Страданието на слабите(душевно) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страданието на слабите(душевно)
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1557 пъти
Защо животът на някои хора е много по-хубав от другите? Защо светът е създаден на принципа-несправедливост? Пиша това, защото се чувствам самотна, наранена, обидена... едва ли имам думи да
обясня всичко, което чувствам. И така... аз съм ученичка, която не е уважавана от никого, обиждана, мразена. Само едно се питам-защо аз? Не съм направила нищо на никого, дори се опитвам да помагам, да правя добро, държа се мило, но хората се отнасят зле с мен, имам чувството че всички са се наговорили против мен да ме смачкат. Да, аз съм слаба душевно, срамежлива, скромна, да, не съм една от най-хубавите, да, правя грешки, но защо всички са се наговорили сякаш да ме мразят и обиждат? Как да ходя на училище? С каква смелост? Как да се събудя сутринта с желание да отида на това място? Как да се събудя с желание да уча, с желание да живея?
Жестокост и жестокост... в това се превърна нашето време. Остана ми още година в това училище, в този клас, но дотогава как да се справя? Да броя месеците, дните, часовете? Ако имах приятели поне да знам че не съм сама... ако бях поне малко уважавана, ако знаех че има нещо, на което да се крепя, щях да продължа... Знам, че не можете да ми дадете съвет, предполагам, че има и други като мен, исках само да си излея мъката....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: ffbc469ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да има и други като теб. Ето ме. 11 клас съм и също ми остава една година, чувствам се по същия начин, но някак се крепя на нещо, мисля положително на моменти. Когато ме обидят или нещо такова си казвам - личи им, че нямат възпитание и са слабоумни. Не си мисли - да прави са, такава съм грозна или нещо подобно. Не, не си такава. Каквито и да не наричат имай достойнство, не им се впечатлявай, не се вкопчвай в недостатъците си. И при мен отношението на съучениците ми е ужасно, при положение че почти и не говоря, не съм направила нещо, с което да обидя, засегна или намеся някого, но те просто обичат да си изливат злобата. Слабите хора се чувстват силни.. като мачкат останалите, чувстват се добре по този начин. Има и хора, като нас, добрички и са окей със останалите.. е има ги и да не ти се вярва. Момиче не губи надежда! Какви са тези изрази "желание да живея? "? Само защото нямаш уважение от хора, които дори ти самата не харесваш се отчайваш? След като виждаш, че са на по-ниско ниво от теб защо съпоставяш желанието си за живот с тяхното държание? Няма нищо общо. Да, кофти е да сме задължение всеки дне да отиваме на място, да се налага и да търпим и гледаме всеки ден един и същи кофти хора, но хей.. издържала си 4 години! Не се отказвай точно сега! Аз те разбирам, но не се вкопчвай в това, опитай се да изпълниш остатъка от времето (извън училище) само с положителни емоции. Прави неща, които те карат да се чувстваш щастлива. Запиши се на нещо, намери си хоби, организирай бъдещето си, организирай времето си в хубави неща. В училище ки взимай книгите и слушалките и тегли игнора. Аз по този начин ето, че живея при това не така песимистично настроена от 9клас. Записах се на спорт, намерих любимо хоби, запълвам времето си извън училище със хубави емоции. До колкото до приятелите.. аз имам няколко, а те са в друг град и тук, където аз уча нямам, но ме крепи факта че нашите дават всичко, буквално и дадоха за да вляза в тази гимназия и аз искам или не искам ще я избутам, дори и с мъка. Една година остава и ще я премина. Ще завърша и никога повече няма да видя тези хора, след 10-20 години няма да си спомням и имената им и постъпките им. Ще живея. И да имам желание за живот, защото не го ограничавам само до отрицателните емоции в училище. Стегни се авторке, с теб съм. Ще успееш!
-Т. :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 241fe77556
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче, аз съм мъж на средна възраст. Като дете бях доста притеснителен и съм имал тормоз в училище. Хората тормозят някой /особено в ученическа възраст/ не защото той е лош или си го е заслужил, а защото просто в човешката природа е заложена много жестокост и лошотия и това го правят върху по-слаб и по-трудно защитим човек, който не може да им отмъсти и навреди. Тоест първопричината не е в теб, а в това, че те имат нужда да мачкат някой. След ученическите години, ако си в университет, на работа, това се променя. Там хората пак са си лоши всъщност, но вече животът, средата и възрастта им налага да се държат по по-друг начин, и вече такъв тормоз като в училище не се случва. А и ти ще се промениш, може да намериш свое хубаво място в живота, да си уважавана заради постижения. Иначе, ако в училище нямаш друг начин да се предпазиш, не е невъзможно като вариант за помощ да говориш например с класната ти ръководителка, или с друга любима твоя учителка, чуй какво ще ти каже. Пожелавам ти щастие, и съм сигурен че ще си щастлива.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fdeb108cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За жалост и аз съм бил така. Но не винаги де... времената се променят. И в последствие на работа също съм бил така, но нещата ПАК ще се променят и са се променяли :). Няма за какво да ти е гадно. Всичко ще се оправи...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bbf3baf52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Децата са жестоки, много. И аз като бях ученичка имах същите проблеми. Не може нищо да се направи. Изчакай. В университета всичко е различно, хората вече са големи и малко по зрели. С времето всичко се оправя

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2302bfcbdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Точно там ти е проблема, че си твърде добра и позволяваш на другите да те мачкат. Покажи си и лошата страна, научи се да се бориш за себе си, не си мълчи, отвръщай на обидите и бъди самоуверена, защото, повярвай ми, нямаш причина да не бъдеш! Само не се оставяй агресията да те завладее напълно, защото излизането от това състояние е много трудно. Казвам ти го от личен опит.
Трудностите сега и тяхното преодоляване ще те направят по- силен човек след време. Ще видиш.


Black Sabbath

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f147f24749
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В момента го преживявам толкова тежко, колкото и ти. Аз имах най-добра приятелка, която познавам от 7 години. Тя ми беше единствената "истинска" сред останалите познати, или поне аз така си мислех. Намери си друга сега (от нейния клас, защото сме в различни) и най-нагло ме заряза. Ей така, без причина, без думи, без дори малко труд да се обясни с какво съм го заслужила. Събуждам се сутрин и бързам да свърша, че да се прибера, защото не желая да съм сред толкова фалшиви и надути хора. Като се прибера ме събарят мислите за самотата, за жестокостта и лъжите, които се ръсят сред повечето днешни приятелства. Как не намерих поне един истински приятел за цели 15 години? Как поне един не остана.... Всички си тръгнаха. Пък аз, глупавата, така и не се научих да не ми пука.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f0a42cf2dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо не се преместиш в друго училище? Ако имаш 18 дори можеш да го направиш без разрешението на вашите.

Не трябва да ти пука толкова от тези. Те те усещат, че им връзваш, че ти пука и това ги амбицира още повече да те тъпчат. Но ако можеш все пак смени училището, защото така само си хабиш нервите с този ежедневен стрес. Би трябвало и вашите да се съгласят с това, защото такъв стрес може да ти се отрази много лошо на здравето. Кажи им този аргумент, ако прецениш, че е подходящо.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a36d5b099e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Такъв е нашият свят. Ако гадовете набарат някого, жална му майката, ше направят всичко възможно, за да го обидят и да почувстват малко удоволствие, без да мислят, че обиждат човекът и може да го травмират. Ти просто не си попаднала на правилните хора. Такива, дето обиждат, го правят защото имат по-ниско IQ и те обикновено не стигат далече и животът рано или късно им го връща, но не на всички. Потърпи ги още малко тия и тва ше е. Само недей да им позволяваш да те засегнат. Тва е голямо падение и е точно тва, което искат.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 756f460171
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Чувствително момиче си и затова така приемаш нещата. За жалост сега прогресират наглите, бруталните, безочливите. Знаеш ли едно съм забелязала и не мога да спра да се учудвам-познавам красиви жени без самочувствие, а познавам и грозни, дебели, отвратителни-с космическо самочувствие. Всичко ти е в главата. Не казвай, че не си хубава-убедена съм, че си прекрасна, теб младостта те краси, един ден ще съжаляваш за това време..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: eaaeda69b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Уоу,! Като не ти понася, то мини на самостоятелна форма и готово... Чиста работа.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 78b6408323
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ти сама се поставяш в зависимост от мнението на другите. А всъщност е важно ти какво мислиш за себе си, а не другите. Докато не се научиш да се уважаваш, няма как другите да те уважават.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 905d094f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Дете, за миг спри и се погледни в огледалото. Помисли си, обичаш ли човека който стои отсреща. Не е важно какво мислят другите за теб, важно е ти какво мислиш за себе си, дали се обичаш. Не може някой да ни обича и уважава, ако първо ние сами не се обичаме и уважаваме. Не мисли, кой какво си мисли за теб , по-важно е ти какво си мислиш за другите. Не какво впечатление ти ще оставиш в тях, а какво впечатление те ще оставят в теб. Ако мислиш така, ще имаш повече увереност и самочувствие. А на злобарите отвръщай с усмивка и добро. Това ако не ги усмири , поне ще ги побърка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 21ba26d518
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   За съжаление и при мене депресията е много често "явление", или както казват някои слаба психика. Боли от факта, че няма трайна алтернатива срещу нея. Най-добрият лек срещу депресията и душевните страдания е да ти върви в живота и да си заобиколен от щастието, но за съжаление няма пълно щастие и винаги ще се появи нещо лошо, което да ни съсипе психически. За жалост такъв е животът! Ако се живееше пожелание никога нямаше да се родя, ако знаех през колко много страдания минават много хора. Не можем да избираме и външността си и ако нямаме красотата ни избягват и се държат студено с нас. Казвам го от личен опит, защото не мога да се похваля с красота и години наред са ме избягвали и не са ме уважавали. Живеех за всеки ден и ме мъчеше факта, че трябва. Но съм благодарна, че има някой, който ме стимулира да живея! Но има екземпляри, които се опитват и това да развалят! Много пъти съм си мислила колко хубав би бил животът ако изпитвахме само хубави емоции, но уви!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker