Как някои хора постоянно са във връзка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121323)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как някои хора постоянно са във връзка?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1157 пъти
Говоря за скачащите от връзка във връзка. Не се ли уморявате бе? За сериозни връзки става дума, не чисто сексуални. Никой не е казал, че след скъсване с човека трябва да ревеш и да си в траур, но не може посмъртно да ме убедите, че ще си заедно с някого няколко години, или дори по-малко, ще го обичаш и изведнъж на втория ден след раздялата си готов за нов човек. Това е несериозно за мен. Да излизаш с приятели, да се забавляваш - да, но веднага да се обвързваш.
Само слабите хора са постоянно във връзки. Тия, които не намират смисъл в собствения си живот и трябва някой друг да го осмисля и да им вдига егото. А не смятам, че истински наранен човек ще иска секс веднага след раздяла, но ако е такъв случая, то има ръце или ще търси само секс. Ако веднага един човек след да кажем 5 години връзка се потопи в нова, то това говори само че или не е обичал първия човек (възможно аферата да е почнала повреме на първата връзка) или използвате втория човек, за да забравите веднага първия, което не е честно и няма как да стане. В последния случай става дума за лекомислено създание, което не подбира и има нужда от който и да било, а не от качество до себе си.
Аз съм мъж и винаги си давам почивка. Имал съм 2 връзки - трудни и гадни, дълги. С първото момиче бяхме 4 години, първи си бяхме. После година не се занимавах с момичета. Минах през всички етапи на възстановяване и приемане. После забравяне и продължаване напред и тогава занимавка с други мацки. След 2 години вече пълни намерих следващата си приятелка (за протокола първата ми изневери и дълго време я мразех, преди да я забравя). С второто момиче бяхме 9 месеца, когато тя получи хубава оферта за работа в Германия, а аз съм доволен от Пловдив, плюс това имам баба и дядо, нуждаещи се от мен тук в село до града. С нея запазихме уважение и обич, защото благодарение на нея разбрах какво е приятелство и вярност, а тя разбра какво е да си мъж на място, не пореден курвар. Понякога си пишем, но тя е щастлива вече в Германия, имаше гаджета немци след мен и се радвах за нея! Но бяха минали месеци преди да започне, в началото и двамата само плачехме един за друг. Аз съм щастлив тук - уча, работя, имам хобита. Ако намеря гадже няма да я дразня и ще сложа някакви граници с тая бивша, не съм боклук.
Първата невярната на втората седмица вече имаше друг, не еВачът й, а друго наивно момче. И до ден днешен си скача така. Ами няма как да уважавам такъв човек.
За мен мъж, който на втория ден е с друга е комплексар и коцкар, а жена такава съответно е лека жена! Никакво уважение не се показва нито към сегашен, нито към предишен партньор. Тука една писала, че на втората седмица след раздялата излиза и се натиска на обвързан иначе мъж. Друго момче правилно ви определи - за мен хората, които не са си самодостатъчни и скачат на следващия са едни шушумиги. Които сами не могат и само искат нови връзки. Щото за да си сам се изискват топки, няма кого да занимаваш непрекъснато с проблемите ти и явно много хора не могат да са сами. Към такива уважение НЯМАМ. Чуя ли, че до вчера е била с мъж дълго време и днес е "сериозна" към мен, бягам с 300. Ще се радвам да споделите какво мислите вие. И да разбера хората, курварчета с извинение, които все са във връзка. Просто ги мразя. Иначе лесно и аз можех така. Не че завиждам. Но не съм лъжец и не мога 100% да дам от себе си, защото непосредствено след раздяла липсват едни 50! Пък нека съм старомоден...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 2e2e9f2621
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   И аз мисля, че трябва примерно да си вземеш почивка примерно 1 година. На мен пък ми са странни тея, които се правят на много самодостатъчни т.е. не искат връзки ала бала абе пълен цирк :D

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1201153efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Номер 1 - авторът съм. Е друго е сигурно на втория ден да си обвързан/а, щото сам/а не можеш да дишаш ли? Инхалатор ли ти трябва? Ако си с години с даден човек и като скъсате веднага си сериозно обвързан/а с друг, то жалко за теб. За мен си слаб и несамостоятелен, лекомислен човек.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2b32b60f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Приятел, все едно си описал моите виждания и историята ни е много подобна. Ще ти обясня защо най-вече жените правят този номер. Нали знаеш, маймунката не пуска един клон, докато не се е хванала за друг ;). Има и момичета които не го правят, евала на тях, но жените масово са на този принцип, защото както описа ти имат нужда някой да им осмисля живота, имат нужда от постоянни комплименти и вечно четкане на егото. Ако не са във връзка, не се чувстват желани (разбира се, има и изключения). Аз така бях с едно момиче 4 години във връзка, но през този период много пъти сме се разделяли. АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ПЪТ, след като късахме, тя веднага се хващаше за друго клонче. 4 пъти сме се разделяли, 2 пъти се хвана с 1 и също момче, третия път се хвана с едно друго и 4тия път същата работа. Преди да тръгне с мен още не беше зарязала приятеля си, но като тръгнахме би шута и на него. Така че е вярна приказката - ако го направят с теб, ще го направят и на теб. Не съжалявам за тази връзка, научил съм страшно много, яд ме е само за дългото време с нея. Година и половина след това нямах връзка, излизах на срещи, но не ми беше до връзки. След това тръгнах с едно момиче, подобна беше и историята с нея, само че бяхме във връзка 2 месеца. Гаджето й беше от друг град, а пък аз бях от нейния и тя го заряза, понеже й бях по-удобен, наблизо. Още тогава обаче ми стана ясно каква е и знаех, че връзката няма да продължи дълго. Та след като и аз се преместих от града, усещах, че краят наближава и така и стана. Затова не вярвам във връзките от разстояние, сложна работа са.
Боклуци всякакви и от двата пола. Според мен важното е да преследваш целите си, наистина да си бъдеш самодостатъчен и вече ако някое момиче може да направи живота ти по-добър, нека стане част от него, но в никакъв случай не трябва да зависиш от нея.
Това е моето мнение, малко се улях, но исках да видиш колко са ни сходни историите и вижданията. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2b1a840c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   примерно примерно... абе пълен цирк ;)

Авторе, от текста ти ми направи впечатление ето това: "не може посмъртно да ме убедите" - престани да приемаш говоренето на хората като убеждаване, а гледай на него като на изказване на мнения. Както знаеш мнението е като задника - имат го всички хора.
Иначе и аз съм на твоето мнение.

една жена

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 444c754808
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това са хора с ниско самочувствие. Трябва им някой, който да ги кара да се чувстват добре, самотата ги плаши.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f4b113cf29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не го приемам като коцкарство или курварлък, но да, определено това е слаб човек който не може със собствената си компания. Ако той не може да се трае, защо аз? !
Задължително е според мен да си даваме време между връзки за процесиране, асимилация (позитиви и негативи, мои и негови) затваряне на този етап, изчистване на всякакви емоционални багажи за да не ги пренесем после и в бъдещето и в нови връзки.
Преди настоящият бях една година сама защото така исках. Имах нужда освен да гореспоменатото и да опозная себе си по- добре. В предната връзка бях 8 години и определено се бях "размила". Трябваше да отърся него от себе си, да затвърдя или подобря неща в себе си, истината е че, толкова ми хареса накрая да бъда сама че, не мислех въобще да влизам във връзка или да бъде винаги тип- всеки в къщата си и да се виждаме само когато искаме.
После се влюбих :) но никога повече не допуснах да се сливат до такава степен с другия човек че, да избутам назад себе си.
И аз ползвам понякога израза "моята половинка" но не бих търпяла половинка... до мен може да бъде само цял, завършен човек който няма нужда от половинка която да го допълва, не съм ничия патерица. Трябва да сме двама независими, пълноценни, здрави емоционално хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c7452e763a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Прав си, и аз съм така, обаче честно казаво завиждам на другите. Те не губят тренинг, докато ние... Ето ме 4 години след последната връзка и не че просто не съм готова за нова, а и ужасно ме е страх. Копсулирала съм се, това е по-силно от мен и сигурно ще си остана сама. Но и за това време не съм срещала някой, който да ме впечатли по някакъв начин, да е свободен и да ме харесва... А другите веднага срещат подходящ/а по някакъв магически начин. Удивлявам се и както казах - завиждам им. Не е хубаво да си сам, това е самата истина.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 83c158590d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Разни хора, разни идеали. Всеки да си живее живота както както го разбира. Излишно и глупаво ми се струва да мразиш някого, когото не познаваш защото не мисли като теб. Хората са различни, някои преживяват по-бързо раздялата и намират сили и воля да продължат напред, други може да страдат с години.
Много хора са сами не защото са толкова силни и самодостатъчни, а по принуда, защото никой/я не желае да е с тях.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 651ce61465
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Радвам се, автор е, че си мъж и си на същото мнение като мен. Бях във връзка 4 години с човек, който много обичах. Разделихме се(тоест аз се отдръпнах след скандал) и нашият след 5 дена с друга. Това ми беше достатъчно, за да разбера, че не само е трябвало да се от дръпна, ами дори да го напусна. Така и стана. Не можех да го приема. Разбира се и не съжалявам. На мен самата ми трябваше около година след това да влезна в час. Бях останала с впечатлението, че мъжете пюго правят това, но ето че явно не е до пол, ами до човек. Напълно те разбирам и подкрепям мнението ти. За да бъдеш след дълга връзка с друг на втория ден, значи не си обичал/а първия...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1a89bd02fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А как наричате мъжете, които правят това?
Имах сериозна връзка, бяхме заедно също 4 години, разделихме се и момчето почна да вършее, а няколко месеца по-късно беше в друга връзка. С новата останаха около 10 години заедно, разделиха се и пак след около половин година забремени следващата?

На мен ми трябваха 8 години да го преработя това, 8 години не съм допускала никой до себе си.

Та? Как го наричате това?

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5e84cc7447
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей, аз имам подобен случай до болка познат.
Бях във връзка с едно момче една година, но го скъсах поради куп причини и трябваше да го направя и по-рано, оказа се страшен женкар и умира за женско внимание. Скъсах го и вечерта същия ден видях че се е тагнал с една негова ''приятелка'' как пият. На следващия ден във фейсбук бяха отбелязали че са във връзка. Всъщност аз му правила и номера с фалшиви профили и двата пъти се върза и се прави на интересен и си помисли че аз няма да разбера и в последствие разбрах, че е писал на много повече момичета отколкото мога да си представя.
За мен е жалък и всички такива като него

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e555b19aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбира се, проява на слабост е.
Аз също съм си давала винаги нужното време, за да се възстановя от връзките си (три преустановени имам зад гърба си) и то не за друго, а защото не съм се чувствала готова вътрешно за някакъв подобен тип отношения. Първата си връзка прекъснах аз по причини, които бях обмисляла сериозно над година и знаех, че идва краят й много по-рано, мислех че съм напълно готова за него. Като настъпи обаче бях в потрес колко ми е празен живота без този човек и колко точно обсебен е бил моят живот от негова милост. Както бях готова за краят, така следващите две години не съм се занимавала с никой, въпреки че не липсваха желаещи. След втората ми връзка пък бях в голяма дилема какво искам и търся в един мъж, защото този сякаш беше идеален, а аз изобщо не успях да го обикна дори и като просто приятел, пък какво остава за любим... Около година бях изолирана от мъжете. А третата ми връзка ми показа, че самотата не е добър съветник и че е най-добре да си организирам самостоятелно живота пък, ако се намери точния човек, тогава да бъда с някой, а не само заради идеята да не съм сама. След третия ми партньор бях сама 3 години, като реално не съм излизала и на срещи след него. Така че тази страна на монетата ми е позната - да постоиш сам, да осъзнаеш нещата, да ги приемеш, преодолееш, възприемеш и тогава да продължиш напред. При мъжете даже смятам, че е по-сложно, защото би трябвало да сте инициатори, докато при жените е друго - ние искаме или не, имаме ухажори/свалячи на среща, така че при нас е много по-лесно да влезеш веднага в друга връзка и понякога просто не се замисляш дали си готова за това. Просто има някой друг, който ти предлага неща, които ти искаш. Докато мъжете трябва да се почувствате готови да предложите нещо на избрана жена и ако вие не искате, надали ще ви се лепне някоя (по-рядко се случва, не че е тотално несъществуваща възможност).
Но настоящият ми партньор влезе във връзка с мен часове след раздялата с приятелката си. Това го знаех, така че е било в крайна сметка и мой избор да приема "поканата" му. Дали беше слабост от негова страна? ДА! Абсолютно. Ние заедно преживяхме тази раздяла, понякога имах чувството, че аз се разделям с тази жена, а не той. Направи ме крайно емпатична към ситуацията. Много говорихме за бившата му, за чувствата му, за проблемите, за това дали е бил необходим краят. Ходил е при нея, което ми е съобщавал предварително, че ще направи и след това е идвал да ми разкаже какво се е случило. Мммм не мога да кажа, че бе хубаво начало. Определено беше много не мъжко това да има отношения с мен при положение, че все още се чудеше дали е постъпил правилно, зарязвайки я.
Но не мога да кажа, че това повлия зле на връзката ни. Всъщност, той видя една добра моя черта - умението да бъда опора. Също и умението ми да гледам на ситуациите обективно, защото определено като негова партньорка не бих искала да отговарям на изречение "Не знам дали не сгреших да се разделя с нея". От една страна за мен беше трудно и гадно, защото аз бях много влюбена в него и е имало вечери, в които съм се чудила какво правя с него, ще имаме ли някога нормална връзка, ще бъде ли някога отдаден на мен. От друга обаче той видя че може да си позволи да бъде слаб в мое присъствие и това, което ще получи в една такава ситуация, е нещо добро. Че няма да го обвинявам за проявата на слабост, че няма да изисквам да намери космически сили от някъде, а ще му помогна да се вдигне на крака с темповете, които може да си позволи неговата личност. След няколко месеца нещата се оправиха и той се стабилизира (нека да си признаем, стана по-бързо отколкото аз съм преодолявала раздяла, тоест може би за индивида има полза да влезе в друга връзка веднага), при което на мен пък ми е дадена свободата да бъда слаба. Веднъж след като прие за правилно случилото се с тях двамата, изцяло се обърна към мен и аз не съм се чувствала по-сигурно в нечии ръце, не съм се чувствала по-обичана и боготворена. Ммм всичко след това се нареди просто страхотно. И той ми е казвал, че една от причините това да е така е поведението ми в първите ни месеци заедно.
Така че... мнението ми е, че е слабост на 100%. Но може би е полезна за индивида по отношение на това по-бързо да се съвземе и продължи напред наистина, защото има допълнителен стимул до себе си. И все пак аз самата не бих могла да вляза директно в друга връзка, защото имам нужда да давам винаги и съзнанието ми не може да възприеме в някакъв момент само да взимам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker