За двойните стандарти и вечното недоволство на българина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За двойните стандарти и вечното недоволство на българина
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1344 пъти
Когато мъж си избира жена по красота е ок, но когато жената си избира мъж по красота е повърхностна?

Когато мъж изневерява е ок, а когато жена изневери е боклук?


Когато жената слугува на цялата къща е ок, даже е нейно задължение, а когато на мъжът му се наложи да почисти е страшно уморен и няма време да се занимава, иначе говори, че труда у дома е "нищо работа". Да бе...

Когато жената не се поддава на мъжките манипулации и не става слугиня, също така работи и изкарва пари, винаги е "феминистка", а когато е мърда и не работи е "материалистка" и "златотърсачка".

Според бг мъжа, жената освен домашна прислужница, трябва да му е извратено-сексуална подлога на извращенията и болните фантазии, с две думи секс робиня. Да прави свирки, да дава отзад, в ушите, в носа, даже се мъчат по какви ли не начини да я принудят, оправдавайки се с "предразполагането". Такова нещо не съществува. Няма как да предразположиш някого да прави нещо, което не иска. На такива като вас ви се казва насилници. И даже да успеете да натиснете горката жена да ви е послушно агънце, за награда на всичко ѝ изневерявате, биете, обиждате и т.н. (Погледнете темата за изневеряващите и вижте колко мъже и колко жени са го правили.) Обаче, ако тя поиска нещо от вас, става най-голямата интересчийка на света. Мъжете си мислят, че по природа всичко им се полага, всички жени с всичко са им длъжни да се съобразяват. Да, ама не познахте. Затова е демографската криза, заради мъжете, не е виновен само Бойко.

И не, че съм мъжемразка, поне не до безобразие. Просто споделям дългогодишни наблюдения върху много семейства, познати, даже историите тук са същите. Държа да отбележа, че познавам 1-2 прекрасни мъже, които са направили много за мен, макар че единият е чужденец. Въпреки това съм сама, не ми трябват излишни главоболия, нито проблеми. Не съм от хората, които рискуват. Както казах, не са всички еднакви, но един ужасно голям процент ще се познаят в думите ми. България е най-бързо топящата се нация в света. Чудя се кога най-накрая ще ви дойде акъла.

И не, че всички жени са многострадални жертви, има боклук и сред нас, но в сравнение с мъжете, просто за сравняване не може и дума да става.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: aaf63894c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Такива си ги избираш бре, моето момиче. Като гониш така белнуваните мъжкари, алфи, тогава няма да мрънкяш и ще се налага "Да прави свирки, да дава отзад, в ушите, в носа", ще бършеш пода, докато твоят мъжкаран оправя някоя друга.

"И не, че всички жени са многострадални жертви, има боклук и сред нас, но в сравнение с мъжете, просто за сравняване не може и дума да става" - това е гигантска глупост. Жените станахте студени. Няма топлина във вас, изгуби се женствеността. Да, доста от вас имат хубава визия и дотам. В днешно време много повече важи за вас "чукай и бягай". Вие сте много по-лишени от емоции, от романтика. Станахте пресметливи, всичко е калкулация, интерес. Искате много, но не дават нищо освен дупка между краката и гърди.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 058c9df946
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Според бг мъжа, жената освен домашна прислужница, трябва да му е извратено-сексуална подлога на извращенията и болните фантазии, с две думи секс робиня."
Не съм съгласен с това, аз никога не бих искал такива неща от бъдещата ми жена, бих я уважавал и обичал истински, също така ще проявявам разбиране ако не се чувства добре и няма да я ангажирам с нищо в такива моменти.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dd6273fe37
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Женската работа се вижда тогава, когато спре да се върши.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 302585c8ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Стига с тия алфи и омеги бе номер 1, спри да спамиш под всеки пост. Знаем те, ти си световен шампион по женомразтво и жена и на снимка няма да видиш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4ab05b6717
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Не знам, защото аз не съм такъв и съм нормален мъж.

Може би затова съм сам мъж на 32г. На такива като мен не им се е полага партноьр според женското съсловие тук.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c91f16e726
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Та кой е този господин , който ви е разбил сърцето ? Не че нещо ама според написаното " Мъжете са виновни за това че светът ми е крив " . Повечето момичета в днешно време не са кой знае какъв еталон за " дама " , но пък очакват джентълменско отношение. Ироничното е , че повечето жени твърдят , че търсят сериозен , верен и т.н. мъж , а пък накрая го заменят с поредния мачо / алфа. Съгласен съм с номер 1 такива си ги избирате.
Сама казваш , че познаваш и свестни.

Ронин

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 73d7fd88cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Няма такива работи при мен или си с добър външен вид,интелигентен , оправен и знаеш какво е истинското значение на думата феминизъм.Или не се доближаваш до мен. Дами живота е твърде кратък за да губите дори и секунда от времето си с такива озлобени най-вече към самите себе си ,комплексирани и недорасли личности .

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 04f0beaca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Да, масово са такива. За това и да си намерят някоя, тя задължително ги зарязва рано или късно. Понеже деградират все повече и повече с времето, накрая си стоят сами, защото никоя не се завърта покрай тях за дълго. Да си стоят сами. То на никоя не й трябвят подобни.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5a72118b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Личи си авторе, че отдавна не си имала взаимоотношения с мъж. А това, че българският народ ще изчезне заплаха ли е? Държите се като платени................ , които тропат с крак и казват: " Ако не кихате достатъчно мангази и не слушате няма да ви се даде". Да ти кажа 5 пари не давам, че ще изчезне Българският народ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 863e7b3552
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Щом тия мъже, които са направили страшно много за теб, не са в живота ти-причината си ти. Ти просто не ставаш, щом нито един от тези прекрасни мъже не е останал. И замисляш ли се, че така плюеш по собствения си баща, защото и нали той е бг мъж?

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 65f550a5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Темата звучи по-скоро като вечното недоволство на българката... И то - модерната, защото това не съм го чувал от зряла жена..

1) аз не знам някой да твърди, че е ок да си търсиш жена по външен вид. Майка ми даде точно един съвет, с който съм напълно съгласен - търси я вменяема... Все още съм сам между другото. Летвата се оказа твърде висока...

2) мъж да изневерява че е ок също е абсурд. Никой не твърди подобно нещо. Но да те светна, ти не говориш наистина за мъже, говориш за ебачи из някой бар, защото от там ти е явно представата за мъж. Да, такива мъже е нормално да си търсят красиви жени за една нощ. Но това не е поведението на мъж който търси сериозна връзка. Напротив, проверен факт от психологията е, че мъжете си търсят по-грозни жени за сериозна връзка, заради проблеми със самочувсвие и страх от изневери. Повечето мъже не изневеряват, защото това е прекалено много работа, ако не си мистър топ 20%

3) жената "не слугува", а се грижи за къщата която мъжа и е купил. Това беше поне традиционното семейство навремето. Мъжът работи повече, купува повечето неща, грижи се за нещата извън къщата, жената се грижи за нещата в къщата. Естествено с времето статуквото се променя. Ако жената работи и изкарва толкова пари колкото и мъжа, ако я бива да поправя и всичката останала невидима работа пък на мъжа, явно и ролите в домакинството трябва да се преразгледат. Аз не мисля че някой оспорва този факт. Това за което обаче спорим... с много примадони като теб е - ако не знаеш да изкарваш равностойно пари, не знаеш как да домакинстваш, не знаеш как да завинтиш една крушка, седиш и изисвкаш... каква точно ти е контрибуцията към семейството? Аз лично съм модерен мъж и си върша домакинството сам. И се появява въпросът - абе за какво ми е изобщо жена в живота, с какво точно ми помага? И отговорът е - с нищо... Всъщност това е по-страшната част над която тепърва модерните жени ще се замислят. Не че сте били "слугини" (нищо че дори не знаете от къде се държи тигана), а че ставате ненужни за един модерен мъж... извън ебачите които ви търсят просто за секс.

4) А за тая "извратено-сексуална подлога на извращенията и болните фантазии", предполагам пак говориш от личен опит... Повечето жени които аз съм слушал се оплакват от точно обратното - че мъжете им не били достатъчно... изобретателни в леглото. Трябвало да прочетат някоя друга книжка по въпроса. Така че не знам твоето за оплакване ли е, или се хвалиш. В крайна сметка това си е до личен вкус. Аз не съдя никой за половият живот който води. Стига да е на 18 и може сам да му сърба последствията.

Може би... ще ти дам една идея, трябва да си отвориш устата като голям човек, и разпиташ какво иска другия, и в леглото, и извън него, а не да се пениш анонимно из форумите. Защото пененето тук, няма да оправи качеството на личният ти живот, особено като няма нищо контруктивно, а само показваш степента на собствената си обърканост. Факт, че днешният живот е сложен, но ще става още по-сложен, особено ако искаш да запазиш някаква форма на човечност...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f9b67af017
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   За някои неща ще се съглася с теб,за други-не.Моят мъж например никога не се държал с мен като със"сексуална подлога"както се изразяваш,никога не е искал да правя нещо,ако самата аз не искам,разбирал ме е винаги когато не ми се прави секс.Не ме е наричал феминиска затова,че работя и изкарвам пари,обратно-гордее се повече от мен с успехите ми.Иначе за домакинството много рядко ми помага,честно признавам,но такова е възпитанието в семейството му-свекърва ми не им позволяваше да докоснат женска работа,като вечеряме например тя е на полусъединител-става,сипва,отсервира,налива вода....какво да очакваш,домашно възпитание.Абсолютно съм съгласна с това ти твърдение,че щом мъж изневерява е пич,а ако жената го прави-тя е курва.Аз не мисля така,но болшинството е на това мнение.Когато съм говорила със съпруга си по въпроса той казва,че мъжката изневяра няма нищо общо с женската,защото мъжете правели разлика от секс и любов,а жените -не.В смисъл,че жените го правят с чувство,а мъжете-просто за забавление.Не,не съм съгласна с него и споря ожесточено,но той казва,че жената в крайна сметка решава с кой да бъде и затова отговорността е повече нейна.И накрая боклуците наистина не бива да се делят по пол-и при мъжете,и при жените си има много читави хора,които не заслужават да са под общ знаменател.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 875703cb6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ще започна с рутинното - Ми ти такива си ги избираш, това е твоят опит, и на хората, с които си се заобградила.

Сега, едно по едно.
Точно пък за избирането по красота....жените го правите много повече, отколкото вие или обществото признавате. Мен точно ме дразни, че е някак си прието, че мъжете така подбираме, а жените хич, което е тотално невярно и създава погрешна представа на мъжете.
Още повече, че вие самите подкрепяте тази заблуда, защото като ви питат, рядко външният вид присъства в отговора ви. Така че вие самите заблуждавате често.

Това за изневярвата за първи път го чувам. Даже повече съм чувал обратното - мъжът изневерява, свиня е. Жената изневерява - била объркана, той не й давал внимание, ала бала.

Това за "слугуването" на цялата къща.....зависи. Ако само той изкарва парите, ами да, очаква се тя поне да върти нещата вкъщи. Ако работят и внасят доход по равно, нека вършат и домакинсвото по-равно. Естествено, това варира от двойка до двойка, и е широк спектър от варианти.

Някои жени наистина са работохолички. Други наистина са стриктно златотърскачки. Говориш за различни хора, а не едно общо.

Да прави свирки и да дава отзад, аз лично искам, но не и ако ще е насила. Ако тя няма абсолютно никакво желание, след като е пробвала няколко пъти, значи просто не сме един за друг. За мен е по-важно да е широко скроена, и да е готова да експериментира. То е ясно, че не всичко може да се хареса на всеки. Е примерно моите приятелки са обичали да лапат и анален секс. Едната даже свършваше по-бързо и силно от анален, и си искаше редовно, чак толкова, че на мен почна да ми омръзва, и аз бях този дето се размрънка, че искам нормален секс малко. :D
Иначе, нека и тя иска някакви неща. Аз съм винаги готов да обсъдим и да пробваме, каквото там би й харесало.

Като цяло, имам чувството, че всяко половин изречение ти се отнася за различен мъж. От там идва и объркването ти, и представата ти за "двоен стандарт". А реално, просто виждаш различни примери за мъже, които искат различни неща, но си ги групираш всичките като "мъже", и казваш "ВСИЧКИ МЪЖЕ СА ТОЧНО ТАКА, И ИСКАТ ТОЧНО ТОВА".
Ами не. Един иска той да изкарва парите, а жена му да е домакиня. Друг е ок с това тя да е кариеристка, защото това му пасва на неговия начин на живот. Един иска стандартен секс. Друг иска повече разнообразие.
Е примерно чичковците с пари, не се оплакват от златотърсачките. Знаят си ги какви са. Знаят си и силните страни. Намират се, напасват се. Та така и другите.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c6da925f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Няма да разберете, че хората сме си просто л@йна (някои повече от други разбира се) и това кой мъж, кой жена, кой астрална мамалига е някъде на трето или четвърто място по значение. Чудите се как и заради какво да се делите, а не погледнете отдалеч цялата картинка. Никога не бих си позволила да говоря така крайно за мъжете или жените сякаш едните са по-добри от другите. Не е вярно и никога няма да бъде. Просто сме си леш - огледайте се на какво място живеем, кой ни управлява и как добре си виреем в коптора. Некой да каже нещо за софиянците и провинциалистите, за да затворим кръга.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8c306dab54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От къде на ъде си тръгнала да съдиш, като в момента си тръгнала ан нож, без да си изпитвала истинска емоции свързани с нормална връзка. Моето момиче не мисля че притежаваш качества на перфектната жена, защото такава жена НЯМА. Жените сте останали без капка женственост, хидонистки до мозъка на костите, изгубили сте представа за това, какво е здравословна и истинска връзка, играете играта и после си тръгвате, правите шанаджииски номера, но после ние сме ви виновни, подлагате гаджетата си ан множество манипулации, тестове, пък после търсите принца на бял кон.... Непрекъснато си мислите за Гошо от съседния клас, а в същото време търсите богатия чичко, батко или просто поредната овца, която да въртите на шиша.... Не мисля че поста ти е релевантен, тък като БГ жените също може да бъдете големи парцали, без дори да го осъзнавате... За капак на всичко нямате капка емоция, вътре в себе, а твърдите че сте емоционални :)

М, 18

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3a3ad1fbfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До номер 2 .
Моме в голяма грешка си ! Те днешните мацки са много по-извратети от мъжете ! Почти всичките искат едва ли не да си вкараш и главата във ваги*ата им ... Досега с жените които съм бил възрастова граница (от20-до40) ,аз съм на 26,са били страшно извратени и с куп фетиши, искат да ги чукаш цял ден ,докото не каталясаш и не ти изцедят и последната капчица сп*рма !

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 159db4216f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Хора всякакви. Да живеят според преценката си - стига да не ми пречат на моя живот. Най-важното е да подбираме правилно средата и обкръжението си и да подминаваме нещата, за които няма смисъл да се хващаме. Така животът е по-лесен и приятен. Весели празници!
ж33

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f3ef2efd2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   "Когато мъж си избира жена по красота е ок, но когато жената си избира мъж по красота е повърхностна? "

Не съм го чул. Може би не съм жена и не слушам какво приказват жените, ама ... ако се хванеш с мъж заради външния му вид, защо да е лошо. Все пак, как да разбереш какъв е един човек, ако не го допуснеш близо до себе си? И по какъв критерии, ще избереш как да допуснеш този мъж? Квазимодо мое да е супер комик, богат, чаровен и прочие, ама ако те отвращава, никога няма да стигнеш до това. И не е, като да няма красиви хора, които също са добри, чаровни и забавни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 17115a14ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Нищо не разбрах от цялата логорея... Авторке ти си мъжемразка и нарцис.... нарцизма поне се лекува... моля те пий си хаповете и се пребирай към 4-ти километър.И спри, да не ти тормозиш с темите в този сайт, които пускаш ежедневно да оплюваш българските мъже.Това, че си грозна с мега самочуствие и не ти връзват, не ти дава право да плюеш по всички мъже.На 4-ти километър има добри специалисти, които ще ти помогнат да се почустваш по-добре.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 860c6c66f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Темата уж е за българина като цяло, но като гледам си е поредното оплюване на мъжете и хвалене на жените. Аз съм пас! Играйте си, дечица!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker