Нужда от пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нужда от пари
преди: 6 години, 12 дни, прочетена 1934 пъти
Здравейте.. Нека ви разкажа малко за себе си преди да започнем. Аз съм момче на 17 години, живея с дядо си и сами можете да се досетите парите не стигат. Както всяко младо момче аз имам нужда от дрехи или най малкото джобни с които да си купя нещо за мен. Нямам майка и баща които да ми дават пари, на скоро любимата ми баба почина и нещата станаха по зле.. Не ме разбирайте погрешно, имам покривка над главата си, имам и храна но вече съм на възраст в която се нуждаеш от пари за себе си но няма кой да ти ги даде. Гледах обяви за работа но за сега не намирам нещо което да мога да работя и това ме притеснява, търсех нещо като работа на склад, за разтоварване на някакви материали или нещо от сорта което да мога да работя. Пробвах с хазарт (еврофутбол) но там или си губя и малкото пари или печеля едно голямо НИЩО. Ще ви разкажа една случка от миналото лято която ме накара да се замисля.. Аз и още едно момче бяхме излезнали да се разходим в града в който живеем и както се разхождахме видяхме оставен телефон (Samsung).. Започнахме да се оглеждаме, около нас нямаше други хора. Вдигнахме го от земята, един наистина хубав модел, личеше че е нов и струва доста пари. Веднага влезнахме във контакти и се свързахме с майката на собственичката която звучеше притеснено и заекваше.. Тя ни благодари че сме решили да го върнем вместо да го вземем и се разбрахме къде да се чакаме за да и предадем телефонът на дъщеря й. След около 30 минути чакане дойде башатата на момичето и му дадохме телефонът очаквайки поне да ни почерпи за хубавата постъпка.. Човекът се оказа супер темерут, взе телефона, каза "мерси" и си замина.. В този момент наистина се почуствахме объркани, кой в днешно време ще намери скъп телефон и ще го върне? Малко са хората които ще го сторят и съм сигурен че ако аз си загубя телефона никой няма да се опита да ми го върне. Както и да е, ситуацията е такава че в момента съм абсолютно убеден че ако пак ми се случи този път няма да го върна за съжаление.. Мисленето ми се промениха коренно от тогава, може би защото изпитах глад и желание да имам пари с които да помогна на себе си и на дядо. В главата ми за съжаление минаха мисли като да крада, да продавам забранени вещества.. Знам, не е морални, не е хубаво, това не е начина но наистина не знам какво да правя вече. Къде да търся работа, как да изкарам малко пари..? Въпроси които мисля по цял ден, но така и не намирам отговор. Благодаря за отделеното време, бих искал да видя вашето мнение по въпроса, приемам критика.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 дни
hash: c6d0d1f1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Постъпката ви е наистина достойна и не съжалявай за нея. Това, че има хора които не биха го направили или както в случая не го оценяват, не означава че трябва да бъдеш като тях. Сигурен съм, че баба ти би се гордяла много с теб. Сега си малък, притиснат си от липсата на пари и проблеми, но след време няма да е така. Като пораснеш ще разбереш, че пари се печелят лесно, но достойнството на човек е нещо много по-трудно постижимо. Най-ценното нещо на този свят е да живееш живота си достойно, а това се постига именно с такива постъпки, от които можеш да бъдеш горд, а не такива от които да те е срам. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 90234b6d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Грешно е да мислиш, че като се занимаваш с неподходящи и неморални неща, парите, спечелени от това ще ти доставят необходимото спокойствие и ще си живееш царски. Не се подвеждай от тези мисли, ами представи си, че можеш да влезеш в затвора заради такива схеми, помисли си как би се почувствал дядо ти, ако научи. Не са малко и случайте на убити от такива незаконни деяния. А дори и да намериш телефон по-добре го върни и портмоне с пари също. На всеки може да се случи да си загуби някоя вещ. Помисли си и поразсъждавай как биха се чувствали хората отсреща. Ако искаш да изкарваш честни и почтени пари има и други начини. Потърси в града или в селото, където живееш подходяща работа, която можеш да свършиш, дори и да няма можеш да помагаш на възрастните хора, като носиш торби с покупките им или да помагаш на други хора с други дейности.

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 62c55e471f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не е нужно да си лош че да имаш пари, това че си върнал телефона е правилно и похвално. Ела лятото на морето само от раздаване на флаери ще печелиш по 40 лв на ден или на плажа ще работиш или в заведение. Търси работа с бакшиш ми е съвета към теб, не се занимавай с престъпления за дребни пари това само ще ти съсипе живота и психиката. Ако правиш нещо го прави за милиони. Следвай сърцето си и търси баланса в теб иначе прости си работи сезонно докато учиш и мисли да се установиш в големия град имайки работа или ако си на село търси някой който е земеделец и му кажи че искаш да работиш

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 дни
hash: ea55a348bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, първо за телефона браво че сте го върнали, напълно е нормално да според мен да ви почерпят за благодарност или да ви дадат по 10-20 лв, но си мисля че малко хора биха го направили. Жалко е че това добро дело не е било оценено, но хората са различни и хората с по-скромни възможности ми си струват по-щедри и благодарни от паралиите.
Жалко е че почти няма на кого да разчиташ, но не се отчайваи. Работа има просто отваряш джобса и почваш да пращаш св-та на ред. Ако си от по-голям град ще стане за месец два, а иначе по морето ще намериш със сигурност за 2-3 месеца за 600-800 лв с квартира и храна. Само трябва да внимаваш, че има много некоректни работодатели.
Надявам се че няма да се изкуши от лесните пари, те само тока изглеждат, но носят много, много негативи и за теб и за околните.
Може да се заинтересуваш кои професии печелят добре, дори и без више, ако нямаш тази възможност за сега.
Дано да се наредят нещата.

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 2ed775d030
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей...
Като за начало можеш да потърсиш работа като сервитьор или на някоя автомивка или общ работник...

А ако годините са проблем...
виж за някой стари грамофонни плочи и гледай да ги продадеш в някой антикварен магазин но първо виж колко пари струват защото може и да ги продадеш за по-малко от колкото струват...

също така разгледай за стари книги или стари монети

и пак направи проучване за тях... може разбирасе и да ги пуснеш в като обява за продаване в някой саит...

Или пък ако Дядо ти гледа кокошки и имате достатъчно яйца които да остават и тях можеш да ги продадеш

Или ако гледа градина и има достатъчно и остава и тях можеш да продадеш

Дано по някакъв начин да съм помогнъл... бъди спокоен всичко ще се оправи...

Но не тръгвай по тъмните пътеки... не се занимавай с нелегални вещества...

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 4d951f760e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Относно случката, ти си постъпил правилно и това е единственото, което трябва да те вълнува! Колебанията, които имаш, дали следващият път ще постъпиш правилно, ами по-добре забрави, защото това най-много да те унищожи вътрешно. Все някой ден ще срещнеш човек, който ще ти подаде ръка. Няма начин вселената да не се отблагодари. В моя живот е имало толкова много случаи, в които са ми помагали хора, които реално не са получили да го кажем така "нищо в замяна", но и не са очаквали. А когато аз съм била в положение да подам ръка, съм го правила и също не съм очаквала нищо в замяна. Затова по-добре остави съмненията, било то и продиктувани от липсата на пари. Дали е трябвало да очакваш почерпка? Ами такива очаквания имат само хората в България. Надявам, се няма да избереш лесния път на кражбите и престъпленията с оправданието от "глад". Ако ще крадеш, то открадни хляб... ама надали това имаше предвид, нали? Иначе приятно се изненадах, че пишеш доста добре за 17-годишен и си структурираш ясно мисълта. Мисля, че на първо време може да пробваш като копирайтър. Виж, поразрови се в интернет... има един сайт уеб кафе, там се изявяват такива, обаче с авторски статии. За съжаление нямам такива контакти, за да ти ги дам. Имах позната, която преди изцяло се издържаше от това да въвежда информация за продукти плюс някоя статийка по сайтовете, но съм изгубила връзка с нея. Иначе ако си добър с механиката, защо не поразпиташ в някой автосервиз да те вземат като стажант срещу някакво заплащане. Там доста често им трябва за по-механичните и глупави дейности по някой. Може и на автомивка. Защо търсиш само подреждане в склад? Не се плаши, че ще получиш на много места не. Все някой ще се намери да ти даде шанс. Нямам представа от къде си, но има младежи, които ходят да берат плодове срещу заплащане през лятото. Не очаквай колосални суми, нещо към 30-40 лв. на ден. Но не мисля, че в склада ще ти платят повече. Хубаво е да се научиш от рано да си печелиш парите сам. Но от спечеленото задължително отделяй пари и за продължаването на образованието ти. Хайде успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 дни
hash: 853a9fef90
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Потърси работа като раздавачка на флаери - реклами, или разносвачка на рекламни вестници и списания. За второто за 2 3 часа ще си припечелваш между 15 и 30 лева

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 310ebb6939
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   В някой ресторант да миеш чинии. Щом си от град значи поне 2-3 ресторанта би трябвало да имате. Иди и питай директно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 дни
hash: af225a7247
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Уау!
Ама ти награда ли искаш, за това, че постъпваш правилно?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 дни
hash: faf531d627
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, не зная защо темата ти е в раздел "Любов и изневяра", но горе вече включилите се хора са ти дали наистина хубави и полезни съвети и аз също се присъединявам към похвалата им относно твоята постъпка за връщането на телефона! :)
Може също и да прочетеш моята тема в раздел "На работното място", озаглавена "Съвет към трайно безработните". Успех и поздрави за правилното ти решение!

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 дни
hash: faf531d627
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 10 съм. Исках да допълня и това, че ако не ти е проблем да работиш физическа работа, би могъл да се запишеш към някой от безплатните курсове, организирани от Бюрото по труда. Ще ти дадат и удостоверение за успешното му завършване, което ще ти е от ползва при кандидатирането след това. Един курс за заварчик ще ти даде възможност да си постоянно зает, тъй като заварчици се търсят постоянно, и в България, и в чужбина. С тази професия гладен няма да останеш, но и си има минусите - работи се в среда с отровни газове, може да е физически натоварваща (зависи от типа дейност).

 
  ...
преди: 6 години, 8 дни
hash: 061f9a229f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора:Благодаря на всички за мненията и съветите! Относно това темата е в "любов и изневяра" по невнимание от моя страна но нали уж има админи..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 дни
hash: 174d26a114
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Човекът под коментар номер 5 си личи, че няма представа от света. Само който не е ходил вярва, че на морето валят пачки, а всъщност работиш за абсолютно същите пари, за които ще работиш и ако си стоиш на задника уж безплатна квартира. Ама това безплатно море ще ти излезе през гъза - аз съм бачкала на морето, най-малко по 12 часа се работи, понякога и по 16-17!
Ж19

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker