"За" или "против" откровеността във връзката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

"За" или "против" откровеността във връзката
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1685 пъти
Здравейте, непознати приятели! Разсъждавам от дълго време върху темата, по която сега предлагам да обменим мнения. След достатъчно натрупан житейски опит, стигнах до извода, че откровеността не винаги работи за доброто на една връзка.
Веднага се аргументирам с конкретен пример. Моят съпруг е болезнено честен човек. Като казвам "болезнено", имам предвид, че той винаги ще каже истината без оглед на това как тя би се приела от човека отсреща. Ако съм дебела, в прав текст ще ми каже "дебела си"; ако съм кльщава, също - "твърде слаба си". Тази директност не касае само външността, тя засяга и по-деликатни теми. За него не е проблем да каже: "Не мога да си представя да бъда само с една жена, желая всяка, която ми привлече вниманието и не правя секс със нея само защото тя не ми дава, но ако е благосклонна, веднага бил си смъкнал ципа; ти, мила, си нежна любовница, но косата ти е къса, а аз харесвам дълги коси, които да галят тялото ми - примерно като на приятелката ти Рени, с която искам да спя, тя също, но ми отказа от лоялност към теб; а и чисто анатомично устата ти е твърде малка за члена ми и не ти се получава добре, а аз обичам "дълбоко гърло", разбери ме като си представиш, че мъжът не ти го вкарва докрай. На затова пък си най-интелигентната жена, която познавам, брилянтна домакиня си и наистина се възхищавам на ума, абмициите и креативността ти, но аз съм мъж и не мога да променя природата си. Нали винаги си настоявала да сме откровени един с друг, съкровище? Ето, откровен съм и никога не бих те излъгал! ".
Така. От една страна - всичко е наред: той не ме лъже, не ми изневерява зад гърба, честно ми представя нуждите си. Но от друга - не смятате ли, че в човешките отношения би трябвало да има и малко деликатност, щадене на чувствата на другия, пък било то и с цената на лъжа? Когато навестим свой близък в болницата, винаги го питаме как е, той казва "Добре съм! ", ние отвръщаме "Да, наистина добре изглеждаш! ", като и двамата знаем, че лъжем, но лъжата е споделена, тя е част от етикета.
Аз съвсем сериозно напоследък си задавам въпроса за положителната роля на лъжата в междучовешките отношения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: b232605926
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   То ако няма доверие и откровеност, каква връзка е въобще.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 30f4892093
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за първото мнение! Но Вие - лично - бихте ли казали на съпруга си: дебел си, разплут си, но въпреки това те обичам. Или изразът ще бъде: "Обичам те, защото си пухкав и сладък"? Дали ще кажете: "Всеки път, щом се разминем по стълбите със съседа, направо ми овляжняват бикините..." или ще го речете инак, като например: "Много приятен мъж е този от долния етаж"?
В темата ми става въпрос за ДУМИТЕ, които използваме в ежедневната си комуникация. Думите са опасно нещо, те могат да са по-остри от гвоздеи и да раняват повече от куршуми. Та, за тях ми е приказката....

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b232605926
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   2, да, нямаме проблем с това. Нали човекът трябва да предприеме мерки, ако е напълнял. Думата няма да е "дебел", ами "напълнял си" примерно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8e8e3ca5a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това не е откровеност, а чиста подигравка! Не знам как го търпиш! Този човек не зачита чувствата ти. Започни и ти да му говориш как искаш да ти го сложи всеки мъж, когото срещаш, и как те възбуждат неговите приятели. Ще изреве като лъв.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b34b359063
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   хахаха бахти простака

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: efb13a2f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти си си за ебане. Такъв докато спи му тегли ножа или му сипи няква отрова за мишки в супата или уискито..дано в другия живот малко му дойде акъла. Достойнство нямаш ли поне малко? Правилно някои мъже ви хранят в коментарите че си го заслужавате,защото пасивноста ви само засилва тяхната увереност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 19b5219952
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, не трябва да се казват желания, не е редно според мен. Жената трябва да си мисли, че мъжа дори не поглежда другите.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a9a2a126d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Щом иска свирки и дълбоки гърла, значи и той е болен от модерната, РЕАЛНА епидемия, наречена "педерастия". Пращай го при гейовете да им духа като толкова е фен на тия извращения. Има и гейове с дълга коса, така че и това му желание ще бъде изпълнено.

Честно да ти кажа, бяс ме хваща на жени като теб. Заради вашата пасивна либерастия към педерастията и лошото отношение към жените, мъжете станаха такива боклуци. Вие им изтървахте края. Мъжът е толкова нагъл, колкото му позволиш. Бягай с 300 от този гей и си търси нормален, психично-здрав мъж. Ако пък няма, по-добре сама, или с еднократни, но никога повече не бъди такъв парцал. Съжалявам, ако съм те обидила, не е нарочно, наистина, просто се ядосах като прочетох темата.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6b388a014d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Аааа, никакъв проблем, откровеност за откровеност! Ще чуе в отговор как му миришат краката и устата, какъв мазен дебел г-з е наклал, че има и бирен шкембак, оплешивява и се е набръчкал, а от носа му стърчат косми. Че Х и У, дето имат къде по-големи атрибути от неговото пишле, са били свръхдоволни от моите свирки. Да не говорим, че чукат в пъти по-дълго и готино. Също как въпросната Рени ми каза "твоя нерез пак ми се увърта, ама го отрязах, ха, ха". И че ако не беше толкова глупав и не носеше добра заплата, както и ако Х и ли У ми бяха предложили брак, нямаше да съм с него, честно казано. Колко е хубаво да си казваме откровено какво мислим един за друг, нали тъпанарчето ми?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 77a645e10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Би било по-добре да е по-тактичен. Не е въпрос на откровеност, а на тактичност и щадене чувствата на другия.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e160b40aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Браво, намерила си истинският доктор Хаус! Помниш ли как приключват връзките му? Ако не, поинтересувай се!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 088ffc9944
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Я сега си представи че си с някакъв мърляч , който постоянно ти прави комплемнти, но изобщо не ги мисли. В същото време ти изневерява зад гърба ти и те лъже в очите. С такъв ли искаш да си ?
Вие жените съвсем сте влезли в някакъв изкуствен балон на един друг свят и това че все се хващате с тоталните олигофрени , които после ви бият и зарязват с деца е показателен факт.

Думите на мъжа ти са супер на място. Знаеш какво да очакваш и що за човек е . Всички карти са на масата. Лесно се живее с такива хора. Шапка му свалям , честно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e8e527bb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   По принцип трябва някакви неща да се премълчават. Не може да говориш квото ти е на езика, защото става дразнещо и отблъскващо. Моята например изобщо не се съобразява и си ги говори всякакви, разбира се не псува и не обижда, но не мисли какво говори. Като простата и майка е. Малоумна, но я обичам и не мога без нея. А аз съм този, който мълчи за някви неща и винаги се обяснява... Което не е много правилно ама...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 680e516801
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Бъркаш лъжа със деликатност. Човек може да е едновременно откровен и деликатен. Но ако едното от двете липсва - нещо не е наред във въпросната 'връзка'.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5ed13e94ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Аз съм "ТВЪРДО ЗА ОТКРОВЕНОСТТА ВЪВ ВРЪЗКАТА!!!"! Но описаното в темата не е просто откровеност, а пълна липса на уравновесеност, такт, възпитание и уважение към партньора! Пълна простащина е! Едно е да не лъжеш, да не криеш неща, които засягат човека до теб, друго е да му казваш, че днес си видял/а много красив човек от другия пол (всички знаем, че ги има, виждаме ги и е нормално да осъзнаваме, че са красиви). Да казваме всеки път колко красиви хора сме видели, колко пъти сме ходили до тоалетната или сме кихнали? Излишно е. Нито можем да опишем цялото си ежедневие, нито е нужно. И това НЕ значи, че не сме откровени! Едно е да си откровен и да оценяваш красотата на хората, друго е да си мислиш, че би опънал всяка, ако ти пусне, а на всичкото отгоре да го кажеш на половинката. Макар че, ако го мисли, по-добре да ми каже, че да знам с какъв човек си имам работа и да избягам. Категорично знам, че всеки мъж би оценил всяка красива жена, но не всеки мъж си мисли, че би си легнал с всяка. Едно е да сме откровени, друго е да бъдем язвителни. И т. н. Това е човек с проблеми! Няма нужда да създава проблеми и в моя живот!
Ж

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5e120165b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И а една книга казва се "Заобиколен от идиоти" която представя 4 типа хора с различен начин на мислене и защо в различните ситуации реагират различно и как по-точно обичат да реагират.
Има такъв тип който се определя като действащ и директен и точно като мъжа ти. Той сам по себе си сигурно би приел градивната критика окей и не харесва да му говорят със заобиколни.
Ти си друг тип. На другите 3 типа тези изказвания им идват груби и арогантни.

Въпроса е защо си се омъжила за него ако ти е такъв огромен проблем... Винаги си могла да му казваш, че такива коментари те нараняват. А и би било хубаво поне някакъв усет да има... Защото това освен на директност ми прилича и на липса на тактичност...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 923e505cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Има разлика между откровеност и нетактичност. Твоят мъж е второто. Има ситуации, в които е нужно да се премълчи или да се каже благородна лъжа. Започни и ти да го дразниш с "болезнена откровеност" и може и да се осъзнае.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 92dee63a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Най-важното нещо във всяка една връзка, било то романтична или дори чисто приятелска, е да има изградена във времето диалогичност и да се споделя откровено с другия човек всичко, което касае взаимоотношенията ви, гледната ви точка относно налегнали в ежедневието въпроси и да се обсъждат винаги дори и най-малките проблеми, които изникват във връзката. Когато наистина обичаш другия човек и виждаш, че той не живее своята най-добра версия, е логично да се опиташ да му дадеш някакви съвети как може евентуално да се подобри душевно/физически и да се чувства по-добре със себе си, но това се прави по начин, който няма да го нарани и да го накара да се почувства зле. Това, което вие описахте е едно наистина отвратително и преобръщащо стомаха поведение, което явно идва от човек, който знае, че каквито и ужасни неща да ви говори и да ви обижда по всякакъв начин, вие по никакъв начин няма да му направите някакъв сериозен проблем и няма да тръгнете да си защитавате своето право. Той със сигурност гледа вече на вас, като на някакво репресирано създание, над което може да упражнява своята доминантност и ‘величие’’. Този човек няма абсолютно никакво уважение към вас и вашата личност и ви приема за даденост, защото знае, че вие никога няма да си потърсете позицията, пък камо ли да го напуснете. Ако бях на ваше място, щях сериозно да се замисля дали искам да прекарам дори и още един ден с таково отвратително същество! Въпрос на време е кога ще използва някоя удобна възможност и ще се опита да ви изневери с някоя от другите ‘по-подходящи’ за него жени, щом още от сега е започнал да ви говори как би се отдал на първата срещната. След това сигурно ще ви го каже дори в прав текст в лицето, защото ще знае, че вие и пръста си няма да може вдигнете срещу него. Направо ми се повръща.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7cca250385
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Баси нещастника, дърви се докато те унижава.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6a49d5e6b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Значи ревете, че ви лъжат, а когато са откровени с вас-не ви уважавали. Аз съм като мъжа ти и би ми се искало и хората около мен да са като мен. А не да ме лъжат и да откривам сама лъжите или да ми завоалират истината и после когато има последствия да гледам като теле в железница. Ако мъжа ми надебелее ще му кажа, че е станал като прасе и да се стяга иначе го зарязвам. Естествено що се отнася до супер деликатни неща като болести, смърт и т.н. бих била внимателна и бих подбрала думите си. Ако мъжа ти ти говори така и изобщо ако чувства тези неща , които казва, то проблема не е в думите му, а в това, което изпитва. Не е нормално да иска да го слага на приятелки и сестра ти или пък да смята устата ти за малка. За сексуалните неща между вас би трябвало да го обсъдите, и намерите общо решение, а не да ти идва с готови заключения и изказвания. Та как ще формулира едно или друго и дали е искрен или не, в твоя случай по-притеснителни са самите му мисли, които не показват обичащ и ценящ сексуално, духовно и материално жена си мъж.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b87c553419
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Ще се разгранича леко от общото мнение и ще кажа, че това е горчивото, но полезно хапче, което трябва да преглътнеш. Пичът казва това, което 97% от мъжете си мислят, но нямат смелостта да признаят дали пред себе си, дали пред половинката си. Не съм срещала мъж, на когото да не му се въртят същите работи в главата. А и на доста жени.

Честно казано ми е все едно кои думи ще избере, за да го каже... "Би ми било много приятно най-добрата ти приятелка да разкрие нежното си цвете пред мен и да я любя чувствено под лунната светлина" или "Ше ѝ пръсна сфинктера на таа в кенефа на Домби, батее" Посланието е едно и също. Хубаво е, че си споделя, за да си знаеш с какво се захващаш, а не да живееш в илюзия и изведнъж да те тресне с мокрия парцал. Не разбирам негативните реакции, обидите, бърченето на нос колко било гнусно. Да, гнусно е, гадно е да го чуеш, но това е реалността. Някъде има една шепа изключения, разбира се, но успех да ги намериш. Премълчаването на истината не е зачитане на чувствата, не е уважение, а скатаване и мишкарстване.
Преди време си мислех, че съм срещнала някое от изключенията и направо не можех да повярвам на късмета си - нежен, възпитан, дори за миг не поглеждаше други жени, не говореше за тях, нищо. Ем, след известно време ми показаха кореспонденцията в някакъв общ чат с негови приятели, където беше като сбирщина от разгонени шимпанзета. Познай кой беше най-надъхан. :) И така вече си знам за какво иде реч, винаги съм се оказвала права, мъжът може да си приказва каквото си иска и както си иска, ама е ясно какво си сака. Даже тия, които много "са дъхат" какви са рицари на бял кон ми е смешно да ги бъзиквам леко и да гледам как се оплитат. След някакъв период вече не ти прави особено впечатление, хората сме си примитиви на доста нива. Или живееш с тоя факт, или си стоиш сама, ако не искаш да мислиш за коя фуста пак фантазира и копнее.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 84a9f43578
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Имам един приятел, абсолютно същия е. Като излезнем в компания с приятелката му се почва на коя щял да скъса гъза и тн, постоянно и говори, че е слон, да тичала, тя се опитва да го избива на шега и се мъчи да се смее. Появи ли се някоя готина в компанията спира да взима приятелката си и почва да я сваля, за радост на момичето той е потресаващ сваляч и никога не му се получава. Наскоро се хвана с друга, разведена с две деца, приятели разправят, че тя нещо казала и той и казал, какво ми се правиш на порядъчна в еди кое си кафе ми прави свирки, пред дъщеря и на 15 година и сестрата на момичето. Каква откровеност какви пет лева, просто не те обича и това е. След като ти каже, че иска да спи с друга е нормално да му кажеш да ходи да си спи и край, всичко друго е страхотно унижение

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6b388a014d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Да намираш кусурите на другия и да ги сочиш с най-просташки думи (в повечето случаи те други и не знаят) е начинът да се чувстваш по-добър от него, по-значим за семпли умствено хорица, които не блестят с никакви лични качества. Евтин начин за евтини хора. Номерът минава, в зависимост кой стои насреща им. Ако си намерят майстора и някой им плати с тяхната монета губят почва под краката и са жалки. Намразват те, но се съобразяват с теб, като разберат, че не те комплексират и не ти пука, можеш да ги направиш смешни. Казвам го личен опит. Лесно е да отстраните такива от живота си или да им затворите устата с по-голяма "откровеност" от тяхната. Защото и те не са идеални, а всеки има слабо място-въпросът е да го намериш и да натискаш там, където най-много боли.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5e4f0695a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Темата е интересна. Аз винаги съм бил за искреност във връзките, но не би ми станало приятно жена ми да ми каже, че не е спала със съседа, само защото не и е пуснал или че не е задоволена, защото ми е малък.
Виж, ако ми каже още преди връзката ни да е станала сериозна - "не съм моногамна, искам да спя с различни мъже" или "не ме задоволяваш, но те уважавам като човек" тогава ще бъде честно. Защото ми дава избор дали да приема нейното поведение или не.
Добре е тези неща да се обсъждат преди сватба и деца.
Ако ти си знаела какъв е и въпреки това си се оженила за него, значи си направила своя избор и нямаш право да се сърдиш или да опитваш да го променяш.
Но ако е започнал да приказва така след сватбата, значи не ти е дал избор и не е свестен човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fa3d6cec96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Даденият пример с болния близък в болницата (ей, алитерация!) не е удачен, защото в такъв случай никой няма интерес от болезнената истина. Той да ви се тръшка колко е зле и че е на умирачка - само ще се приберете после излишно притеснени. Вие да му казвате как изглеждал като скелет - също не върви, само ще му стане още по-сдухано. В такива ситуации трябва само позитивност и нищо друго, дори да е пълна лъжа, защото така или иначе не зависи как се чувствате отвътре (въпреки че има теории как болните могат да оздравеят по-бързо, ако мислят позитивно), когато всичко е в ръцете на лекарите и/или Бог/късмета. А като не зависи от вас, защо да се кахърите?

Точно обратното важи обаче за интимните връзки. Почти съм съгласен с 24, браво за коментара!! Една сериозна връзка трябва да е колкото се може по-прозрачна и ЧЕСТНА. Всичко останало са договорки между партньорите, и всяка половинка да си прецени дали й изнася или не. Това определя дали връзката ще оцелее теста на времето и дали ще я бъде въобще. Свят голям, хора всякакви, някои искат да са единствени един за друг докато смъртта (или развода) ги раздели, други искат да ходят на суинг партита, трети направо имат отворени връзки.

"Мъжката природа" и животинския нагон може да подтиква един мъж да си разхвърля семето в колкото се може повече жени, обаче тук се появява и женската природа и женските инстинкти, които действат в противовес на мъжкото. Намесва се и човешкия разум и рационална мисъл, и бих казал зрялото мислене; прозрението, че една сериозна връзка не е само да гледаш своето и каква ти била "природата", а да се съобразяваш и с другия.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dcd713c110
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не е приемливо подобно отношение, естествено. Очевидно е усетил слабото ти място и те мачка. Това е неуважение, защото да говориш на партньора нещо, което знаеш, че няма да му е приятно, си е провокация: иска да види, докъде ще изтърпиш.
Оттам нататък от теб си зависи, как ще реагираш. Ако е толкова незаменим за теб, (защото много жени харесват именно простаците!), при повторно подобно словесно изсиране би могла да му предложиш да си завре откровенията в задника си, защото на теб въобще не са ти нужни.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dcd713c110
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   №9, а и някои други, не смятам, че сте прави в съветите си към нея, преследвайки отмъщение, да му пада на нивото, че и да пада още по-низко... Защото тия отговори, които я карате да му дава, ще са унизителни най-вече за нея сама. Просто не проумявам, как не го разбирате.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dcd713c110
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   №22, да те питам теб пък, как подобен гъз ти е приятел!!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7cf934a834
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   След коментарите на Н9 и 15, надали има какво още да се добави. Напълно съм съгласен и с Н24, ако всичките тези неща ги беше чула преди брака, сега надали щеше да пускаш тема. Повече от очевидно е, че мъжот ти е станал откровен след като е почувствал, че си му в кърпа вързана и в момента те подготвя за деня, в който Рени или някоя друга с дълга коса и голяма уста ще му е пуснала. Чисто технически, за мен цвета и дължината на косата нямат особено значение, важното е да е чиста и да не е чорлава. Предпочитам също така малките усти и гърди, жената трябва да е фина, а не като кобила. Казвам какви са моите предпочитания за да знаеш, че има и мъже, които биха те оценили по достойнство, стига да не си отблъскващо дебела и твърде непохватна.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b8af962e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Авторката съм. Багодаря на всички приятели, които откликнаха на темата ми! Научих по нещо от всеки от вас и съм ви признателна, затова сме тук... да си помагаме с идеи, опит и мнения. Номер 29, разсмя ме от сърце. Разбира се, че не съм "отблъскващо дебела и непохватна". Тогава бих разбрала нуждата на човека до мен от по-естетична гледка. 53-килограмова женица с мокри дрехи съм... но не това е важно. Важният - поне за мен - е отговорът на въпроса: не си ли вредим с излишна откровеност? Да, една сутрин, когато съпругът ми ме събуди с целувка, му предложих първо да се освежим,... Не му казах директно "мирише ти устата", а направих кафе, което да изпием двамата в леглото, докато се разсъним. Това имам предвид. Думите, думите, които понякога забиваме като гвоздеи в плътта на другия.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 50ed7e9183
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Авторке - добре ще направиш тези неща да ги кажеш на мъжа си :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker