За Парите и любовта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За Парите и любовта
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 2726 пъти
3дравейте, въпроса ми е малко директен и е насочен предимно към дамите. Бихте ли създали сериозна връзка и семейство с мъж, който работи за 500-600 лв месечно? (колкото повечето хора в България) Ще обясна защо питам това.. Аз самият много се притеснявам да се обвържа поради тази причина. Стоя си без приятелка защото си мисля, че няма нищо да се получи ако изкарвам толкова пари. Дори и да не е материалистка, дори ако е свястно, нормално момиче, пак не бих си позволил връзка, защото аз самият нямам самочувствие. Аз съм човек, който иска да се грижи за жената до себе си и един ден за децата. Искам да живеят нормален живот, в нормална къща и детето ми да има всичко необходимо, а жена ми да не работи, а да се грижи за уюта на дома, или ако работи, то да е нещо леко, което и доставя удоволствие. В момента работя в Англия и изкарвам тези пари за 4 дена. Проблема е, че не искам да създавам това семейство тук. Искам си в България. Работя тук за опитам нещо голямо в България. Но докато се реализирам може да минат много години. А ако работя за 500 лв просто това няма да стане никога. Чувствам се доста самотно. Необходими са много усилия и време, докато всичко това стане. Освен това не знам дали ще успея. Само знам, че ще дам всичко от себе си. В момента съм на 26 години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3c113ead95
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Едно време хората, като не са имали пари и са живеели в керпичени, много малки къщи, тогава не са създавали семейства ли? !
В България, не може да се развиеш, това е проблема и ако чакаш, да се реализираш се подготви психически, за живеене в самота, без жена и деца.
С моята любов съм 2 години, но не съм питала, никога за заплатата му, никога през връзката ни, не съм искала нищо, дори скоро, като заживеем заедно също няма да му искам пари.
Свикнала съм, да се справям сама, ако ще да нямам пари изобщо.
За да създадеш връзка, не ти трябват пари, не парите са водещи.
Факт е, че има мега много материалистки и без свян, ще ти вземат и малкото пари, които имаш.
Но има и малка част, която ще се интересува от теб самия, не колко пари изкарваш.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 38756c5164
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей :)
Надявам се да срещнеш жена, която да е готова да се бори с теб за общия ви успех, дори и да й се наложи да яде макарони цяла седмица. Това е една от идеите на любовта, да мотивираш човека до теб да изгради живота си. Не смятам, че на една жена трябва да й бъде подсигурено всичко от материална гледна точка, за да се впусне във връзка с някой мъж. Трябва заедно да се борят, за да постигнат някакъв материлен успех за себе си. Затова не се страхувай да се обвържеш.. имайки пари всяка би могъл да спечелиш. Ще си много по-удвлетворен от себе си, ще си много по-уверен във връзката си и ще имаш много по-силни чувства към дадената жена, ако тя премине през това с теб :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 92f00a3038
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Пести пари. Разбира се, че има момичета, които биха се оженили за мъж с 600 лв, заплата. И жената не трябва да седи вкъщи и да не работи. Трябва да работи и да си има свои средства и социален живот. А ти с тази заплата може да работиш на втора работа в свободното си време и да имаш повече пари в БГ. Не се сравнявай с живота в Англия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d36e28cdc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, ти вече си на прав път щом въобще на тези години работиш. Разбира се, че ще намериш нещо по-различно от златотърсачка, защото жената която те заобича ще знае за състоянието ти и работата ти. Хич да не ти пука, ти си от голямата част от хората, които работят за толкова в България. След време може да имаш повече, важное сега, че сам си вадиш хляба.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d5be21864e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Радвам се, че имаш амбиции и желание, но не харесвам възгледите ти. В 21 век жените и мъжете са равни. Не си търси жена, която да ти лежи на гърба, а жена, която да ти е опора в живота. Аз бих се обвързала с беден мъж. Била съм и богата и бедна. Парите нито купуват щастие, нито са за цял живот. Това не е важното /стига да не се стига до гладуване, разбира се/

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f2e79ffc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Като жена на 27 години от голям град ще ти кажа: да бих създала. И много момичета свестни, които търсят сериозна връзка биха се съгласили. Това с парите е до време. Може да поработиш една година за 500, на следващата може дори да работиш за двойно повече. Учи и се развивай в професия с приложение. Това, че живееш в Англия ще ти помогне много с работата и ще взимаш заплата повече от 500 нето. Но дори и да останеш в Англия и там можеш да си намериш приятелка българка. :) Ако се върнеш търси работа в Пловдив, Варна или София. София най-добре. Можеш да живееш близо до града и да работиш в него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8c3db924b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   'защото аз самият нямам самочувствие' - ЕТО ТОВА Е!
ЕТО ЗАРАДИ ТОВА ПАРИТЕ СА ВАЖНИ!

Сам казваш, че дори и да си намериш сериозна приятелка, която не ги мисли толкова парите, то ти ако печелиш 500 лева на месец ще си потиснат!!! От това ще страдат след време и децата ти и жената ти. Потиснатите родители са много лоши родители, защото са негативни. Те са нервни, невротизирани, с времето стават и крайно задръстени, смачкани са духом и предават това на децата си.
Затова просто продължавай да се развиваш и като се върнеш в България задължително почни работа в Пловдив или София. Развивай се - бъди добър в сферата, в която работиш. Примерно, барман си - ами бъди супер добър в работата си, трупай активно опит и ще те взимат във вървежни заведения и клубове. Същото е във всяка сфера.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bba0064b7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Предполагам, че живееш в по-малък град. Според мен трябва да провериш какви други възможности имаш за работа. Някои хотели предлагат за администрвтор 700-750-800, зависи от стажа. Има хора, които от тази длъжност стават мениджъри.
Разгледай, хубаво е че имаш работа, на която се чувстваш стабилен, но може би пропускаш нещо, когато не търсиш нещо по-добро.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ab9b88179c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако държиш да имаш деца и жена, която "да се грижи за уюта на дома" 500лв не са достатъчни. Не знам дали дори на теб са ти достатъчни, а пък за още двама човека... Това е самата истина, не можеш да издържаш дете и жена само с добри помисли. Не е до златотърсачи, а до липса на сигурност за нейното бъдеще и най-вече бъдещето на детето й.
Жена, която работи, и с която си поделяте домакинската работа и грижите за детето, от друга страна, не би имала проблем с заплата ти.
Не знам какво те спира да си намериш приятелка - малко вероятно след няколко месеца да се бракувате и да започнете да мислите за деца, а когато стане време за това се съмнявам все още да изкарваш същите пари.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c4882cd84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не искам да обидя никого, ама половината от коментарите показват, че не са прочели цялата история. Чудя се защо изобщо коментирате, като не сте я прочели.... Всеки ден се изумявам все повече и повече..

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 170b1739f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Приятелят ми работи за 1400 лв на месец, аз не работя както казваш ти-той ме издържа и имаме 2 деца, но повярвай ми не съм дошла при него за пари или друго, а защото го обичам от първия момент в който го видях. И до някъде съжалявам за тази моя любов към него защото постоянно ми се натякват парите му който ми дава, защо днес съм похарчила 10 лв а не 5 пр. Вярвай ми че искам да живея с човек който взима малко но да си имаме доверие и да живеем щастливо отколкото да живея с някой с много а всъщност да нямам нищо.. Разбирам те много добре и мисля също като теб. Успех все пак. Много ми се искаше да се запознаем защото такива хора като теб са малко.. наистина много малко.. Поздравления и успех :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 0ab84da7cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, парите наистина са важно нещо, но далеч не са най-важното. Жена с дългогодишен брак съм. Когато се омъжих за съпруга си, той нямаше нищо. За капак и родителите му починаха съвсем млади и така се случи, че дето с нищо не ни помогнаха, ами и колко пари сме потрошили покрай тях по болници и лекари ти е бедна фантазията. Не го казвам със зло, обичах свекъра и свекърва си, просто ти обяснявам ситуацията. Със много труд постигнахме много неща-изгледахме си децата, изучихме ги, на сина си купихме къща в голям град, на дъщерята продължаваме да помагаме финансово. Не е било със седене-все с блъскотия е било. Така, че когато си намериш момиче, което истински те обича, едва ли ще се интересува на първо място от парите, които изкарваш. Разбирате ли се, обичате ли се, всичко ще постигнете заедно. Успех ти желая..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 965baf9a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Към номер 11.. 1000-1400 лв не са много, а нормално, за едно нормално съществуване. Просто в България сме толкова бедни, че толкова пари ни се виждат цяло богатство. Това да взимаш 600 лв, с този стандарт, който е в България е под ръба на оцеляването. Затова са всичките тези скандали и напрежение в обществото. Живея в Чужбина, в страна, в която цари спокойствие навсякъде. Да липсва ми нашата красива България, но там просто не може да се живее. Само Българите в нормалните държави осъзнаваме, колко зле в действителност е положението на страната ни. Парите са фактор, колкото и да не ви се вярва. Когато има пари, хората са спокойни и весели. Не случайно в класацията на най-щастливите държави, са поставени най-богатите.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: fab5ef9762
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Пич, да си млад, здрав и богат е винаги за предпочитане от обратното! Дерзай!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4857617908
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Авторе, ако чакаш да забогатеш за да имаш жена и деца, ще си умреш дествен, ще ти дам следното за пример, наще като са ни правили с сестра ми са били на по 20, не са имали нищо, баща ми и е разказвал как като сстра ми се родила, баба ми им е дала посуда да има в какво да се храним, и въпреки всичко са ни отгледали възпитали и прочие, и не сме били бишени от нищо, маика милата е прала пелени ушите са и пукали, и това не е само при мен а при много други семейства, могат да го потвърдят че са отгледани без бари но от любящи родители и възпитани добре деца, тъй като детето е огледалото на родителите, и по него може да разбереш какви са те. Света много се изкриви днешнатите жени се срамуват, да се возят в грацки транспорт, -е голяма част 80% от тях, но не ги е срам да си легнат с 5 различни мъже за една вечер, морала изчезна, и после да се хвалят пред приятелки, истината е че живеем в матерялен свят в който, никой не те гледа къв си, всеки ти гледа джоба, и красотата ти се определя от него, това го разбрах малко по трудния начин, има свестни но са малко и обикновенно заети, а намериш ли такава кътай си я като вълшебно камъче, и никога не се хвали пред никой колко добра домакиня и е и прочие, щастието обича тишина, колкото до това дали жената трябва да работи или не е много относително, като мъже ние сме глава на семейството, голяма част от парите трябва да идват от нас, жената като цяло след като роди до 7-мата годишнина на детето, или до училище трябва поне според мен да седи да го възпитава и да го гледа в къщи, а всички разходи трябва да бъдат поети от главата на семейството МЪЖ с главно М - а не кат сегашните путьовци де стенкят повече от жените и лежат на мама и тате и ако не са те нямат лев да се усмихнат... , и след като детето тръгне на училище и вече не му липсват първите 7 години чак тогава жената да започне работа, колкото до тия де ще почнат да стенят мъже жени с прости коментари " бе ти знаеш ли как се гледа семейство с 2 деца за 1000лв на месец" Ами сори нз всичко според мозначия багаж имаш ли желание сече ли ти главата пари се изкарват, и това може да го потвърдят много хора в сайта. Никой на никой не е виновен, за дереджето на което се намира, и никой не може да съди никой освен ако не му праща сметките и не го издържа, а за това кой на какво дередже е сам си го е решил и избрал, има ли желание има начин, няма ли желание има оправдание, отърва ли му харесва го не му ли изнася плюе го, всеки сам си кове съдбата, и всеки сам си решава как да му мине живота...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4857617908
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   11. Ще ти дам съвет, може и да не съм прав, но го обмисли, може да ти е в полза, бях 4 години в подобна ситуация, може и да ти помогне, нз, много се обичахме с мойта, същата изтория аз работех тя не, не ме беше яд за парите дето прахосваше за глупости, яд ме беше че така да го кажа не ме оценяваше, и това много ми тежеше, много ме мъчеше, не си даваше сметка ккво ми костват тези пари, да ги изкарам за това и натяквах с надеждата да се замисли, мъж много го боли като не го оценяват, и натяква с една единствена цел тайно в себе си се надява човека от среща да го разбере и да му влезе в положение уви не, всеки гледа какво е направил другия, но никой не си дава сметка половинката какво е направила за него, така и двете страни много страдат, и много ги боли а в скандали, си казват всичко, а после и двамата страдат и то защото не са си го изнясили по рано, или единия все не влиза в положение, Съдейки мойте стари грешки, а те са подобни като в вашата връзка, май и при вас всичко опира до това че няма разговор между вас или единия не оценява другия.... Ако държиш на него, започни от някъде, грешката която правят двойките е че не общуват единия влачи пари другия готви секс, и всичко свършва до там, но това не е най важното в една връзка най важно е комуникацията... М29 дано е от полза написаното от мен и ти помогне, просто в твоя коментар видях 4 години на вятъра от моя страна :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c40ccf3c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Въпросът е толкова смешно клиширан, че няма накъде. То ако жените "вземаха" само мъже с пари, то повече от половината мъже в България щяха да са ергени.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4857617908
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   11, хората са све недоволни, не те упреквам в нищо, просто за пример хора сме все си мисля че ако взимаше 500лв щеше да изкаш някой който изкарва 1400 лв, на хората все ни липсва това което нямаме, а това което имаме никой не го вижда :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 62a4d0d141
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   22, 1400 лева са много малко пари за 4 човека. А и 2 от тези 4 човека са деца - това най - малкото означава съвсем неочаквани харчове като я лекарства за това, за онова....

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7336389182
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Здравей, прочетох коментарите и съм в пълен потрес колко свестни и морални хора и жени има :)
Аз не бих се омъжила за човек, който изкарва толкова за месец, колкото аз харча само за ежедневни джобни.. Развивай се, работи усърдно и се върни, когато имаш някакъв капитал, за да може да направиш нещо собствено и да работиш за себе си. Според мен това е формулата на успеха... Аз бях 9 години с човек, който в началото броеше стотинки, в момента е страшно преуспял мъж за годините си. Разделих се с него, защото всичко превръщаше в пари... дори изчисляваше колко пари губи, прекарвайки времето извън работното си място... много мразя алчните хора... обичах го в пъти повече, когато беше онова бедно момче с пълно от любов сърце... Успех!

Петя

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: da30a0d540
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Приятелю!
Ако следваме тази тенденция, то би следвало само т. нар. хайлаиф и още 10% процента от хората да се женят и да създават деца, а останалата част от нацията да се стопи за едно поколение. А вероятно това е целта на някой хора който се опитват да ни набиват в главите, колко сме пропаднали и некадърни за да сме в това положение.
А всъщност парите не са критерий за щастие, и като се замислиш за какво са му на човек много пари за да си купува разни глезотийки от които дори няма нужда.
Човек е истински щастлив, когато се чувства полезен и обичан и тогава нищо не му липсва, а не когато е с голяма банкова сметка, и постоянно да трепери да не го очистят. А ако се е уредил по някакъв начин на топла служба, да лиже з-те на по висшестоящите от него за да не го изхвърлят на улицата като куче.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 38bef4c789
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Направо и аз се потресох колко морални и свестни жени има. Нищо че още не съм видял някоя да прибере вкъщи бедно момче(не казвам че няма, просто не съм видял), а примерите в които жените напускат мъжете си понеже не им осигуряват стандарта на който са свикнали - ежедневно. Та къде ли е истината, не е сигурно.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4001682bdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Здравей, номер 24, действително е потресаващо, колко си противоречиш. :)

Разясни ни, ще се омъжиш ли, за някой, който си брои стинките, или не.

Въпреки, че ивинтуално, за момента, не покрива дневния ти порцион, ама след време гат може, ша гу зарежиш, шот си обичаш онуй, бедното момче, дет било със сърца в очите.

Ако сама потдържаш стандарта на живот, който те удовлетворява,
Моите Извинения, за поста, ако ли не...

Прочети това,

Title: What should I do to marry a rich guy?

I’m going to be honest of what I’m going to say here.
I’m 25 this year. I’m very pretty, have style and good taste. I wish to marry a guy with $500k annual salary or above.
You might say that I’m greedy, but an annual salary of $1M is considered only as middle class in New York.
My requirement is not high. Is there anyone in this forum who has an income of $500k annual salary? Are you all married?
I wanted to ask: what should I do to marry rich persons like you?
Among those I’ve dated, the richest is $250k annual income, and it seems that this is my upper limit.
If someone is going to move into high cost residential area on the west of New York City Garden(? ), $250k annual income is not enough.
I’m here humbly to ask a few questions:

1) Where do most rich bachelors hang out? (Please list down the names and addresses of bars, restaurant, gym)
2) Which age group should I target?
3) Why most wives of the riches are only average-looking? I’ve met a few girls who don’t have looks and are not interesting, but they are able to marry rich guys.
4) How do you decide who can be your wife, and who can only be your girlfriend? (my target now is to get married)
Ms. Pretty

A philosophical reply from CEO of J. P. Morgan:

Dear Ms. Pretty,
I have read your post with great interest. Guess there are lots of girls out there who have similar questions like yours. Please allow me to analyse your situation as a professional investor.
My annual income is more than $500k, which meets your requirement, so I hope everyone believes that I’m not wasting time here.
From the standpoint of a business person, it is a bad decision to marry you. The answer is very simple, so let me explain.
Put the details aside, what you’re trying to do is an exchange of “beauty” and “money” : Person A provides beauty, and Person B pays for it, fair and square.
However, there’s a deadly problem here, your beauty will fade, but my money will not be gone without any good reason. The fact is, my income might increase from year to year, but you can’t be prettier year after year.
Hence from the viewpoint of economics, I am an appreciation asset, and you are a depreciation asset. It’s not just normal depreciation, but exponential depreciation. If that is your only asset, your value will be much worse 10 years later.
By the terms we use in Wall Street, every trading has a position, dating with you is also a “trading position”.
If the trade value dropped we will sell it and it is not a good idea to keep it for long term – same goes with the marriage that you wanted. It might be cruel to say this, but in order to make a wiser decision any assets with great depreciation value will be sold or “leased”.
Anyone with over $500k annual income is not a fool; we would only date you, but will not marry you. I would advice that you forget looking for any clues to marry a rich guy. And by the way, you could make yourself to become a rich person with $500k annual income. This has better chance than finding a rich fool.

Hope this reply helps.

signed,
J. P. Morgan CEO

- Разделих се с него, защото всичко превръщаше в пари... дори изчисляваше колко пари губи, прекарвайки времето извън работното си място... -

Което може лесно да се перефразира, като

- колко пари губи, прекарвайки времето си с мен -

Парите са жизнено важни, докато не се в достатъчната наличност, количеството, за всеки е различно, но в едно съм се убедил, доста често се срещат хора, със сходни разбирания.

Автора, трябва да придобиеш малко самочувствие, иначее... забрави за Жeната.

- а жена ми да не работи, а да се грижи за уюта на дома, или ако работи, то да е нещо леко, което и доставя удоволствие. -

С такива желания, нищо хубаво не те чака, Семейството се гради от партньори, а партньорството значи, равнопоставеност.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f9e4bb22ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Тук всеки, който е писал че парите не са важни е възнаграден с минус. Толкова сте комплексирани, че другите народи на Балканите ни с еподиграват дори. В Сърбия и Босна и безработните мъже будят симпатия у една средностатистическа жена, но пък там хората са народ, не население както е тук..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 224e060cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Браво за добрия ти коментар, номер27.
Ама ходи обясни ето това: 'Семейството се гради от партньори, а партньорството значи, равнопоставеност' на БГ селяците...

Жена.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0a32cfefb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До 24:

"в момента е страшно преуспял мъж за годините си. Разделих се с него, защото всичко превръщаше в пари... дори изчисляваше колко пари губи, прекарвайки времето извън работното си място".

Преуспелите мъже не изкарват пари на работа а докато спят ;).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker