Има ли някой, който веднъж завинаги се е отървал от акнето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли някой, който веднъж завинаги се е отървал от акнето?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 977 пъти
На 23 съм, даже вече съм по-близо до 24. Пъпките са ми огромен, нечовешки комплекс от незнайно вече колко години. Почнаха ме, когато бях на 9-10. В четвърти клас ясно си ги спомням. С годините така и не можах да реша проблема, основно поради финансови затруднения. Родена съм в наистина много бедно семейство, сега вече съм по-голяма и работя, но отново е трудно. Искам да отида при някой наистина добър дерматолог, но нямам здравни осигуровки и преглед + лечение със сигурност ще ми е поне 100-200лв, които в момента няма откъде да извадя.

Пробовала съм всевъзможни продукти - за пиене, за мазане, по-скъпи, по-евтини и все или никакъв, или слаб ефект. Срамувам се от себе си, гледам в земята като изляза навън. Нося грим, но пак си личат под него. Пъпките ми са доста и са големи, в периода преди цикъл става още по-страшно. Стара съм вече за пъпки, но още ме преследват. Силно се интересувам от хапчето Роакутан, но съм чувала противоречи отзиви. Знам, че силно намалява мастната секреция на цялото тяло и ако ми го изпишат би ми се отразил невероятно. Кожата ми е мазна, косата, дори ноктите и лак на тях не стои. Ако някой е пил от това лекарство, ще бъда много благодарна да сподели мнение, също и специалист, който му го е предписал. Всякакви съвети относно пъпките и намаляване на мазнотията по мен са добре дошли. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1383abac60
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При мен помогна мазане с шведска горчивка.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 023db5c90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да отидеш на добър дерматолог, който да ти препоръча медицинска козметика. С козметика от магазина, която избираш на самостоятелен принцип не става, освен това нейните съставки, които преборват акнето са в много малко количество в самия продукт. Аз съм на 33 и още имам акне, белези и червенини. Всичко е в лека степен, но ми изписа ампули, миещо средство, и 3 лосиона. Козметиката струва 600в. Също така има козметични машини, които ти изчистват лицето от белези от акне и други несъвършенства. За няколко процедури и ще си като нова. Въпроса е, че всичко е много скъпо. Генерални съвети-не си мии кожата на лицето със scrub. Не е подходящо за мазна кожа. Под душа не си мии лицето със сапун, защото кожата се изсушава и продуцира още повече себум. Трябват ти продукти с млечна и салицилова киселина и овлажнители за лице. Но както ти казах, само козметолог и то добър може да ти препоръча козметика, а не случайни от магазина.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 023db5c90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Трябва да отидеш на добър дерматолог, който да ти препоръча медицинска козметика. С козметика от магазина, която избираш на самостоятелен принцип не става, освен това нейните съставки, които преборват акнето са в много малко количество в самия продукт. Аз съм на 33 и още имам акне, белези и червенини. Всичко е в лека степен, но ми изписа ампули, миещо средство, и 3 лосиона. Козметиката струва 600в. Също така има козметични машини, които ти изчистват лицето от белези от акне и други несъвършенства. За няколко процедури и ще си като нова. Въпроса е, че всичко е много скъпо. Генерални съвети-не си мии кожата на лицето със scrub. Не е подходящо за мазна кожа. Под душа не си мии лицето със сапун, защото кожата се изсушава и продуцира още повече себум. Трябват ти продукти с млечна и салицилова киселина и овлажнители за лице. Но както ти казах, само козметолог и то добър може да ти препоръча козметика, а не случайни от магазина.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b361b56a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо един курс с антибиотици ще стопира всичко.После........сложно е,,,,,...трябва да си промениш всички хранителни навици.Трябва да спреш голяма част от храните, които също го провокират.Започни и да спортуваш, тъй като спортът намаля стреса, който също много влияе.Аз и досега не мога да се изчистя напълно, като гледам няма и надежда де се случи някога на100%. Преди години преодолях комплекса, който ми създават и вече не ми пука.Последно и на мен ми предложиха Роакутан, но реших, че е много възможно да си скапя черния дроб, което не ми се стори по-добра перспектива от това да имам по някоя пъпка:)

М

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c62b48fc57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Вземи си "grenactive retinoid 2%" на the ordinary от сайта на Deciem/ може и от сайта на Douglas (обаче в Дъглас често са изчерпани и трябва да следиш да е в наличност)
и "niacinamide 10" -можеш да си избереш между марките "the ordinary", "revox" "the inkey list"- двете неща, които на мен ми помогнаха.


Grenactive retinoid - е съставка произлязла от ретиноловите кремчета и Роакутан, но има значително по-малко странични ефекти и всеки ден трябва да носиш слънцезащитен крем с фактор 30 минимум.
Роакутан няма да ти се продаде без рецепта, защото уврежда черния дроб и трябва да ти се правят постоянно анализи, за да се следи твоето здраве.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ebfbd05599
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не.
Само сато бях бременна последните месеци и половин година след раждането нямах акни.

Ж34

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1589f770b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имам такъв проблем, около 2г някъде, сега съм на 23 и ми е комплекс. Ходих на дерматолог миналата година и ми изписа два продукта за мазане, но не помогнаха, а ги ползвах 6 месеца. Също така пиех и цинк. Доволна съм от лавандуловата вода, не е скъпа и виждам доста положителни отзиви.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 24e0b3ca0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защо всеки младеж тук, а и не само, винаги при проблем си мисли, че причините са извън неговия организъм?
Причини за такова акне или косопад са стреса, външни токсини от козметика основно или токсична работна среда. Всичко друго е вследсвие на храна и напитки. По-точно проблеми в червата при тяхното храноразчленяване и усвояване. При тези процеси е възможно появата на метаболитни вътрешни токсини или токсини от патогенни бактерии населяващи червата ви. Липсата на цинк също води до акне и косопад. Организъма се спасява от токсини, чрез натрупването им в косата и нейното окапване, или по кожата, като акне, дерматити.
Приема на антибиотоци във възраста, когато за пръв път се е появило акнето най-вероятно го е провокирало. От тогава и до сега имате дисбактериоза в червата си. Начина за оправяне е от вътре на вън. Първо се оправят червата след това всичко, ще се оправи.
А как да стане това? Като опишете хранителните си и други навици.
Засега толкова! Другото зависи от вас.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b18e1a06b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз смея да кажа, че се отървах. На 25 години съм и аз години наред пробвах какви ли не неща, сменях различни дерматолози. Преди 2-3 години попаднах на много добър дерматолог, но проблемът ми беше главно хормонален, затова пих противозачатъчни мазах се с много силен крем, който ми изсушаваше кожата. Както са ти писали в предните коментари - трябва да ползваш само медицинска козметика. Аз откакто почнах да използвам такава, дори спрях да се гримирам. :D
Та, мисълта ми е, че трябва да спреш с грима (включително и да не си купуваш) и вместо за грим, примерно, да си даваш парите за качествена козметика за лицето,защото медицинската наистина е много скъпа. Преди да започнеш каквото и да е било, задължително се консултирай с добър дерматолог. Има ли желание, има и начин.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 39d4d43d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Миличка, съчувствам ти. И аз винаги съм имал акне, и в училище, и в университета, като това много влияеше на самочувствието ми. Редно е да отидеш за съвет при дерматолог, лошото е, че да намериш добър такъв е много трудно. Не искам да ти описвам при какви лекари съм ходил. Ако мога все пак да ти дам някакъв съвет е, че храненето е много важно. Аз поне промених моето и това имаше очевиден ефект. Никакви млечни продукти, никакви шоколади, сладки и солени пакетирани продукти. Позволявам си единствено банани и мед. Нямам почти никакво акне. За съжаление, понякога се появява изолирано, но просто такава е кожата ми. Проучи лекар и потърси информация, с малки стъпки ще успееш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5a87ca23b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм в същото положение като теб, на 25 съм почти, и акнето ме измъчва от около 10 години. След като минах пубертетския период излизат далеч по малко, но ми останаха страшно много белези от чопленето, което реално ми е най-големия проблем. Колкото повече чопля и стискам толкова повече влошавам нещата. И макар да го осъзнавам, предполагам цял живот ще се боря с този проблем. Началото на лятото решиш да отида на дерматолог, сега осъзнавам, че лятото не е най-добрия период да започнеш лечение, по-добре началото на есента. Както и да е, отидох на дерматолог, бях с направление, прегледа ме. Под "прегледа ме", разбирай просто ме огледа, нищо повече. Зададе ми няколко въпроса и започна да изписва мазилата. Ще започна с това, че за акнето и пъпките е много вредно излагането на слънце, влошава ужасно нещата. Така че тя започна със слънцезащитен продукт на Avene, фактор 50 , предлага се безцветен и с цвят, аз избрах с цвят, поне да покрива, като някакво подобие на фондьотен. След това измивен гел на Avene, всички продукти които ми изписа на Avene са от серията им cleanance. С гела трябваше да си мия лицето сутрин и вечер. Вечер след като се измиех с гела, нанасях Avene comedomed, мненията за този продукт бяха доста добри, имай предвид, че изсушава доста кожата, моята по принцип е суха и това влоши нещата, стана ми на люспи. Аз и на дерматоложката обясних, че кожата ми е суха и затова тя ми изписа и Avene hydra, него го мажех след този продукт вечерта, и така лягах, както и сутрин след като си измия лицето с гела. За сутринта и по точно през деня, след като нанасях хидратиращия крем, ми изписа на La roche posay effaclar duo, аз си взех този с цвета. Отзивите за него също са добри. Помага много за петната и белезите, но иска постоянство. Това беше за през деня, а когато се налагаше да се излагам на слънце трябваше да се мажа задължително и с крема с слънцезащитния фактор. Отделно ми изписа и таблетките на Акне аут, с бирена мая, тях каза да ги пия 2-3 месеца. Общо взето това е всичко, излезе около 150 лв. като цена. Отделно ми каза, че е добре за белезите да направя няколко процедури химичен пилинг, но те трябвало да се започнат есента, защото след като се направят, кожата не трябва да се излага на слънце, а лятото това е почти невъзможно. Купих си всичките неща и започнах лечението, но продуктите един по един започнаха да свършват. Имай предвид, че когато започваш подобно лечение трябва наистина да разполагаш с пари, защото нещата са скъпи, а и проблема не се оправя за месец, иска се да мине време и да си постоянен в лечението. След като ми свършиха нещата така и не можах да си ги купя повторно. Близките ми казваха, че има някакво минимално подобрение и предполагам щеше да става и по-добре ако бях продължила, но на този етап нямам финансовата възможност за това. Химичен пилинг така и не си направих. Също така дерматоложката каза да забравя за всякакви видове гримове и мазила, различни от предписаните, по време на лечението. Единствено можех да ползвам гримове за очите.
Няколко месеца по късно, аз продължавам да си се боря с пъпките, мисля в момента в който имам финансовата възможност отново да си купя всички неща и да започна лечението този път с повече постоянство. А сега докато нямам възможност за това, гледам да избягвам грима, често си правя домашни маски вкъщи и сега искам да пробвам с крем Скинорен, има доста добри отзиви за него в интернет и не е толкова скъп, около 15 лв.
Всички те съветват да отидеш на дерматолог, аз също бях много развълнувана и обнадеждена когато отидох, но истината е, че те не правят чудеса. Пъпките не изчезват моментално. Това е един много дълъг, сложен и най-вече скъп процес, който изисква много постоянство.
Други съвети, които мога да ти дам и сигурно си чувала вече. Внимавай с какво се храниш, избягвай сладко, мазно, пържено. Също така спазвай висока хигиена на лицето, не пипай с мръсни ръце, не чопли и стискай пъпките и почиствай редовно. Ако живееш с повече хора, отдели си специална хавлия, с която да си подсушаваш лицето след измиване, ползвай я единствено ти и само с тази цел. Друг съвет е на 2-3 дни да сменяш калъфката на възглавницата си. Общо взето това е което мога да ти кажа, изпитвам го и аз като теб постоянно и ми е голям комплекс, но това не трябва да ти пречи да водиш пълноценен начин на живот. Да, външния вид има значение, но не е всичко. Запомни това и не се комплексирай излишно. Не си единствена със сигурност. Успех ти пожелавам.
А относно тези хапчета роакутан, по-добре не си го причинявай. Това е за тежки случаи и се изписват от специалист, не си влошавай здравето, като вземаш такива решения, без да си се консултирала със лекар. Най-много да ти навредят, отколкото да помогнат.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a2043057eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Защо няваш здравни осигуровки? Това не е нормално и затъваш още повече. Излез от начина си на мислене. Трябва много неща да промениш. Първото е храненето. Няма да ти давам съвети. Отвари интернета и сама намери решението. Намери ки работа с осигуровки и недей да гадаеш как ще ти струва много. Прегледът ще ти струва нищо, плюс правилно хранене и някакъв крем ще видиш, че предположенията са ти отново проекция на средата в която живееш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9df069777d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Като човек водил дългогодишна борба с наистина много сериозно акне, ползвал съм каква ли не козметика и доста скъпа пил съм и различни илачи и витамини без никакъв ефект. Докато накрая попаднах на правилния дерматолог и той ми реши проблема веднъж за винаги. А решението, беше именно Роакутан пиех го в по малки дози вярно по продължителен период заради сложността на проблема ми но нямах абсолютно никакви странични ефекти. Също като теб имах коса и кожа които силно се омазняваха и още в началото се забеляза ефекта. Просто както ми каза дерматологът козметиката е повече за поддържане доброто състояние на кожата или за някои не много тежки случаи, за по сериозни случаи на акне просто козметиката няма как да помогне. Наистина изпитвах големи затруднения и ме беше много срам, но само Роакутан ми реши веднъж за винаги този отвратителен проблем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker