Заслужава ли си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заслужава ли си?
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 3274 пъти
Здравейте. Пише ви едно адски объркано момиче почти на 21. Моята история е следната.

Студентка съм 2-ри курс и до преди близо година не бях имала сериозна връзка. Не съм грозна, умно, амициозно и трезво мислещо момиче съм. Според приятелите ми, пролема ми е, че съм твърде придирчива към мъжете, и че ако не е „принца от приказките” не му давам никакъв шанс, но аз просто усещах че все някога ще срещна човека за мен.

Всичко започна, когато отидох за 6 месеца в Гласгоу по програма Еразъм, за да видя как ще се чувствам там като цяло, понеже имам планове за магистратура във въпросия университет. Пристигнах, настаних се и се чувствах повече от добре. Сприятелих се с много нови хора. Така една вечер отидохме на парти, организирано от най-добрия приятел на едно момче от моя курс. Когато той дойде да се запознае с мен, в момета в който го видях се разтреперих буквало. Беше най- красивото същество което бях виждала, поне за мен... на 28, висок, рус със толкова светло сини очи, че изглеждаха като сребърни. Корема ми беше свит, дланите ми се потяха и цялата треперех. Говорихме си цяла вечер, явно от алкохола и взаимните симпатии се събудихме заедно и повече не се разделихме. Пасваме си идеало във всяко едно отошение.

След първия месец той ми каза, че ме обича и че не е изпитвал подобни чувства до сега. През половината година, в която бяхме заедо не сме се скарали нито веднъж, дори не ме е издразнил за минута. Никога не вярвах, че съм способна да изпитвам такава любов. Не съм глупава, знаех, че рано или късно ще трябва да се прибера в София. Но просто не исках да мисля за това.

Дойде деня, в който трябваше да си тръгна. Той се разплака, каза че не иска да ме изгуби, че ме обича, предложи ми да заживеем заедо. Казах, че ще си помисля и си тръгнах. В София съм вече от близо 6 месеца, през това време се чуваме постоянно, пишем си, аз му ходих на гости два пъти, той дойде за около месец. Колкото повече стоя далеч от него, толкова повече осъзнавам какво изпитвам. Най-добрия му приятел ми се обади притеснен за състоянието на Джеймс след като съм си тръгнала- как не излиза от тях и няма желание за нищо, едва ли не е в депресия. Аз се чувствам по същия начин. Преди няколко дни ми се обади пиян и отново ме помоли да се преместя при него...
Приятелите ми са против, казват че все някога ще се разделим, всички имат отрицателно мнение. Може би ако и аз бях само слушател на историята, щях да си кажа „ Тази луда ли е? ”

А аз съм толкова объркана и влюбена, не знам какво да правя. Не мога да зарежа целия си живот и прекрасното си семейство с лека ръка. Но продължавам да си мисля, че нищо не е случайно, и че може би съм имала достатъчно късмет, да срещна онова, за което всеки мечтае - половинката, която е само за теб, сродната душа. Ако пропилея всичко напразно и съжалявам до края на живота си, че не му дадох шанс?

Не бих искала съвети за нещо толкова серионзо в сайт, но просто имам нужда да чуя мнение на страничен човек, който може да даде безпристрастна оценка на ситуацията и адекватен съвет... благодаря, че прочетохте историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: d9061448c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило момиче, всички сме го преживявали това, и то не веднъж. Толкова си замаян от магията, че ти се струва, че нищо друго не съществува - това е светът, това е животът...

Само че всичко това отминава и свършва в един момент, и тогава остават само реалностите. И ако човек си е позволил невероятния лукс да изостави или обърка живота заради моментното увлечение - след това съжалява, ужасно съжалява...

Връзката ти е чудесна, нека тя продължи, но в едно малко по-разумно и по-умерено темпо. Следвай плановете си - магистратурата и т. н. Паралелно с това прави и по нещичко за връзката си. Месец или два, дори година или две са нищо на фона останалите десетки години от живота ти, които би могла да прекараш с този или с някой друг човек.

Съветът ми е - пази се от зависимости, примерно да се откажеш от всичко, да станеш домакиня и да си изцяло финансово зависима от него. Дръж на положението си, дръж се така че във всеки момент от живота си да бъдеш уважавана и зачитана от него и от другите, да можеш да продължиш живота си и със и без нечие присъствие и благоволение. У помни - твоят живот не може да го изживее никой, освен ти самата - не се "отдавай" изцяло на никого и на нищо - каузите и контексисте се менят, чувствата и светоусещането също, но животът ти си остава... твой.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3fe2e95e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти разкажа историята на моя приятелка. 90-та година нямаше интернет, пишеше си с един италианец, човекът дойде тук за няколко дни, запознаха се, общуваха, отиде си... Продължаваха да си пишат. Не се минаха и 2-3 месеца и Роберто поиска да се ожени за нея. А тя милата, притеснена... как ще се събере с човек, който познава от писма основно и няколко дни заедно само, страх я беше, чудеше се... В крайна сметка се ожениха 91-ва, сега имат 16-годишна дъщеря и до ден днешен идват в България всяко лято. Роберто и български проговори. Страхотни хора са и двамата, създадоха добро семейство.
Така че... някой път трябва да се следва инстинкта и любовта, разбира се... Не е общовалидно. На мен също ми предложи брак италианец по-късно.... но не бях смела да приема... И вероятно сбърках, защото животът ми е пълен с рози, а си е жив ад, самота и без посока.
Ти ще решиш.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3f22f4a0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, не знам какво учиш, но предполагам, че следването ти е четири години. Остават още две, можете да имате връзка от разстояние. През лятото ходи при него, през учебната година си определете време, в което или той да дойде тук за малко, или ти да отидеш при него. Не е толкова непостижимо да се виждате на три месеца веднъж. Още повече, че имаш намерение да учиш магистратура в града, в който той живее.
Около мен е пълно с примери за връзки от разстояние, които се развиха много добре. Годеникът на моя приятелка я изчака четири години, докато завърши. Сега живеят заедно в неговата държава и са щастливи.
Не се лъжи да си оставяш следването. Връзката ви е още в началото и не се знае какво ще излезе, но пък може този човек да е подходящ за теб, затова не изоставяй и него. Поговорете, намерете компромисен вариант за следващите две години.
Пожелавам ти успех. Дано си намерила правилния човек.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c861cdcd99
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изобщо не се колебай - обичаш го, а за какво да съжаляваш в тази да не казвам каква държава? Нали е в Европа - ще си идвате, ако това е проблем. Не оставяй любовта да си отиде, защото е голям шанс наистина да я срещнеш.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f54d550b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хубаво си помисли, дали това не е шансът ти, така или иначе смяташ да записваш магистратура там. Дали пък не може да продължиш в университета и само да държиш някакви приравнителни изпити или там каквото се изисква. Без това Англия не е далеч, а и всеки се чуди как са избяга от България. Какво толкова му се чудиш. Тук не става въпрос дали ще се превръщаш в домакиня(прочетох го някъде в коментарите), а да направиш нещо полезно за бъдещето си

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d8351a19ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз на твое място не бих се колебала и минута. Какво значи - "не искам да зарежа прекрасното си семейството се с лека ръка"? !
Та ти не оставяш семейството си а напротив - създаваш твое! Всеки има нужда от това да срещне своята половинка, да бъде щастлив, а при теб май тези неща /поне по твоите думи/ са налице. И къде е казано, че се откъсваш напълно от близки и приятели. Тепърва ще го обсъждате тези неща. Не чакай момиче, уреждай живота си и бъди много щастлива. Ако си такава и родителите ти ще бъдат такива!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 4f20be609c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз само ще отбележа, че съм напълно съгласна с мнението на номер 3 :) Все ще се измисли някакъв вариант, щом има любов! Не изоставяй нито сегашния си живот, нито момчето! Пожелавам ти много щастие и дано това да е късметът!!! Всичко най-добро от сърце :)))

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 038c153834
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не мисля, че въпросът стои "или-или" :) Много интелигентна си и вероятно добре осъзнаваш, че сме в ерата на технологиите - поддържайте връзка, пътувайте и 2 години няма да ги усетите:) После имате всичкото време на света, за да премисляте и решавате:) Желая ти много късмет, щастие и безкрайно много любов! Вярвам, че ще бъдеш много щастлива оттук нататък, макар и да има трудности понякога - просто живей и бъди уверена в себе си! Поздрави!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7e10715664
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това че си умна утре ще ти помогне да се оправиш в живота ако си отишла при него и това се е оказало грешка. Но колкото и умна да си това не би ти помогнало да откриеш истинската любов тя е рядкост и си е май въпрос на повечко късмет. Има много глупави семейства на който им завиждат за любовта и доста умни семейства който само се правят на щастливи за пред хората. Ти си знаеш но любовта не е за подценяване.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7482774b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миличките... искам набързичко да ти разкажа за мен и приятелят ми...
Запознахме се преди 2 години по интернет. идвамата сме от един и същи град, но той учи в Берлин... не се виждаме много често... на 3 месеца веднъж, но аз вярвам, че щом съдбата ни е срещнала, значи не е случайно. След 2 месеца ми предстои дипломиране, а след това заминавам при него, най-после ще бъдем заедно... и сме щастливи. Ние успяхме да съхраним 2 години връзката си, защо и вие да не можете. Не казвам, че е било лесно... но си струва да се опита, ако любовта ви е силна ще преудолеете всичко... заедно :)
Стискам ти палци.. и не се притеснявай... всичко ще бъде наред, щом се обичате :)

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 69e2e105bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   здравей! :) намирам се в подобна на твоята ситуация само дето приятелят ми е българин и преди да се съберем бяхме дългогодишни приятели. Той учи в Англия а аз съм си в България. Връзката ни е ужасно дълбока емоционална чиста уравновесена зряла. Той се връща тук постоянно аз също му ходя на гости така успяхме да направим че времето в което сме разделени да варира на 1 месец. Когато той е там а аз тук си пишем нон стоп по скайп казваме си абсолютно всичко близостта ни е невероятна не сме се карали за нищо когато сме двамата не се отделяме и за миг един от друг с абсолютно нищо никога не ме е дразнел щастлива съм! Мислим варианти да бъдем заедно и за в бъдеще. Щастлива съм! По-щастлива не съм била никога :) не съм й вярвала че мога да имам такъв човек и такава връзка никога... Ако чувстваш че това е човекът и си заслужава БЪДИ С НЕГО! Няма невъзможни неща!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: cc398217b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момичееееееее - изживей любовта си!!!
Малцина са тия, при които свиването в стомаха, магическото завладяване, депресията от липсата са били и при двамата партньори в ТАКАВА опустошителна сила.

Не е за изпускане, ако ще е гарга, да е рошава, нали.
Т. е. ако е любов - то да се изгори в нея.

После може да се окаже, че не ставате за семейство... но какво от това, ще сте изживяли огнена любов, ще се разделите като добри приятели... и най-важното - НЯМА ДА СТЕ ИЗПУСНАЛИ НЕВЕРОЯТНИЯ ШАНС, който се е отворил пред вас.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker