Как да се социализирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да се социализирам
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1726 пъти
Здравейте, има доста подобни теми, но моята е малко по различна.
Момче на почти 19 съм, от голям град. Не съм от най-срамежливите, но нещата се развиха така, че от известно време нямам много приятели (ако не и никакви). Имам нужда от съвет как да завържа повече контакти. На всякъде съм чел, че трябва да си намеря някакво хоби, но не мога да измисля какво. Надявам се да ми дадете конкретни примери. Скоро тръгвам на фитнес, но ми трябват и други варианти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: f2bce2f2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От автора : може ли да преместите темата в Тинейджърски (не добавяйте този коментар)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ff701754ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   народни танци!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 94d82e1647
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Отиди на някакви курсове- Английски, испански или някакъв друг език.
Или всякакви други курсове. Сещам се когато бях на 18г. ходих на курсове по кормуване за да взема книжка. Не знам как е сега, но преди 8 години ходихме в едни залички където се провеждаха курсовете по теория. Там бяхме все млади хора и завързвахме контакти.
Сега с този фейсбук постоянно и лесно се организират разни събития. Примерно някакви концерти, изложби, изложения и подобни неща.
Там се събират доста хора и все ще заговориш някого.
Не знам какви са ти възможностите и целите, но ако можеш запиши висше.
И аз бях асоциален, но като записах в друг град и заживях на общежитие, нещата коренно се промениха. Когато живееш с още хора под един покрив, ходиш на лекции и тн. няма как да не се социализираш в дадена група.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f69aa955d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да си намеря някакво хоби...
Изключи думичката 'трябва' и просто си помисли какво ти Харесва да правиш, и започни да го правиш. А покрай това нещо ще срещнеш и себеподобни.
ж31

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9684693db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Основният начин за социализация на съвременния човек (който живее дълго, работи до 65 поради дългата продължителност на живота и работи много повече от предишните поколения като продължителност на работния ден > 8 часа на 24 часа) е социалната професия. Там е и най-възможното място за контакти, особено за по-пълноценни, защото обикновено има много хора и все с някой ще си допаднеш истински (а няма да имате просто прагматичен контакт), а и прекарвате по необходимост много време заедно (което също помага за контакта).

Всички други неща са просто допълнителни варианти. Истината е, че хората днес нямат време за хобита, а ако имат такива, то контактите там са краткотрайни и обикновено не са задълбочени. Същото се отнася и за курсове, изложби, събития и пр. Е, срещат се там и безделници, които да търсят социални контакти и да удължават контакта след събитието, но в общия случай тези мероприятия са кратки и след това всички пак си хукват по задачите, където именно установяват трайни отношения в зряла възраст (примерно 20-65 г. )

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5249e78ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има разни книги и теории за лидерство, алфа в групата, силната група я прави привлекателна за външни и съответно са привлекателни и всички членове на групата. Но за съжаление нямам под ръка заглавия сега.. Сещам се само за петте нива на лидерство на Джон Максуел. Не че трябва да си някакъв велик лидер, но е доста полезно да знаеш как да станеш ценен за групата, да привлечеш внимание без да си нелеп, и после хората сами да те търсят и така контактите ти ще се увеличават почти от самосебе си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 560884e38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами аз на номер5 искам да кажа, че добре съветва автора да се ориентира към изкарване на пари. Аз съм жена и работя професия, която изисква да съм социален човек.
За да се справя човек в социална професия, то самият той трябва да е социален човек. От тази гл.т. е леко глупаво да се дава съвет на човек, който има проблем със социализацията да опитва реализация в някаква социална професия, просто защото е много вероятно изобщо да не бъде нает. А и да го наемат ще му е доста трудно и бързо ще отпадне.

Друго, това заблуждение, че на работа е едва ли не гарантирано да се създаде "удължен" контакт е също голяма заблуда. Например аз съм на принципа - там, където ям, не *** . И всеки разумен човек, който няма проблеми със социализацията, също е на този принцип.

Истинската, реална социализация е само и изключително извън работно време и работа изобщо, точно чрез най-различни интересни активности, в които подозирам ти номер5 просто не се чувстваш комфортно да участваш.

На автора само искам да кажа това да бъде по-смел като говори с хора и да не си мисли, че с нещо е по-долу от тях. Никой не е идеален.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9684693db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, аз съм Ж от голям град и имам достатъчно хобита, защото работата ми го позволява. Моите познати обаче работят на по 2-3 места или от 8 до 18, а през уикенда основно спят. Има и изключения, но в масовия случай е това. Какви хобита, какви 5 лева :) Те са занимания за разни изтрещели, неспособни в нищо домакини, алкохолизирани пияници и разни други маргинали или на отделни хиперактивни люде, ама при повечето нормални хора не е така. Съвременността не предполага към хобита, ритъмът на живота в големите градове е друг. А авторът казва, че живее именно в голям град.

За социалността му - тя е според зависи. Аз също съм темерут към безинтересните ми хора, затова пък обожавам да общувам със себеподобни, преди всичко в професионално качество (защото работата ми е любимото хоби и огромна част от живота). Може пък авторът да си намери колеги или изобщо хора с подобни на него интереси и светоглед, но да не разчита това да стане, докато тропа хора в някой състав след работа. Там хората отиват най-вече да отпуснат и рядко завързват трайни контакти. Абсолютно вярвам, че клубовете по интереси и всякакви други такива измиращи занимания, вече не са особен вариант за дълбоки контакти с хора. То просто не останаха много такива опции всъщност.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d874e19c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Сетих се за друга полезна книга по темата.
Как да печелим приятели и да влияем на другите
на Дейл Карнеги

Доста неща ще разбереш за живота от книгите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e22107153b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ние щото те познаваме, и знаем какво обичаш да правиш през свободното си време....
Иначе конкретно на въпроса ти как да се социализираш-поднови стари контакти, уговори се с някой стар познат да излезете, хобито също е добра идея, ако евентуално запишеш висше, може и в университета, както и сега в училище, или ако почнеш работа лятото. Просто не си го поставяй като фикс идея, че да не изглеждаш отчаян, защото това би отблъснало отсрещния човек.
- скорпион.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 896bd984cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   8, първо казваш, че имаш хобита, после, че твоиТЕ (а не примерно някоИ твои) познати работят от 8 до 18, а пък въпреки това имат време да контактуват с теб, а пък са като повечето хора (според твоите думи), които нямали време за контактуване извън работата, абе заплетено стана.
Аз живея в Пловдив. Не знам за теб това може и да е малък град. Иначе тропането на хора наистина си е замиращо, странно как изобщо се сети за него въпреки, че натърти, че си от голям град. Звучши като човек над 40г да не каже и повече. И нещо доста си нервна, то затова и така си си паснала с разни хора, които през свободното си време т. е. уикенда само спят. Днес за нас младите и креативни хора има достатъчно възможности и да работим, и да печелим добре, и да си прекарваме свободното време разнообразно и пълноценно, а не само в спане, мусене и злобеене. Особено конкретно в големите градове.
Ти, като казваш, че имаш (и други) хобита, освен работата си, за маргинал ли се смяташ, или за хиперактивна? А може би за уникална и неповторима? Иначе на тези домакини и аз не им се кефя;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker