Защо ме заряза? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо ме заряза?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1711 пъти
Здравейте, моля ви да публикувате темата, защото за мен това е много важно и все още не ми е минало.
Момиче на 14 години съм. На записването за бъдещата ми гимназия се запознах с едно момиче. Тогава просто я познах като новата приятелка на НДПто ми, защото тя много ми беше говорила за нея. Питах я как се казва и от дума на дума почнахме да си говорим, макар че бяха само общи приказки за униформите. На следващия ден пак ходих до гимназията с майка ми, защото имаше борса за стари учебници. Видях пак същото момиче там, тя ми каза здрасти и дойде при мен. И така почнахме да си говорим. След около половин час ми стана скучно да стоя на тая борса и попитах майка ми дали можем да се разходим двете. И така почнахме всеки ден да излизаме на разходка заедно, бяхме по цял ден двете. Тя ми говореше, споделяше ми, правехме си снимки, после като се приберем вкъщи- пак чат. Дори всяка сутрин ме будеше с добро утро и ми ставаше толкова хубаво. Аз винаги съм държала на нея, имах й доверие, като ме помолеше за някоя дребна услуга винаги съм й помагала, черпила съм я с дребни нещица, като цяло приятелски жестове. Когато имах трудни моменти и споделях и тя винаги ме подкрепяше и ми съчувстваше. И на мен никога не ми е преминавало през ума, че такъв добър и мил човек може да се превърне в такъв лицемер и двуличник за толкова кратко време.
Почнахме училище, бяхме се уговорили да ходим и да се връщаме заедно. Всичко си беше както през лятото, само дето не излизахме толкова често заради училище, но това не ни влияеше. Като се виждахме междучасията си казвахме здрасти и си разменяхме по някоя и друга дума. Но средата на октомври на нея й стана нещо. Постоянно беше в лошо настроение, нямаше мотивация за живот, като й пишех във фейсбук (което дори не беше толкова често), тя ми отговаряше с една дума. Намерих си нови приятелки от класа, но за мен това не означава, че трябва просто да я забравя, все едно че никога не сме били приятелки. И тя също си намери. След това ми писа по фейсбук, че не иска да я чакам сутринта да ходим двете, защото искала да слуша музика. Уважих избора й и не се обидих, защото и без това намерих друг човек, с когото да ходя на даскало. Почна да ме игнорира на училище като цяло, макар че тя беше на два метра от мен и можеше перфектно да ме види, не ми казваше дори и едно здрасти. Не исках от нея да ми обръща внимание 24/7, но поне да ме поздрави, когато ме види (което се случваше често). И накрая се стигна до това- тя изобщо не ме виждаше. Аз бях като невидима за нея. Един ден просто ми писна и й писах едно дълго съобщение, в което бях описала как се чувствам и я попитах защо почна да се държи така. Не очаквах да ми пише пълни глупости. Беше ме обвинила за това как аз (уж) съм портела на майка ми нейните тайни, които майка ми после казвала на (уж) всички и макар че аз перфектно й обясних, че майка ми ми чете чатовете и аз не мога да съм виновна за това, което тя прави, тя изобщо не се опита да ме разбере и ми каза че аз така или иначе съм виновна, защото съм била ''носител на информацията''. Спомена, че съм я била задушавала, че съм я занимавала с глупостите ми и общо взето бяха изброени всякакви глупости. Няколко дни чаках търпеливо да ми пише пак, защото си мислех, че просто е била ядосана и че й е минало, но тя не го направи. Депресирах се и плачех в часовете, защото тя междучасието идваше в стаята на класа ми, но не заради мен, ами за да се социализира със съучениците ми най-демонстративно. Просто ми беше отвратително. След като се разчу, че съм плакала, тя ми писа по фейсбук пак и си помислих, че иска да се извини, но тя пак започна да се заяжда и на мен пак ми стана гадно, защото тя пишеше много егоистични неща и изобщо не се замисляше на мен какво ми е и никога не се опита да се постави на мое място. Другия месец стана един скандал между мен и две други момичета и тя нямаше нищо общо с тези караници, но пак реши да се тика където не й е работа и да ми пише обиди и заплахи, макар че не я бях засегнала по никакъв начин. Това, което и досега не мога да разбера, е за какво й беше да ги прави тези неща? За какъв дявол й беше да иска да излизаме всеки ден през лятото и накрая да не ме вижда и да ме обвинява заради действията на майка ми? Случвало ли се е и на вас и как сте действали при такива ситуации?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: db8fa0b13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ох ,милата !

Момичето явно не заслужава приятелка като теб ,но въпреки това поговори с майка си .Обясни й ,че не трябва да се бърка в личното ти пространство и ,че тези й действия влият пагумно на живота ти и в частност приятелствата !
Успех!

Ж16

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e1fac9c07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Майка ти ти чете чатовете?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6132d0d099
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защо майкати разказва историите на момичето на всички. Първо се постваи в нейните обувки и виж как ще се чустваш ти ако нейната майка разказва твоите истории. Права си не е трябвало тя да се държи така, а да поговори с теб. Най-добре говори с майкати и тя да и се извини. Момичето те заплашва и се вре носа в твойте работи, за да те накара да се чустваш гадно, за да видиш какво и е на нея. Поговорете, нека майкати да се извини и готово.
Без хейтъри, моля. Това си е мое мнение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2d0953ee6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти наистина ли не разбираш защо приятелката ти се е отдръпнала? В едни приятелски отношения има едно много важно взаимно чувство и то е ДОВЕРИЕТО. Ако ти предадеш това доверие сама или чрез трети лица, в случая-майка ти, какво очакваш? По-скоро поговори с майка си да не бъде толкова контролираща, а и дори да чете неприкосновената ти /подчертавам НЕПРИКОСНОВЕНА! / кореспонденция, то да не я споделя като някоя селска клюкарка. Извинявай, че съм откровена, но ти наистина не заслужаваш да имаш приятелки, щом техните тайни по един или друг начин стават достояние на трети лица.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0846b0c48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Незнам какво да кажа просто... Според мен в малко количество и ти си виновна, защото даваш на майка ти да ти чете чатовете, при условие, че това момиче е имало много голямо доверие на теб и ти е споделяло всичко, а ти си позволявала на майка ти да чете всичко. Смисъл, тя споделя на теб, не на майка ти.. Извинявам се, ако съм груба, ама мисля, че е така. Следва майка ти, която не разбирам с какво право разпространява тайните на приятелката ти? ! Това са неща между теб и приятелката ти и тя би трябвало да се замисли как ще се почувстваш ти, ако майката на приятелката ти направи същото нещо на теб. В този случай ще е най-добре да поговориш с майка ти, да й обясниш, че заради нея сега с приятелката ти не сте в добри отношения и, че след тази случка тя се е променила много, но въпреки всичко ти си я искаш обратно. Според мен намери начин да накараш майка ти да се извини на приятелката ти и да й обясни, че ти нямаш никаква вина и да я помоли да сте такива, каквито сте били преди това и да не се карате само заради нея. Още веднъж се извинявам, ако съм груба, но мисля, че наистина имаш вина. :) Надявам се да се оправите с приятелката ти и повече да няма такива конфликти между вас.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 993715bc3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Миличка, излизай с други момичета завързвай нови приятелства, а на тази и тегли една майна. И моля те недей да се унижаваш да и пишеш повече, разкарай я отвсякъде и започни на чисто, съдбата все някога ще и го върне и ролите ви могат да се разменят след време ти да си и шеф и да я тъпчеш по същия начин! Ходи с високо вдигната глава на даскало и не и обръщай внимание! Ж. 22

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4699fa6272
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Срещала съм всякакви двулични хора. Според мен момичето е нямало с кой да излиза лятото и за това е решила да те използва и после като сте започнали училище тя вече си е намерила нови приятелки и е решила, че няма нужда от теб. Ти сподели в историята, че си имаш приятелки от класа, дружи си с тях и изобщо не и обръщай внимание, да си мисли каквото иска това си е нейна работа, впоследствие тя ще съжалява, че те е изгубила.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: dc307aede9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От Авторката:
Ще допълня тук това, което не споменах в оригиналния пост, за да не се удължи прекалено много.
След като се скарах с приятелката ми, аз казах на майка ми какво се е случило и я разпитах на кого е казала тайните й, и тя си призна, че ги изпортила само на нейната майка. Като я попитах защо, тя ми каза, че просто нямало какво да си говори с нея. Аз дори не съм я карала насила да се сприятелява с нейната майка и не разбирам защо тя се е опитвала да създаде някакво приятелство, като вижда, че нямат общи неща.
Майка ми попринцип е много усукана и много трудно се разбирам с нея. Сърди ми се постоянно, нещо като не й харесва в мен ме кара да го променя и аз като откажа и тя се сърди и ме заплашва как щяла да ми спре джобните и тн. Особено много обича да ми държи сметка за неща, над които нямам контрол, като например защо косата ми станала еди-каква си и още милион примери, които не искам да изреждам. И най- гадното е че като се опитам да се защитя по някакъв начин тя се озлобява още повече и ме нарича нагла и своенравна. Скарах й се затова, че заради нея загубих приятелката си, обаче на нея най- лесно й беше да ми каже, че ''тя и без това не ми трябвала'' и премахна вината от себе си, макар че много добре си знае, че е виновна, но не иска да си признае. И аз съм непосилна, защото тя ме заплашва много гадно и аз съм развила някакъв страх. Надявам се да стане малко по- ясна ситуацията след тези обяснения.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4699fa6272
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От 7 коментар: Това доверие, за което всички споменават и те упрекват е задължително в едно приятелство. Но аз съм на мнение, че ти си пазила нейните тайни и не си виновна за НИЩО. Помни това и не се обвинявай! Всичките, които споменават, че едва ли не ти си виновна всички те грешат. Все пак майка и е разбрала, а и какво толкова да е крило момиче 8 клас, кое момче си харесва или някоя слаба оценка. За това майка и е щяла да разбере рано или късно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker