Харесвате ли да бъдете наричани"красиви" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Харесвате ли да бъдете наричани"красиви"
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1602 пъти
Здравейте. От доста време се чудя какво ме кара да не чувствам привличане от отсрещният пол. Осъзнах, че още в началото на едно запознанство, ако мъжът подходи с изрази от рода на "много си хубава", "ехее колко си се разхубавила", "много си секси" и т. н изключително ме отблъсква. На скоро се запознах с едно момче, наистина мой тип и имахме много допирни точки. Познавахме се има няма от седмица и той в опит да покаже симпатиите си изръси нещо от сорта на "Виж сега, ти си изключително красиво момиче сигурно много момчета те желаят, включително и аз. "Това нещо не издразни страшно много. Срещахме се за още 5-6 месеца от време на време, но нищо от моя страна. С бившят ми приятел бяхме заедно 2години и за тези две години съм чувала да ме нарича красива не повече от 4-5 пъти, което за мен беше ок, защото начинът по които ме гледаше говореше достатъчно за това какво изпитва. Та въпроса ми към вас е дали комплиментите ви отблъскват или ви карат да се чувставате желани?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: f5259f6f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хех! Сигурно за тебе правилният мъж би се изказал така: "Грозна си като смъртта, миличка! Ако не ме респектираше законът, с удоволствие бих ти смачкам фейса!"
И какво лошо има в това на красива жена да ѝ кажеш, че е красива? Сигурно трябва да шикалкавиш нещо, или да се правиш на две и половина...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e6379b619d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До човек си е, аз нищо лошо не виждам в това, напротив. Не че иначе нямам самочувствие, но ако мъжът когото харесвам ми каже че съм хубава, секси или нещо от сорта, ще ми стане много приятно. Сега ако някой прекалено много го повтаря, ще изглежда изкуствено, но според мен си личи, когато един човек е искрен и когато просто дрънка такива неща, за да получи нещо в замяна (секс например).

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d1751baf2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Жена съм и на мен ми е приятно да чувам такива неща. Показва ми, че мъжът ме харесва, че е привлечен от мен, ласкае ме. Според мен ти имаш някакъв проблем, може би някой някога те е обидил и сега възприемаш такива комплименти негативно. Помисли си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1861ec0ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен ако повтаря много си секси на всяко трето изречение е нормално да те отблъсква.
Иначе ако един мъж те харесва няма как да не ти направи комплимент.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 60aaf402a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Големи глупости. Не те знам дали си красива, но не си много умна.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7e7e2e7222
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ако не ви наричаме красиви, хубави, привлекателни - не е добре и явно не ви смятаме за такива, ако ви наричаме - явно пак не е добре... Май само трябва да седим и да ви гледаме, без нищо да казваме... Тогава сигурно пък ще ни помислите за психопати и темерути....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2a8702ccb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен има определен начин да кажеш, че една жена е красива който не е натрапчив, но ти става много хубаво от това и не винаги трябва да е някой който те сваля, може да бъде просто комплимент. Дамите ще ме разберат за какво говоря.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7b318525f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Мъжът ми направо има талант в подхода си към жените. Не мога да си представя жена да му откаже, но той и не би й дал тази възможност. При това отношението е към абсолютно всички дами, без значение коя е хубава и коя не. Приятелките ми идват у нас като на психотерапия, защото с каквито и проблеми да са дошли, си тръгват ухилени и с вирната брадичка. Тактиката на този донжуан е следната. Първо, докосва жената при всяка възможност, като всяко докосване е придружено от комплимент. Например: "Ела да те гушна, миличка, да не виждам тези красиви очи тъжни; ще ти кажа нещо за мъжете: някои се комплексират от хубави жени, затова шефът ти те тормози". В този дух. И второ: задължително прави комплимент и за личностните качества на дамата. Пример: "Умни мацки като теб винаги се справят, не се тревожи, просто не позволявай да злоупотребяват с добрината ти, прекалено си толерантна.... ". През това време е взел ръката й, за да я целуне. Много е забавно да го наблюдава човек отстрани, още повече, че и към мен стратегията е същата. За всичките години аз не помня ден, в който да не съм чула колко съм прекрасна, как неустоимо ми стои тази рокля, как имам съвършени крака и точно тези обувки ги подчертават. Това е непрекъснато: от събуждането до заспиването. Сутрин се кълне, че милиони мъже си мечтаят да се събудят до такова тяло, вечер пък ме съзерцава на масата като влюбен котарак. Идва му отвътре просто. А най-хитрият му ход е да ми прави комплименти пред други хора. Когато имаме гости, винаги намира момента да ме целуне и да кажа: "Е, не е ли невероятна моята жена? ". Дали ми е приятно? Естествено, че ми е приятно! Дори да преиграва, дори на моменти да зная, че "новата ти прическа е страхотна" (след като фризьорката ме е обезобразила) не отговаря на истината... пак е приятно. Той затова и го прави. Мисля, авторке, че не бива да наказваме мъжете, които се стараят да ни зарадват с комплимент, те го правят, за да ни накарат да се чувстваме по-уверени, по-спокойни и по-сигурни в собствената си привлекателност.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 33ca2c3a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хм, аз мразя да ме наричат "хубава, красива" и т. н., но това е защото просто аз не се намирам за такава. Имам ниско самочувствие и се дразня да ми обясняват нещо, което аз просто не мога да възприема. Знам, че има много по-красиви жени, затова не виждам смисъл баш на мен да ми го обясняват. Имам този проблем с приятеля си - казва ми колко съм хубава и сладка, но го виждам как въздиша по всяко красиво момиче/всяка страхотна актриса, от които съм мноого далеч визуално. Не ми се вижда искрено просто.
Не знам каква е твоята причина да се дразниш, разбира се, само споделям една от възможностите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4ea347c2c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не също ми харесват такива фрази без покритие. Ако вече сте се виждали и има повод да ти го каже искрено, тогава е приятно. Но да започва чата с "много си секси/красива/сладка" и т.н. е досадно. Мен ме дразнят и лигави обръщения от сорта на мило, бебо и тем подобни, направо ми се повръща като ги чуя. Ако вече сте двойка и има нещо по-специфично като название е добре, но не най-стандартните, които всяка втора двойка използва. Като цяло аз ценя оригиналността и ако някой не покаже, че я има, много вероятно е да не ме впечатли за нещо по-сериозно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 96426af610
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да, харесва ми. Хубаво е от време на време да се чуват такива думи, мен поне ме радва. Самата аз казвам на мъжете, с които излизам, че изглеждат добре, че ме правят щастлива, че поведението им е страхотно. Такива неща. Всеки си има его и това его трябва да се чеше от време на време. Щом нещо ми харесва, казвам си. Ако някой хареса нещо в мен искрено, също го приемам с усмивка. Има разлика между искрен комплимент и клиширани думички, усеща се по държанието на мъжа и погледа му. Не ми харесва да чувам, че съм секси, обаче. Този комплимент предпочитам да го усетя само с действия.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: da35d33ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не, не ми е приятно. И аз като теб изпитвам дискомфорт, ако ми го казват по този начин. Особено ако го натъртват сякаш, едва ли не, това е главното ми качество. Все едно не ме виждат като човек, а като някаква кукла.

И обикновено това не е точно комплимент, а показва комплекси у момчето. Все едно "ти си супер красивата космическа мацка, а аз горкия съм в краката ти... " Излиза, че неговите чувства са по-важни и дълбоки, той страда и е мъченик, а аз пък съм някаква статуя от пластмаса без емоции.

Ами не е така - и мен са ме рязали, и аз съм била нещастно влюбена. Но защото хората масово мислят, че съм хубава, все ме потупват по рамото "а, на тебе па ще ти мине за два дена". Ами, не ни минава за два дена... Не е честно. И ние сме хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f5259f6f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   "Красотата е банално качество у много жени. Същинското очарование идва от вътрешния пламък на личността. "
(Димитър Димов в "Поручик Бенц")

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 864f232058
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Смятам, че просто мъжът не те привлича. Само лузъри повтарят на жените всекидневно колко са красиви, за по-точен мъж има и други характеристики, освен красотата, най-големият комплимент, който съм получавала е - влюбих се много в теб, всеки ден ме изненадваш с нещо различно. Красотата е даденост, хубаво нещо е, и много помага, но е до време. Според мен ти чувстваш плоскостта на тези мъже и това те дразни.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2a22ebe973
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Според мен ако грозен мъж каже на жена комлимент го приема като обида, а пък ако е красив го приема като комплимент.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 88cd429cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Няма лошо някой да ми го каже,но понеже съм го чувала толкова много пъти и нали знаеш като чуваш нещо постоянно ти е все тая вече,пък и аз си знам че съм красива и нямам нужда някой д ми го казва

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2ecf18f018
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Харесва ми стига да не го казва прекалено често. Иначе си губи смисъла. Както и не ми харесва всеки ден да ми казва, че ме обича и то по няколко пъти. Не понасям обръщения като мило, мила, миличко, скъпа, и такива, които са станали като клишета. Предпочитам нещо оригинално, свързано само с мен, а не някакви универсални.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 21f27bfe32
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Ти си малко като милионерите, които все повтарят как парите нямат значение.
Ако една жена е хубава и го знае, да й обясняваш това с цел да я съблазниш, няма абсолютно никакъв смисъл. Ще предозвикаш досада и пренебрежение, обвинения в липса на оригиналност, сливане с тълпата ухажори.
Такива жени се съблазняват с точно обратен подход - поставяне под съмнение или пълно пренебрежение към тяхната красота. Тогава тя захапва кукичката и цялото и поведение става търсещо потвърждение за красотата. И ако не получава такова, тя все повече “хлътва”.
На авторкката мога да кажа само - да разбирам те. Попаднала си на банални ухажори, които са се опитали да се намърдат между краката ти с крайно изтъркани методи. Пожелавам ти да срещнеш скоро някой по-забавен и креативен.
И не забравяй, че красотатта е нещо мимолетно и след няколко години все по-рядко ще срещаш някой който изобщо да те забележи, камо ли да ти кже, че си красива. Тогава ще се радваш на тези комплименти. Какво да се прави - винаги ценим това, което ни липсва.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5d7207b216
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   #19, това което описваш би имало ефект или при жени, които са доста тъпички и разчитат само на външността си, или при незрели и неоптитни момичета. Пробвали са го и с мене този подход, ефектът е обратен, а и понеже знам защо го правят, веднага ми падат в очите. Знам, че съм привлекателна, но това не значи, че не желая да се чувствам желана и харесвана. Явно вече съм преодоляла фазата, в която искам да се доказвам на всякакви, вместо това предпочитам да бъда ценена.

Ж29

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5580b38934
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Аз съм 19 и се обръщам към 20.
Много съм далеч от мисълта да те назидавам, но ще ти кажа само едно. На света няма и едва ли ще се появи някога мъж, който да се интересува от теб (а и от всяка хубава жена изобщо), поради някаква причина различна от тази да си легне с теб.
Почти всяка хубава жена, която съм срещал, обикновенно има претенцията (къде с основание, къде не) и да е умна... и най-важното, да бъде ценена основно заради ума си. Няма такова нещо! Мъжете не ценят жените заради ума им. Мъжете гледат външния вид. Той е най-ценния актив на една жена. Ако иска да е "ценена" една жена, трябва да полага грижи именно за него. Притежаването и на ум е бонус, но не необходимост и някакво особено предимство.
Знам, че няма да се съгласиш с мен, но аз съм твърдо убеден в казаното горе. Не е политкоректно, но е доказано в "живия живот".

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d1751baf2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   #21, Напротив, напълно съм съгласна. И аз с времето установих, че мъжете не се впечатляват от уменията и интелекта ми, даже напротив, понякога са минус. Тъй като темата е за красота, точно външния вид визирах, когато казах че искам да бъда ценена. Ако един мъж не показва, че за него съм привлекателна, че харесва как изглеждам, не ми прави комплименти, а вместо това изтъква кусури... Ами чисто и просто, ще ми е доста неприятно и няма да мога да се отпусна с него. Така че, мъжете които действат по този начин ме отблъскват. Не ме интересува да си чешам егото с някой, та да искам всеки мъж да ме харесва (приятно е разбира се, но не самоцел), но моят мъж трябва да ме харесва и аз него. Иначе за какво сме заедно?

От #20

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 72df7c3586
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 19, парадоксално, но факт - съгласявам се с теб! Преди 20 години щях да вляза в ожесточен спор, но към днешна дата върщам лентата и си давам сметка, че всички мъже, с които съм имала връзка, са гледали повече деколтето ми, отколкото дипломите ми. Има един детайл обаче, който ти убягва. Умът разпознава ума и се чувства привлечен от него. Аз, като жена, чисто физически не мога да приема тъп мъж, ако ще и мистър свят да е. Просто ме отблъскват човешката ограниченост и невежество във всякакви форми. Не мога да вляза в кожата на един мъж, но допускам, че, ако самият той е умен, ще бъде може би привлечен от пищните форми на някоя красавица, но не би се задържал дълго до нея. Поне такива са наблюденията ми върху моите приятели: голяма част от тях твърдят, че жена, вманиачена на тема красота и превърнала се в пластмасово подобие на Барби, по-скоро ги отвращава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker