Капан за розови пеперуди на работното място - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Капан за розови пеперуди на работното място
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2002 пъти
Здравейте! Бих твърдяла, че съм щастлив човек, който не се страхува да поиска най-доброто от живота. Благодаря за силата на характера, която притежавам. Тя винаги ми е служила като двигател към прогрес. Обаче има нещо, което обърква душевния ми свят и не знам как да го характеризирам. Не съм наясно какво точно искам и как да се справя със ситуацията. Светът на чувствата и страстите е неподвластен на логиката и не подлежи на контрол, а това ме плаши до смърт. Това е история за тайната в душата ми, която не желая да призная пред никого, дори пред себе си.

Най - младите ми години бяха белязани от разрушителна любовна история, в която сама се вкарах и едвам се измъкнах. Запознах се с господин "Х" през първата година от следването си. Той беше красив, мистериозен, скандален с репутацията си, самовлюбен мачо. Аз, лудата първокурсничка, се влюбих до уши в представата си за него, без да го познавам. Сама се вкарах в капана за розови пеперуди. Първа потърсих контакт и резултатът не закъсня - след една пиянска дискотечна вечер се озовах в неговия апартамент за креватно афтърпарти. Не можех да сдържам емоциите си, толкова бях влюбена, чак ми се виеше свят. След това се сещате - няколко вечери у тях и започна да става все по - зает и незаинтересован. Прекарваше свободното си време с други жени и не пропускаше да ми драсне бърз смс на следващия ден "колко му липсвам". С две думи - аз доброволно приех ролята на "резервна гума" в багажника на един слаб лъжец.
Накрая ми падна пердето и му устроих засада. Намесих се в личните му планове и го поставих го в ситуация на избор между мен и другите любовници. Резултатът няма да ви изненада. Бях унижена, наругана, метафорично нашамарена и изгонена.

Реших да си взема поука от тази разрушителна псевдо-връзка или по-точно НИКОГА да не пренебрегвам себе си и/или близките си заради неподходящи мъже. Болеше ме от мисълта, че сама позволих да поругаят първите любовни трепети и отидох да запаля свещ в една столична църква.

Помолих се за прошка и душевен мир, също така пожелах "всеки от нас да получи за напред това, което заслужава". Събрах остатъците от достойнството си и реших да започна "на чисто". Положих усилие да завърша университета и до ден днешен се стремя да се изграждам като силен и надежден човек.
Все още работя върху отношението си към близките хора. Искам да усещат моята подкрепа и да ги правя щастливи, защото те са единствените, които подкрепиха мен в периода на израстване. "Здравословната" любов също не закъсня. Имам приятел, който ми е трудно да опиша с думи. Той е най - милото и прекрасно същество. Той е опората и утехата ми. Той е топлата завивка през зимата и морският бриз през лятото. Той е най-добрият ми приятел и мъжът, от когото искам деца. Надявам се той да е също толкова щастлив с мен, колкото аз - с него.

Идилията ми беше разклатена наскоро. Спънах се случайно в смачкана и захвърлена страница от архива на своя живот. Започнах да практикувам по специалността си и бам! озовах се "рамо до рамо" в един офис с господин "Х" от миналото. Съумях да подходя колегиално и разумно към ситуацията, като сведа обноските до официални и разговорите - до чисто служебни. Сигурна бях, че съм надживяла трепетите на хлапачка и преживяла огорчението от разбитото си сърце. Той направи опит да ме провокира, който аз игнорирах. Е, не е стоял пред вратата ми с цветя. Опита се да ме омае със същите дискретни трикове от едно време. Номерът не мина. Инстинктивно го отблъснах с лека агресия. Опита се да изиграе роля на разкаял се и уважаващ човек. Не стана. Прави го без директен разговор, под формата на психологическа игричка, което допълнително ме притесни. Накрая се засякохме в лобито на един СПА хотел, по време на лятната ми отпуска, докато си пиех кафето в прегръдките на мъжа ми. От тогава ме избягва лично и служебно в офиса.
Аз обаче загубих душевния си баланс. Теоретично, дори да имам възможност, не бих рискувала да нараня и загубя прекрасния човек до мен, който много обичам, за да скоча в леглото на неизживяната тръпка, като наивна първокурсничка. Също не можах да простя тийнейджърския любовен гаф през изминалите години и ми е непосилно да отида в офиса, да се усмихна широко и да кажа " Каквото било - било. Добро утро, човеко Х. Как си, скъпи колега? ". Мислех, че съм умна и уравновесена млада жена, а не мога да се отърва от усещането, че имам нещо недовършено. Вечер се прибирам от работа, паля цигара и си представям как утре се сблъсквам с човека Х на улицата. Как ме поглежда с влажни очи, казва че не може да ме забрави и ме целува. После лягам виновно до моя приятел. Та аз не искам да го заменя за другия, до дяволите! Не бих могла да заменя любимото си същество и не бих си простила, ако го нараня по някакъв начин. Какво тогава искам? Не мога да се разбера.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: c7fde01fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми... Най-лошото е, че от нас - мъжете - се очаква ние да ви разберем във вашето НЕРАЗБИРАНЕ!!!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 79da76bcfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче, живота е такъв какъвто си го поискаме. Затова много внимавай, какво си пожелаваш. Защо ли? - както сама казваш, че се чувстваш удобно и уютно с човека до себе си, готова ли си да рискуваш това заради някакъв недоизживян момент? Не забравяй, че това което си харесвала тогава в този мъж, днес ще ти хареса ли? Ние хората така сме устроени да се променяме, както външно, така и вътрешно и ето ти капан в който влизаш сама с риск да загубиш сигурното. И примерно, ако останеш разочарована в очакванията си, следват обвинения и упреци. Престани да си въобразяваш, че нещо може да случи различно от тогава, сега ще те боли по-силно. Контролирай живота си, сама казваш, че притежаваш силата на характера, бъди харесва, желана, но най-важното НЕДОСТЪПНА. Цени и уважавай човека до себе си със сигурност не заслужава това! УСПЕХ!
ж48

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9f36b84246
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Работата е ясна - очертава се креватно афтърпарти с Х-мен за да изживееш докрай старата тръпка. Знаеш го и ти самата, че така ще се случи, дори нещо повече - искаш го. Какво да се прави, такива сте си жените, глупави до последно, че и след това. Очакваме скоро и сополивата тема, в която ще се разкайваш за това което ще направиш скоро.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: eda98f0a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С такива господа хиксове и игреци е пълно. Това са бройкажии по за една две нощи. Хич не го мисли, около него винаги ще има наивни женици, които той ловко манипулира, че са специални докато не постигне своето и загуби интерес. Живей си живота и дано да си си научила урока да стоиш далеч от такива грешки на природата.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fa8613726d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Неволната ти грешка дава отговор на въпросите ти, а той е в, , ДО дяволите, , ... нали ме разбираш.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 43ee4c8e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Гони те реваншизъм и наранено его. Тези хора като Х са токсични, те се изживяват за цял живот като незабравими и незаменими. Не влизай в капана. Задавала ли си си въпроса, пушейки вечер и размишлявайки, какво очакваш и какво искаш всъщност? На твое място бих стопирала всяка мисъл и емоция за Х и бих дисциплинирала отношението си в здравословно и служебно. Не вади призраците от гардероба. Нито има смисъл, нито перспектива.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7e003f5a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Аз пък ти се чудя на акъла. Всеки има такива тръпки неизживени. И аз имах такава голяма тръпка, дето само си играеше с мен. Тогава бях влюбена загубена, ама след като мина време и видях трезво нещата, благодарих на Бога, че съм се оттървала от този човек. Нито искам да го виждам, нито да го чувам, дори да го видя бих го подминала. Чудно ми е как можеш да се замисляш за нещо с човек, който те е наранил. Трябва да цениш себе си, и да не се връщаш в история, която е приключила зле за теб. Освен това имаш приятел, с който се чувстваш добре. Донякъде и нараненото его те дърпа към тази история, но най-добрия лек е да не обръщаш внимание на този човек. Или искаш пак да бъдеш с него, за да се случи пак същото, докато си научиш урока. Яд мен е че много жени поставят някакви мъже дето са ги наранили на пиедестал и после реват как били нещастни. Щом някой те е наранил няма място в твоя живот, запомни го и живей по този начин. А такива провокации от бивши тръпки винаги има, щом тогава не те е оценил, няма да те оцени и сега, но това ти се дава за да покажеш, че си си научила урока и си по-силна.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 147c0f6e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Какво точно е неизживяно, като той те е нае--л и захвърлил, а ти пак му се хващаш на номерата? Май искаш пак да преживееш унижението и всички отрицателни емоции, свързани с господин Х?
Елиминирай го съвсем рационално и съзнателно от личния живот и мислите си и не се връзвай на номерата му - хората не се променят. А ти би трябвало да си извлечеш поука от преживяното, иначе постоянно ще повтаряш едни и същи грешки.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2056ab2028
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   е какво толкова е станало, влюбила си се като първокурсничка, правили сте секс, за господина е било игра и те е зарязал. всеки прави грешки на младини, влюбва се в неподходящи, всеки е зарязвал и е бил зарязван. нищо кой знае какво не се е случило. пораснала си, поумняла си (поне се предполага, че е така ;-)), дръж се като със стар познат и толкова. нека си играе игричките, проблемът си е негов.
нищо недовършено няма, напротив, отдавна е приключило
Ж45

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7bff1fce22
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Търсиш реванш. Недей. Потърси си друга работа.

Alpha, ж. 26

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1dd239e506
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Търсиш неизживяното, питаш се какво е можело да бъде. В теб се бори желанието да се докажеш отново пред господин Х като най-най-незабравимата му любовница. В душата си знаеш, че си била поредната му бройка и в теб тлее обида и наранено его. Зарежи тая минала история. Господинът иска отново да начеса собственото си его като незаменим и незабравим любовник. Живей си живота и остави този човек да живее собствения си живот. Ако имаше чувства към теб, не би те наранил тогава. Точка.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7c8696505d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мисля, че не си забравила обидата и унижението и искаш възмездие са себе си. Рискуваш отново да си изпатиш, не си го причинявай и недей го причинява на съпруга си. Ако ти обичаш да страдаш, то съпругът ти едва ли.
Господина X. не те обича, но ти обичаш да се заблуждаваш. За него вероятно си поредната бройка, стара сексуална (не любовна) история и иска да те пробва да ли пак ще му се вържеш като глупачка. После ще те зареже след една нощ и ще скочи на следващата, това не е човек за връзка или брак. А и явно господина не иска. Зависи ти какво искаш сериозна връзка или да скачаш от легло в легло.
Не общувай най-добре с господин Х. повече!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker