За какво точно са ви деца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За какво точно са ви деца?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 4601 пъти
Въпросът ми е и към жените и към мъжете, които си имат за някаква цел в живота да имат деца.

Защо?

1. По какъв начин е отговорно към отрочето ви? Бъдещето не пренадлежи на вас. Светът се променя към все по-зле. След десетилетие ще са предимно необразовани роми в родината ни (и българи такива).
2. Защо буквално най-животинският инстинкт за продължаване на поколението ви е висша цел в живота?
3. Въпрос към жените особено:
Защо нямате други цели освен тази? Нали трябваше след всичкия този феминизъм на 20 век да покажете колко сте силни и равни на мъжете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 61

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 05c04ca308
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се притеснявай. Не правим деца и сме най-бързо изчезващата нация. Можеш да се успокоиш. Не знам да има друга държава освен България, в която желанието за деца се смята за почти престъпление. Не ви разбирам какво толкова ви е трън в очите, че някои искат деца. Като не искате, не правете, не виждам проблем. Какво ви влизат в работата другите?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e3d78c1204
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямам и не искам деца, но смятам, че темата е провокативна.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 60a04cc196
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

3.   За да питаш, гъско. Може ли да си толкова проста без извинение?!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d428b47052
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз си задавам други въпроси. От кога станахме такива егоисти, като прикриваме това зад интелигентност, безпаричие и какво ли още не, само и само да не отгледаме едно, две или три деца, което не е някаква огромна бройка?!
По какъв начин е отговорно? Ами, нищо отговорно няма тук, просто продължаваш рода, защото това е естественият ход на нещата. Ако ти не, други ще. Светът е както ние си го направим. Хора е имало преди много години, поколения са минавали много преди да се появи "модерният човек" и да твърди, че знае всичко и кое е най-правилно. И тази мода ще мине. И този егоизъм ще си иде, за съжаление не по хубав начин. Естественият ход на живота, нормалното, ще се върнат.
Защо най-животинският инстинкт ни е цял? Питай майка си за това. Питай баба си. Създаваш живот, по-хубаво е от всичко останало, ако успееш и да възпиташ човек, по-добър от самия теб. Аз бих попитал, какъв е смисълът просто да се "развиваш", за да вземаш повече и повече пари, да градиш кариера? В гроба ли ще си я занесеш? Нещо велико на човечеството ли ще оставиш след работата в кол центъра или за голямата корпорация? Направо да се самоубиваме, че то няма смисъл никакъв :)
За феминизмът е пределно ясно. Не се бори за правата на жените, а да смачква мъжете. Просто за власт и привилегии, и пари. Жените много отдавна работят успоредно с мъжете, дори едно време по селата. На нивата, деца гледат, дом, никак не е малко, даже на моменти е много по-трудно да си в тая рутина и да издържиш психически. Особено по белите държави, виждаш "равноправието" до къде ни е докарало :)

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a4b4240f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

5.   На мен мечтата ми винаги е била да имам голямо и щастливо семейство с 3-4 деца. Никоя кариера не може да замени тази нужда - да бъда майка и да видя плодовете на любовта към мъжа ми. Това обаче не означава, че нямам и други цели - да си работя по специалността, да пътувам, да уча нови езици. И не искам да се доказвам като равна на мъжете. Всеки пол си има своята роля в живота и според мен тя не трябва да се иззема от другия. Мъжът трябва да може да осигурява семейството, а жената - да се грижи за него и домашния уют. Остсналото функционира, но е противоестествено.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 922f9fb200
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ами защото искам да имам, защото обичам деца. Освен това не мисля, че ще бъде трудно да се отгледа едно дете, аз искам само едно. Всеки си решава дали да има деца, това е личен избор.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 779dd4451d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако родителите ти са нямали деца, ти също няма да имаш.

Кофти. :D

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 41c05f74d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

8.   А ти за какво точно си жив, авторе? Да гледаш телевизия, да ядеш и да сереш?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6642318b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жена съм. Първо не търся мъж, само заради дете. Искам да обичам някой истински и с него ще направим дете. Не ме интересува и дали родителите ми много искат внуци. И не го правя, за да оставя някой след мен, за някакво си "поколение". Искам да бъда в живота на едно дете. Не съм от тези жени, които ще говорят за памперси и подобно и ще мислят само за детето си. Аз дори не се заглеждам навън по жените с колички. Няма да забравя, че имам и мъж. Искам в този живот някой да разчита на мен. Досега винаги е било "Трябват ми още пари ще говоря с тате", "Мале как може с този да се разделим така, писна ми, ще звънна на мама за това", отида при баба и ми даде 50 лв и шоколад. И сега какво, ще си изкарвам пари и ще правя каквото си искам. Искам да имам някаква отговорност в живота. И ако имам дете и някога ми стане гадно от работата или от приятелки няма да си го изкарам на детето, а ще го прегърна като се прибере от двора и ще си играем. Искам да обичам някой повече от себе си. Не искам и да ме гледа някой. Като остарея ми стига да знам, че съм била в живота на детето си. И на старини само ако му погледна снимка или му чуя гласа ще ми е добре. И друго: В живота родителите все някога умират. С братя и сестри ту се разбирате, ту се карате. Приятелите понякога са гадни. С мъжа/жена ви колко и да се обичате много неща може да станат и да се намразите. Братовчедка на майка ми миналата година се разведе след 14 години брак. А децата са хората, които ще обичате винаги дори повече от себе си, каквото и да става. Искам преди да си затворя за последно очите да си мисля за детето си или да ми е хванало ръката. Няма да ме е страх от смъртта.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d4d2dfd2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

11.   Ами авторе - за съжаление по-различни отговори от тези, които досега са написани няма да получиш.
Ниско интелигентните хора не разбират как се забъркват в поредната дуалност - за тях или имаш деца, или кариера; или си майка и домакиня, или седиш пред телевизора с пуканки и егоистично си пилееш живота. А между другото егоизмът е "лош", а живот за благото на другите е "добър". А с децата си те работят за общото благо. Просто тръпки да те побият. Диктатура на пролетариата в действие.
За тях да имаш деца е необходимо, защото "така трябва", "така е нормално", "за да се продължи рода" и т.н. Логика не търси.

Под други цели разбират да пътуваш, да ходиш на курсове или да учиш езици. Това е масовото ниво.

Тези хора няма как да проумеят с какво би се занимавал човек без деца, който не иска да печели много пари и да гради кариера; който не учи, не чете книги за самоусъвършенстване, не играе PC игри, не си дава парите за пътувания и дори няма телевизор :) Това за тях е въпрос с повишена трудност. Най-много да стигнат до гениалния извод, че си лентяй, който само яде и спи - уменията им за анализ са дотам. Напразно се хабиш тук.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: aca46a3f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За да ги обичаме, за да ни обичат, за да имаме някой най-близък. За да ги гледаме как растат..

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: aca46a3f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Бутам двойна количка с две деца и една ц. Ганка как ме гледаше, все едно бутам пет.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f43bf54691
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   Светът се променя на все по зле?Деца са се раждали и по време на войни,и на епидемии и никак не е било по-лесно на хората да ги отгледат и възпитат.Лично за мен най-важния ми приоритет,№1 в живота ми са съпругът ми и децата ми.Не работа,не кариера-семейството ми.За мен няма по-нещастна жена на света от тая,която никога не е чула думата"мамо"Най-щастливите мигове в живота ми са свързани със семейството ми.Ние сме като мускетарите-един за всички,и всички за един.Работата няма да те стопли,кариерата няма да легне вечер до теб в леглото,а най жалко е,че хора без деца понатрупали имоти или пари една сюрия далечни наследници ги чакат нетърпеливо да умрат.Наследство трябва да се взема.И най големия си враг не пожелавам такава съдба.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4798aec348
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

15.   Защото няма по-голама радост от тази да създадеш живот.
Защото предпочитам да удвоя себе си и съпруга си, вместо да давам вниманието си на хора като авторката.
Защото обичам детето си и след като се роди осъзнах какво е истинско щастие.
Авторката е злобна.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4798aec348
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Да допълня, че и аз като номер 10 съм на същото мнение. Имам дом, имам работа, имам всичко. Имам и дете. Доволна съм от живота. Искам сомо празници със семейството. Не ме е грижа за другите хора, особено за такива като автора. У дома е най добре.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b7c10e7dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   Три въпроса, надпреварващи се, кой да вземе короната за "Най-тъп въпрос на годината".

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e3d78c1204
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Както вече казах по-горе, тази тема е провокативна.

Ще си позволя една притурка директно от google:
/provocative - causing anger or another strong reaction, especially deliberately.
"a provocative article""/

Дори ще ви кажа кой е въпросният провокатор - номер37/57/58 от темата: "Не искаме да раждане деца и да се грижим за родителите си!"

Мои коментари там са 45 и 65.

А ти авторке, не се прави на умна и хитра, защото не си.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3fb7a189bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

19.   Много е смешно как тея, които искат и имат деца не могат да дадат точни аргументи. А истината е, че да имаш деца е абсолютен егоизъм. Разправят тука, че било естествения ход на нещата. Тоя естествен ход е докарал хиляди хора до просешка тояга, до състояния на депресии и ментални проблеми. Хиляди деца родени без любов, само и само да има. Тея деца после отнасят всички последици върху себе си. Хиляди майки решават, че трябва да родят, за да задъежат един мъж, други хиляди решават, че ако родят може би ще се оправят отношенията в семейството, обаче те не се оправят. Стсват по зле. Децата изискват изключително много грижи. И всяко занемаряване на родителството води до проблеми, когато това дете започне да пораства.
Кои сте вие, че с лекота решавате, че ще имате 3 деца и ще ги гледате както си знаете и без да ви пука, без да сте отдадени на тях. Гледате ги просто по инерция, защото вече ги има. Раждате само и само да вържете мъжа, никаква любов няма, готови сте на изневери.
Е как очаквате хора, родени в семейства без любов, със скандали и с по 1 родител да искат деца после?
Да имаш дете без предварително да помислиш дали имаш капацитета да се грижиш е най-безотговорното нещо. Не говоря за пари. Говоря за ясната представа, че си готов да дадеш и да отгледаш с любов един достоен човек, а не просто поредния бот. Да имаш поглед как върви динамиката на семейството. Разбираш ли се наистина с жена ти/мъжа ти или просто сте заедно, защото няма по-добър. Наистина ли толкова обичаш този човек, че искаш дете от него. Никой не си задава такива въпроси. Истината скъпи жени е, че повечето от вас виждат мъжете само като донор, а детето е билет към това, което мъжа ви осигурява. Знае тя, че не го обича, обаче еремето си лети и няма други шансове. Затова нашата си вика-абе дай ще родя едно, две деца да съм сигурна пък после ще му мисля.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f7b12b17c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

20.   Напоследък има много такива теми за децата. Не разбирам защо някой се дразни, че друг има/няма деца.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 04651ebf89
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

21.   Щом питаш точно жените авторе, аз като една такава ще ти отговоря точно и ясно. Никога не съм искала деца, винаги за мен е било по-важно да изградя кариера и да уча, колкото мога повече. Крайно неуважително е хората с деца, да се опитват всячески да ни убеждават, че това е най- хубавото нещо на света, ако беше така едва ли щяха да се занимават да ни убеждават. Противно на всички очаквания аз не мразя деца и се разбрам добре с тях, често ми казват, че прекалено много ги глезя даже, но това не значи, че искам свое осъзнайте го.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 05c04ca308
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

22.   Гледам вече 1000 такива теми. Явно на някой много му бърка в задника, че все още са останали малко хора, желаещи деца.

Някой ще ми обясни ли каква е логиката на някои толкова да им се бърка в задника, след като от тях никой нищо не иска?

Не разбирам защо мен да ме касае дали чичо Митко от с. Ряхово иска или не иска деца, след като не ме ангажира мен да му ги гледам.

Гроздето е кисело ли, що ли?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9d305249d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Защото ми е кеф да имам деца. Имам си ги, гледам си ги. Боли ме долуподписания за въпросите на автора и за мнението на Х и Y.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f20357f816
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

30.   Боже господи, какъв въпрос? И какъв ли мозък го е родил.....??

Не сме създали дете/ца, за да ни СЛУЖАТ за нещо!!
Ние СЛУЖИМ на децата!!

Ако можеш това да го осмислиш...

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f20357f816
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   Да си ги имаме!
(Каквото повикало, такова се обадило...)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5ccb58f9cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Логиката, 22, е че накрая тия деца като отраснат се превръщат във идиоти и накрая се получава, че сме заобиколени от идиоти. Истината е, че хората, които наистина могат да възпитават достойни представители на човешкия род, нямат нито нуждата, нито желанието за правенето на деца, нито си мислят че това е "естествения ход на нещата"(не визирам себе си)
Масово майките си правят деца все едно си вземат кученце. Докато е малко и пухкавичко е много сладичко, до момента в който трябва да бършеш насраното всеки ден по три пъти. По същия начин както София е пълна с бездомни кучета заради хора, задоволяващи потребностите си за симпатичност, по същия начин и света се е напълнил с мангали. Елементарно - егоизъм се нарича.

"за да го възпитам да бъде по-добър от мен"... е това е най голямата смешка. Фактите са, че точно в желанието си да направиш по-добро копие на себе си се получава обратното. Факта, че цялата планета е заприличала на бунище е показателен.

Имах един приятел, който казваше " Аз съм съвестен човек и буклуци след себе си не оставям"

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: adf6a0fcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Последният месец се навъдиха поне 5 такива теми. Смятам, че авторът е един и същ.
Аз съм мъж и искам да имам деца, но честно казано ми е все тая кой иска или не иска такива.
Ако ти не искаш деца, това си е твой избор. Нито ще съм против теб, нито ще пиша тема в сайта, тип "Тоз що не иска деца" смешно е просто.
Аз поне съм забелязал, че възрастни двойки или самотни мъже и жени, които нямат деца са доста нещастни и депресирани.
Като си млад ти е все тая, дори можеш да платиш за аборт без да ти пука.
Но когато си на 60 години и си сам, обърнеш се и видиш, че нищо няма значение (нито титли, нито професии) сигурно ще си доста нещастен.
"Света отива на зле"... Тая клиширана фраза е била повтаряна от всяко поколение.
Всяко поколение казва "Едно време беше по-добре" и така хиляди години.
Едвали сме по-зле от по времето на Втората световна война, или по времето на Испанският грип, Черната смърт или Средновековието.
Знаеш ли, че само преди 2-3 века, детската смъртност е била супер висока. Дори и при богатите, от 5 деца им оцелява само 1, което ако е мъжко и го вземат на война, ще умре на 20 годишна възраст.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2814cb4330
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Тези теми станаха прекалено много в сайта. Била съм и против това да имам деца, после си промених мнението и имам дете. И в двата случая обаче не убеждавах никого да бъде на моето мнение. Смятам темата за провокативна и за поредната, свързана с деца.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e2e1c13b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Ти сам/а казваш, че след десетилетие в държавата ни ше има предимно роми. Ами ето за това ше има само роми или да си кажем направо цигани. Защото ние не раждаме деца. Исторически нито една нация не е оцеляла с по 1 дете на семейство повече от един век. Имало е такива, затрили са се. Сега иди търси информация за тях, няма да намериш. Затрили са се и спомена са тях го няма. Същата съдба ни чака и нас. Тука вече да имаш дете са смята за и аз не знам какво. На 18 години съм. Не вярвам, че нашето поколение ше прави деца. В цяла Европа картинката е една и съща. Децата са тема табу, а непродуктивните малцинства се множат с бясна скорост. А ние българите наред с псевдо македонците и украинците сме трите най-бързо изчезващи нации в света, защото не раждаме. Децата са тема табу. Ше пием, ше пушим, ше курвеем по дискотеки, само секс ни е в главата, колко е голям чура, колкото са големи циците, задника, но деца няма да правим, защото ходенето по дискотеки и пиянството ще трябва да приключат. Само че трябва да се знае, че ако по едно време няма деца, след време няма да има младежи и следователно работната ръка ще намалее драстично. После няма да има хора на средна възраст и ше останат само старците. Накрая и старците като си отидат и край. България ше стане Романия, защото ше има само роми. А може да стане и турска колония. Един народ колкото и да е затънал ако има раждаемост за него има спасение. Колкото и напреднала да е една държава, тя е обречена на гибел без млади хора.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d4d2dfd2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Не мисля, че темата на автора е глупава. Аз, като човек, който никога не е изпитвал потребност от деца, винаги съм се чудил какво кара хората да имат деца. В никакъв случай не пропагандирам някой да престане да ражда деца, защото на мен така ми харесва. Наречете го чисто научно любопитство. Повечето ми приятели имат и понеже ги познавам знам и каква беше причината, а именно - никаква. Ожениха се, защото така трябва и родиха, защото като се ожениш трябва да имаш деца. Никой никога логично не е успял да ми обясни този феномен. Имам и приятелки жени, които не можаха да забременеят първите години и се почна една драма - животът им бил провален, какво щели да правят сега, не престанаха да се тръшкат и всичките им усилия, които нормално би трябвало да използват във всички сфери на живота, бяха насочени към това да забременеят. След като родиха мирясаха, но с тях вече за нищо друго не можеше да се говори, освен за бебета, а бяха интелигентни жени. За мен това е някаква масова лудост и психоза. А както ги питаш защо - същите мъгляви отговори, каквито и във всички теми тук. Дали толкова е силен животинският им инстинкт, дали ги е страх, че обществото или мъжа им ще ги отхвърли, дали от страх от самота - не знам. Хората явно не обичат да споделят такива неща и отговарят само със заучени клишета. Разберете, че не всички питат с цел да нападат някого. Просто не е ли странно, че 99 % от хората правят едно и също, без особена мисъл? Ако 50 % имаха деца, 50 % се занимаваха с нещо друго поне щеше да има някаква логика.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e8c58d342c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Искам да имам Двама сина Два Сокола както пее Милош Боянич , а може и щерка

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 997cc97382
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Значи си с увредена генетика.И ти и 11 и другите, които смятат , че не трябва да има деца.Това е заложено генетически.Точка.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8583059cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Плодете се братя Българи и Българки Да го има Българския Род и България.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8583059cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Имам един познат, който имаше 2 деца .Преди няколко години ми каза ще направя трето защото съм патриот .И го направи ,да му е живо и здраво!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 74bde46df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   8 и да евеш и да евеш.
Нали знаеш - я обичам най мноо боба, леба и деба!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 43fe3a4841
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   На така зададения въпрос ще отговоря със "За какво точно ни е да ти отговаряме". Ако си мислиш, че съм груб, ще ти обясня следното: каквито и да са отговорите на тези въпроси, ти няма да се плеснеш по челото и да кажеш "Егаси, ама че съм била заблудена! Още утре ще си направя едни тризнаци, за да наваксам за загубеното време". И каквото и да ни напишеш ти, никой от нас няма да седне в дървена кутия, позиционирана за удобство около гробищата и да повтаря "Животът е гаден, защо ми е да имам деца? Я да си чакам аз тук Момента с главно М, пък онези тъпаци да се размножават".

Така че все ми е едно дали децата ми ще са Айнщайновци или новите тризначки от Биг Брадър, аз искам да имам такива и това не подлежи на пазарлъци, предоговаряне, нито пък ще търпя някой да ми размахва пръст по темата. Което обезсмисля разговора в тази тема, защото хората като теб обикновено не приемат отговор, различен от "Тъй вярно, шефке, благодаря ти, че ми обясни какъв съм идиот".

Препоръчвам и на останалите да направят същото! Нашите деца ще населяват Земята в следващите десетилетия по време, когато авторката вече няма да е тук и няма да е оставила деца, затова не виждам причина нея така живо да я интересува онова време и съотношението цигани/българи или въобще световния ред тогава, нито пък нас да ни интересува да я убеждаваме. Тя е решила! Доживей си щастливо и пращяща от здраве остатъка от живота и нали знаеш? Не се занимавай с чуждия живот! Там хората решават сами за себе си. Наистина не виждам полза от самата тема - освен да стане поредния грозен скандал, когато някой с по-силен темперамент срещне друг като него.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 842df45cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Аз пък ще кажа нещо различно. Който и да си, какъвто и да си искаш ли деца семейство и т.н. трябва на първо място да не си егоист, каквито за съжаление станаха огромна част от хората ( благодарение на среда, доктрини и т.н). Поведението им е такова, че реално са "горди" да ходят и нараняват разни хора - вкл. авторе лично познавах момиче, което искаше деца но по жесток егоистичен начин ме нарани като нейн бивш вече близък приятел. В тази консуматорска епоха представите за семейство вече са много изкривени и почти всеки си гледа собственият .... . Така де в крайна сметка резултатът е блъскам се в гърдите пред останалите и говоря отровно, а вечерта реват самотни в тях. Това ще продължава докато сами си го причиняват. Говорил съм с много хора семейни и не за децата и главните ми наблюдения се разделят в няколко групи:

1. Защото трябва да имам деца
2. Защото другите имат деца
3. За да ги гледа някой като остареят, но последните и са така наречените кариеристи дето първо чакат да достигнат върха в работа та тогава дай да правим деца

При половете също има особености и това са, че при мъжете и да искат деца като минат една възраст и видят че няма да стане вече им е все тая, а при жените или озлобяват, или се хващат с първия срещнат или страдат. За съжаление виждам и много семейства, които са фасада, но по лицата на родителите им е изписано , че не са щастливи или са погълнати от нежелан живот. Хората реално говорят преди това преди онова, но ако се замислим ще разберем че не е имало чак такива разлики както съм обсъждал с мой познати включително и майка ми, която ми е много скъп човек и добър събеседник. А сега няма семейства комплексно заради насятата самота, бедността и така наречените модерни идеи. Докато го позволяваме, това ще продължава до гибел. Това накратко се случва

М24

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8db0c4fee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   И аз си задавам въпроса, , защо по дяволите са ми деца"гледам как повечето всъщност искат деца, всеки си има право на мнение. Едва ли някога ще имам деца обаче, разход са. Според мен да изградя кариера е хиляди пъти по-важно. Децата не дават пари. Децата отнемат пари. Защо ще давам 1000 лв на месец за детегледачки? С тези пари мога да си купя телефон, дрехи, обувки, бижута и най-различни други неща. Плюс това не отиват само 1000 лв, нали трябва и храна за детето. Ако децата не бяха чак такъв разход може би щях да имам, пак казвам всеки си има право на мнение. Уважавам мнението на хората, въпреки че съм на друго такова.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fc63e9398b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Аз съм жена и не искам деца, защото съм изключително вербално и физически агресивна. Или ще му повредя психиката, или ще го убия от бой за това, че плаче, цапа се, вика и т.н. Наследила съм го от майка си, която ме тероризираше за всякакви глупости. Никое дете не заслужава подобно отношение, не искам да причинявам това, което ми причиниха на мен, но знам, че губя контрол над нервите си, ставам злобна и посягам.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6da8aaa6ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Хахахаха, че то в България е пълно с майки-феминистки, които съсипват самочувствието, психиката и здравето на мъжете си. Българският мъж масово е мъж под чехъл, системно премазван от жена си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 115aa65d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

48.   Мъж на 32 г. За мен също целта на живота е здраво и добро семейство с деца. Всичко останало в този живот е посредствено.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e8b3ab136c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Разбира се че е хубаво и трябва да има деца но...
На мен лично вече ми се струва безсмислено тук да се отглеждат деца заради средата и ужасното бъдеще което предстои.
Системата работи в посока антисемейство и деца успешно вече 15г.
Заличаването ни е добре планирано. Бай манго се множи за наша сметка със скороста на колония от насекоми.
Младото поколение е пълен провал и всичко от този момент напред изглежда безперспективно.
За игрални съжаление вече браковете се правят пред свършен факт .
Булката с надут корем в 7и месец а след още толкова развод и провалено семейство, което навежда на мисълта че детето не е било планирано, както трябва да е във всяко нормално семейство!
Иначе стискам палци на тези които имат и са решили дано Господ да им дава сили в това вече доста трудно начинание.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e7e5d14f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   На теб какво ти влиза в работата? Май нищо. И за това си сърдита на целия свят!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e7e5d14f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   На теб какво ти влиза в работата? Май нищо. И за това си сърдита на целия свят!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d08f2565a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   Абе модератори бе, изтрийте я тая тъпа тема че само задръства и забавя коментарите и историите с тия 20 коментари очакващи одобрение, така и така е тролска и не е за помощ, а е за получаване на внимание и е напълно безмислена, айде изтрийте я вече моля ви се!!! Написал съм над 20 коментара очакващи одобрение в различни теми, а и имам очакващи коментари в моя тема и от 5 дни чакам да видя отговорите, айде размърдайте си задниците че това вашто вече на нищо не прилича!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: dfc3f9802e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

53.   По логиката на 33 трябва всички да изчезнем. Простите, защото са прости и не трябват да правят деца, а умните, защото нямат потребността да правят.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 645b585955
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

54.   Защото децата придават поне някакъв смисъл на този живот.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 40c45f08af
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

55.   Авторе, точно заради такива като теб нацията ще изчезне. Защото си ограничен, егоист и не искаш наследници. Миже би си циганин и за това да казваш, че българите ще изчезнем.. ама и това не е вариант, защито те поне деца правят. Ти си върха на простотията с твоят ограничен мозък. Може би е трябвало да се родиш като някой плужек, защото не заслужаваш по друг начин да живееш. Съжалявам, но заради хора като теб България ще затъне, неграмотнико прост.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a6b6f44d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

56.   Някой просто има много свободно време да пуска провокативни теми, първо защо не сме искали деца, сега пък защо искаме...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cda77496a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

60.   55, сложих ти единица, не защото подкрепям автора и пригласящите му (самата аз съм майка на двама синове), а заради "неграмотнико прост" - много се смях! Точно ти пък, да се изказваш за хорската неграмотност, хайде стига...

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f43bf54691
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

61.   За да запазим способността си да обичаме безкористно.

 
  ...

1-50 от 61
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker