Не знам на кого да повярвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не знам на кого да повярвам
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1885 пъти
Ще се радвам ако получа адекватни съвети от вас! Благодаря предварително :)

Историята е следната:
Имам една близка приятелка, която ми се е даказвала многократно както и аз. Преди една година аз заминах за друг град в който уча. Не сме спирали контакт, въпреки че тя реши да не учи, и да го отложи за една година. Всичко сме си споделяли и сме нямали тайни.
Специалноста която уча взима голяма част от времето ми, новата среда и курса ми като цяло ми се отразиха благоприятно. Станах си близка с голяма част от тях, но за секунда не съм забравяла нея. След известно време започвах да се виждам с едно момче, което учи в същия университет, не бях споделяла за него на никой, понеже се опознавахме и изчаквах да видя дали ще се получи. Моята приятелка ми дойде на гости, но изглеждаше някак различно от преди, постоянно се заяждаше, беше необичайно за нея. Решихме да отидем на дискотека, и момчето също дойде. Бяхме много хора, беше забавно. Запознах я с всички и сякаш вече не беше толкова заядлива, един вид се отпусна. Странното беше, че издърпа момчето от сепарето и го завлече да танцуват. Искам да уточня, че тя знаеше, че излизам с него вече. /дори ми каза, че не е за мен, бил много атрактивен и съм щяла да имам ядове с него/ Не след дълго, от цигарения дим ме запариха очите, и реших че трябва да си ходим. Тя отказа, но момчето си тръгна с мен, за да ме изпрати. Преди това той отиде до тоалетна и се забави доста време.
Реших да отида да видя какво става, тогава видях как тя го е натиснала в ъгъла и го обарва, а той я отблъсква и тя го гонеше. Аз се намесих и тя почна да се оправдава, че е от алкохола и т. н. След като си тръгнахме с него той ми сподели, как тя му говорила, че го желае, че иска да си легне с него. Той каза, че това е недопустимо и един вид как може да съм приятелка с нея....
На сутринта тя продължи да се държи така заядливо и аз и поисках обяснение и тя ми каза съвсем обратното, че той и говорил тези неща.
Не знам на кого да вярвам, объркана съм.
Аз сама видях, че тя е по активната, но защо и е да ме лъже... все пак сме приятелки от толкова дълго....
Кажете ми какво мислите? Какво да направя? В такава ситуация как да действам?
След този случай момчето, отказваше да идва докато тя е там... как да го разбирам това? ! Питах ги многократно, но се обвиняват един друг.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: bc6a85d39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вярвай на момчето, а нея я изтрий от живота си.
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 32c7d0c228
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тя не ти е никаква приятелка. Явно още не си разбрала колко жестоко предават "приятелките". Не ти трябва такъв човек в живота. Сама си видяла, че тя му се натиска, не той! Даже ти е казала преди това, че ще си имаш ядове, защото бил атрактивен. Просто си го е харесала за себе си. Разкарай я от живота си, за да не ти създава проблеми.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 28f500ce41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Приятелката ти, ако изобщо можеш да я наричаш вече така, лъже.

Щеше да има основание да се съмняваш и да е нейната дума срещу неговата, ако още преди това не се беше държала като гаднярка.
И преди да ги завариш, че тя даже го е канила на танци знаейки, че го харесваш. Супер долно. Приятел не би постъпил така.

Съжалявам, но явно си видяла истинското й лице. Досега просто не сте изпадали в ситуация, в която да имаш възможността да я опознаеш напълно. Както се казва "Приятел в нужда и в труден момент се познава. "

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 356e408b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами доколкото може да се види от обяснението ти става въпрос за това, че приятелката ти те ревнува от новата ти компания и смята, че си я изоставила. Щом и е паднало е решила да прелъсти момчето за да ти го върне, което е типичен жалък и недостоен курвенски номер. Той не се е поддал и т. н.

Ето фактите можеш да разсъдиш и сама:

1. ти вече не се виждаш толкова често с нея и е станала раздразнителна

2. тя е знаела за момчето

3. тя е започнала да флиртува и танцува с него въпреки, че не го познава и няма чувства към него

4. тя се е опитвала да го съблазни и не е успяла

От всичко това става ясно, че "приятелката" ти смята, че ти си я изоставила и изпитва яд към теб и иска да ти го върне. Затова се държи лошо с теб и когато ти си и казала за момчето и сте отишли на дискотека тя се е възползвала от обстоятелствата за да го съблазни и по-този начин да провали отношенията ви и да те накара да страдаш както тя смята, че ти си я накарала да страда като си я изоставила. Има един стих в Светите Писания който казва: "всяка злоба може да се понесе само не и женска злоба". В твоя случай става въпрос именно за злобливост, чувство за накърнено его и жалко желание за отмъщение като по такъм начин тя смята, че ще бъде овъзмездена за твоето "предателство" спрямо нея. Това са жалки и недостойни прояви на злоба за която сигурно и тя после би съжалявала, но понякога женската природа на определени жени се проявява по много нисък, жалък и недостоен начин при който те се опитват да използват секса за да развалят определени отношения и да уязвят даден човек в криворазбран опит да си отмъстят. Вместо това те би трябвало да се смирят, да имат търпение и упование в Бога, да вършат добро и да избягват злото. Съвета ми към теб е да поговориш с добронамереност, търпение и смирение и да и кажеш, че съжаляваш, че вече не се виждате толкова често и, че много ти липства, но ти продължаваш да си мислиш за нея, че тя си остава твоята добра приятелка. Може би тя ще се засрами от лошите си постъпки и двете ще оправите отношенията си, ти и отделяй повече време, обаче се пази да не събираш момчето и нея на едно място, защото може пак да се опита да направи същото. Изглежда момчето е добро, защото не се е поддало на сексуалната съблазън на приятелката ти и не е направил нищо лошо би било добре да оцениш това по достойнство.

Джон

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7d8ecbb037
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В живота приятелите се сменят, време е и ти да го направиш, заяжда се, видяла си какво е направила. Не се карай с нея, но я дистанцирай. Аз така се отървах от една приятелка, днес не мога, утре, ангажирана съм и приключихме контакта. От обяснения смисъл няма, всеки да се поема пътя. Живота е пред теб. И все пак винаги е добре да има дистанция, дори и с най-близките приятели.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2dc72d2403
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нека първо да погледнем поведението на "приятелката" ти: държи се грубо и заядливо, при положение, че ти е дошла на гости и нямате възможност да се виждате често; изказва отрицателно мнение за момчето, с което имаш някакви отношения, без да го познава; виждаш с очите си как тя го дърпа да танцуват и след това му се натиска в тоалетната... на всичкото отгоре, се оправдава първоначално с алкохола, а след това прехвърля вината върху него. Това си е чисто шикалкавене и изключително непочтено и неуважително поведение от страна на човек, който би трябвало да ти е близък и на когото да имаш доверие. Не мога да кажа на какво точно се дължи тази промяна в поведението, но категоричното ми мнение е, че това момиче не ти е никаква приятелка вече. Дори да ти е била изнервена за нещо или обидена, щом сте приятелки от толкова време, редно е поне да ти каже за какво става въпрос, а не да се държи като малко дете. И нищо не я оправдава за начина, по който се е държала с приятеля ти. И тук не става въпрос толкова за конкретното момче, а за нейното долно поведение спрямо теб. Това момиче не зачита твоите чувства, не се замисля как може да те нарани или обиди, а прави някакви хлапашки изпълнения, за които после не желае да понесе отговорност. Ако бях на твое място, изобщо нямаше повече нищо да я питам, нито да искам обяснения. Какво може да ти каже? "Ами, ти си с него, ама аз реших, че е много готин и не можах да му устоя, защото не ми пука за тебе.. "? ! Изобщо я отписвай и не се занимавай повече с нея, защото е въпрос на време да направи нещо подобно отново, което да те унижи.
А пък момчето... не знам до каква степен го познаваш, но те съветвам да не му гласуваш голямо доверие веднага. Малко ми е съмнително как може да се озове в тоалетната с нея, против волята си. Не повдигай повече въпроса и изчакай да видиш как ще се държи с теб. Ако пак има нещо съмнително, тогава направо го оставяй и си търси някой, който да те уважава и цени, както заслужаваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: fe9a46c221
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тя иска да ти го открадне, сама си видяла. Не те лъже момъка.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 066d2a539b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Боже,боже. Да махаш тая "приятелка" от живота си! Извинявай,но ти трябва да си малко тъпичка за да не знаеш на кого да вярваш. Виж, момчето ОТКАЗВА да идва с теб някъде,докато и тя е там! Тя питала ли те е дали той ще е там, за да откаже или по-скоро да приеме ?? Каква е тази приятелка ? Че и не си написала дали ти се е извинила,а само да се оправдава. И знае, че ти е приятел. ДОРИ( казвам дори) и той да е виновния тя няма ли да го отдръпне и да вика ?? Тя те лъже,не виждаш ли ? Ако съм на твое място такъв щях да й зашия да се осъзнае къде се намира и с кого се занимава! Ти би ли постъпила така с нейния приятел и се замисли какво би направила ТИ, ако нейния приятел постъпи "така" с теб! Може би ще го притиснеш и ще го обарваш,а ? Я си отваряй очите и върви да й смажеш физьономията!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: db32df7267
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Честно... мисля, че бих повярвала на момчето. Теорията ми е, че след като приятелката ти се е държала така и е знаела, че ти и момчето имате нещо помежду си, би се пробвала да ти го отнеме за да те накара да се чувстваш зле... за да те смачка. И по-вероятно е да го прави от завист. Но на твое място бих послушала сърцето си. Но като "публика" аз мисля това.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2252f87de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поздравления :) Близката ти приятелка те е предала, изиграла и се е подигравала с тебе по най-нахалния начин, именно няма уважение и към себе си, слушай момчето, щото е постъпил мъжко.
Искаш съвет ли, ето ти златното правило за приятели(ФАКТ) Ако си наивна и доверчива с добро сърце, като гледам си и не можеш да определяш границите си, твоите близки приятели ще определят границите ти :) Мисля, че няма нищо сложно в това да разбереш, че първо се е опитала да го впечетлява, после да те настройва казвайки, че момчето не е за тебе, на това се казва чисто предаване, после си е направила хода срещу момчето, изтривайки цялото ви минало, даже и бъдеще... и се е закачила на приятеля ти, като една ненаситница и като опитите и са били неуспешни, веднага е прилагала хитростта си отново и минала на следващия етап!!! ДА ОБВИНИ МОМЧЕТО, че се е закачил на нея и искал да ляга с нея, за да се съмняваш в момчето, сега ти ако не поставиш граници и не слагаш разстояние между тебе и скъпата ти близка приятелка, ще загубиш момчето, който е постъпил по най-мъжкия начин, явно си хубаво момиче с хубава душа, възпитана най-вече, щом все още се колебаеш да и биеш шута на приятелката ти, за това и гаджето ти те е посъветвал и попитал какъв е смисъла да си приятелка с нея, мисляйки за теб, държи на теб... иначе можеше да бъде с нея без да знаеш ти, щот твоята приятелка те е извадила от очите си и не и дреми 3/5 за тебе, еваларка на момчето, евала и на твоето добродушие и милостивост, но твоята близка приятелка те е предала...
И, още едно златно правило, което е факт... Тя ти е направила огромна грешка, щом веднъж направила и вместо да се извинява се оправдава с това, че е била пияна овца(Овцата са, всякъде овца) ще повтори грешката си пак и пак!!! Слушай мъжкия и я зарежи :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d4a6278338
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   След като си го видяла, че я отблъсква, а тя го преследва, защо и вярваш. Това, че е била добра приятелка в миналото, не означава, че и сега е такава. Не си заслужава да се разделяш с това момче, заради една интригантка-малко мъже ще откажат на предложение за лесен секс и ще държат на момичето с което излизат при положение, че дори все още не сте гаджета! Никой, който ти е истински приятел не би постъпил по такъв долен начин! Лъже те, защото няма смелост да ти каже истината в очите! Ако, човека искаше да е с нея, нямало е да я отблъска и да иска да те изпраща-щеше да си остане с нея в дискотеката и след това да се оправят някъде! Забрави за това момиче и продължавай живота си!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a5e59da8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Веднага игнорирай тази мръсница! Не ти трябват приятелки, когато имаш среща с мъж. Щом веднъж е посегнала на гаджето ти, ще посегне пак. И ще се оправдава с алкохол, инфантилност и т. н. Тази, уж приятелка, не те уважава и те има за нещо по-нисше, нещо, на което да се подиграе, да унижи, да отнеме това, което цениш. За какво ти е да поддържаш отношения с такъв вампир?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 78261aeba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От Авторката:Благодаря ви за наистина голямата подкрепа. Пиша сега, защото едва преди два дни се прибрах в града в който живея. Исках наистина да осъществя един нормален разговор с моята приятелка.
Като цяло аз имах колебания относно това, с какво аз съм я накарала да се държи така заядливо с мен, че и на гаджето ми да налита. Казвам гадже, защото момчето наистина в тази ситуация ме разбра, и реших, че трябва да бъдем заедно.
Принципно трудно допускам мъж до себе си, и затова бях доста несигурна относно него. Но в последствие разбрах, е е един прекрасен човек.
А за моята "скъпа" приятелка, аз съм била вече друга и съм я пренебрегвала. Била се чувствала сама, въпреки че тя пожела да пропусне една година. Каза ми, че е искала единствено да ме предпази от него, защото и се струвал женкар и искала да изпрабва психиката му. Точно тези думи ми бяха достатъчни, за да си дам сметка, че тя първо ме е излъгала, второ, че ми вмени вина, и че заради мен в момента тя е нещастна. В онзи момент просто и казах, че единствено тя има вина, никой не е виновен за нейния избор и път в живота. Пожелах и всичко добро и и казах, че до момента не бях подозирала колко подла може да бъде. Тя просто стана друг човек от както аз се преместих, все още я обичам, но не мога да и простя, това че е искала да ме види нещастна. От тогава, тя ми изписа романи, но аз просто не намирам смисъл, и не знам дали трябва да и помогна да премине през тази дупка, или просто да продължа...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 46cb5f7e2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Джон до авторката

Въпреки всичко, ти трябва да намериш сили да простиш на приятелката ти, прошката е велико нещо. В Светите Писания се казва да прощаваме за да бъдем простени. Знай обаче, че тя вече веднъж се е поддала на злото и имай едно наум.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker