Обичам го, но той умира! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обичам го, но той умира!
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1830 пъти
Здравейте! Аз съм вече на 40 години. От 15 години имам връзка с двайсет години по- голям мъж. Разведен е с две големи деца. Аз също съм разведена и имам дете. Но връзката ни е тайна. Знам, че е глупаво но от страх какво ще си помислят хората и най- вече родителите ми ( които са почти на неговата възраст), не посмяхме да покажем любовта си.
А сега, когато уж сме по- смели май вече е късно. Преди три години чухме ужасяващата диагноза рак. Той е болен и изоставен от всички други покрай себе си. Променя се, боли го и може би краят наближава. А аз съм ужасена. Не мога да го преживея. Често си мисля, че е трябвало да се разделим, защото тогава нямаше да страдам така. Грижа се за него ( криейки от всички), обичам го, но той си отива
Ужасно е да гледам как се мъчи, как се опитва да се държи и да е същия като преди.
Измъчва се ужасно не само от рака, а защото вече нищо не може да е хубаво като преди. Мисля си, ами ако не бях до него, дали нямаше да му е по- лесно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: db6a2b8572
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, нямаше да му е по-лесно, но едно е сигурно-не е трябвало да се криете и то толкова години.
За любовта граници няма, а вие заради едни години сте се крили толкова време.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c54cd88450
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да си мислиш, че ако го беше изоставила, сега нямаше да страдаш толкова, е в някаква степен егоистично. Няма нищо по-болезнено от това да си болен и да няма никой до теб. Затова ти се възхищавам, че стоиш до него и си единствения човек, който му е подкрепа. Знам, тежко ще ти е, на него - също, но поне няма да си отиде в самота изоставен от всички... Не знам какво повече мога да ти кажа, освен да се опиташ да бъдеш силна! Не знам дали е безнадеждно положението му, но се надявам да се случи някакво чудо и той да оздравее!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9318b35d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   "Мисля си, ами ако не бях до него, дали нямаше да му е по- лесно? "

Просто ме изумява как жените извъртат нещата и се опитват да изкарат собственият си егоизъм като "по-доброто за другия". Само няколко изречения по-нагоре коментираш, как семейството му го зарязали като куче, но това не те спира да попиташ, абе не е ли по-добре за него и аз да го зарежа...

Това ми напомня за една несподелена младежка любов. Естествено, като повечето прохождащи в модерната "любов", и аз бях поставен в "приятелската зона", като не достатъчно атрактивен. Момата се чуди какво да направи, та накрая просто спря изобщо да общува с мен. В последствие стана ясно, че в нейният ум, това било "за да не ме нарани". Реално естествено, просто не знаеше как и не искаше да се занимава с мен и това и беше най-лесното.

Та, просто сте ми супер интересни жените, колко ви е трудно да приемете че сте егоистки и как патологично го маскирате дори от себе си. Моят съвет е, първо осъзнай, че си егоист. Не се прави на нещо което не си. След това, ако избереш да бъдеш с тоя човек докато умре, бъди с него с ясно съзнание какво правиш и че това е твой съзнателен избор. Не се правила на Майка Тереза, и че някой нещо ти дължи. Като не можеш да го направиш, просто му кажи и си тръгни. Иначе това е реално любовта. Тя не е просто кръчми, кафенца, романтика. Тя и конфликти, несгоди, разочарования. Поне твоето поколение малко имат познание и от второто. За поколенията след теб е безнадеждно...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2d4b48b864
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много тъжна история...
Съчувствам ви най-искрено...
Кураж ти желая и успех.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f1de3433a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не би трябвало да се разделяш с него сега, това е най-трудния момент т от живота му, той има нужда от теб. Сама казваш че всичките му близки са го изоставили, недей и ти така да правиш, още повече че го обичаш.
Приеми нещата такива каквито са. И се опитай да бъдеш щастлива докато той е жив. Ти си му опората. Любовта много пъти означава болка и тъга, не винаги е щастие. Но това дали ще е болка или щастие зависи от вас. Може да плачете защото той страда и го боли и да се чувствате нещастни. Но може и да се усмихвате в моментите когато той не се чувства зле и да се радвате че сте заедно.
Пък и рак не винаги означава неизбежна смърт. Зависи от много неща. Потърси второ и трето мнение, лечение в чужбина ако трябва... Знам че не е лесно, леля ми си отиде много млада заради рак. Но пък познавам много хора които след диагнозата са се излекували.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 551d6c819d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Всички ще си отидем един ден от този свят.
Никой не е преборил смъртта освен господ който е безсмъртен и е вовеки.
Р.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 530b30faff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам, че е тежко, но е много грозно според мен да го изоставиш в такъв момент. Ако имах такава любов бих останала с него до последния му дъх. Цялото време, което можем да си вземем заедно от живота, да си го вземем. После така или иначе ще страдаш, но аз не бих понесла чувството за вина да изоставя голямата си любов в най-трудната част от пътя само защото не ми е приятно да гледам как се мъчи. Истинската любов се познава в такива моменти. Ти си решаваш де, не те съдя, само ти казвам.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 75fa6bcc60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Любовта е да бъдеш с любимия не само в щастливите моменти, но и в болката и нещастието.
Знам, че е много тежко да гледаш някого, когото обичаш да си отива бавно и болезнено. Със сигурност и за него е тежко. Няма как да бъде иначе. Но ти вероятно си последното хубаво нещо в живота на човека, когото обичаш.
Опитайте се да се радвате на малките неща заедно, на моментите, които ви остават. Защото в живота гаранции няма и всяко нещо е дар. Хубавите моменти са били подарък, опитай се бъдеш благодарна за тях. Опитай се да се фокусираш върху положителното, което сте имали и не сте загубили напълно.
Така ще вдъхнеш и на него сили.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5f41702829
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Автор:
Благодаря ви за куража, който ми давате. Може би някои не ме разбраха правилно. Обичам го и не бих го изоставила, но понякога си мисля, че ще му е по лесно ако ме няма. Защото той ме обича силно и се измъчва от това, че не е възможно всичко да е хубаво както преди. Аз не искам нищо друго освен да е жив по- дълго. Но него го боли, че не е същия и, че не може да ми даде всичко, което ми е давал преди. Убеждавам го, че не ми трябва нищо, освен самия той, но виждам, че не е убеден и страда от това. А аз не искам да му причинявам страдание. Той винаги казва, че още е жив, защото аз го искам, че само любовта ми го крепи.
Страх ме е. Толкова е трудно, да гледам как този страхотен човек си отива. Не знам как ще преживея края. Имам чувството, че не мога да се справя. А трябва, защото и детето ми разчита на мен. Но как, когато той си отиде ще умре и огромна част от мен.
Благодаря ви за разбирането.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 09ff7fceea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако имате пари, вървете на една екскурзия в чужбина. Като финален спомен. А и разсейването ще му се отрази добре.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: aec08bd75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Истинската любов никога не умира...

Ме

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1310e81e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм потресена. Аз мрънкам за глупости, а хората какви ужаси изживяват. Представи го сега, не е късно. Грижи се за него и си изживее щастливите мигове заедно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker