Когато бракът се изчерпи... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Когато бракът се изчерпи...
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2113 пъти
..., но иначе няма скандали, кое е най-доброто решение?

а - да продължаваш по старому заради детето
б - да се опиташ да си върнеш чувствата
в - любовник/ца
г - развод
д - друго (пояснете)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: da7c033b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо си мислиш, че като се обичате на 20, ще е същото и на 60? Давай оставяй човека с когото си била толкова време и тръгни с друг, а след още 5-6 години като се изчерпи любовта и с другия намери и 3-ти. Времената наистина се объркаха

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cf6d16e38e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво точно разбираш под изчерпан , какво ти липсва ?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 828f9b2d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Аз съм за категорията "Друго". Когато бракът престане да ти носи щастие, трябва да се замислиш за следните неща. Аз какво искам? Мога ли да го постигна сама? Отделна личност ли съм или се идентифицирам с личността на мъжа ми? До каква степен съм зависима от него - материално и психически? Какво правя аз с моята кариера и моето развитие? Детето ще завърши училище и ще отлети от гнездото. Тогава аз къде ще съм на социалната карта? Каква е моята сексуалност и дали тя е удовлетворена? Какви са емоционалните ми потребности и имам ли дефицити? И започваш да си отговаряш! Аз си отговорих така: искам любов, мога да я намеря, нямам нужда от съпруг да ме издържа, професията ми е добра и мога още да напредна в нея, ще продължа образованиети си, че да си разширя възможностите, деца нямам, искам да бъда значима в обществото със собствените си постижения, имам нужда от добър секс и романтични преживявания. Резултатът: развод и втори брак с човек, който не ме кара да си задавам тези въпроси.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4e4e23e239
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   до 2 живот на съквартирантски начала.
до 1 няма нищо общо с мен. Дори не съм жена. Безсмислено е да хейтиш автор на анкета, заради някой от възможните отговори. Нали затова е анкета, та да кажеш кое решение е добро и кое не и евентуално хората да си извлекат поуките, преди да предприемат действие. Те хората още не са предприели нищо, а ти вече си ги нахейтил, че са прости и са взели грешното решение.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f6098ed398
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Отговор Д - на такива хора, никога - нищо, не им е окей, достатъчно и най... Съществуват си с неосъзнатостта и нараняват хората способни на истинска любов. Да се гръмнат, това ще им е спасението от скуката и безчувствеността.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0181d9f393
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Развод. Детето може да бъде добре гледано и обичано и без родителите му да живеят под един покрив. Когато хората (двойката родители) са емоционално зрели това е напълно постижимо.
Но често единия партньор не иска да приеме идеята вече да не е женен (омъжена)/по ред причини, свързани с личния му(ѝ) комфорт, егото му(ѝ).. какво ще кажат хората и.т.н./ и започва да прави драми, включително и да изтъква аргумент, че на детето развода ще се отрази най - зле. Често за това допринасят и разни баби и дядовци със стари разбирания, които всъщност е правилно да бъдат наречени недоразбирания.
Ако ги има драмите се оказва, че разводът всъщност наистина се отразява зле на детето, но както обясних - поради драмите - сам по себе си развода си е просто едно логично решение на отношенията между една двойка, която вече не е двойка.
Детето не трябва да се ползва за буфер, или за оправдания и манипулации някакви между родителите му.
Жена съм ако има някакво значение за някой.
Чрез развода също така се и дава много добър житейски пример на детето, защото варианта 'по старо му' то в един момент ще разбере, че родителите му са насила заедно и то заради него и това е много вероятно да го обремени с вина.
'Да си върнеш чувствата' също не е вариант според мен, защото счупеното се лепи, но си личи, че е чупено вече.
Варианта 'любовник/любовница' - категорично не! В никаквъ случай и при никакви обстоятелства - това е едно то най - лошите послания, което може да се прати на едно дете, защото чрез такова поведение на родителя детето може да възприеме не само изневярата за нормално, а и лъженето и маменето в други сфери от живота за нормални и приемливи.
Остана вариат 'друго' - ами аз не се сещам какво може да е това,а примерно може родителите да минат в 'отворена връзка', но трябва задължително и двамата да са окей с този вариант, да го искат и двамата, а не просто единия да каже 'да', 'в името на детето', или 'в името на нещо там да се запазило.. дрън-дрън' - за това вече говорих по - горе.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4e4e23e239
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до 5 сякаш пък осъзнатите са с успешни бракове всички. На всеки може да се случи да му се изчерпи брака.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 78d3180a56
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Истинската любов няма изчерпване, ако тя се изчерпи това не е човека за теб. След 40 години брак обичам и желая само моята жена!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 81908e917e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Практиката показва следната последователност:
б --> а --> в --> г

Нищо ново под слънцето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fe5f4ee248
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ДРУГО
Какво означава..."бракът да се изчерпи"...изгубили са емоционална връзка и от там физическа... Ако е така, защо са се събрали въобще. Ясно е, че когато се вричаме във "вечна любов" въобще не разбираме какво е това И КАКВИ ЩЕ БЪДЕМ НА 50 ГОДИНИ. Ще бъдем такива каквито ние поискаме. Ако поискаме да се обичаме , ще се обичаме...ако не ни победи дневния битовизъм, човешкия нагон, алкохолизъм и може би неплатени сметки. Ако допуснем да ни победи живота ...решението е развод с всички следствия ( №6 -няма добър развод за детето)! Младите и не толка млади хора живеят по инерция, не се борят за това, което искат...примерно семейство!!! Семейството не е даденост!!! То е плод на нашите морални ценности пораждащи емоционални връзки.
Семеен от 23 години...и обичам съпругата си много повече от преди 23 години.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f667e99af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   3, не, не си д, ти си г, защото си се развела.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5aeb37db91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Бях 10 години на варианти „а” и „б” после минах едно мъчително „д” и завърших с „г” .... :)

Вариант „в” е неприемливо. Това е за примитивни същества.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 92213a1da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Дайте да анализираме възможните варианти, обазначени с букви! Снощи, докато вечеряхме, 14-годишната дъщеря на съпруга ми от първия му брак ми отправи следния въпрос: вие с тате кога ще сключвате църковен брак, защото аз искам да съм шаферка и може ли да доведа още две приятелки като шаферки, обаче да сме облечени в сини рокли, дълги до земята... Тийнейджърски фантазии, но важното е друго. Ние с баща й сключихме граждански брак ей така - след работа, в общината, просто си оформихме отношенията, пък церемонията я отложихме за когато имаме време. А момиченцето не само не страда от раздялата на родителите си, но и вижда в новото семейство на баща си социални привилегии. Защото у нас винаги има интересни чичовци и лели на гости; у нас винаги е заредено със сладолед, сладкиши и пуканки, ако иска да си доведе приятелки; винаги, когато прояви интерес към културно събитие - кино, театър, концерт, ние купуваме билети и я водим. Модата е моята слабост и когато реши, че й трябват нови ботуши или яке, аз ходя с нея по магазините и понякога плащам в пъти повече за покупка, за която съм я убедила, че си струва, отколкото за ниско качество стока, която тя си е харесала от неопитност. Помагам с английския език, помагам с литературата, пишем заедно домашни, споделя ми за "гаджетата" си. Слагам го в кавички, понеже последният се задържа цял един ден. Сподели ми, че е пушила цигара и се целува с момчетата с език. За всичко това аз съм заклета да не казвам на баща й (разбира се, че му казвам, обаче го играем "доброто и лошото ченге"). Разхождаме се в парка, ядем сладолед, започна да чете книги; щом аз й препоръчам нещо, задължително го е прочела, затова гледам програмата за 8 клас и действам по нея. Покрай моята работа прояви силен интерес към руския език, записахме я на курс, а пък аз съм насреща - все пак съм завършила в Москва. През цялото това време майката пие по бутилка уиски на ден и пуши по две кутии цигари. Мъжът ми най-вече се притеснява тази жена да не получи инсулт, защото тогава ще се видим в чудо. Нито да я оставим, нито да я приберем у нас. Малката, разбира се, в нашия дом си има собствена стая за случаите, когато реши да остане, а тези случаи зачестяват. Това, което искам да кажа по темата, е, че - не, децата не преживяват толкова тежко развода на родителите си, колкото ние си мислим. Точно обратното - когато видят смислен живот, те самите се мобилизират и си поставят по-високи цели. Към авторката: недейте, госпожо, да робувате на стереотипа, че разводът травмира децата. Те, децата, търсят собствения си интерес и комфорт. Кое да избере нашата щерка? Родителите й да се бият и да събарят мебели, както се е случвало, или да караме водно колело на Панчеревското езеро и да обядваме в хубав ресторант после? Както направихме миналия уикенд. Напълно не приемам вариант "А". Той е неприемлив и за самото дете!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f9a672fb44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   3, радвам се, че втория ти брак е успешен, но това не е универсално решение. Можеше и нещата да не се получат по този начин и тогава същото решение, щеше да е катастрофа. И изобщо няма универсално решение на този проблем, при един е едно, при друг друго, а и има доста неизвестността в бъдеще, които няма как да ги знаем предварително, но са важни за оптималното решение, така че и късмета е важен.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 36dfa35315
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   О, не е така, номер 15! Номер 3 съм. Защо пък решението щяло да е "катастрофа", ако не съм срещнала втория си съпруг? Нямам мъж. Е, и? Имам собствен дом, работа, добри приятели; някой и друг джентълмен за секс винаги може да се намери; майстор да ми ремонтира кухнята срещу заплащане - също. И съм свободна да разполагам с живота си, а не да съм обвързана с човек, с който нямаме какво да си кажем. Що се отнася до споменатата от вас "неизвестност" в бъдещето, да не би пък сега да имам известност? Утре могат да ме съкратят от работа, утре на мъжа ми може да му падне тухла на главата или пък да се влюби в друга, утре може, да не дава Господ, да се разболея, утре може да спечеля от тотото... Животът е неизвестна величина. Единственото сигурно нещо е, че не ставаме по-млади. Така че най-добре е да използваме творческите си години за нещо смислено и градивно, а не да се погребваме в изчепали се отношения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker