Страхувам се да отида в София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страхувам се да отида в София
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1627 пъти
Другият месец ми предстои да отида до София за едно интервю. Но не знам въобще как ще се оправя. Нямам познати в големият град, нито знам как ще намеря точната сграда за интервюто. Най-много се опасявам от това, че в столицата се случват много инциденти от всякакви хора, посредством физическа сила. Страхувам се докато се разхождам, или докато ходя от до гарата
(ще пътувам или с влак или с автобус), да не ме спрят някоя група хора или сам човек и да ме нападне, с цел кражба или просто ей така. Момче на 20 г. съм от провинцията и съм малко по-мургавичък и... не знам как ще се справя.

Хоря, моля, помогнете. Очаквам съвети от хора, живеещи или които са били в София да споделят мнение по въпроса. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2fa8f41247
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако не беше толкова трагично, щеше да е смешно. Виж, много филми гледаш! Вероятността в София да ти се случи нещо е толкова колкото в твоето градче. Трябва да внимаваш само повечко с автоммобилите, да не минаваш на червено и на забранени за това места (по средата на четирилентов път например). Най-добре хвани такси до мястото, където ще е интервюто ти като пред АВТОГАРАТА има легални таксита, но пред ЖП-гарата често имаше преди поне копърки (сега не знам как е, но на Автогарата спрелите винаги са ОК - истинските).
Друго лошо няма как да ти се случи - казвам ти го като момиче, което на 18 г. отиде в София само и се оправи доста добре. Два пъти съм се качвала на копърки в началото като нито веднъж не платих, а просто се обадих на полицията. Никога нищо лошо не ми се е случило, не съм била ограбвана или нападана, а излизам вечер и сама съм се прибирала. Мъжът ми се предвижва със скутер (нещо като мотопед) и забравил своята чанта с всички документи, пари, два iPhone на скутера сутринта и 4 часа по-късно си били там без да му липсва нищо. Веднъж в Зоологическата градина си правихме снимки, аз оставих чантата си настрани, за да не пречи и съм я забравила -два телефона вътре, портмоне и така нататък - беше оставена от други посетители на касата - не ми липсваше нищо.
В София живеят хора, не чудовища или хванати от гората. Сам ще се учудиш, че сме доста по-цивилизовани от твоите съселяни, по-учтиви, по-приятни и усмихнати хора и освен това никой не те гледа теб специално и не се интересува от теб. Първите дни ще ти е трудно да свикнеш с движението, но като цяло бързо ще се приспособиш ако действително те вземат на работа и заживееш там и после няма да искаш да се връщаш никога в твоето село или градче и то не само заради високия стандарт на живот, но и заради атмосферата, възможностите в София. Да си чул някой да се е върнал?
Стига чети разни пропагандни писания по интернет - София е дори доста спокоен град и има дори страшно заспали и еснафски места, където е като в градче. В Провинцията, където всяка втора къща пустее по-скоро могат да те оберат цигански банди - при нас за 5 мин. патрулката е пред вратата ти.
Успех на интервюто и не се страхувай от глупости!
.... все пак в крайна сметка който го е страх от мечки да не ходи в гората... :)
И внимавай с ескалаторите - не хапят, но трябва да слезнеш по някое време - ако не успееш - споко, ще те изплюе долу без особени последици, но не се дръж като абориген и се качи на ескалатора мирно и без драми, че какви ли не случаи има. Ще ти се наложи да ползваш и асансьор - спокойно, безопасни са, освен ако не решиш сам да бъженикаш по тях като някои от по-възрастните ни съграждани по панелните блокове. И аз в такъв блок не обичам да ползвам асансьора, но в обществените сгради проблеми няма.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8e135ff8e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е, не идвай. Ще те убият 300 пъти подред преди и на гарата да си стъпил.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 086c457856
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хаха, и аз като ученик си мислех, че столицата е нещо кой знае какво. Сега уча в чужбина и в София се чувствам все едно съм си на село. :D

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 71413827bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ще ти кажа какво, аз съм на 24, за първи път като дойдох в столицата видях негър не знаех, че съществуват толкова черни хора на планетата Земя. Постепенно свикнах и гледам да не ги заглеждам за да не се чувстват различни. Мисълта ми е, че ти леко мъргавичък значи си минаваш за бял у столицата. Въобще това не го мисли, горе вдигната глава, наперен и това е, като не знаеш нещо ще питаш, с питане и до Цариград се стига. Успех, приятел!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 874ae323b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 1, аз пък имам една близка приятелка, която цял живот е била в София и разправя, че и коли задигали, наистина ставали кражби, но чак да те е страх да ходиш по пътищата, защото щели да те нападнат да те пребият.... и там живеят хора, не чудовища!

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 10ab1c84c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми то си е страшно! Я трамвай ще те блъсне, я саксия с вековен фикус ще ти падне на главата, а защо не и цяла тераса...
Допълнително бродят всякакви изнасилвачи, касапи, наркодилъри, сводници...
Шубето е голям страх, да знаеш!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: be6b4969e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да ти имам проблема. Ей, човече, София е България, няма страшно, кой какво ти е казал, са си само приказки. Е, голям град, космополитен, трябва да се движиш уверено, за да не те вземат за баламурник. Оправям се прекрасно в тази градска среда, обичам тая София, тя ме прави анонимна, но пък ми дава самочувствието да бъда себе си, без да се съобразявам разни провинциални условности. Я по-ведро, приеми го като приключение и отивай на интервю, пък и дано те вземат на работа. да видиш колко е прекрасно в столицата.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d302d2e155
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз такива цигани като тия в София не съм виждал. Не им пука от нищо и от никой. А ти се притесняваш, че някой ще ти каже нещо защото си мургав.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d65503b827
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   То си е за страх. Аз няколко пъти съм ходил и все някой се опитва да ме излъже. Веднъж таксиджия от летището, веднъж някакъв ми искаше личната карта, представи се за шофьора на автобуса ми.

Винаги когато съм в София, долавям една негативно сиво тегаво влияние и също една надменност и изкуствена префърцуненст. А и говора им не мога да го трая. Абе типични шопи, бай Ганьовци.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 67ab441f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   То за това родният ми град се напълни със селяни.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2d9883fdaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пак Тема - Провокация !

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 66fd7b2b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ха -Ха!!!
Имаше една песен - "София - джунгла" не се шегувам, някъв рап от преди 10 - 15 години :)
Иначе столицата си е гадничка де, ама ако трябва да се живее по дълго време.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c154041dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторе не се кичи със злато и скъпарски дрехи, не демонстрирай че имаш пари, не носи скъпи неща в задните си джобове и раница и предполагам че нищо няма да ти се случи.
Проучи от гарата какви превозни средства ще те закарат до твоята дестинация(научи и името на спирката където трябва да слезнеш) и ползвай градския транспорт. Таксиметровите шофьори могат да те "поразходят" из цяла софия за по-напреко и да ти смукнат парите, а градския транспорт е 1 лев за билет.
Имай предвид че задръстванията в софия са големи, така че таксито ще ти вземе парите, но няма да стигнеш по-бързо.
В трамвая или автобуса все някой ще ти каже къде да слезнеш за твоята спирка.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5093f08a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Спокойно, де! Ние тук не ядем хора! Посред бял ден нищо няма да ти се случи, само си пази парите и документите, че сестрите от гетото са много сръчни. А иначе ако толкова те е страх, не се разхождай по тъмно, пак рискът е малък да имаш проблеми, ама можеш да объркаш улиците и не е приятно да се мотаеш по тъмното в тоя студ и да си търсиш хотела. А ако не си сигурен как да отидеш до мястото на интервюто можеш да им се обадиш по телефона и да питаш, да си въведеш адреса в джипиеса (ако имаш такъв) и в краен случай да хванеш такси (ако ще хващаш такси внимавай какво пише на предното стъкло, там трябва да са залепени цените. Нормалното е да е под левче на км, че да не те закара някой за 50-60 лева. За това гледай внимателно). Като свикнеш ще видиш, че София изобщо не е толкова страшна. Аз съм родена тук и никога не съм имала никакви неприятности, просто избягваш рисковите места особено вечер и никога няма да имаш никакви проблеми. А и спрямо огромни градове като Ню Йорк например тук си е направо супер спокойно! Въпрос просто на навик, но няма нужда предварително да се настройваш, че тук е страшно, че всеки втори е престъпник и т. н., защото не е вярно. И тук си живеят хора като навсякъде и тук има по-безопасни и по-опасни квартали и тук има всякакви хора, но ако не правиш глупости (примерно да идеш да се напиеш до безпаметност в някоя кръчма или да се заядеш с някой съмнителен посред нощ) гарантирам ти, че нищо, ама абсолютно нищо няма да ти се случи! Спокойно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker