Как да приема негативното - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да приема негативното
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1270 пъти
Напоследък не мога да бъда сигурна кога започна негативното в мен и не точно започна, а надделя. Имам усещането, че започвам да се лутам и да блуждая без цел , защото не ми се получават нещата , които искам и за които отделям време и енергия. А това не е характерно за мен, защото имам цели. Приятелите ми изчезнаха, даже се чудя как сме били в
близки отношения. Любовта на живота ми ме подведе с това какъв човек е, след няколко години коренно се промени. Аз се промених дотолкова, че изкорених романтичното и мечтателството от себе си. Бях ученолюбива , но от 3 години не успявам да се явя на държавните изпити за юрист. Така не мога и да работя в тази насока. Вложих всичките си спестяяания в бизнес, който не просъществува. Сестра ми ме изгони от жилището на родителите ни и го дава под наем. Не успях да се видя в бяла рокля, за която мечтаех, защото мъжът ми не иска брак, и въпреки че живеем заедно имаме дете без брак. Срещата ми с негативни хора, живеенето с такива и случващите се негативни неща не мога да ги преодолея, не мога да ги приема и да продължа и съм зацикликлила в една черна точка, за която търся причина и се чудя как попаднах в този момент. Навярно не трябяа да се задълбочавам в тези мисли, но не мога да си затворя очите пред случващото. Как да превключа на нормално позитивно мислене? Не е толкова лошо, но правя асоциация с кълба от прежда, от които търся началната нишка.
Ж 27

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: f23920919d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаше един филм "Туин Пийкс" (не гледам много филми и може да греша за името), там главният герой казваше "Човек трябва да си доставя поне по едно, макар и малко, удоволствие на ден - примерно чаша хубаво кафе сутрин" (цитирам по памет, но смисълът е ясен).
Та започни по този начин, остави за сега грандиозните планове и идеи, намери начин да се зарадваш на дребните неща, а такива не може да няма в ежедневието ти, особено като си с малко дете. Купи си фотоапарат, снимай детето си или прави клипчета, не захвърляй всичко някъде из компютъра, а направи подбор на най-добрите снимки и ги систематизирай (това е само една идея, ти можеш да я надградиш или промениш). Огледай се около себе си, виж само в този сайт колко момичета на твоята възраст нямат дете, камо ли да си помислят за бяла рокля (не казвам, че трябва да градиш своето щастие на гърба на чуждото нещастие, но се постави на тяхно място и си помисли какво би приказвала тогава). Когато чувството на неудачник те напусне се залови със завършването на образованието си, сподели намеренията си с мъжа до теб и го помоли за съдействие - не вярвам той да остане безразличен.
В общи линии това е, не можеш да намериш всички начални нишки наведнъж - захвани се с едното кълбо, размотай го до край, изплети си шал и тогава се захващай със следващото кълбо, направи си от него шапка и чак тогава мисли за пуловер.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 09d7a19ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отдалечи се от негативните влияния. Хора, места т.н. Дори 5ова да включва мъжът ти.
Започни на ново и чисто. Детето си има и баща..

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 56f6ee227d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами всеки човек си има съдба, или карма. Нещата, които искаш може би не са ти на съдбата. Затова не си поставяй цели, а се плъзгай по течението. Това не значи да не правиш нищо, а да се успокоиш и да премисляш добре нещата. Например-защо си учила за юрист след като не смяташ да го работиШ? После за бялата рокля не е никакъв проблем. Погледни го като на това съдбата да ти спестява главоболия и пари ако се разделите. Погледни на нещата от позитивната им страна.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9d91d2fba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, и аз бях в подобно положение и то много време ( около 10-тина години ). До 18, почти 19 години всичко ми беше наред. Бях доста последователен, организиран и уравновесен. След като влязох в университета обаче, изпаднах в много тежка депресия. Нямах никакви приятели, а не успях и да си намеря. Повечето бяха използвачи и мислеха единствено и само за пиене. Позьори е най-точната дума, с която мога да ги опиша. Освен това бях и допълнително напрегнат, защото бях отишъл там да уча и исках на всяка цена да успея. Така, още в началото изпаднах в ужасна депресия, като по едно време си мислех, че направо ще полудея. На моменти бях напълно неадекватен. Спаси ме единствено Господ, на който горещо се молих това нещо да си отиде и то наистина си отиде. Само, че аз някак си не успях да си извлека основните поуки. В началото, разбира се, се чувствах прекрасно, защото я нямаше онази огромна тежест, но много скоро отново започнах да гледам на живота от сивата му страна. Може би затова допринесе основно факта, че в тоя период имах два неосъществени опита за връзка, при единия от които любовта ми беше много силна и болезнена. Така, без да имам някакви сериозни проблеми, даже по-правилно е да кажа никакви, аз попаднах в една спирала, която ме водеше все по-надолу и надолу. Нищо не ме радваше, всичко наоколо ми изглеждаше сиво, еднообразно и безинтересно. Занемарих, направо изоставих всичките си интереси и хобита ( а имах доста ). В един момент обаче, Господ отново се намеси, за да ми покаже колко глупаво постъпвам. За съвсем кратко време осъзнах колко хубав е живота ми и какъв щастливец съм. От тогава нататък сякаш се събудих от някакъв кошмар. Очите ми отново се отвориха за хубавото, доброто и правилното. Върнах се към старите си хобита, намерих си нови. Започнах да се радвам на живота дори повече от преди. Да, мен също ме изоставиха доста приятели, по-специално онези, които с години бях смятал за най-добри. И въпреки, че го направиха изключително грозно и когато имах най-голяма нужда от тях, не тая омраза или реваншизъм. Така са преценили, така са направили. По-добре 1-2 приятели, но истински, отколкото дузина фалшиви. Най-важното е човек да има вяра в Бога и любов в сърцето си. От там нататък всичко е лесно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e6c5272522
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не отдавна изгубих родител, силна любов, работата и дома си. Озовах се сама пред една стена на колене, без цел, посока, сломена, невиждаща смисъл да продължавам да живея. Е изправяш се, започваш парченце по парченце, да се събираш и намираш опорна точка. Ако нещата загрубяват, смени системата, нещо в сегашната не е наред. Все ще го избутаме този живот някак, но номера е да не го приемаш лично, избери щастието.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker