Как решавате, че един мъж е мухльо, смотан и т.н.? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как решавате, че един мъж е мухльо, смотан и т.н.?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 3965 пъти
Гледам доста теми, в които се обсъжда как има разни мъже, които за нищо не стават. По принцип си имам някакви разбирания за живота и преценки кой за какво става, но ми е интересно да чуя женската част и да ги провокирам с въпроса - как решавате, че някой мъж е смотан?

От друга страна не знам до колко може мненията да са правилни за всички, понеже както при мъжете така и при жените има различен клас жени и всеки клас има различни критерии. Или мъж, който за нищо не става за една жена може да се окаже нещо страхотно за друга.

Все пак колкото и да бъдат различни коментарите да се върнем на началния въпрос - как решавате, че някой мъж е смотан?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7830a7f4ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По същия начин, по който ние мъжете решаваме, че вие жените за нищо не ставате, че сте смотани и т. н. Сред жените също има боклуци :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0f5547887a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когато няма собствена позиция, няма интереси, хобита, счита се самият той за смотаняк, не се опитва да гради себе си или да достигне качествен начин на живот, няма самочувствие, скучен е.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 748496b58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не бих помислила или оприличила някого като 'смотан' без значение дали е мъж или жена.
Има хора, с които си допадаме като.... всичко (енергичност/подвижност, начин на мислене, умения/таланти, интереси/хобита, социално положение, професия, ежедневие), с други имаме съвпад 4 от 7 без съвпад в: социално положение, умения/таланти и професия, в този случай, нещата пак се получават, защото уважавам различността в уменията, един има талант за едно, друг за друго, социалното положение - не ми е важно, а професията - важно е да носи удоволствие на човека, да не вреди на никого и аз съм ок, с трети имаме по-малко съвпад, и нещата не се получават, особено ако имаме различен начин на мислене, интереси и ежедневие, с други пък - нямаме съвпад, въобще, и съответно, не се намираме (освен да се видим някъде и да се влюбим от пръв поглед, без значение от нищо... )
Няма смотани хора, има хора, с които не ни се получава общуването. Глупаво е да се сприятеля с някой, който не обича да спортува и да го наричам смотан, защото не обича да спортува, а аз тичам в парка всяка сутрин... Комплексарско е. Примери много, но НЯМА смотани хора. Уважавайте се.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d51283c18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   Готин, мъж съм, но ще ти споделя мнение. Рядко една жена ще ти даде откровен отговор на подобен въпрос. Не защото са лоши и умишлено искат да те заблудят, а защото много от тях не го осъзнават сами.
Та, сигурен начин една жена да те взема за мухльо и смотан е... да се чудиш кога ще те вземе за мухльо и смотан. И какво трябва да направиш, за да те хареса. Тази грешка съм я правил много пъти. Тръгнеш ли да търсиш женското одобрение - аут си. Виждали сме ситуации - мъж, всичко му е наред, а много го ценят като приятел. А тя е с някой, дето я бие и е безработен.
Та, недей да мислиш какво и как мислят жените. Третирай ги добре и с уважение, но не за да те харесат, а защото всяко човешко същество заслужава уважение. Прави каквото си искаш, живей както намериш за добре по твоите критерии. Какво ако някоя те смята за мухльо? Да не е Господ, че да решава? Винаги ще има хора, които ще те харесват и такива, които няма.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6ce03b005c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   За мен един мъж е смотан, ако оставя жените около него (майка, приятелка, сестра и пр. ) да го правят за смях и да го манипулират. Никой мъж не трябва да оставя жена да го унижава и контролира, независимо от това как изглежда и какви възможности има. Същото зависи и за другите мъже около него - не бива да позволява някой да се опитва да го смачка. В общи линии е това.


Black Sabbath

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1fbe47fa9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ако е грозен примерно

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7860847991
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За мен лично отговора е мъж без самочувствие. Може да не е богат, може да не е красавец-има ли самоувереност в думите и действията си определено го прави много по-привлекателен. Разбира се, не става въпрос за мъж от типа „селски мачо”, който чопли семки и се оригва като пълен простак. Просто мъж уверен в себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4c20e7dbc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Като видя, че мрънка нонстоп за щяло и нещяло и все някой друг му е виновен, а той реално нищо не върши.
Бонус точки ако се държи все едно всички са му длъжни.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6cfc12507f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Фактът, че броят на мъжете и жените по света е приблизително равен, би трябвало да ти говори достатъчно, а именно, че "за всеки влак си има пътници".
Еволюцията никога не е вървяла строго в една посока. Тя има редица разконения и отклонения, като от тях намират продължение най-добрите, най-приспособените при постоянно променящите се "външни" условия.

Ето например имам познат, който си прави къща в една долчинка високо в планината. Изкопал е кладенец, запасява се с фотоволтаици, с провизии... Човекът се готви за края на света!
Според мен и повечето ни познати е пълно куку, но я си представи, че утре наистина стане някакъв глобален катаклизъм (че даже не и глобален чак) - потоп, адско земетресение, вулкан, ядрена война? Ще оцелее той и семейството му, а не ние - присмехумниците, нали?
Пък и да не стане - има си някаква виличка човека, някаква цел, смисъл, посока на живота, нали така?

Та не ги мисли тия работи... Понякога човек се хваща с "най-неподходящия за него" партньор, пък докато се вайка - те минали 20 години, родили се 2-3 деца и всъщност станало страхотно семейство, много по-успешно отколкото на ония, дето са си избрали партньора според всички критерии...

Мъж съм, ако има значение. Космат, раздаващ шамари когато трябва, оригващ се и пърдящ. Не-гей, не-джендър, расист, анти-феминист и еманципат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 50d2aef92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нереализираност, комплекси и Т. н.
Като цяло чуя ми мъж да мрънка и си тръгвам. Не харесвам мъже, които намират причините във всичко друго, но не и себе си. Или страната ни била бедна или някой за нещо му е виновен.. :)

Например веднъж ми се случи да отида на среща и да получа въпрос-"колко струват уроците ми по танци- той не изглеждаше заинтересован от самите танци, а от доходите ми- колко съм била плащала наем и Т. н. Платих си сметката и си тръгнах без да се обяснявам. Много грозно впечатление ми направи.

Ако чуя хейт спрямо други жени и ми се стори неоснователен- пак си тръгвам.

Такива неща.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d265b7f9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Както и ти казваш, тези неща са субективни, затова ще кажа нещата, които правят един мъж такъв *според мен*.

Мъж, който:
Не се е отделил от майка си
Не умее да общува с жените
Постоянно си търси оправдания за неуспехите
Няма ясни цели и приоритети...
Или пък има, но вместо да действа, чака да му паднат от небето
Не се грижи за дома си

Сигурно има и други, но за тези се сещам на първо четене.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 16641bd154
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не точно смотан, но да кажем, неподходящ и нежелан от мен, може да бъде мъж, който не може да се оправя сам с живота. Аз съм самостоятелна жена, работя здраво и печеля добре. Не мога да бъда с някой, който е отчаян от живота и не се бори за нещата, които обича и иска да постигне.
Това е едното.
Другото е, ако е мъжка клюкарка и интригантства зад гърба на хората, играе игри и манипулира околните, много е грозно.
Смотан е и мъжът, който изневерява и има слаби ангели.
Истинският мъж си гледа своето и го пази като очите си :)

Ж27

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ce74e8ae12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Това е лексика от арсенала на комплексираната и елементарна жена, на една простакеса. Ако е чужд, страничен мъж, не е твоя работа да го оценяваш. Не можеш всекиго да сравняваш с Ален Делон, или с Арнолд Шварценегер. Това е непознаване на спецификата на отделните индивиди, бог ги е създал такива, каквито са. Смешно е човек, комуто е писано да си е Иван Петров, за да впечатли някоя си фръцла, да се прави на Брад Пит, да кажем. А пък ако си е твой мъж, ти си си го избирала, очевидно защото си нямала възможностите и качествата да омотаеш и да спечелиш по-влиятелен и способен мъж, а сега почваш да го манипулираш и тормозиш, да му подбиваш самочувствието, че не е като еди кой си, с което, вместо да му помагаш, още повече му вредиш и го съсипваш, направо казано, съкращаваш му дните.. То е и комично, като си припомни човек оная знаменита перманентна реплика на недоволната мърморана от "Семейство Мейзга": : "Оххххххххх!!!! Защо не се омъжих за Пища Куфнагел!!?? " В такъв случай трябва дамичките да си припомнят приказката за златната рибка - който много иска, накрая остава и без туй, което има.
А в бита най-много упреци и епитети отнасят именно такива мъже, които всячески се стараят да угодят на жената. И колкото повече те се стараят, толкова тя е по-недоволна, и ги нарича мухльо, смотаняк, и проч.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 46d9aef0ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Цитат от коментар 5 на Black Sabbath:
"Никой мъж не трябва да оставя жена да го унижава и контролира, независимо от това как изглежда и какви възможности има. "
за протокола - мъж съм 30

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ce74e8ae12
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   И понеже виждам, че някои женски прекомерни самолюбия са ми цъкнали малко звездички, явно са се познали и засегнали, искам да допълня поста си под №13 с един автентичен случай от живота. Не помня точно годината, беше към края на миналия век – може би 1998-ма, да кажем, когато падна аномално голям сняг чак на 26 май, като повали огромен брой дървета с разлистени вече корони, под тежестта на накачулената отгоре им снежна шапка. И тогава в Стара планина се случи една широко отразена навремето в медиите трагедия, при която загина и мой познат, планинарят Наско Благоев. Тръгнала група от 8 човека на туристически преход от хижа на хижа по билото на планината, естествено, със съвсем леко облекло и никаква екипировка, разчитайки на нормално къснопролетно време... Обаче някъде по средата на маршрута им по радиото идват обезпокоителни прогнози за рязко влошаващо се време, за предстоящи бури, студ, сняг, виелици.... И в тая група имало една съпружеска двойка. Групата отсяда в една от хижите, непосредствено преди фаталния последен преход, и мъжът почва да убеждава спътниците си, че трябва да се откажат именно поради посочените по-горе причини – че времето се разваля стремително, температурите рязко се сриват надолу, че нямат никакви солидни дрехи и екипировка, подходящи за ниски температури, за бури, сняг, и че ще е недопустима авантюра, ако продължат, че може всичко да се случи, включително и най-лошото... Човекът говори с огромна тревога в гласа, всячески се старае да вразуми членовете на групата, да ги убеди в безумието на намерението им да продължат при така възникналите обстоятелства... За жалост, не среща разбиране, а благоверната му съпруга дори се изтъпанва пред всички и на висок глас му крясва :“Мухльо! “... И тръгва тя, заедно с останалите 7 „смелчаци“ към напълно нелепата си смърт. Единственият разумен и адекватен човек от всички останал в хижата и се спасил. Ето пример за женския „акъл“, за цялата простотия, наглост, дивотия и разюзданост на немалка част от съвременните българки, позволяващи си подобни квалификации към мъжете и непрекъснато проявяващи идиотска самоувереност в невежеството и тъпотията си. Съпругът на въпросната особа може да бъде укоряван само за това, че след нейната изцепка не и е отвъртял пред всички един много, ама много як шамар, и колкото по-як, толкова по-добре, защото може би така е щял да я отрезви и да спаси както нея, така и цялата лекомислена дружинка.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ad3e756d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Това, разбира се, е много субективно.
За мен един мъж е мухльо или смотан, когато видя, че няма сила да отстоява своето и се оставя да го манипулират или да му влияят, макар да знае че случващото се е нередно. Също ако в ежедневни ситуации, не се държи като мъж, ами е дребнав, страхлив, хитрува на дребно или се опитва да се утвърждава за сметка на по-слабите като ги унижава вместо да ги защити, докато на тези, които могат да му отговорят, не смее нищо да каже. Когато му липсва всякаква щедрост, достойнство или благородство или когато все се оплаква и мрънка и се страхува да поеме отговорност за собствените си решения - такива неща... Мъж, който злослови или се занимава с клюкарстване също ми пада много в очите.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6d6cd9be82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз лично го разбирам само като го харесам. Без майтап. Харесам ли някой, буквално вече знам, че този човек със сигурност има някакъв тежък проблем. Или е личностен проблем, или не ме иска. Аз нормални не харесвам. И не харесвам типичните лоши момчета или мускулести, по-големи с 10 години от мен. Нищо такова. Харесвам привидно нормално момче, нормална визия, нормални възможности, не са наркомани, само веднъж ми се случи да разбера за един впоследствие, че е супер пропаднал. Проблемите обикновено се състоят в това, че или е някакъв неориентиран, не готов за връзка, не знаещ какво да прави като жена го хареса, страхлив.. винаги е едно и също. Просто аз съм си наясно и затова не отдавам вече голямо значение на любовта, защото ми писна да изпадам в разни състояния с години... предпочитам си лек флирт или приятелство със секс. Буквално връзките ми само за секс са били с по-свестни хора от тези, с които съм искала нещо повече от това. Също така и хората, които са били влюбени в мен и сами са ме откривали, без аз да правя милион крачки и да давам безброй шансове, са били далеч по-свестни. Но не съм ги искала, нито пък и мога да излъжа някого. Долно е. Просто аз привличам реално по-стойностни хора, но СЕ привличам от изпаднали типове... Поне се радвам, че съм го осъзнала, макар че не мога да го променя. Буквално всеки път ми е изглеждал новия като нещо напълно различно, поне привидно, но накрая се оказва винаги едно и също, просто различен човек. Е, не мога да се разправям повече. Не ми върви в любовта и това е.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c3a6d555b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Почти всички жени сте до такива, би трябвало да ви е неудобно по тази тема. Ако не си до родителите си, защото ще те наричат мамино синче или просто си теглил кредити за кола и жилище, то ти си минал покрай готин мъж.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker