не го чуваме.

Кажете, и вие ли сте така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 45dcf0683b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Здравей, авторе. Аз те разбирам идеално. Като теб съм. Живея в близко до София село. Около нас са къщи с кучета, които се държат по подобен на описания от теб начин. Особено сега в летните дни когато прозорците стоят отворени, няма спасение и облекчение. Будя се по 4 пъти на нощ, а техните бесовици продължават по 30 мин няколко пъти на нощ. Принуждавам се да затварям прозорци и врати. Не мога да ги понасям истински. Не знам защо са им пълни дворовете на сравнително бедните къщи, какво пазят с тия псета, дето се дразнят на всеки таралеж и котка, да не говорим за друго куче. Мъжът ми не чува кучетата, спи като пън. Казва ми, че съм щяла да свикна. Неговото обяснение е, че цял живот са живели в село с дворно куче и наистина не им пречи. Отделно аз си го обяснявам, че като дръннатт вечер по 3-400 гр. ракия и как да чуят... Да, посвикнах за тия 4 години, но пак ме будят. Цял живот съм живяла на висок етаж на стар блок, ЕПК, с баби и дядовци на доизживяване, които не произвеждаха много шум. Обичам тишината и ненатрапливите шумове понасям, когато са присъщи за ситуацията. Всичко, което като шум е в повече заради несъобразителност или невъзпитаност на източника ме изкарва извън нерви.
Когато се нанесохме в къщата, на улицата живееше едно бездомно куче. Приятно животно, но нощем обикаляше улиците около нас, лаеше, разлайваше всички дворни псета. Ходех недоспала на работа, едва издържах. Един ден го хванах и с колата си го закарах на 50 километра и там го пуснах живо и здраво.
Дразнят ме шумните телевизори, викането по етажните площадки на махленките, крещящите деца, когато видя, че родителят няма усет за приличие. Мъжът ми се хваща за главата като по заведения правя забележка на шумните, невъзпитани деца на клиенти идват да се крякат и се гонят около нашата маса, а родителите им невъзмутимо хапват през 10 маси. Щото децата на такива места бягат далече от родителите си. И се озовават при нас. Бебетата не ме дразнят. Те, нито родителите им, не са виновни. Но всичко, що е свързано с възпитание, приличие, съобразяване, каквото в България АБСОЛЮТНО липсва, ме изкарва извън кожата ми.
Тук някъде четох, че даже и писах, по тема свързана с непоносимост към шумове. Там друг беше писал, че именно неприсъщността на шума към ситуацията, го нерви много. Тогава разбрах и аз защо рева на бебе не ме дразни, а крясъци на деца край масата ми ме кара да стана да го пратя при родителите му. Но забравих това особено състояние, което описваха в темата, как се казваше. Може би е назад в раздел "Здраве". Потърси.
Отделно, мисля, че чувствителността му към звуците идва от това, че слухът ми е много остър, а това е така, мисля, защото съм късогледа не малко. Бях чела, че когато в някое от сетивата на човек има дефицит, другите се изострят за сметка на дефицитното. Та, аз като не мога да виждам зорко, явно слухът ми се е изострил.
Отделно съм си нервак.
Съвет не мога да ти дам, освен затваряй си прозорците и виж даля някакъв "бял" шум няма да свърши работа за позаглуши външните.
Тапи не те съветвам да използваш дълго време. Свикваш да си с тапи, страдаш, ако си някъде и няма. Отделно се замърсяват дори да ги миеш. Отделно заради конденза в ухото ти, може да направиш някаква инфекция. Аз началото на миналата направих инфекция на вътрешното ухо. Възпали ми се нерв на лицето и получих парализа на периферен лицев нерв. Та... не са работа тия тапи.
Там където живея е на края на селото. И има поле. И в неделите някакви планери с мотор кръжат и бръмчат ужасно. Крайно е изнервящи. Приятен следобед, и някакъв тъпак кръжи над главата ти и вдига шум. Добре, че май е скъпо, та няма много желаещи и това лято са рядкост.
Значи, съвет нямам, освен горните, ако свършат работа.
Просто хората са шумни и прости, невъзпитани и несъобразителни селяни /и в града са такива/.
Кураж!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b1762b1088
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз мразя кучешкия лай и изобщо шума. В град съм, в блок но около блока има къщи, в които също има кучета... То и по улиците се мотаят, няма как. И като мине някое бездомно, домашните започват едно по едно да лаят. Вдигат ужасен шум и спират сигурно след час-два. Ужасно е. Иначе слушам музика, но от телефона си на слушалки... Не карам другите да ми слушат песните, все пак ако не им харесва... Аз обожавам тишината. Обичам като съм на село например, и чувам единствено птичките как пеят. Обичам да съм и до течаща вода. Обичам да затворя очи и да се вслушам, да чувам как водата се изсипва, как минава по камъните и как прави пеня.

Сега наблизо има някакъв строеж и хората работят от сутрин до вечер. Режат дърва, чукат по желязо и подобни... И е нещо ужасно. Уж да си отпочина и все едно ми кълцат мозъка. Главата ме боли. От сутринта-7:30 до вечерта някъде 18:00 часа не се спират! Спират за да похапнат за малко. Тъкмо си кажа "хееей най-сетне, приключи се.. " и хоп хайде пак се пускат машините... УжасТ!

Момиче на 15. :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 51ab15ac52
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И при нас е доста уживено, с кучета, но когато реша да игнолирам нещо и да спя, аз спя. В другата стая се пускаше прахосмукачка, а аз си спя, пробвай се да мислиш за хубави неща, или си представяй, че кучешкия лай е нещо приятно. Аз имам хъски, понякога вие, преди изпадах в изстерия, че вие, а сега нейното виене ме приспива.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3007cd4177
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз съм така с разликата, че мразя шума, но в същото време обожавам музиката и не мога без нея. :D Всеки уикенд съм или на планина или на село, защото ненавиждам градския шум. Дойде ли Петък, хващам мотора и заминавам възможно най-далече от града. Не бягам толкова от шума, колкото от хората. Повръща ми се като гледам как не оценяват природата и всячески я замърсяват. Когато се кача високо в планината се чувствам сякаш съм част от майката природа. Уникално е. :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9b7924f187
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   понякога си зависи от хората
въпрос на навик
Някои си живеят до големи летища - примерно в САЩ и свикват със шума
а други до гари
От една страна обичам тишината, така по-добре си чувам мислите
От друга - като съм самичък - все гледам да има нещо да бръмчи - радио, компютър - пускам документални филми най-вече, поне да научавам неща

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 01495d50cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз също обожавам тишината. Когато около мен няма никого и е тихо ми е толкова хубаво. Тишината и спокойствието са най-добрите почивка за мен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9452964672
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе въпросът ти опира до това кой с какво е свикнал, а не до обичане.
Виждаш отговорите "аз обичам тишината" или "на мен шума не ми пречи"
Лично аз живея на голям булевард с най-големия в града Мол отсреща, постоянно минават коли, камиони, има често катастрофи линейки и пожарни ползват често булеварда, а градският транспорт тръгва в 5 без нещо сутринта. Спя на отворени прозорци на третия етаж и нямам проблем с шума, толкова съм свикнал че въобще не ми пука и отделно без шума на телевизия не мога да заспя, телевизионният канал е без значение, важно е нещо да дрънка.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a171b4e2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Чак когато прочетох историята ти осъзнах, че и аз вечно трябва да включа нещо около мен да работи и да ми дрънка на главата, без в действителност да гледам и слушам какво дават. :D Най-често това е телевизорът ми, той работи 24/7 почти, като не гледам нито филми, нито предавания, нито нищо по телевизията, но въпреки това си плащам кабелната, за да имам разнообразие от канали, които да не гледам. Не знам, просто мразя да ми е тихо, обичам да си пускам силна музика. Просто тишината ме потиска по някакъв начин, дори и да съм капнала от умора, 12 часа да съм била на работа и на крак, отново разбирането ми за почивка е да отида в някоя дискотека, където е шумно и весело и там да разпускам, или да се изтегна на дивана пред телевизора и да го включа. Дори и когато съм си вкъщи и си върша домакинската работа в почивния ми ден пак трябва музиката ми да е на макс, телевизорът също, става една лудница че живея до детска градина и някакви дечица цяла седмица ми врещят и пискат на главата... не знам, може би с годините няма да ми харесва да е все толкова шумно винаги и тогава ще започна да бягам и да търся тишина и спокойствие, но още съм млада, нямам представа дали все ще съм така. :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9d15cb926f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке и аз съм като теб. Или поне съм на моменти, понякога най-малкият шум направо ме побърква, понякога съм окей. За първият случай имам тапи за уши. Взех си ги от DM, 7-8 лв 5 броя. Рай, истински рай, толкова са удобни и не чуваш нищо. Имало е уийкенди не съм ги свалял, пълна тишина и уединение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b1fb6e9f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз не обичам тишината. Живея до жп линия. Освен това съм от хората, на които телевизора винаги е пуснат, просто, за да ми говори нещо, докато правя различни неща из вкъщи, та дори и докато спя. Имам домашни любимци, които също вдигат шум, но за мен не е проблем. Аз свързвам тишината със самота и празнина, а и също така съм привикнала от малка да живея на шум. Така че.. хората са различни и както ти се чудиш на такива като мен, така и аз на теб. :))

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 10c84b5d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ти ако попаднеш в някой жилищен блок със съседи идиоти, които думкат музика по цяла нощ, кучешкият лай ще ти се стори направо рай. Приеми го като природна даденост. И аз обичам тишината и много пъти разни кретенчета дето вилнеят по цяла нощ са ме докарвали до полуда. Триста пъти предпочитам да ми лае куче пред този ужас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker