Да се пазим от изкушения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да се пазим от изкушения
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1300 пъти
Здравейте. Възможно ли е някой да ми обясни какви са днешните изкушения на времето и до колко можем да ги избегнем, за да живеем в мир със себе си. Аз толкова се подвеждам по всичко, което виждам и ми харесва, въпреки съпротивлението в мен. Има едни неща, на които ако не подражаваш, не си много читав или се гледа на теб като друга категория човек. Въпроса ми е може ли да бъдем скромни, въпреки, че имаме възможности? Можем ли да не гледаме само себе си, а да помогнем малко с общи усилия да излезем от калта, в която сме заринати? Каква е тази парвенющина, тази озлобеност, това високомерие? Всеки гледа да се впише и да се изтъкне каква кола има, какъв телефон, каква жена или мъж и такива неща? Заобиколена съм само от такива неща и не виждам как да си намеря спокойствието за моите виждания. Но и това променя и мен, все пак и аз искам да не съм подценена. Например във фирмата където работя, всички жени са добре изглеждащи, приличат на стюардеси, въпреки че са секретарки, със скъпи обувки, скъпи чанти и костюми и всяка се хвали. Не е озлобеност от моя страна и аз съм се запътила натам. Даже по възрастните във фирмата съветват да се обличаме сексапилно от себеуважение и да привличаме клиенти. И не само тук е така. Интернета и тези сайтчета са се превърнали в кой е по по най. Трябва ли да сме скромни до някаква степен? Имам приятелки, които всеки ден са в салон за красота и си оправят косата, някакви процедури за лице , нокти и така нататък и като цяло са напудрени от главата до петите. Как да няма лошо, не ги харесвам, защото това е губене на ценно време за да си самовлюбен. Има тенденция жените да изглеждат евтини, защото целят да са класни, но само на външен вид. Всеки се стреми да изглежда добре, да има ново и ново в живота му и ей така живота си минава. Само аз ли съм заобиколена от такива хора или съм в грешната среда?
Ж 27

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0c7011a512
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мога да кажа че ти си стойностен човек. Мн тъпо е устроен света. Аз също гледам да се обличам добре но го правя за да не изглеждам смотан. Иначе не ми е приоритет... мн е важно да не ти пука кво си мислят другите за тебе ама е трудно.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9793b9ef72
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто си истински човек, мила! Кофтито е, че ти се е паднало да живееш в най-скапаната част от историята. Да, наистина е най-скапаната. Средновековието е било поне 10 пъти по-хубаво, отколкото днешната „модерност“ и днешният „прогрес“. Хората се избиват, мамят и манипулират така, както никога досега в цялата история. И преди векове е имало гадни хора и гадни неща, гадни ситуации и прочие, но никога не е имало такъв сбор от ИЗРОДИ, НЕЩАСТИЯ, ПРОБЛЕМИ и прочие.

Проблемът не е в теб, в това мога да те уверя на 7 000%! Просто светът и епохата са толкова прецакани, че нормалните изглеждат като ненормални. Преди около 150 години Ботев е заявил в безсмъртното си творчество следното: „Свестните у нас считат за луди! “. Да ти изглежда актуално и днес? Защото на мен ми изглежда...

Просто трябва да приемеш съдбата си - ти си орисана да вървиш по пътя на самотния и неразбран, но духовно и морално извисен човек. Това е.

С уважение, един човек, в сходна на твоята ситуация, макар и представител на отсрещния пол, че дори и 7 години по-малък от теб.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6d8eb8cc1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами аз работя на свободна практика и нямам такива проблеми, но ако работех някъде в някоя фирмичка и някой си възрастен човек (или какъвто и да е всъщност) си позволи да ми изтърси нещо от сорта на 'да съм се обличала сексапилно, че да съм привличала клиенти' то щях да му тегля една култура и да му кажа да си се облича той/тя за клиентите, като е толкова надъхан/а! А повтореше ли се това филмче директно щях да напусна, защото живея един живот - не съм за кирливата заплата.
Аз си ходя с дънки, тениски и кецове, е да, маркови. Не се гримирам, на 30 съм, след години може и да започна да се гримирам, като почна да старея, но дотогава има време ;) засега просто поддържам лицето си супер чисто. Обичам да ми е удобно навсякъде, да ме ценят за това, което съм аз и което правя, а не по това какво парцалче съм сложила и как съм се наклепосала. И мъжко внимание не ми липсва.
И да, казвам парцалче, защото реално масово това си купуват - парцалчета на изкуствено напомпани цени.
Смартфон нямам - откакто са излезли не съм си взимала и нямам намерение да си взимам. Имам нокиа с копченца и много ме кефи разни хора как се циклят като го видят.
Според мен си в грешната среда.
Сред секратарките, банковите служител(к)и, даже и държавната администрация, но в по - големите градове, като цяло е такава средата по мои наблюдения.
Ако имаш възможност смени тази фирма, най - малкото защото няма нищо себеуважително в това да се обличаш сексапилно за да привличаш клиенти освен, ако не работиш в някой стрийптиз бар.
Много ме нервят възрастни хора, които се опитват да го играят хитро, мазно, да наглеят и да си мислят, че могат да си позволяват повече само, защото са на повече годинки станали.
Иначе ако трябва да съм абсолютно честна и аз съм самовлюбена, но по някакъв мои си начин, който доста се различава от масовото 'нашенско'/балканско...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: d62823c9a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много често срещано явление е той/тя да каже, че се е влюбил/а в нея/него защото е различен човек. Ти защо се страхуваш да си различна??? Какъв е пролема да гледат на теб като на друга категория човек - особено ако си по-висока категория???
Като цяло звучиш доста объркано, хем ти се иска да си различна, хем не знаеш как да го направиш без да приличаш на другите - на твоите години би било добре вече да имаш собствен стил и мнението на другите да ти е просто коректив, а не пътеводна светлина! Дразниш се на напудрените си колежки, но си готова и ти да се напудриш само и само да спечелиш някой одобрителен поглед. Дразниш се стремежа им да са въоръжени до зъби с най-новите средства за комуникация, но съм убеден, че и твоят "смартфон" е последен модел - същото важи и за колата, мъжа, кухнята, пералнята, съдомиялната, пердетата, теракота, джакузито, почивките на СПА. Според мен е добре да се поразровиш в нета и да видиш каква е разликата между price и value - високата цена не винаги кореспондира със стойността.
И за да не съм голословен ще дам пример с две "скъпи" колежки, които нямат никаква стойност за мен - и двете са с чисто нови коли, смартфони (последен модел), жилища, модерни кухни, перални, съдомиялни. Напудрени са, редовно са на козметик и фризьор, една дреха не се облича повече от 2-3 пъти (важи и за обувките) - нищо от гореизброените неща не е постигнато със собствени средства (не казвам без усилия, но не с труд, а с изнудване).
От теб зависи на кого искаш да приличаш, на кого и с какво ще подражаваш - казвам подражаваш защото всеки един подражава на някого в определен етап от живота си, но от едни взимаш едно, от други друго, а крайният образ е твое дело. Аз имам всичко, което съм преценил, че ми е нужно, а не защото "жабата видяла, че подковават коня и си вдигнала крачето" - ти ще прецениш дали да си кон или жаба.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker