Виновни и грешници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Виновни и грешници
преди: 13 години, 7 месеца, прочетена 3097 пъти
Да обичаш. Правило номер едно, смисълът на човешкия живот и най-голямата томахавка, която може човек сам да си забие в сърцето.

О, да. Четем постоянно за красива любов, постепенно пропаднала; за изневери, недоволни любовници, скучаещи двойки, прибягващи до крайности, за да се забавляват.

Красива любов явно няма. В началото всичко е прекрасно и после маските падат и червеите започват да излизат, гротеската и мръсотиите да се показват. В последствие идва разочарованието, после безразличието, мислите за раздяла и такава за очакван край.

Лошото е, че в моя случай винаги, когато маската се изхлузи от лицето ми, виждам как човекът отсреща остава стреснат, уплашен, разочарован, стъписан, невярващ. Как е възможно това лъчезарно момиче да се окаже нещо толкова коренно различно?

Чувствам вина. Защото винаги наранявам и обиждам, винаги аз съм нетактичната и аз съм тази, която не прави достатъчно компромиси. Тази, която докарва сълзите и тъгата на другия. Колкото и да се старае да е обратното, колкото и да внимава с думите, действията, колкото и да мисли и да показва дълбоката си привързаност и обич.

Дали съм създадена да нося нещастие, не знам и вече не ми пука. Единственото, което знам със сигурност е, че съм скапана грешница.
Грешница, която се старае да бъде изрядна и добра и никога не стига до там.
Едва ли някой друг не иска да погледне в очите половинката си, за да не изкаже ужасните си страхове от малоценност и срамът, който плува наред със сълзите.
Наздраве.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 7 месеца
hash: ad5944abaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има красива любов,но ти сама казваш,че маската ти се изхлузва от лицето и остава истинската същност.Искаш с маска да търсиш истината?Да си треторазрядна актриса и да срещнеш истински човек?Няма как да стане!Щом играеш на любов и си фалшива, и такава любов ще получаваш!

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 9c5cc0f770
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мнение съм, че щом слагаш и махаш маски /както ти сама каза/ не знаеш и няма скоро да узнаеш какво е истинска любов. Може би когато, и ако я намериш и те изоставят просто ей така... ще разбереш какво е. Аз лично ненавиждам такъв тип хора като теб, когато не знаеш какво искаш..не го прави.Поне не наранявай. Егати маскираното лицемерие. От една жена!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: d61a438d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чудя се дали наистина тук става дума за маски или просто не можеш да признаеш пред себе си, че любовта за съжаление си отива. Ти не обичаш както преди, той също, и много те боли. Нещо се е скъсало завинаги и не ти се вярва. Бунтуваш се и отприщваш непознати и твърде неприятни за теб страни от природата си, които раняват и другия, но и теб не по–малко. Ако това наричаш маска, ок, така да бъде! Но не се дамгосвай и погубвай! Не може да се печели всяка битка, има и поражения. Дошло е времето и за това.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 8e7de2b77d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оставям въпроса за маските настрани. По мое мнение в зародиша на всяка връзка не става дума за маски, а за първоначално увличане и "бленуване", а след това постепенно опознаване на партньора. В началото всеки показва на другия най-доброто от себе си, защото това и получава. Но това е само върха на айсберга, тъй като всеки човек без изключение, има и своята тъмна страна. Идва ред на опознаването на детайлите, които не винаги са в унисон с по-общата картина от преди това и блясъкът малко по малко започва да изчезва. И човек започва да води битки с това, което не харесва. Постепенно вместо двама души да изкарват наяве най-доброто един от друг, те започват да предизвикват най-лощото в човека до тях. В подобни ситуации са нужни двама. Никога не е виновен само единия. И двамата отказват да направят усилие да се чуят и разберат взаимно. За съжаление доста често се залита в тази посока. Тогава любовта малко по малко се руши и губи.

По мое мнение разковничето е приятелството от една страна - ако партньорът се възприема освен като гадже, любовник и пр., съшо и като приятел, тогава нито един от двамата не би водил тази борба, изливайки негативите си върху другия, защото ще я има грижата за твоето другарче. Той не е врагът, той е най-близкия ти приятел. Другото, което е важно за запазването на пламъка в любовта, това е да направиш усилието да разбереш каква е неговата идея за обич, от какво има нужда той и да му го дадеш. Както и ти самия да получиш същата грижа. Защото всеки човек има различна представа за любовта и трябва да се грижим съзнателно да правим тези жестове, от които той има нужда, за да се почувства щастлив и в идеалния вариант да ни отвърне със същата грижа да направи самите нас щастливи.

С две думи - всичко е взаимност! Било то във войните, които започваме и водим помежду си, било то в приятелството, което създаваме, и в любовта, която споделяме... Ние избираме да рушим ли или да градим връзката си. Всичко добро, по който и път да поемете!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: c902a1757f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   №2 маски имат и мъжете.

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: b50c487069
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И моята жена е като тебе! Тръгнахме с голяма любов, нещо неповторимо, но след като забременя любвта към мен изстина! Три години беше любяща съпруга, казвала ми е че дълго няма да изтрае, но аз отказвах да махам розовите очила! Сега я хванах да кръшка-айде простих, никой не е безгрешен. Но проблема е, че не може да ме понася не може да ме приеме като единствения мъж в живота си, сега продалжава да се среща с другия защото и аз й позволих, каза че до месец два ще се оправи, но аз не виждам резултат иска да ме преоткрие наново, но и аз от ревност не ръзсаждавам правилно, продължавам да я обичам лудо! Така че номер 4 казва доста истини но трябва и да усещаш дали си щастлива, не ти ли идва от вътре да правиш другия щастлив и да му се отдаваш, то тогава няма да стане от раз! Ти покоряваш мъж и след като е твой спираш да го преследваш, трябва да смениш мишената. Така ще попаднеш на някой който пет пари не дава и незнам може и да ти се услади! Абе аз себе си не мога да оправя тръгнал съм разсъждения да правя.Извенете ме!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker