Не разбирам от типично мъжките неща. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не разбирам от типично мъжките неща.
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1815 пъти
Здравейте, заглавието на темата е малко странно, но това е самата истина.
Мъж на 27 години съм, и не разбирам от типично мъжките неща.
Под "мъжките неща" имам предвид- автомобили, техника, двигатели, строителство, футбол и подобни.
Ще се опитам да анализирам защо се стигна до тук.
Бях единствено дете. Не знам какво е да имаш баби и дядовци. В града нямахме други роднини. Баща ми разбираше от "типично мъжките" неща, но винаги беше хладен с мен, груб, и не му се занимаваше да ми обяснява нищо. Постоянно ме обиждаше, унижаваше, дори и удряше за най- малкото. Като цяло беше от хората, които сами си поправят уредите, разбираше от техника, строителство и тн. Но когато трябваше да поправя нещо, все ме обвиняваше, че му се пречкам и ме гонеше. Никога нищо не ми обясняваше или показваше. Бил съм глупав, не съм схващал и тн.
Беше и професионален шофьор, имаше всички категории, но нямаше собствен автомобил, така че и до кола не се бях докосвал. Като цяло баща ми не прекарваше никакво време с мен. Аз самият като дете бях малко аутсайдер, срамежлив и вечно непохватен. Не ме биваше в никакви спортове, а мъжката фигура до мен винаги отсъстваше.
Така си минаваха годините, бях добър ученик и дойде време за студентството. Добре че беше то, за да се махна от града. Когато бях на 20 години, баща ми почина. Трябваше да уча и да работя. Налегнаха ме много отговорности, но въпреки това се справих. Тоест не мисля, че съм някакъв женчо, глезльо и тн.
Като завърших висшето си образование, заминах за чужбина.
Бързо се развих на работното си място. Знам езици, бързо схващам и съм наблюдателен, заради това ме повишиха на няколко пъти. Дори може да се каже, че ръководя група от хора.
Тоест не съм глупав, неориентиран и тн. Интересувам се от много неща, от много различни теми, но точно за автомобили и подобни хич ме няма.
Много ме хваща срам когато колеги започнат да говорят за разни двигатели, видове автомобили, за строителство, риболов, футбол или за различни машинарии. Само кимам с глава, все едно ги разбирам, а всъщност си нямам на представа за какво си говорят.
Например повечето ми приятели и колеги непрекъснато гледат и залагат на футбол. Говорят за някакви коефициенти, за отбори и подобни. А аз дори не знам Меси в кой отбор играе и как се залага. Изобщо не ме влекът тези неща. Аз например много се интересувам от силов трибой и щанги, но никой не проявява интерес. Аз дори през живота си и на риболов не съм ходил.
Имам страхотна жена до себе си, развивам се в чужбина, взимам добри пари, имам добри приятели, разбирам се с колегите, но вечно се чувствам не на място заради тези ми незнания и липса на точно тези интереси.
Как мога да науча всичко "от- до". Има ли разни специализирани форуми и подобни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 425a133f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Имам страхотна жена до себе си, развивам се в чужбина, взимам добри пари, имам добри приятели, разбирам се с колегите, но вечно се чувствам не на място заради тези ми незнания и липса на точно тези интереси. "

И на топ-а на всичко това искал бил да се научи да разбира от мъжки неща. Сега го искам, мъжко го искам ;) Егасиму и примадоната деа.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 57afc545bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така като се описваш не виждам какъв ти е точно проблема, че не разбираш от техника? Всеки си има интереси и не е длъжен да разбира от всичко.
Ако ти е толкова важно да водиш адекватни разговори с колегите... в днешно време информацията е навсякъде. Отваряш и четеш. Аз също не разбирах особено от автомобили и устройство на ДВГ, но след като имах огромни неприятности с една моя кола, реших да се пообразовам. Изчетох всичко за моята кола, за другите марки коли, коя е по-надеждна, коя е по-чуплива, поради какви причини и т. н Сега имам доста задълбочени познания по темата. Когато имам технически проблем, горе-долу знам какво може да е и колко би ми струвало. Така че.... хващаш една тема и задълбаваш.
Моята нова страст са швейцарските часовници. Преди два месеца си нямах идея какво токова им се прехласват, кои са добрите марки, защо са добри и т. н. Реших да се задълбоча и сега съм полупрофесионалист и водя доста аргументирани спорове по темата :) Преди месец, с четене и "хвърляне в дълбокото" си поставих сам радиатори за парно... заедно с вентилите и всичките му там дреболии.
Дете на разведени родители съм и познавам слабо баща си... камо ли да ме обучава на нещо. Всичко е въпрос на мотивация, детството със незаинтересования ти баща не е извинение за нищо, особено в днешния свят на безкрайна информация и възможности.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 55538b7e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защо ти е да можеш всичко, след като имаш най нужното за спокоен живот? "Имам страхотна жена до себе си, развивам се в чужбина, взимам добри пари, имам добри приятели, разбирам се с колегите, " Какво друго ти трябва, като имаш пари, занаятчии много, ти ще пиеш биричката, а барабите ще правят другото. Свиркай си и не се вкарвай във филми!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ae2a03e64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен баща ти с нищо не е виновен.
За нещата, които обясняваш ти сам не си се сблъсквал с тях и няма как сега да се включваш в темите на разговори с колегите ти.
Аз съм на 25 и също не съм професор, но чета доста за коли, футбол и каквото ми е нужно на момента за вършене, като строителни ремонти, ремонти по колата, и тем подобни.
Естествено обаче за някои от нещата се интересувам от малък, а баща ми с никакви насоки не ми е помагал в тях.
Естествено от него също съм научил много, защото и той умее супер много неща.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 11cc1cc680
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ж32
Просто си казвай, че не зваеш и не пазбираш и дрегите ще ти обясняват в един момен ще знаеш достатъчно, за да си общуваш в приятелския кръг.
Аз се радвам, че моя мъж не разбира нищо от футбол и не гледа, детските ми спомени са как баща ми по всяко време гледаше тревни терени по телевизора и викаше тихо.
Мъжът ми никога не е имал и кола, изкарал е просто курса за шофьор и толкоз, но пък как хубаво може да готви, чете книги и има доста голяма обща култура. Всичко това, което го прави толкова различен от умеещите всичко български мъже ме привлече толкова слно в него. Има и нещо хубаво в това, че не може да поправя разни неща, купуваме нови когато се счупят.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 61d011f1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Значи - идеалът ти за мъж е комарджия, който лепи плочки, приказва само и единствено за футбол и коли, а най-великолепното му умение е да смени маслото на колата? Евала!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 61d011f1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Но нека ти кажа нещо - Ако можеш да платиш на някого, да боядиса, да лепи плочките и да оправи колата, докато ти си с красивата си приятелка на вечеря, нищо от изброеното няма значение!
Ще срещнеш хора, които ще ти кажат, какъв бил "истинският мъж", но често ще разбереш, че говорят за себе си, или поне за хиперболизирана карикатура на себе. Все едно да питаш поп, ходжа, равин или ведийски жрец, коя религия била правилна... Всеки си рекламира неговото.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8d0ff1f54d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Тоест искаш да си губиш времето и да бъдеш като останалите. Аз например пет пари не давам за футбол, нито обичам да говоря за това как поправям 20 годишната си трошка. Мога да платя за всяка услуга и го правя. Явно не съм достатъчно мъж. Директно режа всеки, който ми говори за ненужни неща. А ти не си попаднал в точната среда. Има си хора за всичко.

И още нещо. Сериозно ли искаш да общуваш с хора, играещи Еврофутбол?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1311966380
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мъж 33

Ииии това ти е драма?

Аз също имам добре платена работа, глезя се даже с разни неща - от прищяваката ми часовници до каквото ми хванео окото.

Nerd съм но обичам да ходя в залата. Фен съм на силовите упражнения и атлетичното тяло, но мразя фитнес батките и тяхните досадни егота под инфлация.

Мразя футбол и не го гледам. Знам че има ЦСКА, Левски и разни локомотиви но грам не ми пука тъй като скучната игра и токсичните фенове ме отвращават.

Нямам приятелка и не съм сигурен кога ще хвана. Защо ми е? Успял съм и без "подкрепяща жена"

Разбирам достатъчно от автомобили колкото да разбирам кой ме кефи.
Знам че не съм единствен и ми се иска повече хора да имат по разширено мислене вместо да купува БМВ и да дрифти като малоумник на светофарите.

То това малко в рант се превърна но ми схващаш идеята:
Спри да мрънкаш за глупости и се кефи на хобитата които тебе те кефят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e0aeccff50
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Правилно си се насочил към баща си, като първоизточник на пропуските си. Тъй- като си нямал емоционална връзка с него, а точно обратното - конфликт, ти подсъзнателно си подтиснал и нещата които свързваш с него.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 07b67e125d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   ж31 съм и харесвам точно такъв тип мъже като теб.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6ce5c99630
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо ти е да учиш нещо, което нито ти е интересно, нито те влече, а ще го правиш само заради хората?

Иначе, то никой не се е родил научен. И мъжът ми не разбираше от коли и баща му нищо не го беше научил, ама забелязах, че като има проблем с колата почва да търси в интернет, да чете, да пуска въпроси в специализирани форуми, да се опитва първо малките неща по колата сам да сменя (гледа първо клипчета в youtube как се прави) и полека-лека се научи. Също, като има нещо по-сложно, което досега не е правил, не се е притеснявал да пита за съвет колега на работа, който разбира - и са му помагали и показвали. Сега вече почти всичко по колата сам си обслужва, само като е нещо по-сериозно ходи на сервиз. Та, ако имаш желание, търсиш информация, опитваш и с малко упоритост се получава накрая. Aко изобщо нямаш желание е друг въпрос.
Ако искаш да си компетентен за различните марки коли, видове двигатели, параметри итн отново става с четене и търсене, с гледане на клипчета - информация бол, ако ти е интересно ще запомняш лесно, ако не те вълнува обаче изобщо темата, то за какво ти е да го правиш?

За домашните ремонти също: нямаше как да знае, кое как се прави, ама като се запуши примерно канал мивка, пробва сам и се получават нещата. За каналите примерно продават тел, дето се развива и пъха в канала и вадиш с нея боклуците, има и нещо като гумена помпа за мивките. Не е ядрена физика. Мебели като се наложи да сглобиш също бързо се научаваш какво ти трябва и как се прави.
За строителство и такива неща също нямахме опит, докато не си купихме жилище и не се наложи да се прави ремонт. Aми, щеш не щеш разучаваш, кое как е - а и маистори като ти влязат няколко пъти, като видиш как си оставят ръцете и трябва все да ги следиш, почваш да предпочиташ поне по-лесните неща да си направиш сам и ако стане калпаво да знаеш поне, че ти си си го направил, a не си платил на някой льольо да го окепази.

За спорта - запиши се на нещо, което ти е интересно и те влече просто и там си се развивай. Не виждам защо като не харесваш футбол и риболов трябва да се напъваш да си компетентен по темите. Като стане дума си казваш просто, че футбола не ти е интересен, но пък за сметка на това се интересуваш от да кажем колоездене или биатлон или каквото там - това си е напълно ок. За коефицентите - ами ако пробваш един два пъти да заложиш на отбори много бързо ще се ориентираш за какво са тия коефиценти - ама отново, защо ти е да го правиш? Теб ако ти е било интересно, отдавна да си проверил в нета за какво иде реч...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ae2a03e64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хаха, това да гледаш футбол и да си ремонтираш сам разни неща го изкарахте едва ли не най-долното нещо тука.
Нека ви кажа нещо, аз когато искам разни неща мога да си позволя да платя на други да ми ги направят. Но когато сам не можеш да си ги направиш каква е ползата от тебе тогава?
Баща ти с нищо не ти е виновен, че ти си такъв.
Аз на работата имам един колега на 30 години, който не знаеше на къде се отвива болт и не умее абсолютно нищо! Е познай този пичага колко се включва в колектива? Никой не се ражда професор, ама такива индианци...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker