Без приятели, без живот, затворен в себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Без приятели, без живот, затворен в себе си
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2220 пъти
Здравейте! М 20г. Накратко имам проблем със социализирането в университет, проблем който произтича още от средно училище. Винаги стоя сам по време на лекции, а когато се намери възможност за разговор с колега, той е само на главни теми или фалшиви поздрави за ''Добро Утро! '', ''Как мина лекцията? '' т. н Опитвам се в същото време да пречупя това състояние на меланхолия, която ме обзема вече повече от шест години. Хората край мен, близки и приятели, от у-ще забелязват, че съм се променил. Почти нямам мотивация за нищо, всичкото ми е в мислите. Сърцето ми беше разбито през 2013-та, може и това да ми е повлияло. Всичко влияе когато представлява нещо ценно за нас, като първа любов. В същото време нямам желание да излизам, освен ако скуката не почне да ме убива. Опитвам се чрез спорт, но и това ме натоварва психически, защото е рутина. А рутината ме убива. Какъв е начина за справяне с това чувство за демотивация, депресия ли е или просто съм емоционално объркан? А най-трудното беше да намеря правилната категория за моя проблем. Hесподелената любов доста ме ощети и още събирам частички от себе си. Ще се радвам от ваш съвет :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: ebdf888760
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз нямам приятели откакто се помня или рядко по един МАКСИМУМ двама и вече съм свикнала - такава ми е съдбата....

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 38d35ceb43
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз до скоро бях така, но разбрах, че не всички са лоши. Когато се усмихна на колегите ми от университета и те ми отвръщат със същото. Не си мисли, че щом тя се е подиграла с чувствата ти и другите хора ще го направят. Научи се на първо място да слагаш собственото си щастие! Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5b73107424
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Фалшиви поздрави? Очакваш прекалено много от хората.

Съвета ми е следния - запознавай се с нови хора, но не насилвай приятелства. Не очаквай, че някой ще стане най-добър приятел с теб от първия ден. Повечето хора имат много неща, които ги ангажират, дори и на теб да не ти се струва така. Нов човек в живота им, не винаги е това, което искат. Разговаряй с хората, но не ги обсипвай с въпроси. Изслушвай и проевявай разбиране. Организирайте се, да излезете и да се виждате на други места. Намери си някакво хоби. Ето - ти си спортист. Тогава намери хора, които също обичат спорта. Ходете на фитнес, на състезания и прочие.
Бъди малко по-социален, но не бъди натрапчив. И също така, не оставяй на хората да ти се качват на главата. Има такива, които несъзнателно ще го направят.
Колкото до проблемите ти с романтиката, то просто си търси друга любов. ако не, то просто си потърси любовница. Понякога, ни трябват неангажиращи връзки, в които просто се наслаждаваме на живота и не утежняваме положението си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: acd1418b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Почни работа и като почнеш да взимаш парички, които ЩЕ СА СИ САМО СА ТЕБЕ, САМО ТИ ЩЕ СИ ГИ ХАРЧИШ и в същото време НЯМА ДА СА ОТ РОДИТЕЛИТЕ ТИ, ще видиш как ще се изпълниш с позитивизъм, ще усетиш прилив на самочувствие и увереност в себе си - гарантирам ти!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ca28fa5963
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, къде са твоите мама и татко? Братя и сестри нямаш ли? Как си с твоите съседи във входа/блока? Дружиш ли с някого? Каква телевизия имаш/гледаш? Ако имаш тези неща, от какво се оплакваш? Сега всеки е егоист, но все пак намери някой подходящ човек, но не му досаждай, скуката най-лесно се преодолява, когато се занимаваш с нещо интересно-телевизия, интернет, пътуване, ходене на безплатни концерти, помощ на някого за нещо! Ако всички отговори са положителни, няма от какво да се страхуваш! А гадже ще си намериш отново-животът продължава, живей си живота, не забравяй семейството си!

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1cca86a53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спиране на порното , защото влияе подсъзнателно и те кара да си срамежлив и неконтактен , както и те прави антисоциален. Почваш курс по ораторско майсторство и готово ;) Курса е 200 леа

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2028e95253
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Намери нова любов! Емоцията от това ще промени живота ти.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c46f06e34e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спорт го натоварва психически... човек, стига се лигави. Никога няма да излезеш от това състояние ако се вайкаш по-цял ден.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1e51efbc84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До отговор номер 4:
Отоговорът ти донякъде е точен, но не съм чак такъв голям егоист и никога не съм натрапчив. Даже обратното. Опитвам се да правя приятелства по естествен начин, което за съжаление не работи, защото нямам кръг около себе си.

Познавам истински натрапчиви колеги които с лека ръка правят приятелства, просто защото го могат и са специализирани в дадената област. Моите очаквания не са кой знае какви, към мен се обръщат само когато се налага. Не понасям лицемерието и може би от това сам се поставям в неловко положение. За неангажиращи връзки пък не знам вече дали е възможно. Дразни ме в това, че момичетата са твърде затворени, но пък се отварят към всеки мачо. Има къде още да израствам, но не искам да си пилея младостта във вътрешни колебания.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1e51efbc84
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към номер 5
Полека-лека започвам да се откъсвам от нашите. Не защото не съм го искал, но имам притеснение от почване на работа. Изисква се да си психически здрав, донякъде да си робот за да те вземат, примерно в Мкдоналдс или Събуей. В голяма степен, колкото и да обичам семейството си, липсата на самостоятелност ми съсипва коцентрацията. Надявам се след година да се изнеса вече от този ад.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1e51efbc84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Към номер 6.
Занимавам се почти 24/7 с интернет, толкова много проекти и хобита имам вътре, че не отделям време за себе си отвънка. С Ютюб се занимавам, както и отделна чатърска общност. Не мисля, че това би ми пробило зоната на комфорт, а точно обратното. Гледам да поема повече рискове, но не знам докъде ще стигна. Твърде много години съм се замислял по това и все се връщам в безизходно положение. Отпуснат тип съм, мога да комуникирам по всякакви теми и съм харесван, но дотам. Миналото ми надвисва като тъмен облак.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ab1d053a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Разбирам напълно как се чувстваш. И аз съм изпадала често в такива състояния. По-принцип нямам проблем с контактите, просто има периоди в които се затвавям в себе си, нямам желание за живот и не искам да разговарям с никой, не вдигам телефона и се затварям в нас. Имам страшно много познати навсякъде, но не мога да кажа, че имам някой до себе си или пък истински приятели. Нямам късмет с любовта, прецаквали са ме, лъгали са ме много, подигравали са ми се и сега не мога да се доверя на никой. Веднъж се избавих се от тази криза като заминах за чужбина, но приказката свърши, трябваше да се върна и сега съм отново сама на същото положение... Просто стоя и чакам съдбата да ми поднесе изненада. Но моето мнение е, че само промяната може да ти помогне. Забрави сегашния си живот, замини някъде далеч от всичко и всички и започни нов живот, намери си нова работа, приятели, започни всичко от начало.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1e51efbc84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Към номер 14
Не е лесно това нашето. Да ти е трудно да намериш правилното място, да разчиташ на когото и да било освен на себе си. Съжалявам, че и ти си в такова положение. Чужбината отдавна съм я мислил, но съм още в дилема за това, тъй като избрах да си реализирам специалността в България. А и аз милея за страната си, колкото абсурдно да звучи. Ще ми е неприятно ако страната ми залезе след 20 години. Много млади като нас просто оставаме недооценени. Не знам какво ще стане от мен ако за известно време съм в непозната среда, където връзките с околните са топ приоритет за всеки ако иска да оцелее. Ще се радвам ако пишеш отново, благодаря за твоя съвет :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker