Иска да живее при родителите си.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Иска да живее при родителите си..
преди: 6 години, 8 дни, прочетена 1761 пъти
Здравейте, момиче на 20 години съм. Приятелят ми също е на 20 и сме от година и нещо заедно. Проблемът е, че сме от различни градове, на 3-4 часа път и е непосилно да се виждаме често. За мен това е човекът, за когото бих направила всичко, но уви той за мен явно не. Преди седмица дойде тук, защото искахме вече да сме самостоятелни и да живеем заедно в града, в който уча. Беше много сериозен на думи, но като дойде и няколко часа след това, той заплака за техните, че му липсвали... това за мен е прекалено и "не съм го разбирала". Как да разбера човек, който иска да живее с родителите си на 20 години? Казва, че няма да издържи в новия град, толкова далеч от родителите си, че иска да ги вижда, да им помага. Аз много харесвам родителите му и нямам против да си ходим често в неговия град, но не иска това. Иска да е с тях, да ги вижда всеки ден. Цяло лято ще сме заедно, но не знам дали ще си промени решението му и да останем да живеем заедно в моя град, защото аз уча там, а той нито учи, нито работи. Казва, че баща му ще му намери работа до тях и ще живее с техните, че всеки човек бил различен и не можел в друг град освен в родния си. Не знам какво да правя, не мога да спя дори и като сме заедно, той е с мен физически, но умът му е при родителите му и родния град. Каза, че ако остане с мен ще е щастлив наполовина, а ако се прибере при родителите си, пак ще бъде наполовина щастлив, заради мен. Не знам какво да правя.. много го обичам, но не мисля, че ще издържа отново всичко това с разстоянието! Той беше човекът, който ми предложи да живеем заедно и дори преди да замине си правихме планове и като дойде бум всичко се промени. Аз буквално съм в шок, казва, че е много близък с родителите си (аз не съм близка с моите) и не го разбирам. Дайте ми съвет, да се разделим ли след лятото или да продължим заедно, какви думи да използвам, за да го убедя просто да пробваме да живеем заедно(и има ли смисъл изобщо). Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 дни
hash: 96ce5ed73d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен тяхните просто не го пускат, но го е срам да ти каже тази истина.

 
  ...
преди: 6 години, 8 дни
hash: 15bd9ce963
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми живейте в неговия град.

 
  ...
преди: 6 години, 8 дни
hash: bfdd13da7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей.По принцип не коментирам често,но тук ще си позволя да го направя.
Докато четях историята ти,се върнах 3-4 години назад,когато бях на твоето място.И познай какво:разделихме се.Не можех повече да издържа и аз бях тази,която сложи края на нашата връзка.
Ще пропусна повечето подробности,но сега съм с човек,който наистина ме обича и аз него.

Моят съвет към теб е да го напуснеш,или да поговорите като зрели хора и да му кажеш всичко,което си написала тук.Ако наистина те обича и държи на теб,ще те разбере и ще направи опит да се промени.

Късмет!:)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 дни
hash: ac0a69cb5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен такъв човек не ти трябва. И аз съм на 20. Близка съм с родителите си, но не живея в родния си град защото уча и живея сама. Неговото привързване съм родителите му е прекалено и според мен няма да се промени. Кой млад човек не иска да е самостоятелен. И при положение, че няма работа в родния си град и че не учи следователно няма задължения там да не иска да се изнесе го приемам за огромен червен флаг. Личното ми мнение е, че ако останеш с този човек до година ще осъзнаеш, че нещата няма да се получат и ще съжаляваш че не си приключила тази връзка по-рано. Сега е моментът.

 
  ...
преди: 6 години, 7 дни
hash: 35d6023d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бягай! С такова мамино детенце нищо добро не те чака.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 дни
hash: af1fe87850
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Вие сте много различни като етапи на развитие. Той все още мисли като тийнейджър, а ти вече мислиш като млада жена. Засега той не се вижда способен да се справи сам и е добре, че го знаеш предварително. Това го виждам и по репликата, че баща му ще му намери работа, а не той сам. Значи, ако той дойде при теб, ще го носиш на гърба си. Не само финансово, но и емоционално, и социално. Той все ще е депри (наполовина) и няма да си намери приятели, нито нищо.

Ти имаш две важни информации: че той не може все още да се справя с живота си самостоятелно и че ти не можеш да издържиш на разстояние. Това клони нещата към раздяла според мен и дори не знам защо трябва и лятото да сте заедно. Какви причини имаш да сте заедно изобщо? Може би сексът е супер? Или не искаш да си сама? Аз бих прекратила час по-скоро отношенията. Не от злоба или нещо такова, а защото е много изморително да носиш някого на гърба си.

Моят мъж, като го срещнах, не живееше с родителите си, но задължително се чуваше с тях всеки ден. Всеки. Без изключение. На 25 години. Той имаше нужда от това. Като тръгнахме на почивка, ме заведе при тях. За него супер - има всичко, което иска, ама аз да си прекарам отпуската при непознати хора, в чужда къща... После аз започнах да организирам почивките. И те са готини хора и ги харесвам, но ми се искаше да са извън нашата любовна връзка. Те не са се и бутали между нас, ТОЙ имаше нужда от тях. И така с времето аз си го осинових. Той така и не порасна, дори като родих, дори след смъртта на техните. Ако можех да върна времето назад, щях да го зарежа след първата ни среща и да тръгна по някакъв друг път.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 дни
hash: ed8a017145
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Крачката е голяма, защото извън вкъщи разходите са много по-голями. Когато си вкъщи, когато нещо се счупи, когато трябва да се купят прах за пране/паста за зъби/ препарати, тоалетна хартия и Т. н. Някой го прави за теб. Храната излиза по-евтино когато готвиш за повече хора от колкото за 1-2ма.
На родителите му е по-лесно да живее при тях и да му дават джобни вместо да живее при теб и да му отделят 200-300 лева.
Ако дойде при теб той ще трябва да бъде отговорен за такива разходи, да може и от време на време да те води по-кафета/кино. Не вярвам ти или родителите ти да искате да го издържате, защото живее при теб.

Според мен не е готов за такава крачка, още е на 20. Има мъже на 30, които не са готови. Не го съди, ами приеми нещата такива каквито са и помисли можеш ли да приемеш да е на разстояние- и реши дали оставате заедно или не.

 
  ...
преди: 6 години, 7 дни
hash: 1b539c24f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това не е лесно решение и за двама ви, очевидно по трудно нему, но не означава че не си важна за него.

 
  ...
преди: 6 години, 7 дни
hash: e5ecd72b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Всъщност ти просто искаш нещата да стават както на теб ти се иска, не те интересува как той се чувства и неговите желания - те са по-скоро пречка за теб. Очакваш от него да прави жертви за теб а ти за него не и ако не стане на твоята си готова да се разделите. Мисля, че си егоистка и несъмнено много егоистки тук ще те подкрепят, но аз като мъж бих стоял по-настрана от теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 дни
hash: 359a1662f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисля, че не можеш да се поставиш на негово място. Представи си, че ти отидеш в чужд град, чужда къща, където не можеш да се отпуснеш с чужди хора. Разбира се, не го оправдавам, че плаче като дете за мама и тате, но го разбирам, че не му е лесно. И вероятно причината не е мама и тате, а просто самият факт, че е попаднал в напълно чужда среда и обстановка, което си е стрес, каквото и да си говорим. Той просто е в шок и не може да прецени на какво да го отдаде и първото, което се сеща са мама и тате.

Не го оправдавам, просто казвам да не бързате да съдите човека, без да сте били в неговите обувки. Защото много често точно хората, които съдят, се оказва, че са били по-големи дечковци, но го разбират, едва когато попаднат в неговата ситуация. Така че нека авторката да отиде да поживее известно време в неговия град и да види на собствен гръб как би се чувствала. Ако пък и хареса, нека живеят там.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 дни
hash: 7f8c63e01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не мисля, че е привързан към тях, а че е решил до 40 години да живее при тях и те да го издържат. Че ако дойде при теб ще трябва и работа да започне все някога.

 
  ...
преди: 6 години, 6 дни
hash: 15bd9ce963
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 11 го обясни много добре. Ти просто си имала някакви очаквания как той идва при теб, на секундата започва да се чувства като у дома си и заживявате щастливо. И като не се получава така, бързаш да го обвиниш, че е дете. Но за миг не се поставяш на негово място. Защо не отидеш ти да живееш у тях в напълно чужди къща, град, хора, обстановка, да видим ти дали ще скачаш от радост до небето и ще си супер спокойна? Лесно е да се съди от страни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 дни
hash: 9770c0b83c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Малко спорна тема си пуснала. Трудно е да се преместиш от родния град, всеки минава периода на носталгията, но това не означава, че ще се откаже от всичко ново, което е започнал да гради. Говорим за момче на 20 години, той не е зрял човек, той едва сега разбира, че не е тийнейджър и ще отнеме време да го приеме. На мен ми трябваха 3-4 месеца да свикна с новия дом и да се почувствам на място. И аз съм близка с родителите си, и на мен ми липсваха. На този етап още съм в добри отношения с тях, но не се чувствам на чуждо място в квартирата си, която е на 200км от родния дом. Не може да дойде да живее при теб и хоп, след седмица вече всичко да е точно и да не му липсва нищо. Дай му малко време и го изчакай сам да вземе решение.

 
  ...
преди: 6 години, 4 дни
hash: e1f73e9e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   Първо трябва да живеете отделно. Нямате място в една къща с родители. За мен 20 г. е възраст в която трябва да си отделно, но са ми циври за мама и тате. Утре при първият проблем ще се обади на мама.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker