Мъжете комплексари на пътя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжете комплексари на пътя
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2517 пъти
Жена съм. Вчера пътувах по магистралата. Карам с между 120-130км и се случва да вдигам до 150 понякога в ситуации на изпреварване. Карам сравнително нов джип в перфектно техническо състояние и за това си позволявам такава скорост. Карам си в бавната лента и изпреварвам бавно движещите се таратайки и точно съм ги задминала и гледам такатайката ме изпреварва и вътре накачулени маймуни ме зяпат с празен поглед, явно провокирани че съм ги изпреварила. Чудя се как не ги е страх да развиват скорост може би от над 150км с кола на 30години, на която броните й се веят от вятъра. Ами ако изхвърчи някоя да. удари някоя кола? И това не е всичко. Въпросната таратайка ме задминава и пак се връща пред мен и си кара бавничко. Чудя се какво искат подяволите такова хора? Това ми се е случвало поне 10пъти и нито един път в София. Случвало ми се е когато искам да изпреваря кола, шофьора да даде газ за да не мога да го изпреваря(това се случи на двупосочен път с по една лента), в крайна сметка се прибирам зад него, защото срещу мен идват коли, а въпросния комплексар, пак забавня скоростта. Караше с не повече от 15-20км. Защо го правят това, ами ако човека бърза?
Случвало ми се е и на двулентов път, тогава мъжа ми караше, да изпреварим единствената движеща се кола (таратайка) и в момента на изпреварване, човека дава газ, като не ни позволява да го изпреварим. Съответно гледа през цялото време не в пътя, а в нашата кола. Мъжът ми ако натисне газта ще го изпревари, но ние гледаме да не вдигаме високи скорости над разрешеното.
Та въпроса ми е, вие срещали ли сте подобни екземпляри, вие самите правите ли така и защо? И най вече не ви ли е страх, че ще ви се разпадне пълнолетния голф?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0e3fa75dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жена с джип или трябва да си от богато семейство, или трябва много да са те.... , за да го спечелиш.
Твоята може да е нова, но и тя след някоя година ще стане таратайка, както се изразяваш за останалите коли.
Няма значение, кой каква кола кара, виждам че си феминистка, на която все мъжете й виновни.
А ти след определена възраст, не се ли плашиш че няма да се котираш, ще загубиш младостта и ще започнеш да се "рушиш"?
Комплексарско е, когато "жена" се изразява по този начин.
Като си недоволна от другите шофьори, ами просто не карай кола.
Много злоба и мерене на възможности има по този свят, не е за вярване само.






Ж - 20

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4646bc2e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Наистина има много олигофрени, които нарушават правилника, но се замисли дали и ти не ги провокираш по някакъв начин докато изпреварваш. Как пък мен никой не ме засича и всеки ми прави път, докато изпреварвам с 19-годишната ми "таратайка". Това да не е кашон та да се разпада при 150 км. /ч. Имаш някакви комплекси и трябва да се отървеш от тях. Не си мисли, че като караш нов джип, другите "таратайки" трябва да ти осигуряват предимство във всяка ситуация. Всъщност, интересно ми е - със собствени средства ли си купи този "джип" и ако да, каква беше причината за покупката? Ще возиш много едрогабаритни хора вътре или пък някакви строителни материали? Омръзна ми всеки ден да ме засичат мацки с "джипове". Те милите по 10 минути го въртят на паркинга да излязат, а пък да не говорим по улиците как ги карат. В чужбина си купуват малки и практични колички, за да маневрират лесно в големите градове. Тук в БГ всеки гледа, кой по-голям "камион" да кара, нищо че се вози сам вътре, ама нали - вижте ме кой съм аз. Не искам да се засягаш авторке, не те познавам, но все пак виж дали проблема не е и в теб.

п. п. - малко ми напомняш на Мис Тигрова :D

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1625cf576d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Я да ти го видя хубавия джип, и да бе науча кое е таратайка и кое автомобил. От личен опит ти гарантирам че 30-годишноте коли са 100 пъти по здрави от твоя джип, за това и живеят толкова. Знаеш поговорката - По добре грубо но здраво, от колкото финно менте. Не очаквай твоя джип да работи 30 години... Като се повреди след някоя година, ще дадеш един куп пари, за машина която пак ще ги скапе.. Пример за сравнение давам ладите, двупотопни коли от кумунистическо време, и след толкова километри още бродят, а единственото им обсужване е масло и ремъци.. Другото и да се счупи, частите са по-евтини от бензина на джипа ти... За карането няма да споря, има такива индивиди на пътя, но ти гарантирам, че тея "таратайки" са много по-читави и здрави от твоята джипка :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7afc0c73e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Струва ми се, че всичките са комплексари, особено бедния българин неможко. Нали знаеш как се напъват да плюят жените в последно време, а тези по-хубавите и с по-скъпите коли, направо ги карат да се самоубият. Не случайно раждаемостта спадна и все повече българки се омъжихме за чужденци. Навсякъде има по някой подобен тип, но тук са почти всички и все тези неуспелите в нищо, които стигат до брутални крайности докато се мъчат да ни потъпчат и да ни припишат техните кирливи ризи, сякаш това ще им оправи жалкото съществуване пропито със злоба и комплекси.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 015427fe02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И аз съм го правил това, но тогава бях на 16 години, нямах книжка и не можеше да имам защото нямах навършени нужните години, но това не ми пречеше да крада на баща ми Голфа, излизах извън София и... да, другото си го описала. Чаках някоя по-гъзарска кола да тръгне да ме изпреварва, смачквах газта и така поне до 200. Голфа вдигаше 240 без проблем. Беше 1. 8 Турбо, с чип тунинг и някакви други неща, над 200 коня, и за времето си беше голяма работа. Сега като се сетя се радвам, че съм жив и здрав. Няколко пъти го правих тоя номер и накрая баща ми разбра, че крада колата. Много гореше и не ми стигаха джобните да го заредя после като приключа с пишман гонките. А тогава бензина беше по-евтин. Иначе Голфа си вървеше много добре, тогава беше що-годе нов и за един непълнолетен келеш беше направо като космически кораб. В града не смеех да му давам много газ, защото ако ме бяха спрели куките... мале, не ми се мисли. 16-годишен с крадена кола (защото я взимах без разрешение от нашите и се води кражба).
Баща ми ме взимаше с него като ходеше на Божурище. Там ходеше на гонки, но си има писта и всичко е законно. Съответно не му беше трудно да се досети какво съм правил с колата. Аз все пак му обясних всичко. Такива шамари ми отвъртя, че 1 година ми свиреха ушите. Трябваше да му кажа, че съм карал нормално. Тогава само щеше да ми се скара.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c4faafee06
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Карам сравнително нов джип


Карам си в бавната лента и изпреварвам бавно движещите се таратайки


Май комплексарката си ти...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: cf97fba493
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти сaмa го кaзa- комплексaри!
Прaвилa съм подобни номерцa СAМО кaто отговор нa същите или подобни комплексaри. Aз съм действително много добър шофьор и успявaм дa ги принудя (когaто се вбеся вече) дa се отместят или хвръкнaт нaнякъде... и веднъж пред тях си кaрaм с 30 и нa зиг-зaг... товa е нaй-мaлкото ;)
Не бях тaкaвa, но откaкто без мaлко дa ме изхвърли от пътя един при съвсем нормaлнa скорост, дори не съм опитвaлa дa изпревaрвaм, бях с детето... сaмо зaрaди колaтa беше злобaтa нa селкият пръч. Е, в моментa зaрaди детето не реaгирaх, но имaше после. И ще продължaвa дa имa с тaкивa мaймуни, aз не ги виждaм и кaто хорa.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: da5051c319
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Да ти имам проблема. Ми не се прави на професионален шофьор и не задминавай така наречените от теб "таратайки". Таратайката в случая не мисля, че е някоя кола, а самата ти :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3bc9685337
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ела малко тук долу при тези с таратайките, виж има няколко причини първо завист, второ мислим си, че таратайките ни вървят и може и да излетим знам ли. Има го и момента в който ти писва скъпи коли да виждаш редовно да нарушават пътните закони, да си призная и аз ги нарушавам само човек който не кара не го прави. Но поне не застрашавам чужд живот, знам че си карам талига и тва е. Омразата към скъпите коли се получава точно по този начин, колко пъти някой нахално ще ти се нахака в лентата и ще ти даде знак за благодарност? Рядкост май. Колко пъти виждаш vw golf 3 да излиза най-отпред на светофара? Това отношение създава следното впечатление вижте ме аз имам ламарина за 50 бона и мога да си позволя да застана най-отпред, защото карам скъпа кола и съм над вас логика? Само се виж как говориш, нали като слезеш от ламарината си същата като мен 2 крака, 2 очи, 2 ръце. Да имаш пари и кво от това? Всичко е преходно и без това. Аз лично нарочно счупиш някой лев за да карам талига която е по-бърза от повечето нови коли е така да видят какво е като се лепиш за тях да видят колко е приятно някой да ти е на дупарата и кво спираме на светофара и ме гледа лошо що? Начи ти можеш да ме изпревариш пък аз не? Ти си над мен щот имаш пари ли не мога да разбера? Нали сме хора в крайна сметка. Другото което е не си мисли че като ти е нова колата е безопасна пак е купчина ламарина и електроника и пак ще се счупи също като "таратайката"

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3bc9685337
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   къхм къхм цитирам: Мъжете комплексари на пътя.
Душа мен в този живот ме е страх от две неща от смъртта и от жена шофьор. Не казвам, че карата толкова лошо ама съм се возил при доста жени и направих следната статистика.
1. 20% от тях не знам как са взели книжка изключително непредпазливи изобщо не виждат обстановката.
2. 20% добри шофьори.
3. 20% карат 2 пъти в годината.
4. 40% са хем некадърни хем псуват повече от мен и като не и предоставиш своето предимство ти прави жестове. Що така не мога да ти кажа, но е масова практика. Относно таратайките, трошките, талигите и всякакви други епитети. Твоята кола нали ще си остане вечно чисто нова. Каквато възможност имат хората такова карат. Ти като караш скъпа кола да не си хванала бог за шлифера не мога да разбера. В цялата ти тема използваш 100 пъти таратайки и съответно хората вътре са ниша раса, нямат право да се движат на пътя. Давам ти директен отговор на въпроса хората са завистливи, както ти като се разминеш с красива жена и мъжа ти се чуди как да си счупи врата за да види кво парче минава по пътя. И ти си викаш пф тая ква е грозна. Отношението към по безпаричните хора на тарикатите със скъпи коли води до натрупване на омраза между двете граници. Надявам се да съм ти дал отговор. Ако не съм, колегите по-горе съм сигурен, че ще ти го поднесат по-нагледно. ;)

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a4728e1e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   И аз съм го изпитала, но не на магистралата, а по-скоро на второстепенните пътища, където е истински опасно. Карам Кайен Турбо с 480 коня, служебен - трябва ни за репрезентативни нужди, а и шефът си го ползва и за лична кола, сигурна и стабилна кола. Карам според правилата и рядко изпреварвам, защото не ми се налага като карам с максималната позволена скорост 5 км. ч. да кажем, но много комплексари точно с таратайките се чувстват провокирани и се стремят да ме изпреварят и то доста рисково, а други ми дават зор отзад да карам по-бързо при положение, че няма условия за това и/или е забранено. Това чудовище има такива спирачки, че ако ги забия, онзи ще се наниже като нищо, а за глупаците, които ме изпреварвам се налага да натискам почти винаги спирачки, за да се приберат и да не се размажат в някой камион.
Карам и други коли, включително нормални, дори малки коли и не изпитвам агресия към хората с Ауди Q7

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 58de53274c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спазвайте закона и да не ви пука за другите. Законът така е направен, че да опази жив.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7afc0c73e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Бедните комплексари и компмексарки, като първата коментирала си проличаха и в коментарите. Кога пустия българин ще се усети майка му стара, че така излага себе си и доказва, че е смачкана душица нищо не постигнала...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d948caec78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   3 - Ако можеш да си позволиш нива и луксозна кола, няма да я мислиш за след 39 години. Вероятно е, да не я мислиш и след 5-7 години.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 739505e508
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Тоя твоя "сравнително нов" джип, е сравнително по-голяма таратайка от 30 годишните все още работещо коли. Да си сигурна :)

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a4728e1e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Жени като номер 1 ми напомнят, че женската злоба е дори по-голяма от мъжката. Мен са ме наричали „мутреса“, защото карам скъп СЛУЖЕБЕН джип и то в средата на 30-те съм вече. Работя в чужда фирма и шефът ми не е българин, не разбира български, но и него са го наричали „мутра“, а той си няма хал-хабер какво значи това. След като му обясних за тези неща дори почна нарочно да разиграва разни сценки и да се прави на такъв, за да се забавлява с българската тъпотия и дори научи някои български плебейски изрази, за да е по-добър в ролята си.
Навсякъде по света ако караш хубав автомобил е просто стил, признак за успех. У нас ако караш хубав автомобил си едва ли не престъпник или проститутка. Сякаш една жена не е способна да си купи сама кола, а трябва да върти свирки за това. Сексизъм от жени точно - нямам думи.
А хората със „здравите“ таратайки на 30 години да си запазят глупостите за кръчмата. Просто е жалко.
Карайте си колите, но внимавайте. Един живот имате и застрашавате с поведението си вас и пътниците в колата. Не ни мислете нас с джиповете - ние ще сме оцелелите при сблъсък със „здрава“ таратайка
И си слагайте коланите, за Бога! Масово се махкат коланите на задните седалки - убийци сте просто с такива коли.
Никой с нов автомобил не си реже коланите примерно и повечето внимават много как карат, защото си пазят и колата. Вие карате сякаш таратайката ще ви спаси - обратното се случва. Старите коли не са направени да абсорбират удъра и цялата енергия отива в пътниците. Новите коли са направени да стават на хармоники при сблъсък, за да защитят пътниците - не ми трябва здрава таратайка, а сигурна кола. Кола се купува, но живот не се купува. Кола, която е модел преди 2000 г. не бих карала така или иначе заради това, че не покрива никакви съвременни елементарни изисквания за сигурност - няма airbag, не абсорбира удъра.
Само олдтаймер бих карала и то в града и за удоволствие, но не и трошка. Бяхме наели такава кола Ситроен малък - „Пате“, но като излезнахме малко на междуградски път си личеше колко несигурни са тези коли, изпотих се направо. До 28 годишна възраст нямах кола, между другото и си пътувах с рейс, влак - най-сигурният транспорт. Който няма пари за кола, няма място на пътя.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 35b715e06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Не е коплекс, момиченце- манталитет е това! Балкански, южняшки, цигански, на ниско интелектуално ниво, липса на лична култура и елементарно човешко уважение! Да, ще срещаш все повече такива индивиди защото никой не работи с тези пропадалци и те създават новата българска класа или низост! Примери стотици могат да се дадат с авто- идиотизми и не си права- в големите градове, особено в София селяците и простаците са в количество. Цялата палитра от "таратайката" до лъскавото возило с начумерен индивид с тъмни очила, демонстриращ животинско превъзходство. Аз обикновено шофирам по- бързичко, не агресивно, ако застрашавам някой- това е пасажера до мен. Но като попадна на "шосейно говедо" правя това което прави и то (говедото). Оказва се, че бързо се уморява от собстнените си маймунджалъци или "картофеното сърце" проговаря и започва да пресмята в литри гориво. На всеки километър полиция не може да има. Истината е в лицензирани от КАТ видео- регистратори и половината от не регистрираните пътни инциденти ще отпаднат от страх на същите тези шосейни мишоци! :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 294c8c26c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Мда, номер 19 е прав. Това си е селски, просташки манталитет. Най-добрият изход от подобна ситуация е да го оставиш отзад. Буквално няколко минути са достатъчни. После пак можеш да си върнеш нормалната скорост. Той няма да те гони, защото, както каза 19, започва да си смята горивото.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: cf97fba493
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Н 18, кaтегорично н 1 не може дa е женa! Aбсурд! Нaй- вероятно е някой сaмотен, озлобен от животa чичкa. Но женa, при товa нa 20 г. -НЕ!
Злобее именно срещу моженето нa aвторкaтa, кaкто и посочвa, че някой ден щялa дa увяхне (остaрее) хaххaхa, бaсирaм се, че е злобен чичкa.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 015427fe02
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Номер 18, щом шефа ти не знае български и първото което е научил е "мутра" и "плебейски изрази", значи и той не е на много по-високо ниво.
Знам едни японци които дойдоха в България преди време. Като дойдоха си бяха типични японци - като роботи, не показваха никакви емоции и всичко правеха точно на секундата. Абе роботи е най-точната дума. След няколко месеца живот в България - не искаха да се връщат в Япония! Започнаха да закъсняват за работа, да се напиват и да слушат чалга. Казаха, че България е най-хубавото място на света.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a4728e1e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   n. 22, японците нямат чувство за хумор, а и трудно биха минали за български мутри. Шефът ми е костюмар, едър мъж, много висок и ако е със слънчеви очила не му личи, че не е българин. Издават го много светлите очи и всъщност няма български черти на лицето, но много хора, особено на пътя се чувстват подразнени дори той да кара, но за разлика от мен, която набива спирачки и ме е страх за хората, той дава газ, разбира се при безопасни ситуации. Случва се също като му бипкат в града нарочно да не тръгне или да тръгне с много ниска скорост, за да ядоса агресора зад себе си. Случва се нарочно да цепи пътя на агресорите и не му пука за колата примерно, което много хора ги изненадва, защото очакват да си пази скъпата кола, а за него това не някаква особена ценност, предпочита да се забавлява и никога не се оставя да бъде правен на глупак.
Западняците си имат самочувствие, знаят как да се подиграват с подобни комплексирани хора, не се ядосват, а им е забавно с нашите глупости.
Българите сме глупаци в това отношение, а като видят чужденците особено някаква слабост, те я използват. И при преговори, и при всичко. Нямаме самочувствие като народ - и на пътя, и извън него. Жалко е, че в собствената си страна нямаме самочувствие, държим се като пълни комплексари и съответно другите това го използват

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 950b26da1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   Симпатизитрам на № 1, тя е момиче което казва това което наистина мисли. Значи когато казваш истината, трябва да си злобен чичка, така ли? :D
Комплексите тук избива авторката, а не някой от коментарите.
Като не изнася на авторката се самозащитава в коментари.
Както винаги си мисли че мъжете са "церберите", както и само те пишат такива коментари, ама си в грешка, това може момиче/жена да го напише, без да завижда и без да злобее.
В текста ти има злоба, не толкова към "таратайките", колкото към мъжете.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6e026ac71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Удивително е, най-смислените коментари получават повече минуси от всеки друг.. говоря за едно. Иначе всеки, който говори за автомобили и скорости е комплексар за мен. :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 015427fe02
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   12, хайде не ми ги превъзнасяй толкова. Бил съм и в Западна Европа, и в Русия, и мога да направя сравнение. Ако западняците бяха толкова велики, нямаше да има вълна от изнасилвания от страна на "мигранти" или "бежанци" или както там искаш ги наречи. Нямаше да ги е страх да се оженят, понеже при развод жената им взима всичко и те остават на улицата. В Западна Европа мъжете, и по-точно белите мъже, в момента ги доят като кози. Въобще не им завиждам. Това, че в България някой си карал 30-годишна трошка и не знае правилата за движение по пътищата, не значи че трябва да се прекланям на някакъв си импотентен западняк. Не на мене тия!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7afc0c73e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Я... оказа се, че в тоя сайт 99% са прословутите из целия свят комплексирани Бай Ганьовци, вбесяващи се от всички, които са постигнали добър стандарт на живот. :D

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c1b3fec214
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Защо ги делиш на мъже и жени, има и много жени комплексарки на пътя, като една луда която от крайна дясна лента искаше да направи обратен завой и имаше нахалството да се нерви и да крещи обиди, че искам да си продължа по пътя вместо да я пусна, ами бях се засилил, сякаш всички трябва да правят път на дамите само защото имат дупки между краката.

Това стана в Хаджи Димитър, София, колата беше зелено Пежо 307. Простачка.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5464ba0ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Аз от всички коментари и истории в сайта виждам едно - доста негативна нация сме, гледаме само лошото. В такава страна е отровно да се живее. Е, поне немци, чехи и т.н. са още по-злобни и студени от нас, но сме много резервирани.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 015427fe02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Оп, обърках се, исках да се обърна към 23, а не към 12.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d534f415bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   А мен пък ме дразнят такива като тебе дето 1-во: обобщават за комплексарите че били мъже (а на какви сцени от жени в скъпи коли съм се нагледал), 2-ро: наричат по-старите коли с обидното и надменно "таратайки" и 3-то: все гледат да задминат 18-годишната ми "таратайка" само за да застанат пред мен и да карат дори по-бавно отколкото аз. Абе да са отпреде бе. Аман. Съвсем прясна ситуация - на Ришки проход, където е завой след завоя, една нова джипара ме изпревари на един от завоите без видимост. Викам си - като толкоз иска да бърза да бърза, все ми беше тая. Ама не - той си караше със същата скорост като моята, но сега беше отпред. Евалата бате. То не може там да вземаш завоите със 100, ама той явно си е помислил, че аз го ограничавам. Всъщност, не знам полът на шофьора, така че може да е било и някоя комплексирана женица като теб.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8d05e22c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Мъж на 31 с дете. Карам 17 годишна кола в перфектно техническо състояние, доказуемо с документи и ми е много спокойно по магистралата с 120-130 км. Не ме интересува, кой какво кара и с какви средства е закупена.

Прочетох по-голямата част от коментарите, пълни глупости

1. Да попитам авторката. Ти самата спазваш ли правилата за движение? Тръгваш ли да изпреварваш на непрекъсната линия, при знак В24? Застрашаваш ли другите участници в движението? Защото както в твоя, така и във всеки друг пост проличава, как автора все се изкарва невинната жертва, а другите му виновни? Но безпорен факт е, че има комплексари с лъскави и с таралясници. Безпорен факт е, че има и такива, каквито и авторката ги описва и твърдо неодобраявам това поведение. Самият аз никога не съм си позволявал да правя такива номера. Гледам си в пътя. Но съм и забелязал, че по-голямата част от рискованите изпреварвания на първокласен път се правят точно то тези с лъскавите коли и ми се е налагало да на намалявам рязко. Същите тези с лъскавите коли безспорно на магистрала, при положение, че не нарушавам нито един закон за движението по автомагистрала, масово ми мигат с дълги, подсказвайки ми, че трябва да се прибера по-бързо в дясна лента, и същите тези масово карат в бус лентата на Цариградско шосе при Площата на Авиацията. ДА попитам кое е комплексарско? С какъв аршин мерим? Защото досега никой не е успял да ме убеди, че магистралата е негова, че едва ли не изпреварвайки с 110 -130, аз нарушавам нечий ЗДП. Защото същите тези, които мигат с дългите и нарушават дистанцията, създават предпоставка за ПТП, ако в колата има неопитен водач и този се почувства притиснат. За тия неща мисли ли се? Защото за мене, по моя аршин, е чисто избиване на комплекси да се правиш на по-по-най на пътя... комплекси за малоценност, типично поведение на потиснати хорица, които се опитват да се изявят, подобно, ако не е същото на това, което е написала авторката. Та чакам обяснение от разбирачите във форума.
2.
За колите Ти и номер 18 бъркате много сериозно за безопасността. Хахах любимата ми тема. Това с аърбеците ме разсмя. Наистина коланите и аърбеците са важно нещо, но те са донякъде. Номер 18 на тебе не ти трябва здрава, а сигурна кола, но на мене ми трябва и здрава и сигурна кола. Никъде не съм прочел да ти дадат 1000% гаранция без значение от типа сблъсък и скоростта. Мислете малко. Можеш да се утрепеш както с нова така и със стара кола. Проблемът на повечето е, че се подлъгвате, че новата е е много безопасна и това ви дава повод да застрашаване живота на останалите.
3, До 22 и 26 Поредните, които превъзнасят байганьовщина и са си заровили главите като щрауси и не искат да си извадят главите и да се огледат наоколо- нещо типично за населението на бившата провинция на Сюлейман Велики. Не мога да разбера, защо в нашата свидна, мила красива и невзрачна родина, нормата и правилното се приема като нещо лошо, а се превъзнася наглостта, безочието. С какъв аршин мерим? Номер 26 на запад се спазват правилата за движение, и не измествай темата. Тука не говорим за жени пари и т. н и т. н. Обаче и двамата както и на по-голямата част от бившата рая на Сюлейман Велики си мислят, че видиш ли, като не спазваме никакви норми и закони сме по-добре от тях. Да ама не. Чудно ми е дали държави като Япония и сие щяха да са по-добре от нас, ако са с нашия манталитет. Отговорът е не. Там, където има закони и има държава, която да ги налага има и ред. Не значи, че и там няма нередности. И да ми заявявате- Видиш ли те са полицейски държави и хората не са щастливи/живеят лошо. Аре стига. Защото масово тука не се спира на пешеходна пътека, ограниченията не се спазват, 5те метра при паркиране от пеш. пътека не се спазват, минава се напряко през бензиностанции при десен завой, прережда се на ляв, и горе описаното... до какъв извод стигаме. Изводът е, това е до манталитет без значение дали си с хубава или стара кола. Манталитетът е един и същ. 500 год турско робство са ни се отразили, като добавим и немците и руснаците, които също ни се изредиха. Потисната нация. Алеко много хубаво ни е описал, но ние продължаваме да си упорстваме в грешките.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5e84b017a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Сайта е за споделяне и съвети,а не за избиване на негативна енергия.
Чудя се,изобщо как се допускат такива теми?
Автора,какво иска да постигне с това?
После съдите коментиралите,че са "злобни" и ви пишат "обидни думи",ами каквато е интонацията на писане,такива ще са и коментарите към вас.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bb0db2206d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Не че съм постоянно по улиците, но от това което съм видял за 15 години шофьорски стаж - случаите в които подобно поведение е предизвикано от изпреварващия са близо 99%. Естествено винаги има някой идиот на пътя който си мисли че там е безсмъртен супермен, но са сравнително малко. Много повече са дебилите(без значение жени или мъже), които някой им е купил някоя по-нова количка или се чуди как да и сипе бензин след като я купи, щом карали по-хубава нова кола според тях са с предимство на пътя.
За комплексирани девойки като тази с Кайена - новата голяма кола не е стил и признак за успех. НИКОЙ нормален успял човек не кара джипове и пикапи за демонстрация на стил. Подобни се карат само по необходимост и за избиване на комплекси. И необходимостта не е представителни("репрезентативни") нужди, а или товароподемност, или когато трябва да се вози цяло семейство в него, или да го даде на жена си за да е сигурен че няма да я убият на пътя с някоя "трошка". Защото както и да го гледаме 4 от 5 жени са си потенциална опасност на пътя. Дори и тези които не са си купили книжките.
Та мъжете(не знам защо жените са изключени след като в 90% от случаите когато са ме засичали на пътя е било от жена, при положение че са доста по-малко шофьорки на пътя) които са излишно агресивни на пътя са много по-малко от жените които карат джипове на база "умението" си да си отварят краката пред подходящия мъж. Това че и книжките им са обикновено купени или подарени на подобни жени няма да го коментирам. Та вие като се изнервяте толкова от тия агресивни мъже, те имат много по-голямо право да се изнервят от вас и да ви водят "държанки" и от сорта. Понеже ако не сте, сте от малцинството изключения в женското съсловие които са направили нещо смислено в живота без да се ползвате от привилегиите които мъжа ви или шефа(на който евентуално се мазните по всякакъв начин, включително и със сексуални услуги често) ви осигурява. Но надали сте от тия изключения, поне писалите тук, понеже те могат да се поставят на мястото на другите и да виждат нещата от чуждата гледна точка. А е явно че вие не умеете подобно нещо, и сте не по-малко комплексирани от "комплексарите с трошките".

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7f9c06b2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   33, Браво!
Твоя коментар е първия смислен коментар в цялата тема!

И между другото като ученичка мразих литературата, но въпреки това Алеко веднага ме спечели още оттогава.

Не знам от кой (от какъв човек) е било взето решението да бъде поставен на столевката ни, но определно е... Топ! :))

Жена на 29

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c4faafee06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   , , Навсякъде по света ако караш хубав автомобил е просто стил, признак за успех., ,


Не на всякъде... в държави като Доминиканската република хубавия автомобил наистина ти определя статуса в обществото. Там може да видиш често хора каращи Рейнч Роувър предпоследен или последен модел и тия хора живеят в някакви постройки като незаконните цигански бараки в кв. Орландовци в София или циганската махала в кв. Меден Рудник в Бургас. В Гана положението е същото. Аз не виждам ние с какво се различаваме от тези държави. В България като вида джип винаги права асоциация с някое нискоинтелигентно същество което може да брои само до три. И реалноста е такава, тези коли станаха модерни в България малко след 1990-та година, когато на власт бяха престъпни организации състоящи се от борци, боксьори и разни глигани с по една гънка в мозъка, но пък возище са в големи лъскави черни джипове за да вдъхват допълнително респект с тези големи коли. Тогава излезе и термина, , Мутра, , това беше и е, нарицателно за такъв тип хора. И сега повечето такива коли се карат от хора със същия умствен багаж. Поп фолк певици, плеймейтки и напомпани Батки с 200 думи в речника си. Тези коли са иделани ако живееш или често минаваш през местности които са трудно проходими, да теглиш големи каравани, лодки. А да живееш в града и да я ползваш за ежедневка, особенно в София, където малка кола трудно намираш къде да паркираш, пак ка моли този камион, си е чисто избиване на комплекси.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5b4f495a3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Те може и да са комплексари, но и ти имаш комплекси, над които е хубаво да се замислиш и да поработиш в тази насока.
Ж

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c4faafee06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   То всеки има комплекси,мнение и гъз,но културните хора не ги навират в на другите лицето.


От Номер 42

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ba196e4ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Номер 42/46, работата над комплексите ни е заради нас самите. Не заради другите, а ние да сме добре. Това е причината да обърна внимание на авторката. А тя сама си решава. ✌
Номер 45

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker