Съдба ли е това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Съдба ли е това?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1921 пъти
Здравейте, хора! Иска ми се да обсъдим нещо с тези, на които темата им е интересна. Моля да пишат само тези, които могат да изкажат учтиво и смислено мнение, без хейт. Мисля, че може да ми бъде от голяма полза.
Аз съм жена на 25 години. Преди 3 години се запознах с мъж, който е 12 години по-голям от мен. Не сме имали сексуални взаимоотношения, по-скоро започнаха като приятелски, но имахме така да се каже „заигравка“, след която той се отдръпна, според мен защото се стресна, че се привързва. Откакто се познаваме, не сме спирали да общуваме. От известно време рядко се виждаме поради ангажиментите, които имаме, и той все по-малко ме допуска до себе си. Не съм го разпитвала за причините за това, защото не искам да го притискам. Имаме си доверие, разбираме се, уважаваме се. Преди година ми каза, че не иска да имаме сериозни взаимоотношения. Но в същото време не ме пуска да се откажа от комуникацията ни и да си продължа живота без него. Молил ми се е да не го правя, когато съм била на крачка да прекратя всичко. Винаги си намира причини да оправдае нещо казано/направено, което ме е подразнило или наранило. Ако има проблем между нас, иска да бъде разрешен. Внимава да не ме засегне с нещо. Изпраща ме до вкъщи, когато има възможност. Интересува се от мен. Обаче ме и крие от света. Не иска да се знае, че имаме нещо общо. Когато съм питала защо не иска да го оставя да си живее и понякога се държи все едно сме партньори, като не иска сериозни взаимоотношения, единственото обяснение е, че не искал да бъде лош и не искал да му се сърдя. И според мен това не е реалната причина.
Цялата ситуация започва да ме напряга повече от необходимото. Поради тази причина се интересувам от някои въпроси.
Чувала съм, че хората, на които им е писано да останат заедно за дълго време и да изградят силна връзка, си приличат визуално. При нас е точно така. Има ли нещо вярно в това? Попадала съм на такива двойки, но никога не съм можела да си обясня дали това и чиста случайност.
Има ли други такива признаци, по които може да се разбере дали човек трябва да остане част от живота ни? Например зодии, асценденти, месец на раждане?
Според вас има ли случайни срещи и защо съдбата ме е срещнала с този човек? Как да действам аз занапред?
Интересно ми е да чуя гледните точки на хората, които се интересуват от подобни неща. Ще бъда благодарна, ако има мнения, които да ми помогнат да разбера по-добре ситуацията, в която съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: a4dfd21c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Всеки човек влиза в живота ти, за да ти даде един урок, да научиш нещо за себе си или дюза живота. Според мен този човек чака от теб само секс, директно ти казвам. Търси не ангажирана връзка и това е.. Не се доверява толкова. Спри да му обръщаш внимание за няколко дена и ще видиш, че сам ще се отдръпне.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bd2169aab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Казвам ти го с цялата любов, на която съм способна- не се пренавивай!

Вярвам, че в този живот има съдба и ни е предопределено да се срещнем с някои хора. Аз лично съм научила по нещо от всеки, с когото съм имала приятелски или други отношения. Всяко чувство досега ме е изградило като личност и ми е помогнало да израсна. Това, което знам с абсолютна сигурност е, че не ни е писано да бъдем с всеки, с когото ни е било писано да се срещнем.
Може би е трябвало да се запознаеш и да се влюбиш в този мъж, за да се научиш да се предпазваш сама. Може би всичко между вас е такова, за да оцениш някой мъж, който ще се гордее с теб, ще те показва навсякъде и ще те обича от сърце и душа. Има редица причини за чувствата ти и случилото се, но надали трябва да си с него.

Когато ти е писано да бъдеш с даден човек, между вас е изключително лесно, защото чувствата са взаимни и желанието ви е еднакво. Във всяка друга ситуация единия разиграва другия, защото не е съвсем навит за връзка. Разбирам, че ти е тежко и аз съм била в сходна ситуация. Иска ми се да можех да ти отнема част от болката и разочарованията. Иска ми се да можех да ти помогна някак, но само ти можеш да си помогнеш. Не е нужно да спираш да общуваш с него, но ще е добре да спреш да таиш надежда за повече от приятелство.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a57a286814
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам защо си мислиш,че връзката ти с този човек непременно трябва да е кармична и съдбовна, но те съветвам да спреш да се занимаваш с него. Ще ти донесе само разочарование и загуба на време. Хората, които се обичат, се събират да живеят заедно, градят планове за бъдещето, не крият връзката си и не се страхуват от обвързване. Освен това не са им необходими три години за да станат близки. Сама виждаш и усещаш,че нещата между вас не са нормални и естествени,че има нещо гнило. Това, което аз си мисля е,че този човек е обвързан, но не ти казва.Няма значение каква е причината, просто бягай от него, защото нямаш никаква перспектива. Кажи му,че си срещнала друг мъж в живота си и излизаш с него,дай му да разбере,че не е единствен и незаменим. Какъв е тоя мъж,който на 37години не мисли за дом и семейство, че дори не те допуска до себе си, а ти умираш да вярваш,че цял живот трябвва да запазиш приятелството си снего?!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a57a286814
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не знам защо си мислиш, че връзката ти с този човек непременно трябва да е кармична и съдбовна, но те съветвам да спреш да се занимаваш с него. Ще ти донесе само разочарование и загуба на време. Хората, които се обичат, се събират да живеят заедно, градят планове за бъдещето, не крият връзката си и не се страхуват от обвързване. Освен това не са им необходими три години за да станат близки. Сама виждаш и усещаш, че нещата между вас не са нормални и естествени, че има нещо гнило. Това, което аз си мисля е, че този човек е обвързан, но не ти казва. Няма значение каква е причината, просто бягай от него, защото нямаш никаква перспектива. Кажи му, че си срещнала друг мъж в живота си и излизаш с него, дай му да разбере, че не е единствен и незаменим. Какъв е тоя мъж, който на 37години не мисли за дом и семейство, че дори не те допуска до себе си, а ти умираш да вярваш, че цял живот трябвва да запазиш приятелството си снего? !

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 80f96ec2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От авторката:
Благодаря ви за коментарите! Причината да мисля, че връзката ми с този човек е съдбовна е, че започнахме засилена комуникация още в началото на нашето запознанство и сме си като дупе и гащи, или поне бяхме. Мислила съм си, че може да има друга жена, но не мога да разбера кога общува с нея, като винаги е бил до и с мен, защо не ми го е казал по-рано, дори и да не е наясно с чувствата си към нея. Не тая огромни надежди за нещо повече от приятелство към момента, още повече че вече е споделил, че не иска сериозни взаимоотношения. Но не мога просто да спра да комуникирам с някой, с който толкова време съм общувала засилено и открито. Иска ми се да знам какво става и как да постъпя, за да не се натоварваме взаимно и да разбера дали има за какво да продължавам да градя и подхранвам отношенията ми с този мъж, който очевидно има нещо недоизказано към мен.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f906249cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Този човек хем не те взима, хем не те пуска. Тази позиция му е много удобна, защото не иска да поема отговорност. Губиш си времето и изразходваш енергията и младостта си на погрешното място. Ти знаеш, че приятелството не ти е достатъчно, но не искаш и да си тръгнеш окончателно. Вашите отношения не са история за две сродни души, а на рибар и рибка в аквариум.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f08d63ff39
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ситуацията е проста и ясна. Оставя си вратичка.
Относно съдбата. Не, хората в живота ни не са случайни. Ние сами си ги избираме. Срещаме много и различни хора, но не всички се задържат в живота ни и изборът ни не е случаен. Не, това не е заради онази мистична Съдба, а заради това какви сме ние и какви избори правим.
При всички положения винаги можем да извлечем положителното от подобна ситуация. Най-малкото, като научим определени житейски уроци. Що се отнася до сериозна връзка - не се надявай, но въпреки това горе главата! :)
(жена - 32 години)

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fd2b9bfc87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Господина е доста гаден използвач. Независимо каква му е причината той те е вързал емоционално, а ти не осъзнаваш че това ти пречи да намериш щастието си с някой който наистина те цени. Трябва да прекратиш тази токсична връзка перманентно - след време ще осъзнаеш че наистина е била такава. Освен приятните разговори той не ти предлага нищо, единствено те изцежда емоционално като паразит.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d506ebb06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Оставете ги тези карми, съдби, звезди и прочие. Има едно нещо, казват му Бръсначът на Окам. Обяснено елементарно- когато нещо върви като патка, кряка като патка, изглежда като патка, то значи е патка, не е бизон. Надявам се, виждаш връзката - когато един мъж страни от теб, не се показва публично с теб, не те желае дори за секс, каква съдбовна близост имате, какви връзки завинаги? Има друга, казали са ти го, просто е прикрит и нечестен. Не си губи времето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 831e4ff4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   "Но не мога просто да спра да комуникирам с някой, с който толкова време съм общувала засилено и открито."
Напротив, можеш и точно това трябва да направиш. Тези отношения те затормозяват. Какво приятелство, какви глупости говориш? Той те използва, той е просто един емоционален кърлеж. Така ти си сляпа за другите мъже, а реално си сама. Това е много, много неправилно. Просто спри да общуваш с него. Наложи си го!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7b24143c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 12?? Житейски уроци ли? ! Стига сте се хващали с най-долнопробната измет, където си вее оная работа, че бил голям мъжкар и вижте нормалният човек, който копнее за вас! Който копнее за семейство и за жена на която може да има вяра! Тоя житейски урок явно ви е много сложен!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f3be8761a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Манипулират те авторке и зависи само от теб да прекъснеш тази манипулация!
Имам един въпрос, на който не се чувствай длъжна да отговориш, но какво означава "заигравка"? Ще ти кажа защо питам - ако заигравката е свързана с интимност е много вероятно да не си му допаднала, но да няма смелостта да ти го каже.
Ще си позволя да изкажа и някои мои съображения защо нямате бъдеще. Някой вече направи сметката 25 12=37 - извинявай, но сега е момента ти сама да си зададеш въпросите и да намериш правилните им отговори. Мъж на 37, без жена (с брак, без брак) до себе си??? Мъж на 37 без деца (брачни, извънбрачни, доведени, разведени)??? Мъж на 37, който се увлича по момиченца като теб (не се обиждай, на годините на дъщеря ми си)??? Да продължавам ли с въпросите, на които има само един отговор - не ти трябва дърт ерген! Замисли се само над едно просто нещо - утре да имате дете, след 20 години ще е абитуриент, мъжот ти ще е на 57 т.е. на ръба на възможностите си. Приказката не спира до тук, ако детето иска да учи висше - мъжот ти отива в пенсия. Повярвай ми, познавам няколко такива случая - щерката студен.ка, таткото на памперс.
Мисли не само за кармата, съдбата, асцендентите и подредбата на звездите, мисли за себе си, мисли за тези след теб!
С уважение!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e8bcbf6980
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До 17
Бабче, я се скрий, това да не ти е соца с криворазбраните ви разбирания, на колко щяло да е детето, ма тя на колко, той на колко и т. н.
Има много по-важни неща от едни цифри

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: aaa24c352a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Много, даже твърде често кармичните връзки са болезнени уроци. Сроднатите души не са гаранция за щастие, а възможност за личностно израстване, каквато е и целта на отношенията между хората като цяло.
Според окултните науки, душата ни иска да дойде тук на земята за да доведе божествена любов в материята, за да постигне цялост между ум, душа и тяло. Тя има "план" как да направи това, тя е избрала сама сценарий за себе си, както и всички други души, които ще й съдействат да събере опита, който е искала да добие тук на земята. Мисията на душата да открие в себе си и да изяви за другите божествената любов е грандиозна и няма как да се извърши в един живот. Според карма, например имаме 151 прераждания за да постигнем това, натрупвайки достатъчно опит. Душата, обаче знае, че опит не се трупа, когато е лесно, тя знае, че ще трябва отново силно да се съмнява в божествения замисъл за да започне да търси. Както според психологията именно заплахите, конфликтите и фрустрацията карат човека да се развива. Затова много често всъщност сродните души ни довеждат до много тежки състояния, но и до големи прозрения и трансформации.
Нашата душа, колкото и да е ограничена от материята познава сродните си души. Още щом срещне такъв човек "знае", такъв човек е силно познат, близък от пръв поглед и ни държи като магнит. Това, обаче не означава, че животът ни е свързан завинаги. Това означава единствено, че душите ни имат "договор" да свършат нещо, да научат нещо, да си припомнят нещо, което ще им е необходимо по пътя им нататък.
Според моите наблюдения един от най-важните и трудни уроци, през които преминаваме в днешно време е да развием любов към себе си, на това отдавам този бум на токсични отношения и трудни връзки. Сякаш ни е необходимо някой тотално да ни обезцени и да ни лиши от любов, за да започнем да я търсим вътре в нас. Така че това, че сме срещнали сродна душа не означава, че трябва да останем с нея, защото тя може да идва в живота ни за да ни научи как се прощават грешки (за да можем да прощаваме и на себе си), как се приема личността на другия (за да приемем себе си), как се обича, въпреки болка, несъвършенства, предателство (за да се научим да обичаме и себе си, въпреки всичко) и т.н.
Когато обаче откажем да се учим, и когато нямаме доверие в плана на душата е много вероятно да зациклим в едни такива отношения и просто да не искаме да излезем и да продължим. В психологията такива отношения се наричат съзависимост. Какво се случва тогава- един повтарящ се болезнен цикъл, един и същи урок непрекъснато, правим, струваме и се оказваме в една и съща изходна позиция циклично. Едно предателство ако не стига, за да изберем себе си, за да се погрижим и защитим, ще получим друго, тогава може да осъзнаем, че сме твърде ценни да стоим в такива отношения, че имаме и друго да видим и изживеем, а може и да не го повярваме и да останем за следващото, по-следващото и така, докато другият не си тръгне, или докато външни фактори не разрушат отношенията.
За душата ни това не е никакъв проблем, тя може да получи този урок от друг човек, или в друг живот. За това и понякога се случва да имаме няколко връзки със съвсем различни хора, а да стигаме с всички до един и същ проблем, например да рушим с ревност всичките си отношения. За душата сродните души не са цел, а средство към целта, тя да открие любовта първо вътре, тя да расте, да си спомни защо е тук.
И в интерес на истината не е нужно да вярваме в окултното, за да знаем, че когато се ценим, когато се обичаме и имаме смелост да напускаме отношения, които не са повече полезни за нас, имаме много по-голям шанс да срещнем нови хора в живота си, да израстваме, да се преоткриваме, да сме щастливи.
Аз не съм срещала източник, нито сред психологическата, нито сред езотеричната литература и изобщо, който да твърди, че съдбата на някой или пътят му на развитие като личност трябва да има за център друго същество, а не себе си. Никъде не съм срещала съвет да се стой някъде, където се страда, или да се предава отговорността, че не се ценим и не искаме да се развиваме на вселената, съдбата, или в каквото вярваш.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f08d63ff39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 16, прав си, че трябва да ценим стойностите хора. И самата аз го правя. Но авторката е в различна ситуация и дано поне се научи да прави правилни избори. Това имам предвид в коментара си.
Номер 12

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f3be8761a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Младежо под номер 18, аз съм баба ти под номер 17, пък може ли да е сигурен човек, може и майка ти да съм. Понеже съм изкуфяла и обременена от социалистическите арабски цифри, би ли бил така добър да светнеш мен и аудиторията с "по-важните неща"? Мога ли да предположа, че си се засегнал на тема ерген? Да използвам случая и да задам и на теб няколко уточняващи въпроса - епилираш ли се редовно, скубеш ли си веждите, имаш ли обеца/и, лакираш ли си ноктите, по-тежко от чашата вдигал ли си. "Соца" можеш да го съдиш ако си живял в него, предполагам ще ти стигне математиката за да разбереш, че съм живяла и при соца и при сегашното, но не намирам нищо общо между темата на авторката и "соца". С две думи липсва ти конструктивност в заяждането, просто реагираш като ощипана булка на онова, което си приел за упрек лично към теб. Хайде сега взимай помощни средства (калкулатор, сметало, клечки за уши) и кажи какво невярно и свързано със "соца" има в изказването ми! Женчовци се нароихте, не можете да вземете сами решение дали да си вържете обувките на джувка или на възел, камо ли да поемете отговорност за още един или двама човека. До 40 годишна възраст не сте направили нищо повече от това, което оставяте след вас клекнали в храстите, на 45-50 се усещате, че и на вас часовникът ви тиктака, започвате да се ослушвате за нещо по-младо, а не за такива, с които до сега сте се забавлявали. Ама много добре знаете, че забавата приключи, младото е амбициозно, младото е заплаха за ергеското ви спокойствие, младото ще иска деца, но на вас не ви стиска, не само не ви стиска, вие просто не можете да носите отговорност за решения, постъпки и т. н.
Е, за какъв мъж говорим тогава, къде го "соца" да го вкара в казармата, да му продухат малко ситемата, да му подрежат крилете, ноктите и брадичката, да му смачкат фасона (не казармата, а наборите)???
Обърка се леко, не е баба ти, а дядо ти, но ти е простено, Бог те е наказал повече, отколкото аз мога да кажа с 5 реда.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 26ff7c33f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Хванала си се като удавник за сламка. Ясно ти е казал, че не иска обвързване и да бъде лош / разбирай да страдаш /. Кое не ти е ясно. Разбирам те, че те гризе голямо любопитство, но мъжете не функционират така. А и жените. Когато не искаш да откликнеш на нечии любовни мераци, казваш нещо заобиколно, защото не желаеш да изпадаш в подробни обяснения, а и не си длъжен, след като не сте имали връзка. Той, или крие някакво обвързване. или изобщо не е бил сексуално привлечен. Свий си перките, защото ти очакваш по-вече, а той не желае. Да кляфкаш след него във вид на приятел, не е в твой интерес. Не си губи времето, за да си причиниш страдания и да станеш още по-залепена за някой, които не припада по теб. Пиша ти го с най-добри чувства.
Ако, пък, аз бъркам в преценката си, той ще те потърси и ще бъде по-ясен. Това не значи да се залепиш за телефона си в очакване на любовния нишан. Премести си вниманието върху приятни и полезни за теб занимавки.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 46fafe49de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Обичам те ти казах обичам те оше ислам да бъда с теб не искам друга. Какво да направя обичам теб. Ти си ми всичко

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 46fafe49de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Добре сбогом видях ти отговора разбрах всичко няма нужда повече от обеснения

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 799795c243
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Авторке, какво значи "не иска сериозни отношения"? Кои отношения са "несериозни"? Аз лично не разбирам. Когато се срещнахме със сегашния ми съпруг, беше като земетресение - изобщо не сме се питали сериозни ли сме, несериозни ли, само не можехме и ден да преживеем един без друг. При това обстоятелствата бяха враждебни - и двамата живеехме с други партньори. Но нямахме и грам колебание да променим живота си, каквото и да ни струва това. Оттогава минаха близо 10 години, в които не сме прекарали нито един ден разделени. Още не знаем сериозно ли е несериозно ли е, а и не ни интересува. Чак тази пролет сключихме официално брак и то защото се уплашихме от това докъде могат да стигнат мерките срещу коронавируса, иначе - даже наличието или отсъствието на подпис в общината не ни беше важно за отношенията.
Та, пак питам: коя връзка е "сериозна"? Защото и отношенията между приятели, роднини и колеги са сериозно нещо. Сериозни са и контактите ти със съседите. Сериозен е и начинът, по който общуваш сам със себе си. Всичко е сериозно. Несериозно е единствено да си играеш на любов, без да я изпитваш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 80f96ec2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Авторката е. Към номер 24/25 – сигурен ли си, че не ме бъркаш с някоя? Ако смяташ, че си човека от историята ми, би ли споделил нещо, което само двамата знаем, за да се уверя, че наистина си ти? Защото въпросният господин така и не се осмели да признае чувствата си към мен.
Към номер 26 – сама си отговорила на въпроса си в края на коментара си. Несериозно е именно да си играеш с любовта, без да я изпитваш, точно това визирах.
Благодаря за коментарите, намирам много съвети и логични обяснения в тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker