Защо има толкова самотни хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (80292)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (18049)
 Секс и интимност (9641)
 Тинейджърски (18295)
 Семейство (3785)
 Здраве (6610)
 Спорт и красота (3511)
 На работното място (1503)
 Образование (4440)
 В чужбина (980)
 Наркотици и алкохол (818)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1277)
 Други (10613)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо има толкова самотни хора?
преди: 18 дни, 23 часа, прочетена 2563 пъти
Замислих се защо има толкова самотни хора днес и не можем да си намерим половинка. Познавам жени на по 30-35, красиви, интелигентни и необвързани с години. Както и мъже - нормално изглеждащи, приятни, осигурени, но все не случват на половинка. А вече не са рядкост и девствените хора на по 30. Това не е нормално. Попаднах наскоро и на едни теми за критерии за оценяване и реших да споделя някои въпроси и размишления.
Много жени вече приемат мъжа не като човешко същество и партньор, с когото да се обичат, а като че ли избират кон на пазара. Има някакъв недостижим лист от критерии - мускулест, красив, с пари и още сто неща. И дори някой да ги покрие, се появяват още толкова. И момичетата чакат някакъв несъществуващ идеален образ, вместо да си позволят да обикнат някого с недостатъците му.
Един пример - имам колежка, чаровна, умна, но е заявила, че търси рус и синеок мъж, чужденец задължително, мускулест и още сто неща. Не дава шанс на друг типаж, но се оплаква, че от три години е сама.
Интересното е, че тези с многото критерии накрая намират пълна противоположност. Една друга такава мадама - на 30, дълго време сама, наистина много привлекателна, се хвана с някакъв дето я биеше, изневеряваше ѝ, пиеше. Чак след две години и дойде умът да го разкара. И пак е сама от две години с нереален лист от критерии. А той дори не беше красив и богат - нормално изглеждащ средностатистически мъж.
При мъжете като че ли не е толкова до нереални критерии, но там проблемите са други според мен. Първо - много млади мъже са страшно комплексирани. Не знам какви са причините - комерсиалното общество, налагащо ни тезата, че не сме хора, ако нямаме пари, нереалните женски критерии или нещо друго. Но е факт - мъжете масово нямат самочувствие. Друг голям проблем е порното - много по-лесно е да се прибереш и да лъскаш бастуна, отколкото да поканиш жена на среща и да рискуваш отхвърляне.
Причина може би е и забързаното ни ежедневие и напрежението. Хората нямат време и енергия за срещи и запознанства. Станали са по-озлобени, затворени и самодостатъчни.
Този проблем го има и на Запад, даже още по-силно. Масово са там 40-годишните необвързани. Хомосексуализмът и феминизмът са супер популярни. Белите западняци с много зор може да си намерят някого на 35-40, когато се уплашат, че изпускат влака и евентуално да имат едно дете. В мюсюлманските общности е различно - те си намират половинка на 20-30 годишна възраст, приемат се с недостатъците си и правят деца.
Знам ли, все си мисля, че точно неперфектността ни прави хора и че партньорите са, за да бъдат обичани, не да покриват някакви критерии и да се нагаждат според нас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 18 дни, 12 часа
hash: ffed4612fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Като цяло сам си отговорил, но явно не си изпил червения хап напълно...

Напротив - това което става днес е напълно НОРМАЛНО и очаквано. В природата, има няколко "самеца" които "самките" преследват, а останалите седят на сухо. Това става и днес при животното човек. Когато САЩ започнаха пропагандата на т. н. "демокрация" и "либерализъм"... в кавички, защото модерният им смисъл е далеч от оригиналния, от какво според теб човека се "освободи"? Ако си говорим наистина рационално - от хилядолетията културни, морални, традиционни основи на човека като социално животно. Защото те са това което е реално "ненормалното", т. е. това което ни отличава от останалите животни. Онази социална среда навремето изисква усилия да бъде поддържана, които вървят често срещу животинската ни природа. Никой от двата пола не е естествено моногамен примерно. Напротив, това е изкуствена социална структура, за да се регламентира семейството, отглеждането на децата, прехвърлянето на имуществото... "Изведнъж" хората се усетиха, че видиш ли бракът не значел любов и разбиране... Добрутро драги, никой от предните поколения не се е заблуждавал подобно нещо... Но те трябваше да бъдат заразени с тази идея, за да могат да отхвърлят брака и да се "освободят".

След 30-40 години, ще се правят паралели между това днешното "освобождение" и "освобождението" което ни проведоха комунистите... С това не искам да се изкарам традиционалист... Напротив, аз се чувствам от истински освободените, тези игрички ме накараха да се замисля, и в крайна сметка разбера, че човек трябва да се научи да живее за себе си. Нито съм фен на традиционализма, нито на феминизма. И двете системи използват хората, и особено мъжете, за да съществуват. Феминизмът ще умре, когато "печатницата" на пари спре. Не случайно той тръгна от САЩ. За да се развива трябва високо ниво на стандарт. Който се занимава с икономика, знае че стандарта на живот който имаме днес е фалшив и се дължи на заеми. Т. н. финансови кризи няма да спрат докато не намерим баланс с реалните ресурси на планетата. Когато стандарта падне, жените отново ще предпочетат да си стоят вкъщи "опресирани"... Феминизмът реално тръгна от идеята, че работата стана по-лесна, по-добре платена, и жените трябва да имат право да се издържат като мъжете. Но ако се върнем отново към мотиката и кирката, познай колко жени ще искат да работят наравно с мъжете?

Проблемът на цялата ни култура (и модерна, и традиционна) е че прехвърля прекалено голямо значение на "другия пол" - като партньор, приятел, любовник и т. н. Това са фантасмагории. С "другия пол" ни свързва само едно - секс и подсъзнателно желание за репродукция. Самотата се появява когато не разбираш този факт, а се опитваш да проектираш в тези взаимоотношения нереални очаквания. Поради репродуктивните различия, мъжете и жените мислят различно. Те не са съвместими, не са "естествени партньори". В природата, двата пола се събират единствено с цел копулация, иначе странят един от други. Това е НОРМАЛНОТО. Не пропагандата идваща от която и да е човешка култура.

Т. е. истинското решение за по-добра социализация е, човек да търси компанията на собственият си пол. Поради сложните социални процеси обаче, дори това е трудно, защото всички имат различни мнения как да се оправят в този днешен хаос. Човек не е наистина рационално животно, не можем да седнем и да се разберем нормално. Всеки има намесен емоционален елемент, и докато не си го изживее докрай, няма да го пусне и разбере гледната точка на другия. Така че говорейки за това как стоят нещата РЕАЛНО, човек рискува да си създаде доста врагове, не приятели.

Така че според мен модерният човек който може да мисли, трябва да се научи да общува най-вече със себе си. Което е наистина трудно, но стои в основата на самотата. Не - останалите хора не ни правят по-малко самотни, само ни задържат на едно повърхностно ниво което ни пречи да се сблъскаме наистина със себе си. Това позволява на някои да забравят, че се чувстват самотни. Но не работи при всички и определено не е истинско решение. Истинското решение на самотата е диалог със себе си, за което никоя система не ти е виновна...

 
  ...
преди: 18 дни, 11 часа
hash: fcb306946d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ами да прав си, но какво можем да направим? Този социален модел ни е наложен отвън и непрекъснато се пропагандира чрез медиите. Хората са масово с промит мозък и си искат това което звездите от холивуд им казват, че трябва да искат чрез интервюта, туитър, фейсбук и т. н. и те им подражават. Тук пък чалгата играе роля за социално кондициониране и хората имитират любимите си "звезди" и живеят живота си според текстовете на песните им.

 
  ...
преди: 18 дни, 11 часа
hash: 8ee32eef51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз съм на 20, никога не съм имал приятелка, нисък и грозен съм, никога не съм работил и нищо не мога да правя. Няма какво да се заблуждавам, нищо не става от мен. 1 лев не съм изкарал. Никога на нищо не съм се радвал.

 
  ... горе^
преди: 18 дни, 10 часа
hash: 92cd9bf0b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ти сама си отговори на въпроса-прекалено взискателни сме станали и нетърпеливи.Искаме да контролираме и да държим юздите.
За мюсулманският свят ще ти кажа че и на тях не им лесно да им избират за кой да се омъжат и да се мъчат да го троят без да протестират и да нямат право да се влюбят и да обичат със сърцето.Ние имаме право на избор и за това ни е трудно.Никога нямаме угода,все желаем повече.
Социалните мрежи ни предстаеят един перфектен свят пълен с идеални двойки.Разбира се филтрирани и много щастливи,без проблеми.И ние си мислим че всички са много добре само ние имаме неприятности и дразнещ партньор,късаме и търсим още
Търсете със сърцето,а не с очите,бъдете търпеливи,но и говорете за нещата които ви дразнат и дайте шанс на повече хора без да ги отбкъсквате защото се обличали зле,направили са грешка или имат алергиа към любимата ви котка-тези неща са поправими.Загубеното време не е .

 
  ...
преди: 18 дни, 9 часа
hash: d9a6f3f5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Светът се изкриви, има много страхове между хората, страх, че ще страдат. Най-вече защото повечето хора лъжат. Повечето хора не започват връзка от страх, други пък имат връзка, но постоянно се карат. Много малко са хората, които се разбират и имат хармонична и пълноценна връзка. Трябва да има разбирателство и доверие, подкрепа. Трябва взаимно хората да се правят щастливи, а не да се тормозят един друг.
Светът е изкривен, а повечето хора са психопати, ето затова има толкова много самотни хора.

Предпочитам да стоя сам, от колкото да съм с някоя кифла, която да ми трови нервите. Не намеря ли нормалното момиче, което търся, не ми трябва никаква друга.

 
  ...


...
преди: 18 дни, 2 часа
hash: 0b32a78258
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

6.   Авторче
Пропуснал си да споменеш нереалните очаквания и изисквания на българския мъж към жените-да е красива, сексуална, не повече от 55 кила/че приятелите ще се смеят ако е повече, а мнението им е важно/, да работи, да ви издържа, да ви прибере с гащичките и чорапките във нейния дом, да ви слугува и гък да не казва, да ви роди деца, ама да не минава границата от 55 кг че става лошо. И още много такива
Това къде го пропусна авторче?

 
  ... горе^
преди: 18 дни, 6 мин.
hash: 8e465baf91
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Жена съм, на 35 г., необвързана, интелигентна, не съм и грозна (доста мъже ми казват, че съм красива). Имам само един критерий към мъжете, но и той се оказа твърде висок - да има добро сърце. Дотук само един мъж с добро сърце срещнах, но той е женен с малко детенце. Толкова. Всички останали ме нараниха много. Преструваха се на мили с мен, докато имаха изгода и после си показаха истинското лице, което не беше приятно. Още ме боли ужасно много от последния такъв. Мисля, че повече никога няма да мога да обичам някого... :(

 
  ...
преди: 17 дни, 21 часа
hash: a69de21602
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Хората са станали много лоши, озлобили са се и всеки гледа да те прекара... Човек трудно се доверява, а и ако е патил с нещастна или несподелена любов - 10 пъти мери, един път реже и в повечето от времето си стои сам.

 
  ...
преди: 17 дни, 21 часа
hash: e86aadddbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   А ти защо не последваш смисъла на последното си изречение и не си хванеш някое нормално момиче с очила, паласки и акне, което няма никакви претениции за нищо, а просто иска да не е самотна, и да ди направите 5 деца както в Незападните страни?
А вместо това, точно като някоя леля без работа, си почнал да анализираш красивите, умни и сами 30-40 годишни мъже и жени.
(да, казвам И сами, а не НО сами, защото да си сам не винаги означава да си самотен, както и да си обвързан не винаги означава да не си самотен)И остави намира девствените и хомосексуланите хора. Хомосексуалните са такива, защото такава им е природата, не заради някаква си мода. А девствените в 99. 99 от случаите са девствени, защото родителите им са се държали с тях прекалено контролиращо, потискали са ги и са ги ограничавали. И дори и не малко от тях да са станали готини хора, но вече като са на по 25 и нагоре продължават да са девствени, защото на тази възраст човек е вече по - осъзнат, по - мислещ, и най - вече защото общественото мнение за това някой да е девствен е някак предава прекалена важност и това продължава да им действа мачкащо и антисексулано дори. Ето ти сега споменавайки девствените хора в темата ти си поредния, който предава някаква прекалена важност на това дали си правил секс или не и един девствен човек на 27, на 32 или на колко е там като прочете, че за пореден път 'състоянието' му/ѝ е спомено, и то като нещо дефинирано като 'не нормално'... само си представи как действа това.

Също това за критериите, ами колкото критерии има към мъжете, толкова има и към жените. Както казах в началото, има жени, които нямат критерии и претенции.

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 20 часа
hash: 56ad7ca8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Ако можех да гласувам с още звезди за коментар 1 щях... Общо-взето е в десятката. Не може да разрушим модели, които са просъществували хиляди години, и да няма последствия. Те моделите затова просъществуват - защото по някакъв начин се оказват полезни за оцеляването, затова и самите модели оцеляват.

Аз лично, мъж на 30 - слаб и висок, програмист, не мога да си намеря жена щото просто не съм попаднал на подходяща още. Надявам се да си намеря в някакъв момент. Излизам на срещи, но много жени са свръх-повърхностни и прекарват дните си в браузване на фейсбук и тиндър. Има и свестни жени, но те са заети от някой по-уверен от мен. И те така... А защо съм неуверен при жените.. там е вече сложен казус, но сигурно има общо с това, че родителите ми не ми позволяваха да имам гадже докато живеех при тях (до 19-тата си година), защото щели да ми пречат на ученето. И накрая кво... учен съм, пари вземам, ама от 4 години не съм правил секс. А то като не си добил увереност през тийн годините, после става много трудно.

 
  ...

...
преди: 17 дни, 18 часа
hash: a50945f8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0003347283712728?via=ihub

Природата не прощава. Научните данни показват, че организмът на жената променя последователността и увеличава силата на оргазмите си при секс с извънбрачен партньор, с който изневерява на мъжа си. Целта е да осигури по-лесна победа на сперматозоидите на любовника и съответно по-добър генетичен материал на поколението.
Мъж с пари за дългосрочен партньор мачо за любовник е мечта на всяка съвременна жена.

 
  ...
преди: 17 дни, 17 часа
hash: f05f21e276
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Напоследък хората осъзнаха, че няма как един брак да се крепи на вечна любов, просто защото такава рядко има. Всеки вижда родителите си, познати, роднини и все повече забелязва, че всъщност вечно щастливите двойки са изключения.

И понеже на повечето хора не им се стои и сами цял живот, с надеждата да увеличат шанса за вечна любов вдигат критерии, като грешно си мислят, че любовта се крепи на красота, пари и всякакви такива. За последното имат вина и медии, реклами и като цяло наложилата се култура на стремеж към съвършенство.

Само че вдигайки критериите, ефекта обикновено става обратен.

И между другото не знам защо напоследък се е наложила идеята, че в брака и връзките трябва да цари вечна любов. Това не означава, че брака е лош, просто допълнително пречи, защото това е грешна интерпретация на брака. Идеята на любовта е само в първите етапи на отношенията да създаде връзката между партньорите. А иначе целта на брака е съвсем друга и няма много общо с любовта.

Говорил съм много пъти с баби и дядовци от старото поколение - от тези с най-стабилните бракове - 50 плюс годишните. И те всички са единодушни, че любовта е до време и тя тка или инча изчезва в някой момент, но това не е лошо. Важното е какво остава след нея.

Ако остане разбирателство, сътрудничество - супер. Те са ми казвали, че трябва да сме толеранти. Ако единият е ядосан, другият да отстъпи и обратното. Но за всичко това трябва да има идея да се гради нещо заедно и да не се живеят в някакви илюзии за вечна любов. Ако единия все търси изгода, без да дава нищо, няма да стане. Ако искат вечна да се обичат и това им почти единствения смисъл да са заедно, пак няма да стане. Не само че няма да стане, ами и ще се чувстват излъгани, когато любовта си отиде, ще се обвиняват и си търсят емоции на друго място.

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 14 часа
hash: a59af6925b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Това е жестоката реалност!!!

 
  ...
преди: 17 дни, 10 часа
hash: 06e29a8643
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Сексуалната либерация, липсата на форсирана моногамия и социалните мрежи ни докараха дотук.

Повечето жени прекарват пиковите си години, яздейки "хуйовата въртележка" (cock carousel). Целят се в горните 20 процента сред мъжете, а останалите 80 са невидими за тях (хипергамия). Натрупаните тонове емоционален багаж от предишни връзки, както и наличието на влагалищен километраж резултира в неспособност на жената да формира дълготрайни и значими връзки. Сексът "без обвързване" също оказва пагубен ефект върху тази способност на жената (casual sex и FWB). НЕ КАЗВАМ, че гореупоменатите дейности нямат отрицателно влияние и върху мъжете, но при нас тенденцията е да сме по-рационални, докато при жените - да са по-емоционални (не са обективни), така че ефектът при тях е значително по-лош.

В патриархалните общества има наложена абсолютна моногамия, която принуждава жените да се пазят за брака. Уредените бракове са гарантирали на мъжете чисти жени в замяна на техния труд и затова мъжете навремето са работели като волове. Това е ключът към едно проспериращо общество. В противен случай все повече и повече мъже ще напускат работната сила и ще стават икономически неактивни. В крайна сметка, кой мъж би се задоволил с огризките на други мъже?

 
  ...
преди: 17 дни, 1 час
hash: e767cb05cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   До Номер 6:
Много по лесно е да не се тъпчеш и да спортуваш малко, за да не минаваш 55 кила, отколкото да си 190см с големи бицари, дебела пишка и много пари.

А сега по темата:
Свестни пичове познавам много, 80% от тях са без приятелки, защото са твърде скучни или гледат на тях само като на приятел.
За сметка на тва разни турбо комплексари дето се имат за големи алфа мъжкари, а всъщност нямат една позитивна черта на характера в себе си, чукат всеки ден някоя нова.
Повечето уж свестни и красиви момичета са с толкова надуто его, че с никой не излизат освен ако не е холивудска звезда. В крайна сметка такъв човек няма, или поне за тях и решават да погледнат и при простосмъртните, но най-често и тях ги умайва някой умел ебач дето ги зарязва/бие/изневерява и после идват тука и пишат как мъжете са боклуци.

В тоя сайт ми е направило впечатление, че е пълно с теми от сорта на "мъжът ми ме бие", "той ми изневерява", "влюбена съм в наркоман", "влюбих се в играч", винаги последвано от "но много го обичам, не знам какво да правя". Другата половина от темите са "мъжът ми е идеален, обича ме, не се караме", винаги последвано от "но ми е скучно", "но пишката му е малка", "но не иска да спори с мене", "но срещнах един нов в работата" и тн.

Оставям ви вие да си правите сметка.

В крайна сметка една жена се нуждае от мъж за да се чувства обичана и за да получава материални облаги. В днешно време може просто да качи снимка на задника си в нета и да получи обич под формата на стотици лайкове, а благодарение на демокрацията получава и същите пари като мъжете.

 
  ... горе^

...
преди: 16 дни, 23 часа
hash: f7d5b38a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Всички искаме, искаме искаме. Аз съм на момиче 18 години, не знам изразилитв мнение на каква възраст са. Когато съм разговаряла с мои връстници, а и мъже, винаги се стига до техните изисквания. Разговаряла съм с безцелно съществуващи, разговаряла съм с интелектуалци, щастливи, депресирани, разговаряла съм с хора с високо его и с такива с ниско самочувствие. Всички те имат изисквания. Ако не успееш да се впишеш в графата големи гърди, тънка талия, крак метър, то ще трябва да се впишеш в графата домакиня, да чисти, готви, пере, глади, шие. Евентуално при някакъв късмет може да достигнеш до графата за интелигентна, умна, със собствено мнение и богата обща култура.. но за жалост тогава ще бъдеш осъждана за действията си като ‘защо гледаш телевизия’, ‘не го ли знаеш това’, ‘уж си умна, а нищо не си постигнала’, ‘ще се видим следващата седмица, сега съм на бизнес среща’.
Любовта никога не е съществувала, не си правете илюзии. Надеждата е най-силното средство за манипулация. Докато ние тук стоим и си коментираме колко е самотно и криворазбрано обществото ни, някой успява да осъществи целите си за нас. Защото докато се надявате, че се влюбите, пък мамка му, нека да е и в хероиново зависим човек, то вие ще бъдете нещастен. Просто всеки намира някой според своите изисквания, попада в някаква група от хора и готово. Евентуално може и да изпитате някакво главозамайване към човек, надхвърлил вашите очаквания, но не се хабете, ще си ви води за носа, възползвайки се.
Затова, съсредоточете се към себе си, човек се ражда сам и умира сам, прекарва живота си с различни типове хора, кои по собствено желание, кои не и това е.
Всички твърдите, че хората са самотни зареди социалните мрежи, похабените ценности, и изгубените морални и културни устой. Окей, те имат роля. Но единственото, което правят тези, които управляват съзнанието ни чрез тях е да създават модел, към който се стремим. А има ли модел-има очакване.. надежда.

 
  ...
преди: 16 дни, 16 часа
hash: 56ad7ca8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Защото обществото измени социалния договор. Преди се ценяха браковете, сега се ценят удоволствията. Предишния модел позволяваше на по-обикновените и невървежни хора възможност да създадат семейство, да имат деца и да чувстват смисъл в съществуването си. При днешното положение ако не си топ мъжки или женска над средното (защото жените определят 80% за по-грозни от средното, потърсете изследването на сайта за запзонанства OKCupid, докато мъжете определят 50% от жените за по-грозни от средното, т.е. жените нямат идея за средностатистическия мъж) нещата са трудни. Тук-там има стабилни двойки (евала им за което), но редовно забелязвам мъжете и жените в тези двойки да се оглеждат за други.

(допълвам си предния коментар)

 
  ...
преди: 16 дни, 11 часа
hash: 6106f8f820
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Много нереални очаквания имат всички за всичко брат...

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 10 часа
hash: 6942276096
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Мисленето е изкривено, хората стават все по-тъпи, лошото е, че социалните медии направиха основно това и се стигна до тук. Пред 10 години нещата бяха съвсем други, малкият имаше респект към по-големия и имаше някаква йерархия. Сега е свободия, никой няма респект, всеки гледа да направи мръсно. Нещата се промениха, гледаме уж красиви момичета по социалните медии, а повечето ако махнат грима няма да ги познаете, а много по-хубави остават без лайкове, само защото не си пускат разголени снимки и не качват хиляди снимки за месец. Но това е положението, който има късмет добре, който не е важно да гледа другите приоритети в живота си.

 
  ...
преди: 16 дни, 9 часа
hash: ef17d40d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Може би ще повторя част от казаното до момента - защото исторически, за първи път обвързването става не по неминуем предварителен план (уредени бракове от родителите или хващане за кого да е от срам да не останеш необвързан). Сега хората имат свобода да избират, а свободата да избираш е като цяло нещо ново за обикновения човек, в исторически план и засяга не само избора на партньор. Когато не си свободен, копнееш за вободата да избираш, но когато я имаш, виждаш, че то не било толкова просто, влачи доста сложнотии след себе си.

На всичко отгоре изборът е обогатен с категории свързаност, за които никой досега не е сънувал - виртуални връзки/ сурогати като порното/ безпрепятствени хомосексуални и др. връзки и т. н.

Иначе, да добавя, не мисля, че това всичко е толкова страшно. Просто човечеството еволюира към по-високо ниво на сложност. С времето (в еволюционен план, не от гледна точка на продължителността на един човешки живот), ще се научим как хем да си имаме критериите, хем да сме реалисти до каква степен да ги преследваме, хем как да организираме "пазарища на партньорството" (dating markets), в които да е възможно за всеки да открие нещо, което му пасва. Не бива да се шашкаме, а да се възползваме. И моля ви, не ми хвалете старата патриархална воня, на когото толкова му харесва да иде в Турция, Индия, Саудитска Арабия и т. н., ама не ходи...

 
  ...

...
преди: 16 дни, 9 часа
hash: a428fb102d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   11,
Ти изкара хората някакви добитъци :)

От такива „научни” доказателства ми идва на ум, че някои хора наистина са потомци на маймуни :)
Шегичка :)

На курвите и курварите много им харесва да докажат „научно”, че не са извратени парцали и измет. Не пич, извратения курвенски мозък има нужда да бъде „успокоен”, че това са „естествени”'неща.
На мачовците тогава спермата каква е? Сперматозоидите имат турбокомпресори и тичат по-бързо към яйцеклетката на курвата, че да се пръкне още едно копеле на тоя свят :)

Говориш смехорийки, ама лошо, че бая народ вярва на такива тъпизми.

Моногамията е единствения правилен модел на връзка и отношение между половете, освен при преждевременно овдовяване и загуба на партньора.

За това сега народа масово изтрещава, пълно е с психари, комплексари и депресирани хора. Почти не остава незасегнат човек от стрес и психарска пропаганда.

Дрогата полека лека ще я изкарат нещо нормално, хомосексуализма отдавна вече е нещо нормално безразборния секс и вятърничеви отношения сриват психиката на милиони, масово в целия свят... И то от учени, които говорят за”природа”
, „еволюция” „химия” „хормони” „изхабяване на връзката” и тн тн пъпотии и простотии :)

Е, какво? Няма любов, няма обич, нама това онова... Давай, да се ебем като добитъци, кой, как, къде и кого набара. Праска като животно и тва е...

Не пиши тъпотии. Понякога и хора четат, а тоя сайт има доста ;)

Проблема сега е, че хората не търсят любов, обич, искреност...
Станали са страхливи, лъжливи и мързеливи егоисти. Изграждат им от малки психология на вземането, а даването се счита са глупост. Е? Как да стане? Вземаш вземаш, а и другите така... Кво правим? Няма предлагане, никой не дава.

Тогава започва продаването... :)

Нататък се сещаш какво се получава... ;)

Не сме добитъци пич ;)
Тва за курвенския оргазъм и турбоспермата е обидно за всяко човешко същество. Ако някой предизвиква бурни оргазми или опложда съпругата ти, едва ли ще го приемеш като научно обоснована ситуация... Нали :)

Вярвай си на глупостите колкото щеш, ама не ги пробутвай така категорично и уверено. Депресираш и заблуждаваш хората.

Хората се отказват от честта - да бъдат хора.
Остават самотни, тия които не могат да приемат безобразията и тия който са изяли дървото докато са си играли на игрички и временно ближат рани. Другите са в бясна борба за оргазми и чесане на егото.
Добър цивилизационен модел... До къде ще доведе в крайна сметка?
Щом вече всяка простотия, когато се обоснове „научно”... в последствие става „законно”... Е? Кво правим :)

Споко. Не е страшно да си сам. По-страшно е да си с кофти човек до себе си.

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 17 мин.
hash: b1fa410999
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Всички сме сами по принцип, другото е временно. Ако някой не иска да се научи да се справя сам и сам да се чувства добре - никога няма да е щастлив. В нас е всичко, а не в хората около нас. По-хубаво е по принцип да имаш другар в живота, казано по-ретро, но нито е задължително, нито е фатално. Като няма, няма и точка!

 
  ...
преди: 15 дни, 7 часа
hash: d2bf862a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Знаете ли какво? Всичко е толкова сложно и толкова гадно, че е неописуемо! Ще говоря само от личния си опит. На два пъти се влюбвах, и двата пъти се оказах излъган. Втората, в която се бях влюбил, беше на 29. На думи всичко беше прекрасно. Тъкмо щяхме да заживеем заедно. И тогава я попитах дали иска да се оженим след време. Не съм я пришпорвал да се женим от днес за утре, просто пуснах идеята отдалече. И познайте - тази жена предпочете да преследва „важните неща в живота“. В момента кара камион по чужбина и следва за инженер. Евалата ѝ, честно. Ама какво от това? След 5 години ще стане на 34-35 и ще е дотам. Сама, без мъж, без деца, с някаква никаква рехава кариера. Това е проблемът на обществото - кариеризмът, ламтежът по материалното. Затова харесвам примитивните общества тип ала индианци, туземци и прочие. Може и да звучи смешно, но те са по-щастливи и по-сплотени от нас.

А най-тъжното е, че аз вече никога няма да мога да обичам така силно. Знам го, познавам се много добре. Любовта в мен е убита до сетния ми миг заради пропаднали тъпи курви (не търся вината само в другия пол, знам, че и от моя пол има много боклуци, споко, наясно съм).

 
  ...
преди: 13 дни, 16 часа
hash: dbf8460e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Щяла да бъде сама, без мъж, без деца... Виж номер 25, тя може въобще да не иска мъж и деца (като има и такива мъже), може и просто да не е искала теб за мъж, както и деца от теб.
Няма как да знаем, но в крайна сметка живота си е неин и тя има правото да го живее както намери за добре (както и всеки друг човек).

Не виждам как това, че иска да учи и да работи я прави "пропаднала тъпа к*рва" - повечето хора, които "ламтят по материалното" обикновено търсят бързи пари (дали чрез измами, дали чрез бракове за по-богати от тях и т. н. ), а у нас така наречените кариеристи в повечето случаи са просто хора, които обичат работата си и са перфекционисти. Явно работата не ти носи удоволствие, ок, но ти не си центъра на света и има и други гледни точки освен твоята.

"Важните неща в живота" са различни за всеки човек и това, че вашите не са съвпаднали означава, че просто не сте били един за друг. Какво предпочиташ - да те напусне сега или да направи компромис и после цял живот да те обвинява, че си и провалил живота?

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 12 часа
hash: 060eb8075a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Ето няколко съвета:

1. Гледайте на критериите си за другия пол като на желателни, не като на задължителни. Бъдете готови да се откажете от част от тях в името на щастието си! И под част не разбирам един и то наполовина! :Д

2. Спрете да вярвате на Интернет! Социалките и Фотошопа създават купища заблуди сред хората, които пречат на връзките.

3. Ако можете да бъдете приятели, има шанс да бъдете и съпрузи. Ако от него/нея не става дори читав приятел, забравете за по-нататъшно развитие на връзката пък дори сексът с него/нея да е върха. И правещите редовно секс, и девствените накрая свършват в дървена кутия на местните гробища, но междувременно едни хора успяват да създадат връзка, а други просто съжителстват с някого.

4. Забравете обобщенията! Мъжете били такива, жените били онакива - баста! Важно е какъв е този, с когото сте сега. Ако той е прасе или кифла, това не значи нищо за останалите 99, 9% от човечеството. Обобщаването е пътя към нещастен живот.

5. Припомнете си, че една връзка е не само да получаваш, но и да даваш. Ако само единият получава нещо и не връща нищо в отговор, все някога нещата се разсъхват. Хората не са като компютри, които получават електричество и не връщат нищо на ЕРП-то, което ги захранва.

6. Мислете за своя комфорт, не за чуждия! Мама не я одобрява, живеел с родителите си, какво ще помислят приятелите ми за нея... дрън-дрън! Вашият живот си е ВАШ! Вашето мнение винаги ще бъде най-важно тук и докато не го разберете, ще се опитвате да угодите на всички, което е доказано отдавна, че няма да успеете да направите.

7. Спрете да мислите максималистично! Да, всеки иска да има най-добрия мъж или жена, ама в момента имате този или тази! Посветете се на настоящия или настоящата вместо да се чудите дали не можете да имате по-добър от него или по-добра от нея! Ако не си доволен от това, което имаш, в един идеален свят все някога няма да има как да надградиш, но ти пак ще се чувстваш недоволен, защото не си свикнал да изпитваш задоволство от избора си. А светът, мили мои, не е идеален и никога не е бил!

Да не ви затормозявам повече - дори да следвате тези съвети, ще видите, че животът ви ще се подобри видимо. И не ви искам пари - давам ви ги безплатно и ако на поне един от вас му светне лампичката, ще бъда доволен.

Връзките не са чак толкова сложни, колкото хората сами ги правят. Но пък ако онези точки горе не ви харесват, нямате грижа! Трябва да има и хора, които да търсят любов от кучета и котки, когато хората ги отблъснат окончателно и безвъзвратно. Може пък вие да сте от тях - радвам се за вас! Всеки получава това, за което е готов да се бори - останалото се губи, когато някой друг стане по-напорист от теб и накрая всеки е с това, за което има сили. Нито повече, нито по-малко!

 
  ...

...
преди: 12 дни, 42 мин.
hash: def3a79871
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

28.   Изключително полезно и важно е да се прочете този пост и всичко, споделено след него! Светът не върви на добре, и това е несъмнено. Ще дойде време, и ще осъзнаем, може би, че това, което ни бяха внушили, че е "потисническо" всъщност е обезпечавало в голяма степен нормалното функциониране на обществото, а именно - никакви предбрачни полови отношения, решителна дума на родителите при избора на брачен партньор, чистота на момата, повече от две деца, строг код на поведение на омъжената жена, главенство на мъжа в семейството... Ако всичко горно, разбира се, е лишено от любов, то наистина става тирания, но ако я има и любовта и грижата, тогава всичко върви и е здраво, и новите поколения израстват здрави. Какво е това нещо? Мъж на 25 години с нормални намерения за брак и сериозна връзка да е заобиколен масово от момичета, преспали с най-малко 5 мъже? Какво да прави? Първо, повечето от момичетата крият миналото си, защото ги е срам, но това не е хубаво, защото във връзката вече се настанява лицемерието. Второ, момичетата влизат в брака с всичките си бивши приятели, а понякога те присъстват и в леглото, и в семейните крамоли, и служат като емоционален отдушник. Разтерзахме си жените, а после искаме здрави бракове - няма как да стане. Затова ще си живеем или самотни, или в разпадащи се връзки.


Поздрави на всички,

Агапе.

 
  ...
преди: 11 дни, 21 часа
hash: d2bf862a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Номер 25. съм. Виж какво, номер 26., жената си беше дефектна, с разбита психика от бившия си приятел. Само да можех да го намеря, бих го осакатил брутално, задето е съсипал за цял живот едно толкова прекрасно създание. Самата тя ми е споделяла как я е тормозил и как съжалява, че си е съсипала младостта с него. Именно заради това според мен тя има вътрешна психологическа „спирачка“ спрямо нови обвързвания. Харесваше ме, не е като да не ме харесваше, аз също я харесвах. Дори обсъждахме колко деца и от какъв пол бихме искали да имаме! Просто в последния момент, около 2 месеца преди да заживеем заедно, както бяхме планирали, реших да изпитам доколко казаните от нея неща са истина. Предложих и брак за в бъдещ момент (грубо сметнато за след една година след планираното съвместно заживяване), обясних ѝ, че АЗ ЩЕ ПОЕМА ЦЯЛАТА СВАТБА. Тя просто трябваше да каже „да“ и толкоз, щеше да има щастлив живот до края на дните си. Но пустият му кариеризъм и пустите бивши, дето съсипват хората... Тук е моментът да поздравя номер 28., Агапе, за неговия хирургически точен коментар.

И още едно допълнение към номер 26. : тази жена сама ми сподели, че родителите ѝ са вече доста стари и с доста здравословни проблеми. Татко ѝ в прав текст ѝ е казал, че тях съвсем скоро няма да ги има и че ако тя не си намери съпруг, увисва във въздуха. Най-тъпото е, че тя го осъзнава прекрасно. Истинската трагедия идва от факта, че тя не можа да повярва, че тази приказка с мен ѝ се случва. Повярвала е на онзи боклук, който я е съсипал завинаги, повярвала е на лъжите му, а на мене, който и казвах истината и само истината, реши да не даде нито един шанс. Само да беше разменила решенията за бившия си и за мен... Но вече е късно. След около 7 години ще е биологически почти невъзможно да роди дете /на 36 години майка не се става, макар да е доста модерно/. А и кой ще иска да вземе тепърва стара жена, като може да се огледа за някоя младичка? Но не, кариеризмът не е виновен, пропагандата на Запада за „равни права“ и тем подобни джендърщини не е виновна, ама изобщо не е! Сега жените от малки се възпитават, че трябва първо да си изградят „образованието“, после „кариерата“ и накрая, АКО стане - семейството. А никой не ги учи на най-великата тайна - че всичко това се прави ЕДНОВРЕМЕННО, а не ПОЕТАПНО. Нека бъдат живи и здрави. Когато станат на 50 и осъзнаят, че вече няма да имат поколение и семейство, тогава почват да ронят горчивите сълзи и да се сещат, че са сгрешили. Ама късно! И за протокола - нагледал съм се на жени между 40-50 години, които нямат деца и съпрузи и се тръшкат като побъркани от срам и самосъжаление!

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 18 часа
hash: b800a6c44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Агапе, определно звучиш като представител на "Cross-stianity"

"Светът не върви на добре, и това е несъмнено"

Само болните хора без лъч светлина в житова си, дрънкат такива глупости. Преди 50 години, баба ми е вървяла 5 км. пеша за да си напълни вода за миене и готвене. Сега на клик разстояние разполагам с цялото познание на човечеството. Светът върви само напред и това е факт.

"а именно - никакви предбрачни полови отношения, решителна дума на родителите при избора на брачен партньор"

Е, тука ги застреля. Речникът ти е несъмнено изискан и подъл. Сексът е добре да се изживее на макс. От тази енергия се ражда живот. Ако се подтисне следват перверзии. Тъжно ми е за теб като се замисля.. първо ме ядоса, но после бързо осъзнах, че магията любов не те е докоснала, за да намесваш родители при "избор" на сродна душа, съвместим партньор и най-добър приятел.

Ръсиш си съветите навсякъде в темите и държиш един наставнически тон като на политик или свещеник. С две думи - подлец.

По темата: Автора да гледа себе си и да не се сравнява със самотни красиви жени, мъже с ниско самочувствие, как е на Запад, на Юг, кой биел жена си и т. н.... Това не е твоя работа.

 
  ...
преди: 11 дни, 12 часа
hash: 9e25efa533
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Номер 7, аз съм твое копие, само дето съм мъж:) И аз съм на 35 и винаги съм търсил и продължавам да търся жена, която преди всичко да е добър човек, останалото не е толкова важно. Иначе, по темата, хората ставаме все по-самотни, защото мислим все повече за себе си и по-малко за околните. Водим се от егото си, издигаме го все повече и повече на пиедестал и нищо друго не ни интересува. За капак на всичко сме се отдали на материалното, подчинявайки живота си на него. Няма какво да се чудим тогава защо сме в това положение. Познавам доста хора, които в името на лукса и парите обърнаха гръб на любовта и в момента нямат нито едното, нито другото. Аз лично, винаги съм предпочитал примерно почивка с любим човек в някое голо бунгало, отколкото в някой петзвезден хотел на екзотично място, но сам или с някой, който не обичам.

 
  ...
преди: 11 дни, 10 мин.
hash: d94c3b17e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Прочетете за средно и нискоранговите мъже в книгата на Анатолий Протопопов, Трактат за любовта. Патриархалните отношения гарантираха поне "шанс" на неатрактивните и по-слаби мъже да завържат отношения с жени на тяхното ниво. В ерата на сексуалната либерация всички жени искат да бъдат с алфи. И успяват. Неатрактивните - за една нощ, или няколко месеца само секс, а алфа-жените - за гадже. Демек грозните жени получават поне семето на красавеца, красивите жени получават семето и ресурсите му, а невзрачните мъже остават с празни ръце - както е било в суровата, природна среда преди създаването на обществения строй.

 
  ... горе^

...
преди: 10 дни, 23 часа
hash: 48b361c5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   Агапе, защо развращаваш непорочната си душица, ползвайки интернет? ! Стой си в първобитно-общинния строй и не се бъркай на младите! Ако мислиш, че съм някоя бръмчалка, не - омъжена съм от 26 години, не съм изневерявала на съпруга си, майка съм на двама синове и не си търся девствени снахи. Егати израза - "чистота на момата"? !? !? !
Адмирации за номер 27!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker