Къде греша и защо се получава така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Къде греша и защо се получава така?
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1943 пъти
Млад мъж съм и се чувствам много самотен. Искам да си намеря сериозна приятелка, но откакто се помня удрям на камък. Имам работа, уча висше образование с перспективна специалност, спортувам и се поддържам. Не съм гадняр, държа се добре с хората, които се държат добре с мен, не ми е малък, в леглото съм приличен, и прочие причини, които могат да се окажат виновни.

Последния ми провал беше с момиче, към което се привързах доста бързо. Това ми е доста голям недостатък - бързото привързване. Подарих й скъп(поне за моите възможности) подарък за рождения й ден, а тя дори не ми каза "Благодаря! ". Напротив, скара ми се, че съм я изложил пред колегите й, за което й се извиних. След това ми се скара да я оставя на мира и се държа с мен все едно съм някакъв боклук. Каза ми, че не искала връзка, и ме изкара маниакален изрод, който не знаел какво е грижа и обич. Все едно ми се изплю в лицето.

Когато съм директен с момичета, те ми казват, че още не ме познавали достатъчно добре и не искали да се обвързваме. Когато съм търпелив, ми казват, че ме ценели като приятел и не искали да губят приятелството си с мен. Имаше едно момиче от университета, което се беше изолирало от всички в групата ни. Само аз й обръщах внимание, а когато навън беше студено, й давах якето си, за да не мръзне. Държах се добре с нея, интересувах се от нея, а тя накрая ме отряза доста грубо и рязко като се заби с някакво богаташче за има няма няколко седмици(а с мен си пишеше в продължение на месеци). И когато нямаше нужда от мен, просто ми би шута.

Имах и един случай, в който едно момиче ме заговори и двамата с нея си станахме доста близки. В един момент тя започна да се оплаква от бившия си приятел как се държал гадно с нея и прочие. В един момент я усетих, че и тя започна да се държи така, а по-късно разбрах, че старият й приятел просто й е предложил да се сдобрят.

Във всички тези случаи момичетата ме режат, а преди това са били с разни батки, скинари, татуирани герои или богаташчета, които са се държали гадно с тях. И през цялото време моето добро отношение към тях сякаш им беше безразлично като само ми говореха за бившите си как колко лошо се държали с тях. А накрая ме режеха и то по начин все едно изхвърлят боклук в кофата, като пак се забиваха с някой подобен на старите си гаджета.

Последният случай ме нарани много, защото аз реших да й направя един простичък жест, с който да й покажа, че я ценя. Не го направих, защото очаквах да тръгнем заедно или нещо такова, а просто като обикновен жест към човек, когото считам за близък. Обясних й го това, казах й, че съжалявам, ако съм я накарал да се почувства неудобно. Тя реагира нормално. Но след два-три дена направо ме направи на гъз и даже ме блокира във фейсбук. Останах като гръмнат. А тя дори не бе мой тип. Аз съм слаб, тя беше по-пълна. Аз тренирам и се храня здравословно, а тя се тъпче с боклуци и прочие. Най-важното нещо в живота за мен е да намеря стойностен човек до себе си, а за нея бяха купоните и приятелките. Без никаква обща култура и с ограничено мислене по много въпроси. И в лице не беше нищо особено. Но въпреки това бях готов да я приема такава, каквато е, защото не съм меркантилен. А тя извади такова нереално самочувствие, че направо останах без думи... Като пълен глупак й се поставих на бялата точка, а тя ми би дузпата директно. :)


Оказа се, че не съм само аз така. Когато се съберем мъжка компания, необвързаните се състезават да разказват подобни истории, в които са били унижени от момичета. А тези, които са обвързани, не спират да се оплакват от приятелките си. Тук говорим за хора, които имат връзки от по едва няколко месеца, а звучат като пенсионери. Много малко са хората, които имат връзка, и се чувстват щастливи от това. Повечето стоят с човека до себе си, защото ги е страх, че друг няма да ги погледне.

Не съм играч, не съм фъкбой, не ми е по сърце този стил, защото търся нещо стойностно. И не искам да го намеря като стана на 30, 40, 50 и т. н. На 22 съм и не мога да повярвам, че няма някое момиче горе-долу на моите години или с някаква малка разлика, което да не може да ме приеме такъв, какъвто съм. Не съм чудовище.. Търся връзка, в която да поставя отсрещния човек на първо място. Да го приема такъв, какъвто е, и да го подкрепям във трудните моменти. Разбира се, и аз очаквам същото. Не връзка, която се крепи единствено на секс или на забавление, а на нещо смислено и стойностно.

Имам чувството, че жените ги е обзел някакъв тотален хедонизъм и егоизъм. Дай им само купони и веселие. Чувствата на останалите ги нямат за нищо. Превръщат свестните мъже в боклуци, след които впоследствие тичат. Обаче аз се чувствам страшно самотен и в същото време наранен. Най-голямата ми мечта в живота е да намеря човек, с който да се обичаме и подкрепяме, и да създадем нещо стойностно, за което да си струва да се борим - семейство, начин на живот, преживявания, пътувания, любов, доверие, уважение и т. н. Не ме интересуват коли, пари, взети изпити, дипломи, успехи и прочее. Ако няма с кого да ги споделя, не ме интересуват изобщо. Обаче никой не ми дава шанс да се докажа дори. Директно ме отсвирват или ме слагат в приятелската зона.

Бъркам ли някъде? Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: e21ec02e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тези на които попадаш са курви.. Щом не искат връзка какво друго да искат? И да питам, на тая първата защо й си се извинил след като си й подарил подарък а тя те е оплюла заради това? Май ти си проблема, мъж под чехъл. Дано като си намериш жена да те зареже и да те остави без нищо, че тогава да ти дойде акъла...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 132b5c5c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За начало си мнооооого мнооого мнооого многословен. Такива кречетала не допадат на жените. Научи се по-малко да говориш, повече да слушаш и.... може и да ти се отвори парашута.

А да - и както се описваш си повече като мъж-лепка. Такива също не се приемат добре от нежния пол. Това обаче не знам как да го промениш.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 77728025fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хаха, приятел, не бързай. Казваш не искам да си намеря жена на 30, 40...
А замисляш ли се, че точно около твоите години момичетата са такива каквито ги описваш, живее им се!
Сега придобиваш опит с жените, а като завършиш и работиш ще я откриеш, тази която търсиш, не бързай малък си

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8f7252cd91
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Впечатлението ми от това, което си написал а и от други мъже със сходни оплаквания. Много сервилно, угодническо поведение, личи си, че си отчаян и в сериозна нужда от женско внимание и удобрение. Опитваш се да "купиш" жените с жестове и подаръчета, вместо да ги впечатлиш с характер. И негодуваш, че не ти се получава, като че ли някой ти е длъжен. Такова поведение е непривлекателно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 06b43be0b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти всъщност сам си си отговорил, без да го съзнаваш. Привързваш се бързо и прекалено много, а това е нещо, което отблъсква. Привързаността и влюбването са две различни неща, почти противоположни.
Явно нещо ти липсва, някаква топлина и близост в живота и ти отчаяно се опитваш да намериш някоя, която ще я запълни. И това се усеща. Съответно жените се отдръпват.
Фокусирай се върху друго в живота си. Спри да правиш жестове, които да доказват нещо си. Просто опознавай хората. Преценявай. Дружи с тези, с които си допаднете. Не търси на всяка цена връзка.
Помисли как можеш да задържиш пясъка в раката си. Ако го стиснеш, ще изтече. Трябва да отпуснеш хватката.
Така е и в живота. Отпусни се и нещата сами ще се подредят.
Ж30

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 13ff819b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Съчувствам ти.. :) ако можеше да се оставят някакви контакти

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 49c772d216
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е в теб грешката, просто хората са различни и ти трябва да намериш човек с подобни приоритети, но на тези години ще е доста трудно. Повечето ти връстнички сега искат приключения, емоции, големи компании и денонощни купони. Те избират типовете мъже, (които си описал) защото те им дават всичко това. Ще станеш вървежен сред тези момичета, когато наближат 30–те си години, защото тогава жената търси спокоен живот т. е. добряк като теб, с който да създаде семейство и да има сигурност, както финансова, така и емоционална.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 100c8ed73c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не се отчайвай, имай търпение.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 689827ad4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Автор:

Просто се чувствам много самотен. Занимавам се с различни неща, но чувството си стои и се усилва с всеки изминал ден. Готов съм да дам всичко, което имам, за да намеря човек, който да ме обича. Не съм многословен, нито приказлив, а само исках да опиша ситуацията възможно най-точно. Дали съм лепна? Възможно е, но единствено след като се привържа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1803530e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм момиче и съм по същия начин като теб. Винаги гледам да се държа добре и винаги ми го слагат по най безочливия начин Нз има ли някакъв вариант да се свържем защото е дълго за писане

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 107b0b4a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Може да опиташ в сайт за запознанства пр. elmaz. com
Там ще се запознаеш поне с момичета с които ако не се получи няма да се срещаш поне в университета след това.
Не мисля че има някакъв проблем в теб, просто е въпрос за време. Когато завършиш и започнеш работа ще ти е доста по-лесно. Много от момичетата живеят в мечти и илюзии за заможен мъж, който ще ги поеме заради красотата ми. С времето поулягата и ще оценят такъв тип поведение от твоя страна. А и нещо друго никой не иска да бъде задушаван, когато имаш партньорка трябва да и оставиш и свобода.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e333822995
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ще я намериш когато най малко очакваш винаги е така
Не очаквай на всяка цена карай го малко по с характер самочуствие бъди забавен но не клоун това винаги превлича жените не да им се обяснаваш че едва ли не не можеш да живееш без нея

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b32b2f2e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Така е - тъпи кучки са, които не ценят доброто отношение а после се оплакват когато се държат с тях като с боклуци, но ... има една поговорка която казва: "Куче (кучка) което хапе ръката която го храни, лиже ботуша който го тъпче", същото е и с тези жени.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bf742fd89b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Да, в теб е. Който отчаяно драпа за нещо, само го отблъсква! А като не си искал нещо от грозната дебела на, защо й правиш подаръци? Скъп подарък не е просто "жест на човечност"!
Ако сега си самотен, какво ще стане като си на 82!?
Ужасно хленчиш за мъж!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d3b904911f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Брат, проблема е в теб и се нарича ДОСАДЕН, МРЪНКАЛО и ДРЕБНАВ, съжалявам да ти го кажа но ти какво очакваш, като си и дал якето си и си и подарил нещо да си легне моментално с тебе ли? Аз съм момче на 24 и съм давал якето си и на други момчета и съм им подарявал разни неща за рожден ден или взет изпит, да очаквам секс ли от тях, ти добре ли си? Никой не ти е задължен с нищо, това че си се държал ок е супер, но за какво имаш претенции? Значи ти правиш добро с цел, всяка ще ти бие шута, изобщо ми писва да чета подобни глупости като това което си написал, Аз съм много умен, АЗ съм в супер форма, а тя дебела и се "тъпче" и имала "нереално самочуствие"... защо си я свалял тогава? Като така говориш зад гърба и представям си какъв човек си-лицемер! Аз съм от тия, както ги наричаш-"татуирани герои", това че имам татуировки не ме прави нещо по долно от Теб-Великия Недоразбран, аз съм естествен с момичетата и затова ме харесват, не си правя сметки на коя какво съм подарил, коя какво ми е отговорила и не ги съдя, и аз съм бил отсвирван, нормално е, но не съм тръгнал да ги плюя и да се оплаквам по сайтовете, така са решили, не съм техен тип ок, но съм приятел с много момичета и с някои които са ми били гаджета, не се сърдя, не търся сметки, не се натрапвам на всяка цена и сега съм с едно момиче на 31 и съм супер хепи с нея, ако реши да ме зареже ще я разбера, но никога няма да кажа нищо против нея никъде! Разбираш ли за какво ти говоря и защо не си успешен?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 650e0fcfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Сексът и забавлението не са ли смислени неща?
Къкво точно имаш предвид като казваш, че искаш нещо смислено? Общи бизнес проекти? Обща ипотека и деца?
Не мога да разбера нещо...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0d30d93ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Много ме дразнят хора, които се пробват с някого, а после като не се получат нещата, започват да обясняват "тя даже не беше мой тип, имаше голям нос, а пък аз харесвам малки, бла бла". Почва една триада как той, видиш ли, бил готов да си преглътне егото и предпочитанията, за да бъде с нея, ама тя го резнала и сега дай да я оплюваме как тя хем за нищо не става, хем не иска да бъде с мен. Е, не може така.
Когато не харесваш напълно някого, е унизително и за теб, и за него да "го приемаш какъвто е". Защото реално не го приемаш наистина, а преглъщаш привидно това, което не ти харесва, но вътрешно си недоволен и си проектираш недоволството върху човека. Все едно едва ли не правиш услуга на момичето, че я харесваш и тя трябва да ти е благодарна и да се хване с теб, защото друг няма да я иска.
Къде грешиш:
1. От отчаяние се занимаваш с хора, които не харесваш наистина
2. Позволяваш на жените да те използват и наричаш това "доброта"
3. Очакваш, че щом си им позволил да се държат както си искат с теб, те ти дължат нещо и съответно всеки път се разочароваш
4. Търсиш връзка, в която да поставяш отсрещния на първо място, което само по себе си не е нещо лошо, но тръгвайки с тази нагласа, ти си готов да пренебрегваш себе си още в началните етапи на опознаване. През първите ти няколко срещи с едно момиче ти преценяш нея и тя - теб. През тези срещи, ако тя не види, че държиш на себе си, а си готов като кученце да я следваш, е съвсем нормално да загуби интерес. В нейните очи изглеждаш отчаян и сякаш само чакаш да дойде някоя, за да и се посветиш. Трябва да има някакъв баланс между твоите и нейните нужди, разбира се, но това идва на по-късен етап. Докато се опознавате, трябва да си твърд и да отстояваш позициите си, иначе автоматично отиваш в приятелската зона.
Аз съм жена, малко по-голяма от теб и съм рязала такива "добри момчета". Някои от тях са били наистина хубави и мили, но в момента, в който съм усещала, че чакат някоя жена да дойде и да им оправи самочувствието и живота, спирам да ги виждам като потенциални партньори. После разправят как съм била дебела, грозна или еди-какво-си. Един даже ми се беше казал "Знаеш ли с какви жени съм бил" и си изкара телефона да ми показва негови снимки с хубаво момиче в опит да ме комплексира. Не разбирам защо хората се занимават с хора, които не ги привличат. Като не ме харесва, да отиде и да сваля някоя, която му харесва. А не да се пробва и като не вържа, да ми обяснява как не съм била по негов вкус. Комплексарска работа.
Оправи си нагласата и спри с хейта. Никой не ти е длъжен. Гадно е да те отрежат, но продължаваш напред и това е.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 33c32cb502
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Не си красив. Приоритетът на младата жена е самоуверен и красив мъж, всичко друго е на второ място. Най-вероятно си с калпави гени, а това ти сваля нивото доста. Често пъти проблема е не в поведението, а във външния вид. Красивите хора за единица усилие получават много повече от живота, включително любов. Поизчакай до към 35, и си хвани грозна жена.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d600dba4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ти си класически "найс гай". Проблемът ти не е външния вид, а характера ти. Дори и като Брад Пит да изглеждаш, ако не си промениш мисленето и поведението, няма да намериш жена, която да иска да е с теб.
Жените, сами по себе си, не са виновни, че харесват определен тип мъжко поведение... това е в природата им и нищо не може да се направи по въпроса. Или го приемаш и коригираш характера си, или ставаш гей, или монах.
Сега малко за промяната, която ти е нужна - проблемът ти е доста сериозен и с няколко реда тук няма да успея да ти го обясня, така че да ме разбереш правилно. Затова ще подходя малко по-кардинално. Отваряш гугъла и въвеждаш "john alexander how to become an alpha male pdf" (надявам се, че четеш английски), сваляш си книгата и започваш внимателно да четеш. Мога да ти гарантирам, че това е една от най-важните книги, които ще прочетеш в живота си.
Освен четенето ще трябва да положиш и съзнателно (огромно) усилие, за да промениш поведението си из основи. Това не става за ден-два, но веднъж щом като схванеш теоретичната основа и започнеш да практикуваш наученото, то обещавам, че животът ти коренно ще се промени.... и не само откъм женско присъствие, а и като цяло.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 42cf0fe62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Не се отчайвай. Сега е така и е гадно, знам много добре. Мисли си колко си млад още, толкова хора ще срещнеш занапред. Запълвай си времето с хобита, независимо, че самотата те отчайва толкова много, че нищо да не ти се прави. Не знаеш кой с какви очи те гледа. Целта е да накараш момичето да иска да стане част от твоя интересен живот, а не ти от нейния. Планирай си няколко пътувания до интересни места в България, ако е с приятел/и още по-добре. Спортувай, храни се правилно, въобще върши си твоите работи. Ако някое момиче иска да се сближи с теб, трябва да се съобрази с твоя график, а не ти с нейния. Бъди твърд в това отношение, защото отговорния, стриктен и потдържан мъж е много желан. Усмихвай се, бъди мил, но не споделяй твърде много за себе си и за Бога не купувай нищо. Така само ще й покажеш, че си готов на всичко за нея и ще те върти както й харесва. Остави я да се чуди дали имаш чуства към нея или не. Не й обяснявай с подробности какво правиш, просто обясняваш, че имаш работа и това е. Дано да съм помогнала

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 37b5564454
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аз съм на 33 с няколко сериозни връзки и доста фейк мацки.
Наскоро приключих 6 годишна връзка.
Искам деца, семейство и т. н.
Желанието ми за сериозна връзка е още когато бях на 21.
Занимавам се със собствен бизнес от 19 годишен.
Фалирал съм два пъти в момент на раздяла с жена.
Нито една не ми е подала ръка в труден момент.
За тези жени, които пишеш... те не те заслужават!
Те дори не заслужават да им казваш “здравей”
Просто бъди себе си!
Ще ти дам един съвет като по голям и по опитен мъж.
Единственият човек на когото трябва да се доказваш си самия ти!
Уважавай и цени себе си, така ще научиш жените да те ценят

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9463c54f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Ще бъда честна. И аз бих избягала с мръсна газ от мъж като теб. Просто отчаянието и желанието да се "залепиш" за някоя на всяка цена е creepy. В същото време доста хейтиш, не си се научил да разпознаваш знаците, с които една жена показва, че е привлечена от теб или напротив - че нищо няма да стане и ако настояваш ще стане по-зле. Не съм съгласна с коментара, че типичен 'nice guy', напротив, мисля, че си доста злобен и дребнав и околните го усещат. Не се стараеш да си интересен човек, трябва да можеш да се забавляваш, да се радваш на живота, на 22 си все пак.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker