Зависима ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Зависима ли съм?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1689 пъти
Здравейте, знам че мястото на тази тема не е тук, но тук има повече активност от страна на читателите. Просто имам нужда от съвет и то много спешно. Срам ме е да говоря за това, изпитвам срам и страх, разочарована съм от себе си, но искам да си помогна по някакъв начин, докато все още имам време.
От доста години съм във връзка с човек, когото много обичам и не искам да се разделя. Той ми е истинската сериозна връзка в живота, знаем си всичките кирливи ризи, знам всичко един за друг. В началото той имаше тайни от мен, излизаше с приятели и не си идваше по цели нощи. Тогава се карахме много, знаех че крие неща от мен, подозирах го, но останах с него. Той обещашаваше, че няма да прави това. Имахме период, в който наистина беше искрен с мен и не правеше глупости.На един празник, той ми сподели, че взима наркотици. Аз знаех, но не исках да го приема. Казах му, че щом взима да ги взима пред мен. Така се започна, разбира се и аз опитах. Взимали сме амфети и кока. Така се започна едни цикъл, през няколко седмици в петък вечер пием и взимаме кока. Събираме с негови авери, които също взимат. Да забавно е има смях, отпускам се и тогава ми е добре. Танцувам, слушам музика и ми е хубаво. До тук добре, но на следващия ден съм скапана,тъжна и съжалявам за това. Страх ме е, че това ме прави зависима. Никога не съм взимала през деня, или когато съм на работа, това се случва примерно веднъж в месеца, когато ми е било тегаво и нямам какво да правя. Особено с тази карантина, аз живея в чужбина и тук нищо не работи. Даже и молове те просто като че ли го правя и от скука. Опитвам се да си докажа, че просто така разпуска и че мога да спра ако искам. Всичко започна само и само да съм с него и той да няма тайни от мен. Не исках да го спирам, знам че нямаше да мога. Сигурно си мислите каква глупака съм, но просто го приех с този му порок.Мислите ли, че това мое поведение може да се определи като зависимост? Вие взимали ли сте наркотици? Според вас наркоманка ли съм? Също така някакви съвети, с които да го накарам да се опита и той и аз да спрем с тези петък вечери и да се отървем от това. Благодаря за отделеното време, моля ви наистина от сърце за мнение или съвет. Хубав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 335b43fc85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Спрете, изисква усилие и самоконтрол!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ef9f6b3889
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Родители нямаш ли? На колко си? Какви са тия родители, които не се интересуват от дъщеря си, с кой се размотава, не се ли виждате? Приятели нямаш ли освен тези дрогираните авери на любовта на живота ти?
Да, зависима си и този още отначалото не е бил за теб. Хем кофти характер, хем се дрогира, хем и теб научил. Това не е любов.
Махай се от този тип и се прибирай вкъщи да се лекуваш.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: dd66b182e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Докато си с този няма да спреш. Най-много за седмица-две и пак ще започнете. И двамата сте безволеви хора, особено ти. Накрая ще затънете съвсем. остави го и спасявай себе си, ако можеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7eb01c5c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Това не е любов.
Пази се, защото ако ти не се пазиш от такива, няма кой.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 97998c171b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ей да ва еба в курвите бе! Поредната!
Есента се занимавах се едва от Шумен, и тя така покрай бившия й. Амфетки, а у. 2 години закачена била. То че драми, че боища, ся сигурно няма да може да постигне емоционален баланс цял живот, не може да спи без да се напие, била преди и на антидепресанти с идеята да спре амфетите.

Толкова ли е трудно да се хванете с някой НОРМАЛЕН мъж?! Защо все с барманчета, наркоманчета, лайнарчета, побойници, селяндури, алкохолици, и ква ли не друга сган?! Толкова ли се мразите? Или просто като видите боклук и не можете да се сдържите да не отидете при него, че даже и да го подкрепяте в боклукчийството му?

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 23704f2f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ще ти го кажа директно, попаднала си в грешната компания, За жалост тя е и тази на любовта. Наркотиците са хлъзгав път, вече тръгнал ли си да падаш, ще паднеш. Замисли се дали този човек си си заслужава, Ама найстина си заслужава.. какво искаш след врмее да си гледате децата и да си шмъркате в петък вечер.. айде по-серкозно. Ако той иска да си ги прави тия неща сам а не да те подстрекава по някакъв начин. Било то и косвено. Не е чист тоя, знам, че съм някакъв случаен в интернета но съм виждал хора забравили се изцяло от тия помии. За това и пиша.. Замисли се колко е силен той като мъж щом позолява да е зависим от нещо? Мъжа ако има волята може да направи каквото си иска. Щом мозъчният му капацитет не му позволява да ги спре тия неща, сама си прав и изводите. Моя съвет е да го махнеш тоя, има толкова много свестни мъже, здраво стъпили на земята. Не си мисли, че той е някакъв специален лебед. Махнеш ли него махаш и наркотиците. Много ме е жал, че сме се превърнали в държава, в която тази тема трябяа да се обсъжда.. Успех, дано се измъкнеш докато е време! :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9a77e37824
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Взимаш стимуланти вечер?
Нормално да си скапана, как въобще мигваш през нощта? !

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8747bb5ee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Искала си да го контролираш, сега той контролира теб, а вас двамата- дрогата. Затъваш, момиче! Ако ти е мил животът моментално си събирай партакешите и се махни оттам!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1dbe7d84d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Потърси в Интернет какво е съзависимост задължително. Наркотиците ти отнемат бавно способността да се радваш на живота и да се забавляваш. Губиш тази способност, зависимите хора не могат да си представят хубаво прекарване без да са на нещо. Когато вземеш депата ти на серотонини, ендорфини и др. се изпразват като експлозия, чувстваш се като сврух човек. На следващия ден тези депа са празни и човек се чувства мизерно. Това същото чувство го имат наркоманите през часове, не както ти в момента един два дни в месеца. Представи си, че това състояние е живота ти и малките мигове мир са часовете, в които си надрусана.
Ти в момента не само ставаш зависима, а и помагаш на друг човек, съдействаш му да взима. Партньорът на зависимия или е зависим, или е съзависим, или е независим. И само независим може да помогне на наркоман. Не като му позволявава да има връзка, нормален живот и зависимост едновременно, а когато остава с него, докато се бори да спре. Ако не се бори, ако не желае това сам, това няма нищо общо с твоята ценност или с любовта ви и ти можеш да му помогнеш само като го лишиш от присъствието си. Но за това се иска наистина да обичаш този човек и наистина да му мислиш най доброто, а не егоистично да го поддържаш болен, зависим за да си сигурна, че няма да си тръгне. Понеже си го приела със зависимостта и той едва ли не е длъжен да е лоялен към теб. Ако си мислиш нещо такова... Много ще страдаш

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: ea84e7e41d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никога не съм разбирала такива скучни хора - трябва Ви наркотик, алкохол или нещо др, за да се забавлявате.. Тъжно! Аз мога да кажа, че тези неща не са ми нужни. Да, мога ей така да пия някоя чаша, но аз се забавлявам и се смея с хората около мен и без допълнителни субстанции. Тъжно ми е, че има хора, които оставят организма им да е зависим от нещо и то да има контрол върху тях..

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a16715ffba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Лесно е да разбереш дали си зависима. Прибери се в България и се опитай да не взимаш наркотици. Ако успееш и си добре, значи не си. Ако не успееш или се чувстваш зле - си наркоманка. И защо си пропиляваш живота за една измислена любов? Твоят приятел е влюбен и женен за наркотиците. Ти нямаш място в живота му. Бягай от него докато можеш да се измъкнеш. Веднага. Иначе си се запътила към лудницата и към смъртта си с бързи темпове.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 122c214cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мило момиче, в момента и в моя дом има зависим. Повярвай ми това, че не се случва всеки ден не означава, че не си зависима. Тези л'на бавно скапват мозъка и изобщо няма да се усетиш колко късно е станало. Ако ти пука за теб и близките ти - бягай! Бягай надалеч! Успех

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker