Да го оставя или да потърся специалист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да го оставя или да потърся специалист
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1645 пъти
Здравейте, нека първо започна с това, че съм съвсем нормално момиче, без какъвто и да било проблем - физически или психически, студентка съм за първа година. Няма да споменавам името на града, но отидох да уча там заради приятеля ми, с когото сме заедно вече от 11 месеца близо. Е, моята история далеч не е баналната за изневяра, за проблем в секса или нещо подобно, далеч по-сериозен е. Може би (най-вероятно) развих дълбок психически и емоционален проблем докато съм с него, а може би съм го имала и преди, но при него се е отключило, защото е първият човек, когото допускам толкова близо до мен и до същността ми. Преди него не сполучвах с приятели, общо взето бяха големи мизерници, лъгали са ме, изневерявали са ми, но не ме беше грижа, може би защото съм била прекалено малка и неопитна, не съм знаела какво искам и тъй нататък. Сегашният ми приятел е първото момче, което обикнах, заради което съм готова на всичко и с което бих прекарала живота си. Нека преминем към същността на проблема, всеки от нас ревнува, всеки пази своето, всеки изпитва съмнения към половинката си, НО АЗ, аз имам проблем.. за който прибегнах до форуми, нещо на което се смеех до преди време. Изпитвам УЖАС, и като казвам УЖАС, значи УЖАС буквално той ако погледне друга, когато вървим по улицата го гледам в очите за да видя дали ще погледне момичето идващо срещу нас, постоянно го гледам в очите, когато минава каквото и да е създание от женски пол, ако се случи да е погледнал изпадам в ИСТЕРИЯ, викам, крещя, плача и плача, случва ми се да припадам доста често докато плача, сякаш не ми достига въздух, понякога се задушавам. Изпитвам ужас да е близо до момиче, да гледа, да говори или дори да помисли за друга. Забранила съм му всякакъв контакт с момичета. да говори, пише, излиза, гледа.. Изпитвам ужас при мисълта че може някоя да го гледа и той да гледа нея, а да ми изневери.. е, вече при тази мисъл се стига до припадъци. Когато излиза ПОСТОЯННО го карам да ми снима всичко, да си снима крака или която и да е част от тялото за да видя, че снимката е от сега, карам го да ми прави видеа, изведнъж си мисля, че ме лъже и има момиче там, звъня му постоянно, плача тръшкам се, изпадам в онова състояние в което буквално ми се иска да умра. Помисляла съм за самоубийство. Изпитвам ужас от какъвто и да било негов контакт с момиче, било то сервитьорка в заведение и аз съм с него. Карала съм го ако има момиче във фитнеса да си тръгва. И това което ви разказах е една малка част от това, което се случва с мен. Както казах в началото, не съм луда, защото може би вече ви изглеждам такава, НО имам нужда от помощ.. спешна помощ или съвет.. надявам се да го намеря тук
Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: f65da6eb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш сериозен проблем мила. Отиди на специалист и то не един. Безпочвената ревност е провалила много съдби. Не проваляй живота си.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2e3902ec67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не спреш с болната си ревност, ще загубиш завинаги приятеля си.
Явно имаш много свободно време, за да го следиш, с кого излиза, къде излиза, та чак снимки и клипове да ти праща.
Ако си намериш работа, ако спортуваш, ако се занимаваш активно с нещо, тези мисли няма да са чак толкова в главата ти.
От малко време сте заедно, предполагам че скоро сте заживели заедно, но и скоро ще те разкара, никой не иска толкова обсебващо ревнив човек.
Няма как да не среща жени, няма как да не ги вижда, няма как да не говори с тях, особено ако е свързано с работата му.
Потърси психолог и работи над проблемът си, ние тук не можем да ти помогнем, можем само и единствено да те посъветваме.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1774bd4075
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей!
Мисля, че животът ти е контролиран от собствените ти страхове. Това е нещо много мъчително и изтощително. Но не и непоправимо. ;) Аз също изживявам нещо подобно, макар и не насочено в посока към половинката.
Ще ти споделя една техника в три стъпки за преодоляване на безпокойството, която прочетох наскоро и от която виждам ефект за себе си:
1. Представи си най-лошия възможен сценарий и какво би произтекло от него (на чисто рационално ниво, не намесвай емоции)
2. Приеми вътре в себе си тази възможност. Не се бунтувай срещу нея.
3. На тази стъпка вече ще си се отърсила от слепия страх и ще можеш да помислиш как би могла да намалиш негативните последствия от този възможен сценарий.
Опитай дали ще помогне и на теб. (Част е от една книга, която започнах наскоро - "Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота" на Дейл Карнеги).
Не се оставяй на течението с надеждата, че нещата сами ще се оправят, защото с времето само ще се влошат. Независимо с кого си.
Вероятно си срещнала човек, с когото си много щастлива и се опасяваш да не загубиш това щастие. И така се вкопчваш в човека. Но по този начин тровиш и неговия, и собствения си живот.
Пак казвам, не е непреодолимо. Приеми го като изпитание, което животът ти отправя. Можеш да се справиш, просто трябва да полагаш усилия и да не се предаваш. Можеш да потърсиш и психолог, но подбери такъв, който няма да те тъпче с лекарства (те само биха замазали за известно време проблема).
Пожелавам ти успех в начинанието. Ти вече си направила първата стъпка - осъзнала си, че има проблем. Продължавай напред, изход има! :)
Ж29

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 46ae8b9cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Момиче, помощ ще намериш при психолог, а не тук! Имаш сериозен проблем и трябва да вземеш мерки възможно най-скоро! Не знам, как приятелят ти не те е оставил още. Най-добре го затвори в клетка и ще е вечно твой... Ако правилно съм разбрал в написаното от теб по-горе, когато приятеля ти погледне друга жена, започва да не ти достига въздух и изпадаш в безсъзнание? Демек момчето поглежда продавачката в магазина докато плаща и ти припадаш пред тях? :D :D Извинявай ама просто се счупих от смях на тази част. Ако това е вярно отивай направо при психиатър, а не психолог.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: dba9720c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Потърси непременно специализирана помощ, защото поведението ти не е нормално. Помисли си, ако ти беше потърпевшата, щеше ли да издържиш на такова отношение от страна на момчето? Никой не би могъл да живее с такъв партньор, с такова обсебващо и истерично поведение. Да стои постоянно на тръни и със свито сърце и да чака постоянно кавги, обвинения и припадъци.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a014e10a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам чувството да си готов на всичко за някой.
Така че знам какво е.
Понякога любовта е толкова силна, че мисълта че другият може да те зареже, те кара да изпадаш в паника. Появява се ревност. Самият факт, че си мислиш, че не можеш без някой е болестно състояние. Разболяла се от любов.
Ревността обаче говори: Аз вярвам, че ако не те пазя то ще те загубя. Това рядко е истина. Страхът от ревността е породена от недоверие. В случая твоят страх и недоверие стигат до крайност. Това е отблъскващо.
Може ли нормален човек, да върви да гледа само в една точка. Нали хората сме любопитни какво става около нас.

Просто не се стърпявам да разкажа, за мен.
Та моето момиче, също изпитва страх. И за това е готова на всичко за мен. Каквото кажа, това е. В голяма степен ме оставя да определям живота и. Отказва се от всичко дори от родителите си, за да бъде с мен. Желанието и да има дете от мен. Донякъде е за да ме '"върже" нещо като: Аз ти дадох живота си. Старая се да съм идеалното момиче, отказах се от всичко заради теб, дори от семейството си. Твойте роднини ме обичат. Не можеш да ме зарежеш. Ще ти е съвестно. Хайде можеш, но пък и детето ли ще зарежеш? Поне малко съвест нямаш ли.
Плашещо е. Аз си я Обичам. Тя наистина е идеялна. Но пък и дори любовта ми да свърши, ще трябва да бъда с нея.

Плашещо е. Като си толкова несигерна, че когато го видиш само да поглежда друга и си мислиш, че вече ще те остави заради нея. Това е почти невъзможно.
То дори е отблъскващо такова недоверие. Недовериета ражда недоверие. И задушава.
Моето момиче е по - хитро.
Постави се на негово място когато се държиш така.
Аз нямаше да го търпя. Самата мисъл, че ще ме ограничиш предизвиква яд. Но аз съм властен тип. Както казах, тя постъпва много по - хитро.
И да мисля, че ти трябва специалист.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 615ea156a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не знам как те издържа. Аз не бих търпяла такива налудности на моята глава. Имаш сериозен психичен проблем. Той няма да те изтрае и само се излагаш пред него. Не си виновна, че имаш психичен проблем, но трябва да се лекуваш. Посети първо психиатър и ако той прецени, ще ходиш само на психотерапевт.
успех.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f20ccfbcec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не искам да те упреквам, но изпадаш в противоречие. Първо заявяваш, че си "съвсем нормално момиче, без какъвто и да е проблем... ", а после описваш нещо много притеснително. Не знам какви нерви има твоето момче, но аз се подтиснах, само като чета. На въпроса ти, поставен в заглавието, моят отговор е - и двете, съжалявам.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f20ccfbcec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не искам да те упреквам, но изпадаш в противоречие. Първо заявяваш, че си "съвсем нормално момиче, без какъвто и да е проблем... ", а после описваш нещо много притеснително. Не знам какви нерви има твоето момче, но аз се подтиснах, само като чета. На въпроса ти, поставен в заглавието, моят отговор е - и двете, съжалявам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f8bd7ad4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря на всеки отделил от времето си и опитал се да ми даде съвет, ще направя необходимото да отърва и себе си и него от това. Радвам се, че се старахте да не ме засегнете по някакъв начин, много добронамерено подходихте към мен. Явно наистина съм имала нужда от специализирана помощ, ще намеря изход макар и сама
Благодаря много отново.
-авторката

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bd9a7cec13
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Обичаш го много, затова ревнуваш толкова. Гледай ти самата да се обличаш така че да не те заглеждат чужди мъже и му кажи да не гледа други жени, защото го обичаш и го искаш само за себе си. Поискай от него да те успокои и да ти обещае, че иска само теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker