До любимия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

До любимия
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 885 пъти
В общи линии ми се иска да не ти пиша повече, да не те търся не само физически, но и психически. За съжаление, не се получават идеално нещата и не мога да кажа, че не очаквах да стане така. Не мога да те избия със замах от себе си.
Мога да спра да мечтая за нас. Мога да спра да се надявам да се случи чудо и да се съберем. Мога да спра да ти пиша, да ти гледам профила. Мога да спра да умувам как да постъпя, за да се съберем.
Но не мога да спра да мисля за теб, когато те няма. Знам че те оставих в тежко състояние. Знам че липсата ми те съсипва. Разбирам, че психиката ти е супер лабилна. Разбирам, че нямаш този духовен усет за щастие и намирането му във всички ситуации. Знам че е трудно. Съжалявам, че стана така.
Днес мога да се похваля, че не съм мислила за теб през целия ден. Разсейвах се с разходките с кучето, с клипове в Тубата, с разговори с мама. Но през голяма част от времето в интерес на истината си мислех за теб, за мен, за щастието и защо трябва да не сме Ние, а Аз и Ти.
Наистина чувствам, че това е правилният път. Чувствам, че е грешно да се въртя около теб още и още до безкрайност. Обичам те и е нормално да искам да сме близо един до друг. Но не ме кара да се чувствам правилно. Хубаво е, прекрасно е, невероятно е, но просто знам че е грешка.
Навярно си от хората, които са ми изпратени за опит. Може би си от тези, които те сриват, за да се подредиш на ново. Да станеш по-добър, по-мъдър, просто по-опитен.
Но е хубаво да знаеш кога да си тръгнеш от връзки, които не те развиват. От хора, които стоят на едно място или още по-лошо, дърпат те към дъното. Винаги е добре, когато си тръгнеш от такива отношения. Нищо че е трудно. Нямаше да потъвам с теб до сега, ако беше лесно да се плува.
Не съжалявам, че нещата се развиха по този начин. Радвам се. Благодаря за ценните спомени и прекрасни моменти! Между цялата драма имаше една хубава приказна история. Жалко, че краят на тази история е тъжен, но понякога така се случва. Не е проблем.
Липсваш ми! Цялото ми същество желае да сме заедно в този момент. Но не чувствам, че това е от което имам нужда към този момент. Ти не си това, от което имам нужда сега. Не защото си лош сам по себе си. Не защото не заслужаваш жена като мен. Не защото съм повече или по-малко от теб. Смятам че си пасваме. Чувствам, че се обичаме. Знам че се разбираме. Но просто си отдал мястото до себе си вече на друга и аз няма да бъда втората цигулка. Това не е за мен.
Съжалявам, че страдаш. Ако знаех как да си тръгна без да те заболи, щях да го направя така. Но няма как да не боли, когато една любов остава в забрава. Няма как да не боли, когато възлюбената ти ти каже, че може би ще те замести с друг. Няма как да не боли, когато те изоставят в ъгъла.
Ала все пак това е и твоят избор в живота. Съжалявам, че не чувстваш, че заслужаваш щастие. Съжалявам, че нямаш нужното самоуважение и доза егоизъм, за да искаш от живота това, което ще ти носи усмивки. Съжалявам, че избираш да живееш по начин, който не ти понася. Съжалявам, че си такъв. Но и не забравям, че те обикнах точно такъв и че ако или когато се промениш, може би няма да бъдеш същия и може би няма да имаме тази връзка.
Не съжалявам, но и мен ме заболя, че те пуснах. Не исках да пускам ръката ти. Не исках нашата история да свърши. Боли ме, че стана така. Но моят избор е да запазя малкото си останало достойнство. Моят избор е да проявя морал. Да уважава твоя избор, да уважа моята личност, но също така да проявя поне грам уважение към жената, която е с теб. Каквато и да е тя, точно тя е твоят избор и със сигурност има заслуги за това.
Надявам се да не ме търсиш. Да не се появяваш на прага ми. Да не ме следиш в квартала ми. Надявам се на това, защото ще отстоявам избора си. Ако се налага, ще проявя грубост. Ако ме принудиш, ще ме видиш много отдалечена от теб. И това ще те събори допълнително, защото вярвахме, че няма да свърши.
Тъжно ми е, че има вероятност и пред теб да слагам маска. Гадно ми е, че може да се наложи да те лъжа как не мисля за теб и как не ми липсваш. Но тук мога да кажа: Обичам те!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: d0d8dfba27
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много правилно си постъпила. С времето ще ти мине. Браво, че си имала силата да вземеш това решение и да го осъществиш.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 53f8fd86fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, не се залъгвай. Единственото нещо, за което го боли, е егото му. Единственото, за което му пука, е той самият. Иначе никога нямаше да създаде такава ситуация и никога нямаше да действа така. Играла съм я тази игра, била съм там, където си ти сега и там, където си била преди това. Опитала съм всеки път, пробвала съм всяка стратегия, надявала съм се на него, надявала съм се на чудо. Нищо няма да промениш, защото нищо не зависи от теб. Нито на него му пука, нито на вселената, за твоята болка. Намери си друг. Излез от този омагьосан кръг, и ще видиш точно за колко долен и жалък човек те е свивало сърцето толкова време. Имай силата да сложиш край и да го спреш да пие повече от теб. Вярвай ми, животът след него и без него е много по-добър.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f3335b9911
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Добре си постъпила. Ще мине болката и ще останат опитът и урокът. И съхраненото достойнство. А после ще се появи друг човек, с когото да градите отношения на чисто, без трети.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 03a0ccadcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма смисъл да пишеш тук, а да излееш какво чувстваш на човека, който обичаш. Простите коментари от сорта на: Ами с бивш не се занимавай, щото ше ти съсипе живота, НЕ ги слушай. Зависи какъв е бил бившия ти. Ако те е биел или е пил много, или пък ти е изневерил, с това съм съгласен, но ако сте имали спорове и караници, това е поправимо. Знаеш ли, може и той да мисли за теб и да не спира. Всичко опира не до инат, а до истинска любов.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b01edb378f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Първите три коментара са на жени- феминистки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker