Невидима - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Невидима
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1679 пъти
Здравйте! Момиче на 18г. съм и реших да споделя някои неща, които от години насам ме притесняват, но никога на никого не съм споделяла. Свикнала съм да задържам нещата в себе си. Може да ви се стори, че проблема ми не е кой знае колко голям, но си е тегаво.
Винаги съм се чувствала до известна степен невидима/пренебрегната от съучениците ми и малкото хора на моята възраст, които познавам. Това обаче не ме притеснява толкова, колкото това, че никога до сега не просто не съм имала връзка(проблем също може би било това, че съм идеалистка и поставям летвата високо) ами не съм се и чувствала харесвана от момче. Не се намирам за особено красива (с изключение на това, че намирам тялото си за красиво), но не мисля, че съм и грозна. Съзнавам, че съм притеснителна, затворена и свита, но нима човек трябва да се прави на интересен и отворен за да получи поне малък интерес към личността си? Мълчалива съм и не съм от хората, които ще седнат да клюкарстват с другите, нито съм от хората, които ще говорят общи и празни приказки. Останала съм с впечатлението, че това е едно от нещата, които ме правят малко по-различна и странна от другите, но нямам проблем с това да съм странна. Предпочитам да си приказвам с някой близък човек за далеч по-интересни и дълбоки теми, затова ми е трудно да се включа в някоя компания. Неинициативна съм, защото мисля, че вероятно ще бъда отхвърлена или ще се почувствам като скучна натрапница.
Сега ще споделя нещо, което още повече смъква самочувствието ми. Имам приятелка, с която сме близки още от детската градина. Въпреки, че сме близки съм се съмнявала в нея, защото съм се чувствала предадена не веднъж от нея, по-често за дребни неща. Но съм и прощавала, защото мисля, че понякога просто не се замисля добре за нещата и го е правила несъзнателно, а също може би това, че с нея се забавлявам както с никой друг и това ми е повлияло. Та, където и да отида с нея се чувствам още по невидима за другия пол. Тя е далеч по-ярка и красива от мен, забавна и далеч по-отворена и със самочувстие. Момчетата, където и да отидем точат лиги по нея, още повече, че и тя им се оставя и ме забравя, ставам невидима дори и за нея, но я разбирам – кое момиче не иска да бъде обкръжено от мъжка компания? Когато разбрах, че този, в когото бях влюбена и си бях въобразила, че и той има някакви симпатии към мен, се е влюбил в нея много ме заболя. Още повече, че моето и нейното истинско отношение към него бяха коренно различни. На нея и беше антипатичен. Въпреки това тя се държеше прекрасно с него, понякога сякаш едва ли не се забавлява с него. Дотогава аз приемах нейната склонност към лицемерие, защото знам че зад него не стои нищо лошо, а просто желание да се харесва на всички, но сега аз ненавиждам повече от всякога това качество в нея, защото тя използва това лицемерие и към момчето(тя не знаеше за симпатиите ми към него). Посредством мен(понеже съм най-близката и приятелка, а и с него разговаряхме от време на време) въпросното момче се опитваше да разбере повече за нейното отношение към него. А аз колкото и да ми се искаше да му обясня за истината за да не се заблуждава се сдържах, защото каква приятелка съм ако му кажа за това колко заблуден е? И понеже сме в един клас ми беше много трудно всеки ден да гледам влюбения му поглед насочен към нея.
Трябва ли да променя нещо в себе си или просто да чакам правилния човек да ме забележи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: ac0840526b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Трябва ли да променя нещо в себе си или просто да чакам правилния човек да ме забележи?" - Трябва да промениш много неща, чакането няма да ти донесе нищо. Имаш пример за успешно взаимоотношение с мъжете - твоята приятелка. Ако искаш и ти да бъдеш успешна прави като нея. Ако не се промениш положението просто ще се запази и времето няма да промени нищо.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 283ed0ba67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Tрябва да стнаеш комуникативна и да общуваш свободно с околните. Хем си с ниско самочувствие, хем чакаш някой да дойде и да ти отдаде заслуженото. Приятелката ти, след като е по-отворена, нормално е тя да обира интереса. Ако не те удовлетворява като приятел, недей да общуваш с нея. Намери си твоя среда.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: deeb0c77c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Благодаря за съветите, но към 1 - не трябва ли човек да бъде себе си за да срещне правилния човек? Ако бъда като нея определено няма да съм себе си, а и тя има красота, която и вдъхва увереност докато аз нямам и грам увереност за да бъда като нея.
А не се ли намират по-проницателни мъже, чийто интерес се провокира от по-интровертни и аналитични момичета и съзнават, че най-често "тихите води са най-дълбоки"? А мен именно
проницателни мъже ме привличат, не глупаци, които се плъзгат по-повърхността.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a60c1439a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Винаги е имало хора като теб и винаги ще има. Аз съм мъж на 40 и до голяма степен те разбирам, защото като млад имах огромен проблем със своята срамежливост. Положих невероятни усилия, за да я преодолея и все още полагам. За твоя радост женската срамежливост и ниско самочувствие е много по-малък проблем, отколкото мъжката. За един мъж просто е недопустимо да е срамежлив и с ниско самочувствие, защото няма да има шанс дори и със срамежливо момиче като теб, което пак ще се заглежда в по "отворените" момчета, въпреки че твърди, че харесва "интелектуалните" и интелигентни момчета.
Та на темата - щом искаш мъжете да те забелязват и да те заговарят трябва да имаш перфектен или поне доста приличен външен вид и да им даваш да се разбере, че си "достъпна" т. е че ти е приятна компанията им. Ние мъжете се влияем само и основно от външния вид... просто това ни е в природата и няма смисъл да го обсъждаме. Интелигентността при жените не играе чак такава роля в привличането. Обличай се добре, подчертавай тялото си, не бъди пълна и запусната, гледай закачливо мъжете и си говори с тях, когато ти обърнат внимание. Това е в общи линии - млада си и няма какво друго да се иска от теб. Огледай се и виж как се държат и изглеждат желаните жени и ще добиеш представа за какво говоря.... Така ще си заобиколена от мъже, които искат да са с теб... Друг въпрос е дали това е наистина което искаш. Опитай и виж ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker