Потъвам - какво да направя с живота си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Потъвам - какво да направя с живота си?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1367 пъти
За вас може да е поредната тема, но за мен е възможност да получа съвет и помощ от някого в анонимен сайт. Благодаря Ви, че ви има, и че този сайт съществува.

Не знам какво да правя с живота си. Дните, месеците и годините просто летят. Невероятно бързо минава всичко, а аз имам чувството, че затъпявам и по никакъв начин не допринасям за развитието си. Обкръжен съм от неподходящи за мен хора, израстнал съм и още живея в не добра и образована среда. Имам нужда от съвет. Има толкова много неща, за които мечтая, и които искам да постигна: да отида в университет, да запиша журналистика или психология (защото това ме влече) да се изнеса от къщи и да избягам някъде, където има повече перспектива, а не в тази "дупка" в която съм в момента. Да си намеря приятели, приятелка. Да имам един нормален живот, семейство, кола, къща и т. н. Но пред мен стоят толкова много въпроси и обстоятелства, които ме дърпат надолу. Те са много, най-големият проблем, може би, е че съм ром (циганин). Макар и на 20 г. не изглеждам "красив" по днешните стандарти, нямам самочувствие, живея сред хора, които са страшно демотивирани да учат и да се образоват, поради тази причина (а и по ред здравословни, поради които отсъствах от училище) така и не можах да наваксам, завърших средното си образование с 3. 50. От няколко месеца съм регистриран в бюрото по труда = нищо. Отидох досега на едно уж "интервю" което беше за 2 мин, (самата работа беше работа и курс едновременно свързано с готварството). По думите на работодателя не ме приеха, защото нямах опит, но това е причината не знам. Потъвам, хора, моля ви, помогнете. Това е реалноста, в която живея. Времето си минава, а аз просто съществувам. Буквално утре са местните избори. За кой да гласувам? Всички купуват гласове, или поне по-големите партии. Кой ли не се е кандидатирал за общински съветник, че дори и те купуват гласове (ужас). Да избирам тези, които ще крадът и лъжат в следващите 4 г. Не, благодаря. Няма да се продам, като някоя лека жена за 50 лв.
Не знам какво да правя. Не знам дали някога биха ми дали стипендия някаква, защото, без такава е немислимо да споменавам университет, нямаме пари. Също така, ако се стигне до там, няма шанс, че ще ме приемат. По думи на една образована жена за психологията няма реализация, а за журналистиката трябва да си много умен и интелигентен, да можеш да говориш, да споришп и т. н. да се изразяваш добре. Не знам дали някога бих си намерил работа, за да събера малко пари, че да му мисля. Не знам дали бих успял в чужбина. Накъде да поема? Нямам никаква перспектива.

Благодаря на всеки, който е прочел малко дъглата ми тема. Ще се радвам да чуя подкрепа и съвет от вас. Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 14279356a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, много неща написа защо НЕ ставали нещата, но всъщност не видях нито едно решение на проблемите ти.
И не, стига с това „ром“ бил. В България 70% от хората изглеждат южняшки - отиди по Черноморието и там пък изобщо няма да се набиваш на очи. Човек е това, което иска да бъде, но да - докато не се откъснеш от средата си, ти ще си просто.... ром, не ТИ - не личност.
За съжаление си изпуснал възможността да хванеш поне 4 като успех. С това шансът ти за университет е нищожен, НО това не бива да те отказва. Познавам човек, който отива неграмотен и без английски на 14 г. в Америка и става главен лекар и после отговарящ за болниците на цял щат. Може ако искаш силно нещо
Запиши в твоя случай просто задочно и работи паралелно или работи като мен 2 години в големия град, събери си пари и се подготви за следване. Теб с тази диплома трудно ще те приемат, но не е невъзможно например в ПУ, Югозападния в Благоевград или във Варненски свободен, където се влиза с есе. Ти можеш да пишеш добре, но пари ще ти трябват за живот и такси в унито.
Затова идеята да правиш курс по готварство изобщо не е лоша, но идеята да чакаш от бюрото по труда е... много лоша.
Направи от недостатака предимство. Обърни се към разните му ромски организации или други неправителствени организации за стипендия за курс по готварство (или друга професия) или дори за следване. Момчето, което искаше да учи в Оксфорд от ромски произход например получи чрез публичност някакво финансиране. Може би и при теб това е шанс, но ако не се получи почни в някоя кухня като помощник и кради занаят
Междувременно си направи блог, където можеш да пишеш - журнализмът не се учи в университет само.
Пиши лично на Кеворкян и Карбовски, дори Шоуто на Слави и Господарите - хора, които могат много да иронизират етноса ти, но по-скоро глупостта му - те ще ти помогнат със стаж или поне с информация. Пишеш добре, заслужаваш някакво шансче.

Не намирам, че потъваш, но ти си първият от вашето семейство, който има Средно образование и изобщо някакъв афинитет към ученето и желание да живее като нормален човек от 21 век.
За съжаление вас много ви пречат семейните зависимости и закостенялостта. Да, лесно е да вярваш, че произходът ти пречи, но 90% от пробелмът е в теб самия. Ти ако вярваш, че хората няма да те назначат, защото си ром, излъчваш неувереност и... не те назначават!
Важно е да кандидатстваш на много места да се явяваш на интервютата много спретнат - с черен панталон, бяла риза и сако, с чисти обувки - може всичко да е старо и от втора употреба, но да си спретнат. Много хора това го подценяват и не защото си ром, а просто много се явяват вече с ежедневни дрехи, което е голяма грешка.
Препоръчвам ти работодател Макдоналдс - много се работи отначало, но имаш шанс да станеш мениджър на ресторант ако се наложиш и докажеш.
С психология и журналистика можеш да се занимаваш и без следване или ако толкоз искаш - следвай задочно, но следващите 2 години ги отдели за работа и „крадене“ на занаят, за да си изкарваш хляба по време на следването. Така направих аз самата - може да не съм ромка, но учих в чужбина в страна, където дискреминацията към българите е много голяма и съм се наслушала директно в лицето на всякакви нападки, но успях с много труд да се докажа. Така, че можеш - всеки може, но трябва да искаш силно и да не се отказваш - това е тайната на успелите хора vs. неуспелите - дисциплина, упоритост и много желание!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0fd57903ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   " най-големият проблем, може би, е че съм ром(циганин). "
Нaй- големият проблем, е че ти си измисляш голям проблем. Хaх, цигaнин бил, товa синоним нa инвaлид, сляп или кaкво според теб е?
Млaдо момче си, знaеш кaкво искaш, (много теми тук сa "не знaм кaкво искaм, не знaм кaкво дa учa, не знaм кого/коя искaм)сaмо трябвa дa "дърпaш" зa него.
Докaто си търсиш рaботa, виж в борсaтa зa безплaтни курсове примерно. Също се предлaгaй кaто помощник в нaчaлото нa по- нискa зaплaтa, пък кaто се понaучиш или повишение или бягaш нa друго място, но вече знaещ.
Хм... зa журнaлистикa, aбе я си помисли зa пaпaрaк, и пaрички по- добри ще изкaрвaш, и рaзни продaвaщи се можеш дa изобличaвaш.
Регистрирaй се и в EURES зa търсене нa рaботa в Европa. Можеш и зa сезоннa рaботa дa се огледaш. Въобще, вaриaнти много, сaмо трябвa дa се aмбицирaш. Цигaнин бил... професор Чурков е цигaнин, един от нaй- добрите сърдечни хирурзи в Европa, aко беше мислил кaто теб, нямaше дa спaси толковa много животи.
Хaх, че пък не си бил особени крaсив, aбе когa ще рaзберете, че зa женaтa други нещa у мъжът сa по- вaжни. Ти aко можеш дa предложиш доверие, сигурност, любов и ДA, финaнсовa стaбилност, ще си предпочетен пред много хубaвци без "плънкa".
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 13f9145208
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От години в много университети приемат и с двойки, защото взимат пари за всеки студент. Така, че този, който е писал първия коментар не е много прав за това, че няма да те приемат с тази диплома. Но ако питаш мен висшето в България няма да ти помогне изобщо. Вземи изкарай няколко курса и започни работа. Все някъде ще те вземат. Отиди в чужбина да работиш там. Цяла сирия се изнесе в европа, че ти ли няма да се оправиш.

Аз лично обаче не вярвам, че си циганин.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ecde4dbe6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, първо искам да ти пожелая късмет и да ти кажа да не се отчайваш, дори и да не завършиш университет винаги можеш да работиш стойностна работа и да се чувстваш добре. Всичко е въпрос на време!
Аз съм Българин и не учих като бях малък, също по здравословни причини и пак завърших с близо 4 средното. От начало никъде не ме взимаха на работа защото нямах опит, след известно време (6 месеца ) почнах да работя като сервитьор макар, че не ми харесваше защото хората са изродясали и не ми издържат нервите да ги търпя, ама стисках кълки, зъби и т. н...
След 2 години работа като сервитьор смених сигурно 10 бранша, от които най-много ми хареса строителството. Сега знам какво ми харесва и какво искам да работя без да се товаря психически и физически толкова. И пак винаги зависи от колегите, шефовете и т. н... дали ще ти хареса дадена работа. Ще те посъветвам да го караш яваш, яваш - стъпка по стъпка. Намери си една работа, поработи месец - два и ако не ти хареса пробвай на друго място и така докато намериш какво ти харесва да правиш. Един умен човек е казал навремето " Изберѝ работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си. — Конфуций "
След това всичко си идва на мястото. На първата ми работа работех за 300 лв. а сега работя за 800 със шанс за повишение ако се справям толкова добре колкото до този момент.
Относно компанията в която си, може би трябва да страниш от тях и да търсиш по-отворени хора към целите, които ти гониш. Най-малкото защото иначе ще те дърпат назад. Горе главата!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d6542c132b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо, поздравления за целите и желанието, което проявяваш, звучиш зряло и отговорно за човек на 20 години. Първата стъпка си я предприел - знаеш какво искаш от живота. Оттам нататък, номер 1 те е посъветвала много добре какъв е пътя. Няма да е леко, но ще си заслужава. Давай момче, имаш потенциал, не потъвай с тези, които нищо не ги интересува. Още си в началото на живота си и пред теб има много отворени врати. Не се отказвай при първата трудност. Хората са всякакви, едни са предубедени, други широкоскроени, свят широк. Не се превръщай в хамелеон, за да те одобряват, а направи така, че ТИ да се гордееш със себе си и постиженията си. Успех, имаш шанс - използвай го!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker