Проблем със съседи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблем със съседи
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2243 пъти
Здравейте,

Имаме проблем със съседите си, откакто сме си закупили етажа от къщата, в която живеем. Буквално обитаваме район на някакво самозабравило се българско гето, в което важат някакви техни си "племенни" закони.
Доуточнявам, че къщата е построена по времето на соц-а, твърди се, че земята под нея е общинска собственост, но дали е частна, или публична... това не мога да кажа.
Та, случаят е следният... старицата, която е част от другото семейство, постоянно прави мизерии. Събира цялата махала в общия ни двор без наше позволение, организират се всекидневни сбирки, викове, крясъци.... говорене не висок тон. Всекидневно в къщата влизат всякакви хора, когато си поискат, все едно е хан. Тя навлиза в нашата обособена зона от двора, оглежда, пипа... взима си разни неща (цветя, саксии и други). Отделно на това.... тя живее на партера и вратата към стаята и е вечно отворена, все едно само тя живее в къщата.... веднъж дори я сварих да се преоблича, прибирайки се от някъде. Прави интриги, измисля си как съм ходила да садя цветя в нейната част, за да и правя магия или как съм наводнила мазето (което е и наше), наливайки кофи с вода до зори. Хората, които кани (от съседната къща), са също толкова нагли, паркират пред гаража ми... организират си купони под прозореца ми точно посред нощ до сутрешните часове. Влизат и излизат от двора ни, когато си поискат. Кулминацията обаче се състоя онзи ден, когато по време на ежедневната им седянка, две от децата на гостите на бабето нагазиха с колелета си в цветята ми и изпотрошиха всичко. Това се случи, докато случайно бях на терасата и ги видях. Отбелязвам, че аз не ходя по чуждите дворове и не си позволявам дори да отида в другата част на двора да си взема изтървана щипка от простора.
Та, слязох вечерта при бабката и я предупредих, че ако още веднъж някой от гостите и унищожат нещо мое, ще си имат големи проблеми.... вчера разбирам, че синът и е ходил при баща ми да го тероризира, че съм притеснила майка му и, че съм я заплашвала с бой (което категорично не е вярно)... Щели да подадат жалба срещу мен. Кажете какво да сторя с тези ненормални хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4819e410cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да продадете етажа и да си купите апартамент, там поне има някакъв ред. В къща - забрави. Това е, което можете да направите.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 59d74d3e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жалби в полицията всеки ден и сигнали на спешния телефон. Искаш актове за всичко да им бъде съставено и слагаш камери на къщата и използваш силата на Интернет. Поискай делба по съдебен ред на парцела. Никой не е по силен от системата.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d6a039db8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ей затова животът е гаден. Тук поговорката за кацата с мед и ла*ното напълно се потвърждава.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d0994abb9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е как не знаете? Вие сте купили само имот във въздуха ли без земя? Доста лоша инвестиция! Иначе е хубаво да провериш земята дали е общинска или часта, т.е. двора ви. Ако знаеш собственика може да наемеш земята или да я купиш. Ако наемеш част от земята слагаш ограда и проблема решен, ще си имаш собствена градина. С нея вобще не говори, ако пуснат оплакване в полицията може и до съд да се стигни с толкова много приятели, които се влачат все ще се намери някой да кажи, че те е видял как я заплашваш. И какво не стига, че те тормози, а ще трябва и да и плащаш, а след някоя и друга година я я има, я я няма, а ти няма да си с чисто съдебно минало за нищо. Просто спокойно, ако се ядосаш за нещо по-добре не говори с нея, и със синът и недей да говориш, виж ако синът и има жена там може да имаш успех. Щом жената е дразнеща тя ще тормози и снаха ако има.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7f255d5442
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Заплаши ги, че ако не се съобразяват ще пуснеш на етажа си наематели цигани. Започни да викаш полиция за шум в часовете за почивка. Няма ли как да си преградите вашата част от двора? Вие защо не се оплаквате на сина на бабката всеки път като нещо стане? Нали му имате контактите - започнете да му звъните на него за всяко нещо като не иска да стресирате майка му, нека той се оправя с нея.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: eb570ea3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нищо не можеш да направиш. Пробвай да им наложиш ограничителна заповед да не навлизат в твоята час от имота. Но в България няма как да го осъществиш така лесно. Почни да им правиш мизерии и ти - купи една силна уредба и посред нощ бабундерът докато спи надуваш някакъв тежък метъл до дупка. Или си вземи едно едро агресивно куче и го вържи в градината в твоята част - така няма да смеят да припарват.

По принцип като сте купували етажа на къщата е трябвало да мислите за подобни сценарии. Да делиш къща със селяндури - по-зле е и от апартамент. Там поне имаш някакво лично пространство. Ако искаш къща - или самостоятелна, с висока ограда и един грамаден пес вътре, или нищо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2e740db515
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз ако бях, щях да строша на всички от фамилията им зъбките.
И на бабката, и на сина ѝ, и на който още трябва по линията, за да си знаят мястото.
Ама много от хората не споделят моите виждания.
Така че... полиция. Която най-вероятно няма да направи нищо.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 50ae4bf895
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Когато си купувате имот, не уточнявате ли какво купувате? Като си имаш обособена част от двора, защо не си я отделиш с лека ограда? Тази къща с общ вход ли е, какво правиш в имота на бабата? Няма ли възможност всичко да се раздели и регламентира, кой кое ще ползва. Вероятно имате идеални части от общ имот, пиши какво е описано в нотариалният акт за етажа ти.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fafc662264
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Продайте етажа и се изнасяйте. Тази е по-зле от дърта свекърва.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: aac1d258d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жилище се купува според съседите. Може да е развалина или на лошо място, но цената му ще е по- ниска. А като останат пари от по ниската цена, може да си го направиш както искаш. От там вече, съседите ти като са хора, ще ти влязат в положението и ще изтърпят ремонта. Но свършило вече. Не веднъж съм се опитвал да изляза на глава с лоши съседи. Дори в момента живея над един 50 годишен бивш затворник. По "Татово" родителите му са усвоявали и имат къща около 200 кв. с магазин и гараж. Магазина го направи на скара и готова риба. Няма да ти казвам на какво мирише в централната част на голям град! Допълнително апартаментът му под нас е 100 кв. Едната ми тераса беше с винкел и реших да я усвоя. 7 месеца след работа сам си правих всичко. Направих си го като за мен. Да ми хареса. Масово използват парапета и стената да сложат дограмата върху него. Моя, реших да го изправя със стената на блока. Терасата е с 20 см. по изнесена. Дублирах стената с 25 см. итонг. С най- здравото и хубаво лепило го правих. Понеже имаше мозайка на терасата около 3-4 см. дебела, не я разбих. Зидах върху нея. Изравних се с парапета и затворих процепа м-у итонга и стената на парапета. Отгоре го залях с СМ-16 на церезит. Той е за лепене на фаянс върху стар фаянс. Няма мърдане. Направих си наклон навън за да се стича водата евентуално и залепих фаянсови плочки със същото лепило. Мина се не мина една година и този затворник дойде да ми крещи на вратата, че м-у двете стени които съм изидал се събирало вода и таванът му имал мухъл. Опитах как ли не да му обесня, че няма от къде да влезе вода. Да мине през всичко. Фаянс, СМ-16, итонг 25 см. мозайка, замазка на плоча, плоча и замазка на неговия таван. Не та не! Аз съм бил виновен. Втори път се опита да ме изкара виновен, евентуално да му направя обновяване на стаята. Забърса една украинка и на бързо и направи две деца. Двете деца, украинката и той спят в тази стая. Топли се с платков радиатор. Рядко проветряват. И аз съм му бил виновен. Казах му да не се занимава с мен. След два три месеца на вратата ми звъни медиатор. Длъжностно лице като адвокат. Занимавал се с битови скандали с цел да избегнем завеждане на дела. Извикахме и затворника. Обясних на медиатора всичко както тук. Дори му стана смешно, че приятелят му затворник има подобно възражение към мен. След още 2-3 месеца дойде домоуправителя. Разбран човек. Обясни ми, че м- у фугите на фаянсовите плочки влизало вода. Обяснявах и на него. Дори когато вали дъжд, много малко капчици попадат на плочките. Да не говорим, че не се лее вода по тях. " Молбата " на затворника била да замажа фугите. Писна ми на чурката от него и взех бял полиуретан с който съм работил и знам колко здраво лепи. Замазах ги хубаво и допълнително изпръсках цял флакон тефлонов спрей. Извиках домоуправителя да сложим стъклопакета и да види, че е направено. Хареса му и на него и доизпръсках тефлоновия спрей пред него. Снима навсякъде и вече 1 година никой не ме е притеснявал. Освен, че климатикът ми бръмчал зимно време. Бил съм спестил 5 лева за тампони под външното тяло! Изобщо не го отразих. Започна да мърмори на жена ми. Казах и да не го слуша изобщо.
Доста се отплеснах. Та с такива хора оправия няма. Ще направят всичко, само и само да те принудят да се махнеш от там. Исках и аз да закупя къща на три етажа. Първият беше продаден но имаше отделен вход. От другата страна се влизаше за втория и третия етаж. Но по стечения на обстоятелствата се разминах. Поговори с баща си и с архитект. Разбери дали има някакъв вариант да направите друг вход. Това е само да ги изолираш. Иначе другото си остава. Прегради си двора. Но няма да имаш мира от тези хора.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e0feac131e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Викай Съдебен спор :д
Най-добре просто се преместете, надали ще се оправи положението тук.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7dc9439b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лош избор! Никога не се купува етаж от къща, къща близнак и тем подобни оферти. Ако не може да си позволите собствена къща по добре апартамент.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker