Да се разведа ли с нея? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да се разведа ли с нея?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 3429 пъти
Пиша тук поради простия факт, че искам обективното мнение на непознати, не на роднини и приятели, които винаги да са пристрастни. Това може би е най-голямото решение в живота ми и искам да бъде и най-правилното.
Мъж на 28 години съм. Със съпругата ми сме заедно от 2008 година, като още от тогава тя си беше опак характер и ту се събирахме, ту се разделяхме. В един момент тя наистина се беше попроменила и тогава истински се влюбих в нея, беше най-милата и грижовна жена, но за жалост не за дълго. През 2011 й предложих брак и същата година се оженихме. От начало всичко беше супер, но само след няколко месеца тя започна да си показва рогата. Сърдения без причина, мълчание и мръщене, постоянно мрънкане. Като мъж от мен се очакваше всичко, като започнем от финансовата, та достигнем до емоционалната стабилност в брака.
Бяхме се разбрали да нямаме общи сейфове и подобни, всеки да си гледа своите финанси и при нужда да поиска от другия, защото и двамата печелим добре - аз си имам бизнес с автокъща, тя е стоматолог. Обаче винаги се случваше така, че тя профуква цялата си заплата за нейни работи (дрехи, процедури, гримове) и накрая без позволение взима от моите пари. Имахме спорове относно това и в крайна сметка се оправихме, но това остави някакво недоверие у мен към нея.
С годините обаче се появиха и други проблеми. С нейното семейство сме доста близки, добри хора са, но много се бъркат в неща, които не са тяхна работа, а тя взима, че се влияе от тях. В същото време, почти не общуваме с нашите, защото по нейно мнение, те са егоисти и пропаднали хора. Да, имали сме проблеми с тях, защото майка ми като бях малък страдаше от алкохолизъм, а баща ми постоянно пътуваше и почти не беше вкъщи. Това и на мен ми се отрази зле и имах доста тежки младежки години, но в крайна сметка и аз, и те се поправихме. Сега наистина заслужават втори шанс, а жена ми им е теглила чертата, сякаш тя е идеална.
Осъзнах, че тя е и много неблагодарна като човек, винаги говори какво тя прави за мен, за другите, винаги казва "Аз това, аз онова... " В нейния речник думата "ние" не присъства.
С всеки изминал ден става по-нервна, без аз да съм я предизвикал. Тръгна ли да я целуна - отблъсква ме, да я прегърна - не й било до това. За секс и дума да не става. Ако ви кажа от кога не сме го правили, ще припаднете. Не съм й изневерявал, но месеци наред съм на режим самозадоволяване. Прибере ли се вкъщи, винаги е намръщена почти, а когато не е - е уморена й и се спи. Писна ми и от скандалите. Започне ли да ми мрънка, тя знае, че не мълча и не съм някакъв мухльо, моментално й казвам да млъкне, а тя изпада в истерия, как съм й говорел така, че не съм я уважавал като жена, съсипал съм й живота. И как точно, като й угаждам постоянно ли?
Имаме куче, което преди уж обичаше, а сега иска да го махнем, защото не било за апартамент. Че то е умно и чисто създание, аз се грижа редовно за него, тя няма никаква отговорност. В същото време апартаментът е заприличал на джунгла от нейните цветя, защото тя взима нови и нови като някакъв маниак. Аз й заявих, че махне ли кучето, ще хвърлям китките една по една през терасата.
В началото и двамата искахме деца, сега тя все отлага въпроса. Събрахме се поради това, че гледахме в една посока и имахме общи планове, а то се оказа точно обратното. Тази жена си мени мнението по-бързо от крайбрежен вятър. Май е и по-добре, че нямаме деца, защото обстановката трябва да е спокойна и бъдещите родители да са щастливи, а това в нашия случай не важи... Какво да ви кажа. Преди време бях истински непукист, който живееше на макс, а сега се превърнах в нервак покрай тази жена, тя направо ми скача по нервите. Много пъти съм правил мили жестове, цветя, романтични вечери, но не мога да бутна стената между нас. Жена ми си е такава, такава и ще си остане. Обичам я, но вече не я уважавам. Странно е на думи, но надявам се да ме разберете. Тя вече не е моят идеал за жена, съпруга, майка...
Мисля, че е най-добре да се разведем. Като седнем и говорим с нея за това, тя ми казва, че й е все тая, но в следващия момент почва да плаче, да ми казва, че ще се промени за мен и че ме обича. Не мога да я разбера. Някой друг може и да успее. Не знам обаче какво да правя. Плюс това и апартаментът е общ, как ще го разделим като няма начин, ако се разведем, да продължим да живеем заедно? ! Тя ще започне да ми прави на пук, познавам я. Какво мислите, че трябва да направя?
Знам, че историята ми е доста дълга, но моля ви одобрете я и си направете труда да я прочетете, ще бъда истински благодарен! Очаквам съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: bc21321512
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Братле, от опит ти казвам, че разводът в случая е най-доброто решение. Пиши се за щастлив, че нямате деца! Аз с подобна жена също високо образована и амбициозна, но с огромни социални дефицити се бях заробил почти 20 г., но имах деца и какво да губя. Ти не виждам какъв проблем имаш. Тя едно куче не може да гледа, как си представяш живота с бебета? Свикнала е просто да ѝ се угажда (родителите??? ), да ѝ се прощава и да ѝ се разминава и няма да я промениш. Предупреждавам те, че сега е момента да се разведеш, защото навън има огромно количество нормални жени и една ще се намери и за теб, която да те оцени, да те уважава, обича и с която да можеш да имаш нормално семейство, спокойствие и нормален живот с деца и уютен дом. Аз се разведох на почти 50 г. и това беше най-доброто решение в живота ми. Днес имам нормално семейство, малки дечица и прекрасен човек до себе си. Не ме разбирай грешно - обичах и аз първата си жена, но това понякога не е достатачно за семейство и нормален живот.
м55

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 00a2589254
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че има някаква по-дълбока причина за поведението и, която ти не виждаш. Може би не е лоша идея да отидете на психолог заедно, преди да се откажете от този брак.
Струва ми се, че тя изживява нещо в себе си, но не мога да кажа какво.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 29f822c703
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Изглеждa кaто дa е нaтрупaлa гняв към теб зa нещо. Имaте нерaзрешени проблеми с нея. Aз все пaк остaвaм с впечaтлението, че си се обичaте и двaмaтa и нямa дa ви е добре дa се рaзделите. Често двойки тaкa в последствие или отново се събирaт или сa в други връзки, но стaвaт любовници.
Дaли нямa дa е добре временно дa се рaзделите зa дa си помислите зa крaйният вaриaнт, може пък дa решите дa потърсите семеен консултaнт или дори психотерaпевт.
Остaвен е според мен вaжен проблем дa "отшуми", но не отшумявaтвaжните нещa, сaмо рaстaт във времето, докaто придобият чудовищни рaзмери и после и нaй- мaлкaтa причинa е повод зa избивaне нa гневa.
Прaви нещa кaто нaпук. Отнемa вaжни зa теб нещa, които преди с удоволствие ти е дaвaлa, дори кучето искa дa изведете... искa дa се чувствaш нaрaнен. Сaмо нaрaненa женa се държи тaкa.
Aз често съм се изкaзвaлa тук ЗA рaзводa. Но във вaшият случaй ми се струвa, че е рaзрешим проблем, вaжното е, че имa любов. Зaцото я имa. Ядосaн си и, но въпреки товa се усещa, че изпитвaш любов, a по описaните нейни действия и думи, съм сигурнa, че и тя те обичa.
Не бързaй зa рaзвод, вземи си мaлко свободно време и се отдaлечи от нея и домa ви, помисли си добре, некa и тя имa времето дa го нaпрaви, a после поговорете и слушaй внимaтелно. Некa ти сподели кaкво я мъчи, ти сaмо слушaй и дори и дa не го приемaш кaто проблем според твоите възприятия, ( рaзлични сте мъжете от нaс, с рaзлични нужди) помисли дaли не би могъл дa и дaдеш нужното, със сигурност е емоция някaквa.
Обичaте се, знaчи имa зaщо!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dd1ddb09e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От това, което си написал не виждам и 1 причина да не се разведеш. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: eb71eb8689
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Никакви общи планове не сте имали. Вие сте съквартиранти и сте правели секс. Не сте семейство.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 01313f2d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Разведи се с нея и намери истинското щастие!!! Аз ако имах мъж като теб, всяка вечер изненади щеше да имаш!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0e1505f985
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди 8 години сте били на по 20. Сега сте се променили. Не мисля, че имате кой знае какви проблеми, но ако не се обичате наистина тази криза на връзката няма да я преодолеете. Говорил ли си сериозно с жена си? Може да има някакви проблеми и да не споделя. А може и друг да си има.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a94b79fef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ха. Ама верно сте станали пълни мухльовци. Вземала му от парите. А тя не ти ли чисти готви. Че и секс на аванта. ба си принца. Явно я и тормозиш психически. Дано да се махнеш че да си намери мъж който да и е упора. От такъв като теб и аз не бих рискувала да имам деца
Добра фев не на кеф

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fb3c20fa7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   В случая смятам, че развода е най-правилното решение.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0ed042ab72
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей.
Съгалявам че така са се получили нещата.
И аз съм добра мила и грижовна и се цупя за доста неща.
Цупя се като не стане на моето. все искам да съм при мъжа ми и като чуя че някъде що ходи или ве ме е предупредил за нещо а го казва в последния момент откачам.
Обаче и аз се промених.
Той ме пренебрегна за нещо. Аз много наранена се почувствах. той не вижда така нещата.
И тогава изстинах.
Не исках секс не исках да ме целува и пипа.
И така малко по малко се отчуждихме.
Аз не съм искала да се разделяме.
Просто исках да ми се докаже. Да ми мине.
Но той не го разбра така. Той помисли че на го обичам и след няколко месеца си събра багажа.
Не сме се разделяли.
Сега сме отново заедно но оцених каква каша забърках и няма да си повторя грешката.
Нито той.
Защото силно се обичаме.
Това го казвам за да помислиш има ли причина за промяната в държанието и.
Или тя просто е такава.
Развода е много бързо решение.
Подаваш и след месец си готов.
И после?
Поговори с нея.
Ако трябва някой да се изнесе за известно време.

Дайте си шанс според мен.
Виж ако си тръгнеш дали няма да си стресне и оправи.
Нещо и има и не се чувства добре.
Аз като не съм доцре не ми е до нищо.
Може би има причина.
Разбери всъщност как стоят нещата и тогава вземе решение.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b3bd88fa28
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Търсиш безпристрастно и обективно мнение от нас? Е, как да го дадем, като виждаме само твоята гледна точка? ! Няма как. Вземи сам решение, другото е самозалъгване и бягане от отговорност. Ако 5 човека ти кажат "разведи се" и други 5 ти кажат "недей", какво ще правиш? Или ако едната страна има превес? Като на гласуване? ! Ако всички ти кажат едното или другото, тогава сигурен ли ще си, че това е правилното решение. Няма. ОК, имал си нужда, споделил си (пристрастната! ) гледна si точка, но да очакваш някой да реши вместо теб е смешно.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d28e9f35c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисля че номер 1 е прав защото появят ли се деца може би ще стане още по трудно, въпреки че в такава ситуация е сложно да се прецени, това си е вашият личен живот който сами определяте как ще се развие в последствие. Не се подвеждай под думите на харата, нито тук, нито от близките ви, лесно е да видиш ситуациата от страни но това са проблеми които ще трябва да обсъдите двамата и да звемете някакво решение. Ние няма как да знаем какво се случва между вас, от личен опит знам че няма полза от сълзи и драми, напротив става още по зле. Предполагам че ти си по разумният, но в крайна сметка дори да се стигне до развод не мисля че тя с нещо може да попречи или успорва, ако апартамента е на двама ви ще трябва да си го поделите, може да го продадете. Ако не се съгласи е длъжна да ти изплати половината, знам ли и аз какво точно не съм много запозната как се процедира. Ти си решаваш за себе си дали си с щастлив с нея, какво искаш и как ще се чувстваш по добре ж. 27

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ac85c9716e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   палец нагоре за развода.

имах една подобна приятелка преди години, но послушах разума си и не продължих с нея, беше същата - все едно на челото ѝ пишеше "внимавай да не се спънеш в опънатите ми нерви".

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c1695bb3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Аз имам дългогодишен сериозен приятел и ние се караме, и аз много често съм се мръщила, сърдила за без причина и всички тези негативизми. НО само и единствено от теб зависи как жената до теб ще се отнася към теб. Запомни го!!! Не винаги тя е виновна. Понякога си и ти, въпроса е да направиш компромис.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 61c21c6d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Щом още нямате деца, по-добре бягай докато е време.
Сам виждаш какъв предстои да бъде целият ти живот с тази жена. Ако мислиш, че ще изтърпиш на този тормоз, стой. Ако не, сменяй докато не е късно.

А както описваш отношението й към теб, нищо чудно и тя да те остави ако си е намерила кой да я вземе.
Навън има свестни жени, които да ти дадат любовта, която заслужаваш, щом тази не може да те оцени.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 26817f9c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Жена ти е огромен егоист! Не мога да си представя да имаш куче и след време да искаш да го махнеш, защото ти пречило. Има много значение какъв е човек по отношението му към животните.
Щом сега те дразни и си изгубил уважение към нея, представи си след години какво ще е.
Дори не иска да общувате с родителите ти. От къде на къде тя ще ти определя дали ще се виждаш с твоите родители?

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 966836485f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Развеждай се, няма причина да сте заедно

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e011429022
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Здравей, прочетох историята ти и реших да ти напиша анализ на ситуацията, надявам се оценяваш времето и мисловния процес свързан с това.

Анализ на твоята ситуация (включва цитати)

Цитат
"Тръгна ли да я целуна - отблъсква ме, да я прегърна - не й било до това. "

Това е един от сигурните белези, че има любовник. Когато жената стане долна и презряна курва и жалко нищожество и прелюбодейства, тя охладнява към съпруга си и не желае да прави секс с него, нито да е интимна или романтична.

Цитат
"Сърдения без причина, мълчание и мръщене, постоянно мрънкане"

Това не бива да го допускаш в никакъв случай - ти си мъжът. Мъжът е главата а жената опашката, непременно тя трябва да ходи под твоята ръка и ти трябва да владееш над нея. Ти трябва да вземаш решенията а тя да те слуша и изпълнява и да не се оплаква. Ако не те уважава отнасяй се с нея жестоко и враждебно докато я смажеш психологически и не я прекършиш емоционално и или се научи да се подчинява и да приеме, че ти си главния или да се маха. Жената ще те уважава само ако си по-силен от нея и можеш да я подчиниш, затова при всеки опит да надигне глава трябва да воюваш емоционално с нея и да я поставяш на мястото и, ако много знае и не се смирява БИЙ я.

Цитат
"С нейното семейство сме доста близки, добри хора са, но много се бъркат в неща, които не са тяхна работа, а тя взима, че се влияе от тях"

Ти позволяваш да не те уважават като не искаш да се конфронтираш с тях за това, че навлизат в личното ви пространство и тя вижда това и не те уважава. Необходимо е АГРЕСИВНО И ТВЪРДО да наложиш на родителите и докъде могат да се месят и докъде да не припарват. Тогава и тя ще омекне и ще те уважава.

Цитат
"почти не общуваме с нашите, защото по нейно мнение, те са егоисти и пропаднали хора"

Очевидно е, че е егоистка гледаща само от своята камбанария. Кажи и твърдо, че отсега нещата се променят и или ще се научи да уважава родителите ти или повече няма да виждате нейните.

Цитат
"Имаме куче, което преди уж обичаше, а сега иска да го махнем, защото не било за апартамент"

Може би кучето и пречи да води любовника си у вас докато те няма.

Цитат
"В началото и двамата искахме деца, сега тя все отлага въпроса"

Това е още един сигурен признак, че прелюбодейства и има любовник. Тя отлага защото вероятно е станала презряна и гнусна пачавра "която следва сърцето си" и си прави планове за живот с любовника си, но понеже още не са ясни нещата на този фронт се задържа с теб като резервен вариант за да не падне от двата стола на пода. Подобно на маймуната която не пуска клона преди да хване следващия. В един "прекрасен" ден гнусното изчадие най-вероятно ще ти сервира нещо от рода на "Аз не те обичам повече, ние трябва да се разделим и всеки да поеме по пътя си, с нашето семейство е свършено. Естествено няма да сподели, че тя - скапаната курва и жалко нищожество от доста време е прелюбодействала и ти го казва това сега хвърляйки те огромен шок едва след като е прелъстила любовника си да и обещае, че ще бъде с нея. Ако това се случи и тя посмее да ти каже подобни думи, слушай внимателно! В никакъв случай не пропускай да я набиеш много ама много хубаво, бий я здраво като тъпан за изпроводяк и за да знае, че за гнусните и постъпки има цена и отплата която ще трябва да плати. Дай и да вкуси от горчивата чаша която живота тепърва ще и даде да изпие до дъно заради гнусните и и неправедни дела които е вършила.

Цитат
"Като седнем и говорим с нея за това, тя ми казва, че й е все тая, но в следващия момент почва да плаче, да ми казва, че ще се промени за мен и че ме обича. Не мога да я разбера"

Още един сигурен белег, че ти изневерява долната пачавра. Тя казва "че и е все тая" защото мисли за любовника си и вече не се интересува от бъдещето си с теб а после плаче защото тъпачката осъзнава, че е съгрешила жестоко и е извършила престъпление като е прелюбодействала и когато ти говориш честно и открито с нея съвестта и я терзае и тя изпитва огромна вина затова, че е е отдала на злите си пороци което курвите наричат "да следваш сърцето си". Тогава плаче осъзнавайки какво е сторила и как е извършила зло и се съкрушава вътрешно, но от блудствата си не отстъпва.

И така съвета ми е да наемеш частен детектив който да събере доказателства за мръсотиите на жена ти включително снимков материал и записи от подслушани разговори и есемеси както и интернет комуникация. Да сложат телефона и на подслушване. Ако се окаже, че тя е извършила тази гадост и мръсотия и се е опозорила по такъв начин и е хвърлила петно върху семейството ви - събери доказателствата и иди при адвокат да изготви развода, после докато я няма събери нещата и в кашони и ги прати на родителите и заедно със събраните доказателства за гнусотиите и. Не забравяй да смениш бравата на апартамента.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8820630f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Разведи се задължително! Такива никога не се променят, още си млад и имаш шанс, за това изобщо не се замисляй и я разкарай!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fd98147e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз мисля, че е най-добре да направиш така, ако мислиш, че нв си добре, но пък не знаеш дали ще срещнеш друга.. Ако нямате деца-лесно може да се решиш.. Най-вече зависи как се чувстваш, но като гледам написаното така или иначе мисля, че ще ви се случи така.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 68f4a0b62a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ми как "НИЕ"да присъства като даже нямате общ бюджет и всеки си гледа своето собствено"АЗ"
"без позволение взима от моите пари" С това изречение ми падна в очите! Вие сте семейство колкото са магаре и космос. Сори за откровеността, но така мисля аз - РАЗВОД!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 42bfd2deea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   От начина, по който я описваш и се изразяваш за нея, става ясно, че не я обичаш. Категорично!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 29433b8248
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Бягай от нея докато е време и си намери някоя по скромна която да ти сваля звезди ;)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f7507a947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Присъединявам се към номер 1 - разделяйте се докато е време и нямате деца, по-добре няма да стане. Аз съм в същото положение, с жена отговаряща на същите характеристики, но при мен тези проблеми започнаха след като се роди детето (или може би преди това не съм влизал в конфронтации с нея, защото не си е струвало и не съм бил отговорен за живота на друго човешко същество). Така че ако сега е нетърпимо, след това умножи по 10 и пак сигурно няма да имаш представа какво те чака. 1 го каза много точно - този тип жени са разглезени от родителите си, свикнали са винаги да става тяхната и да им се разминава. Ако се опиташ да изразиш по-различно мнение или недай боже да дадеш съвет - жална ти майка. Разум и логика губят всякакво значение. И това се предава по цялата семейна женска верига. Номер 1, съдбата ти ми дава лъч надежда - радвам се за теб, че най-накрая си се отървал и живота те е възнаградил с истинско семейство.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5ef7bda3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Послушай 19-малко отнесено изглежда, но той единствен е усетил откъде произтичат вашите конфликти. Има друг мъж-затова е всичко. Съжалявам-не исках да те засегна. Просто всичко ми е до болка познато.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ee9010c971
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Държанието на една жена към мъжът й е огледало на неговото към нея. Може да правиш мили жестове, но ако се дъниш през повечето време, нормално е жена ти да се държи така. И какви са тия работи всеки да си харчи неговите пари, че и се сърдиш като пипа от твоите. Егаси семейството. И как ще иска жена ти деца, след като не се чувства сигурна. Това, че те отблъсква е сигурен знак, че иска да й докажеш по някакъв начин, че я обичаш и има нужда от внимание. То е някакъв вид защитна реакция, аз самата реагирам така, когато съм наранена по някакъв начин, държа се студено, но в същото време комнения за вниманието на мъжа ми.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1284fb00a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   авторе, при така описаната ситуация моят съвет е да се разведеш. с жена ти нямате нищо общо - виждания, интереси, бюджет, деца... не виждам защо трябва да се тормозите взаимно.
ще си позволя още един съвет обаче: не знам дали трудно комуникираш конкретно с жена си или просто си авторитарен тип, но ми направи впечатление следното: "Писна ми и от скандалите. Започне ли да ми мрънка, тя знае, че не мълча и не съм някакъв мухльо, моментално й казвам да млъкне, а тя изпада в истерия, как съм й говорел така, че не съм я уважавал като жена, съсипал съм й живота. И как точно, като й угаждам постоянно ли? "
съжалявам, но ако възприемаш чуждото мнение единствено като мрънкане и досаден шум, нищо чудно, че комуникацията ви е на нулата. сега има вариант жена ти наистина да е пълна досада и мрънкало, но ако не е така, помисли върху това и се постарай да изслушваш другия, дори да не си съгласен с мнението му. бракът ти е вече отписан, но за следващите връзки може да ти е полезно да проявяваш повече търпимост, изслушване на другия и поставяне на неговото място. от това никой не е загубил, няма да изглеждаш мухльо.
Ж44

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 74ce0a466a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Като чета повечето коментари се сещам за един виц:
" Внучка пита баба си:
-Бабо, защо по-ваше време разводите са били рядкост и повечето семейства са карали цял живот заедно, докато сега не е така, масово разводи и разбити семейства и т. н.
Бабата отговорила така:
-Едно време когато нещо се счупеше, търсихме начин да го поправим, докато сега всичко се изхвърля и се взима ново. Същото е и със семействата и браковете... "

Сега конкретно по темата - авторе развода е крайна мярка и понякога е неизбежен, но трябва добре да прецениш дали е така в случая. Моят съвет е да не бързаш, седнете първо да поговорите сериозно за това на къде отивате. Питай я какво я мъчи, какво и липсва, защо се държи така и какво не и харесва в теб. Задължително е и двамата да бъдете искрени един към друг, в противен случай всичко отива по дяволите.
Не е изключено и друго - да страда от някаква депресия, това което описваш ми е познато от моята жена, с тази разлика, че при моята големите панаири и сръдни продължаваха най много ден два. След като кризата премине, през другото време се държеше нормално. С подходящо лечение депресията се лекува, освен това тя е медицинско лице и много добре знае за какво става въпрос.
Също не е изключено и да си има любовник, както ти казаха по-горе. Тук няма как да разберем и да ти кажем точно решение. Сам трябва да прецениш какво да направиш. Ако те лъже или просто не и пука за теб и брака ви, всичко отива по дяволите. Ако държи на теб и просто е с по-чепат характер или е депресирана направи всичко възможно да спасите семейството си.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e96d7f5e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Подкрепям номер 19!!! И бившата правеше абсолютно същите номера и най- вече започна да говори на "аз" отколкото на "ние"! Ние живяхме 9 години като изведнъж ми сервира, че не съм и обръщал внимание и не съм уважавал техните. Ненадейно след раздялата ни, няма и седмица, тя вече имаше друг до нея, сигурно защото съм пасал тревица кой знае колко време. Не бъди говедо като мен- изхвърли мършата от живота си докато не ти го е скапала тотално!
М33

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8534716eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Идеята за развод не е лоша. Подкрепям мнението, че си има любовник, така че мачът е приключил. Все пак има един вариант ако си прекалено влюбен и ти е трудно да направиш тази крачка. Огледай се! Виж дали няма някоя друга жена, която тайно или не те харесва. Сближи се с нея, може да не е съвсем като първия огън, но малко по малко ще спре да ти пука, а и ако е свястна ще имаш това което в момента ти липсва. Любовта не е винаги от пръв поглед.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2ec8f686f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Вие, живеете заедно за да градите заедно бъдеще, и двамата изкарвате добре, но какво от това. Какво направихте заедно? Не правите секс, нямате деца, финансите не са общи. Е какво семейство сте вие?
Жена ти е подкрепяна цял живот от семейството си, тя не може да живее самостоятелно и са осъзнае, че вече има свое семейство. Жена съм, но не разбирам прекалената близост с мама и тати, все е едно са 10 г., напротив виждате се, хапвате, довиждане и толкова.
За сексът вие, сега не правите секс, кога ще правите? Деца не ясно също?
Характерът не го коментирам, всеки си има свои характер, но когато има някакви изкривени представи за света, връзката с родителите й, минава границата и типично по български позволява да ви се меси, какво да кажем повече.
Ако се разделиш с тази жена, си поживей и си дай време да се отърсиш от всичко преди да почнеш нова връзка на чисто.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4ad810f1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Няма обич, няма уважение, няма секс, няма усмивки, няма настроение, няма разбиране, няма романтика, няма дребни любовни жестове, няма прегръдки, няма сутрешно гушкане, няма взаимност, няма душевен мир, няма целувки, няма нежни погледи, няма общи неща които да правите. А, какво има. Авторейййй, крещя с цяло гърло-развеждайте се. Търси щастието другаде. И моята бивша жена се кълнеше и плачеше, че ще се промени и го стори чак след като се разведохме, бързо, лесно, удобно. По взаймно съгласие, точно за петнадесет минути. Тя взе движимото имущество за мен остана недвижимото. Разберете се и вие за апартамента, вярвам че има начин. Но да живееш този живот така... Та ти се съсипваш и ще си докараш куп болести с тази изнервеност. Успех ти желая и кураж също, защото няма да си кривя душата, че е гадничко преживяване, но всеки греши. Ще видиш след това като имаш трезв поглед върху нещата, че си взел правилно решение. Ще се адаптираш по бързо към новия си начин на живот като си намериш любимо занимание, защото празнотата отвътре която ще почувстваш може да те тласне към грешни пороци. Та така... нагазвай смело към хубавата промяна и знай че и двамата си правите отлична услуга.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 956a8ebb82
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Авторът: Благододаря на абсолютно всички за коментарите! Обмислих добре нещата и съм на мнение да поговорим наистина сериозно с нея, без спор, рев или мрънкане. Ако продължи с това, ще се оттегля временно и ще я оставя сама, но ще гледам на развода само като крайна мярка, няма да прибързвам. Обичам тази жена. Тя никога не е била домакиня, за тези, които твърдят това. Повечето неща дори ги поемам аз, защото тя има по-дълъг работен ден. Обичам я, наистина. Но не разбирам какво предизвиква вечните й чести смени на настроение? Буквално за часове. И аз имам нерви, които си имат предел. Не може да се отнася с мен като с боклук, а после да иска всичко да бъде както преди. Ако аз се държах по същия начин, щеше да ме набеди за някакъв комплексар и насилник, а когато тя го прави - значи е ранима жена... опитвам се да я разбера, честно. Интересното е, че откакто публикувах историята не сме имали спорове и някак си всичко върви добре между нас, ирония, нали? Но надявам се така да остане, все пак разговорът ще се състои. Ако не я обичах, имал съм много възможности да си тръгна, не се хваля, но съм заможен и привлекателен според много жени мъж, но не съм погледнал друга. Тя е моята богиня. Просто искам да е щастлива. Така и аз ще съм. А като е нервна, не смятам, че е, нито пък аз съм.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bc21321512
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Виж, момче, знам че решението не е леко, но да не мислиш, че разведените мъже не са обичали жените си. Ти поне имаш избор. Аз обожавах първата си жена. Тя беше студентската ми любов, уникална красавица, умна, с добро държание и изобщо трябваше да е моя. Скъсах с тогавашната си приятелка и след 1 година се оженихме. Не слушах никого, никакви предупреждения, просто исках тази жена. Бяхме млади, пътувахме из страната, но с нея сме обиколили и цяла Източна Европа, Съюза, а след Промените вече с децата сме обиколили почти целия свят, включително най-екзотичните места. Обаче, ежедневието беше малък АД. Не се промени точно след раждането на първото дете, но сякаш тогава успях за пръв път да я видя такава, каквато е. Тя винаги си е била такава -дистанцирана, не търпи приятели и хора около нея, неписано правило беше да не се събираме почти с никого, включително се дистанцирахме от моите родители и братя, но през розовите очила за мен беше принцеса както ти казваш, но малко по малко завесата падаше и почнах да си давам сметка как се отнася и с мен не само на саме, но и в обществото. Примерно всичките ми успехи тя не ги зачиташе, нямаше признание каквото и да направя за семейството, а само обвиения и скандали за най-глупавите неща. Буквално бях един от най-първите със собствен бизнес у нас, но това значи много работа, много отговорности и рискове. Имали сме и много тежки моменти, бяхме останали съвсем без пари и трябваше да продада къщата, която АЗ преди това бях построил действително много спешно и на цена, която не беше загуба, но не беше и печалба. Унищожи ме направо. Съсипа ме. Не стига, че имах тормоз в работата, с институции, с хаоса в страната, но у дома крясъци, обвинения и наказания. Тя не работише, имахме малки деца, но и никога не беше работила, но и домакинството не държеше. Дори в тези години си имахме чистачка, но все пак тя трябваше да пазарува, да готви нещо за семейството, да пере. Аз обаче не бях от това семейство явно. Никога, 20 г. съм живял с тази жена за мен нямаше топла вечеря след работа, да се съберем семейството на масата. Също дрехите си ги носих сам на пералня, но когато съвсем нямах време за това и съм я молил да го стори вместо мен - скандал. За всичко скандал. Единствено по време на все по-скъпо ставащите ни почивки беше човек, усмихната и нормална и все се надявах, че някак си ще се промени и ще остане такава и след това. По празниците беше ужасно, защото не можехме да се събираме с хора. Тя семейство няма - отгледала я беше баба ѝ, майката беше женена за трети поред мъж, а бащата 1 път съм го виждал.
Децата растяха, правиха проблеми и все аз бях виновен. Аз гледах да съм си всяка събора и неделя у дома, но е трудно със собствен бизнес - не знаеш кога какво ще излезне. Не пия, не се събирам с приятели като другите мъже по чашка, гледах максимално за мен да си бъда с децата, но сякаш нарочно гледаше да ги накара да спят преди да се прибера у дома. Няма сънчо - в 19 ч. ги е карала да спят, може би, за да не се видим. Почна да ревнува децата от мен и гледаше да ни развали моментите. За секс изобщо няма да говорим. От самото начало имаше проблеми с това, но си въобразявах, че ще се промени това нещо, а стана още по-зле. Никога не съм я оставял и съм се пробвал, но всеки път бивах отквърлян, а когато се смилеше над мен на другия ден ми го изкарваше през носа. Значи имах прелестна, красива, умна съпруга, но не за мен. Все по-рядко можех да я докосвам, сърдеше се в обществото ако искам да я целуна или прегърна. Не мога да каже, че е имало смяна на настроения, но вечното настроение беше да е намусена, да ме обвинява за всеки облак на небето или просто да ме игнорира. Прибирах се в една пуста къща вечер след вечер - децата ги сложила да спят рано-рано, а тя си стои в стаята и се прави на много заета. Намажа си 2 филии хляб и пред телевизора. Това с десетилетия с малки изключения. Намирах си любовници, но гледах да скъсам с тях навреме преди да се появят чувства. Не беше само за секса, а просто имах нужда от общуване с жена.
След като порастнаха децата вече не си лягаха рано, но обикновено искаха да си говорим за техните проблеми и за джобни. Беше ги убедила в това, че ако не им дам пари за нещо едва ли не не ги обичам. Исках да ги възпитам да ценят нещата си, да имат някаква мярка, но беше невъзможно. Ако аз откажа да се купи най-новия iPhone, на другия ден тя го беше взела и бях лошият. Затова накрая се предадох и съответно децата ни до ден днешен не са научени да си пазят нещата и единият трябваше да учи по трудния нашин като студент, че айфоните не падат от дърветата. Днес се пробвам да възпитам някакви нормални ценности в тях, но е доста трудно. Заради тях не се развеждах 20 г.
Ти още не си го усетил, но появят ли се деца вече край. Мислиш си, че бракът е някакво задължение, но реално не е така. Разводът ми мина за 1 година и то по трудния начин - през съдилища, с откази да подписва и всякакви циркове. Ако имаш деца обаче знаеш като мъж, че никога няма да бъде същото просто за теб и няма да можеш да ги виждаш как растат всеки ден, да си част просто от живота им. Особено ако жена ти е сложна, опната, каквато беше моята, знаеш, че ще обърне всеки камък, за да ти прави проблеми с децата - ще ги държи далеч от теб, ще ги настройва още повече срещу теб.
Отделно се замисли каква майка ще е специално твоята. Моята горе-долу се справи. Студена е много, но обръщаше нужното внимание на децата ни и като цяло е стабилен характер. Твоята какво ще я правиш? Като се намесят и хормоните по време на бременността, проблемите, недоспиването просто ще се видиш в чудо, а реално се замисли ти какво искаш от живота - нормално семейство или твоята Принцеса, защото двете май са несъвместим.
Аз трябваше по трудния начин да минавам. 20 г. ми костваше всичко това. Е, с последната любовница просто нямах сили да скъсам. Крихме се докато завърши и най-малкия ми син и при поредния лют скандал използвах случая просто да се изнеса. Днес имам нормално семейство и все повече виждам, че съм бил огромен глупак да търпя толкова време, дори да се крия като престъпник с любовници. Не съм просто такъв човек иначе. Искам да имам една жена до себе си, която да е просто човек към мен, да имам уютен и нормален дом. С новата ми жена успяхме някак си да създадем отново контакт със семейството ми и съм благодарен, защото имах две чудесни години с майка си преди да почине, но баща ми си беше отишъл вече преди това и просто няма да си простя, че не го бях виждал близо една година.
Но няма да те лъжа - с големите ми деца ще имам цял живот май проблеми и все още майка им ме подкопава за абсолютно всичко...Не си причинявай всичко това. Все още можеш да се измъкнеш без да страдат деца, а твоята принцеса никога няма да се промени - по-лоша ще става.
м55

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 243ad693fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Казваш че я обичаш, но май мразиш себе си. такива компромиси са далеч от здравия разум и повярвай ми, нищо няма да се промени, ще стане по-лошо. Не била домакиня - ами защо не е! Тя не те обича - и не се старае за нищо. Знае, че си й в кърпа вързан, наивник... Така както описваш поведението й - има друг мъж. Направи си труда, проследи я... И после я остави да се оправя сама включително материално. Не я жали, защото тя не те жали теб!

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 243ad693fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Казваш че я обичаш, но май мразиш себе си. такива компромиси са далеч от здравия разум и повярвай ми, нищо няма да се промени, ще стане по-лошо. Не била домакиня - ами защо не е! Тя не те обича - и не се старае за нищо. Знае, че си й в кърпа вързан, наивник... Така както описваш поведението й - има друг мъж. Направи си труда, проследи я... И после я остави да се оправя сама включително материално. Не я жали, защото тя не те жали теб!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7961223a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

39.   Аз съм от 19

До 35 автора на статията

Цитат
"Не може да се отнася с мен като с боклук" и "Тя е моята богиня. Просто искам да е щастлива. "

Ти не го осъзнаваш, но си феминизиран и не се държиш мъжествено. Не те обвинявам, доста усилия бяха положени да доведат мъжете в западния свят до това положение. Съветвам те обаче да преосмислиш светогледа си. В момента светогледа ти е да гледаш на жена си като някакво бижу и "богиня" на която се радваш, цениш и обичаш и всичко е цветя и рози и на практика ти си неин обожател и я издигаш над себе си. Това е недостойно и жалко а и ти пречи на имаш добри, щастливи отношения, защото ти като мъж който трябва да си отгоре се поставяш в позиция отдолу и търпиш глупостите и капризите и и прощаваш обаче не разбираш, че тази нейна липса на уважение е симптом на сбъркани отношения подобно на симптомите на болест. Нещата няма да се оправят с търпение, компромиси, отстъпки и т. н. от твоя страна. Нещата ще се оправят когато се научиш каква е ролята на мъжа и започнеш да скръцваш със зъби и да я поставяш на мястото и, тогава и тя ще те уважава. Мъжа е създаден да е глава на семейството, той да е водещия, той да е силния, той да наставлява, той да дисциплинира, той да поддържа реда и добрите отношения, той да е начело на йерархичната структура на семейството в която той е най-главния, после е жената, после са децата. Той никога не трябва да позволява на жена си да му се качва на главата, да изказва капризи, да му прави физиономии, да му държи тон и т. н. и ако тя се опита да го прави трябва да се конфронтира с нея и да я постави на мястото и. Сега няма да се впускам в подробни обяснения как феминизма и други либертариански движения развалиха отношенията, опитаха се да унижат ролята на мъжа, разбиха семействата, нито в подробности за сатанинския им и окултен произход. Това което теб те интересува е отношенията с жена ти а те просто няма как да са добри ако жена ти не те уважава, за да има уважение трябва да има сила, силата респектира, хората са казали бий за да те уважават. Ти или ще се научиш на това или ще останеш феминизиран, слаб и нещастен. Докато не се научиш да подчиняваш жена си, да пресичаш нейните капризи, драми, неуважение, докато не я поставиш на място и не започнеш да се държиш като истински мъж и да спечелиш уважението и аз не виждам как можеш да си щастлив. Защо ли? Защото жената по природа иска мъж със силен характер, тя ще те тества за да види докъде може да стигне и ако ти си феминизиран и и отстъпваш и избягваш конфронтацията тя няма да те уважава оттам нито ти може да си щастлив, нито тя. Когато тя се опитва да показва неуважението си към теб ти трябва да се конфронтираш с нея, трябва да бъдеш непримирим, да извадиш тази свирепост, тази сила на характера която се крие в мъжа по рождение и да я поставиш на мястото и. Покажи силата си, за да може тя да прояви своите женски качества - отстъпчивост, мекота, покорство които не могат да се проявят ако жената не усеща до себе си мъж със силен характер. Спомни си приказката за Цар Дроздобрад в нея има много мъдрост, едва когато надмеността и капризите на принцесата били унизени и тя се смирила, едва тогава тя станала добра съпруга и както тя така и съпругът и били щастливи.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: eeeea66571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Възможно ли е жената да страда от хормонален дисбаланс? Може би й е такъв характерът, прекалено разглезена от мама и тати, а може би има медицинска причина за поведението й?

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 29f1b3b2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Разведи се,ако тя приеме новината нормално,значи някой друг е поливал цветето,ако те заплаши със самоубийство е за психо...психиятър.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 16a381fc6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

43.   До 39.
Чичак, личи си отдалеч, че не познаваш жените, не знаеш как да общуваш с тях, а се опитваш да даваш съвети. За твоя информация, има закон за домашното насилие, който забранява, за твое съжаление, единия съпруг да бие другия. Има и доста мъже, страдащи от домашно насилие от жените си, законът пази и тях. Така че, когато пишеш нещо, гледай да е законно и морално, а и да е житейски приложимо. Нали жената може да си изкара ограничителна заповед в случай на насилие, и тогава съпругът не може да се прибере в къщи, докато не са се развели, за да не нарушава ограничителното разстояние. Мисли.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ce92e02b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Чичката е женски роб, бях му го казал и в един друг форум хах затова мрази жените и иска да ги мачка щото е смачкан от тях като непотребен боклук, затова истерясва навсякъде и иска да се прави на големия бияч, защото в живота го бият него и жените го подритват и му се присмиват, аз това съм го разбрал още като го мернах хаха

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4880391dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   39, тя е образована и амбициозна и сама си печели парите. Независима жена няма как да малтретираш. А и вече са написали - има закон за дом насилие. Образована жена няма как да позволи неуважително отношение, а какво остава насилие.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 26e3bdeb36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   №19 и 39 може да е краен, но по същество има основание. От една страна, тя е твоя богиня, обичаш я всякаква, дори и с всичките унижения, на които те подлага, а от друга, оплакваш се, че те третира като боклук. Тези два факта са свързани. Тя те третира като боклук, защото си направил от нея богиня, а тя не е такава и ти много добре го разбираш. Недей изкуствено да завишаваш нейната самооценка!! Първо, престанѝ да ѝ се доказваш - тя трябва да ти се докаже. Ти си се доказал достатъчно. Изкарваш пари, търпиш ѝ глупостите, търпиш родителите ѝ и т. н. Второ, престанѝ да ѝ показваш твоите чувства. Никакви аванси - топлинка и сърдечност само срещу позитивно поведение. Дресировка му е майката, звучи цинично, обаче няма как иначе. Прочети "Укротяване на опърничавата" от Шекспир, или гледай филма. Преди да претендираш за плътска любов, макар че си ѝ съпруг, то някак по заповед не става, нали? Значи, трябва да създадеш привличане, така че тя да те пожелае. Е, в интернет има много упътвания как става това. Вместо като към богиня, отнасяй се с нея като към малко глупаво момиченце: снизходително и високомерно, но все пак не грубо: строгост с меки ръкавици.. Не ѝ обръщай внимание, не ѝ се връзвай, не се гипсирай, защото в противен случай показваш своята уязвимост, която тя възприема като слабост. Когато е напипала твоята слабост, тя винаги бие там. Не знам защо, но така е в живота. Жалост няма. Жената не е пръв приятел на мъжа си, а пръв враг. Трябва да си криеш слабите места от нея. Ако го осъзнаеш, ще имаш успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker