NoFap - измислица или истина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

NoFap - измислица или истина?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1809 пъти
Да започна с това че си имам приятелка и правя секс, но все пак от време на време си мастурбирам и гледам порно да речем 1 път в седмицата. Интересно ми е дали има някой пич, който не мастурбира и не гледа порно и как му влияе това нещо? Чувал съм доста ползи от това да не мастурбираш, но не мога да преценя дали са истина или просто те пращат за зелен хайвер. Говори се че ти се повишава тестостерона, чувстваш се по-добре като цяло, по-щастлив и енергичен, концентриран и всякакви подобни позитивни неща? Бих пробвал ако някой ми потвърди че има ефекти и ще помоля да ми сподели какви позитиви е усетил, как се е чувствал. На мен ми е интересно ама не мога да разбера каква е разликата между това да свършиш по време на секс и докато мастурбираш, като в половината случаи по време на секс аз така или иначе мастурбирам като свършвам? Това нещо реално ли е или е някаква измислица?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: d154649b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Мой добър приятел е лекар уролог и един път се бяхме заговорили на тази тема.
Това движение NoFap за него е ненужна крайност.
Хубавото е, че не трябва да се отдаваш на порното, а лошото е, че не мастурбираш.
Всъщност полезно е да се мастурбира ако нямаш сексуални контакти.
Ако един мъж не се изпразва редовно, това може да доведе до проблеми, дори до рак на простата.
Ако мастурбираш, просто не гледай порно.
Липсата на мастурбация не повишава тестостерона. Дори и да го повишава, то е с някакви супер минимални единици.
Ако си в референтни стойности, то няма да усетиш никаква разлика.
Осезаемо повишаване на тестостерона се усеща при прием на Анаболни стероиди, което не те съветвам да правиш.
Просто спирай порното или го ограничи. Но не се отричай от секса и мастурбирането.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 423e8f3dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Абе тука много противни мнения ще чуеш, но нека ти кажа от личен опит. На 27 съм.
Аз съм човек, който знае за това от години. Преди постоянно гледах порно, имал съм периоди, в които само това правех. А като оше по-малък мастурбирах яко. Чикиджия в пълняи смисъл на думата. Явно и затова си бях толко страхлив и неуверен с жените.
Разбрах за това нещо и в началото не можех да изкарам много време.
Дойде обаче моментът, в който изкарах точно 106 дни без мастурбация.
От средата на декември до края на март месец. Човек, ако искаш ми вярвай това беше един от най-интересниите периоди за мен.
Самочувствието ми се покачи толкова много, че буквално можех да заговоря и заговарях всяка жена, която искам и виждах как жените супер много ми се кефеха и отвръщаха положително. Между 60 и 80 ден буквално преливах от енергия и увереност. Никога не съм си представял, че мога да се държа по начинът, по който се държах и говорех с хората. Толквоа бях уверен във всичко, просто ми идваше отвътре. Просто извадих от себе си черта, която не предполагах, че имам и сега искам това да бъде основният ми характер, а не нещо, което се проявява от време на време. Знам, че звучи сякаш си измислям, но съм напълно откровен.
106 дни не бях свършвал. Последните дни всеки ден се събуждах със зверска ерекция човек. На 106 ден през деня тренирах и направих брутална тренировка почти без почивка. Вечерта обаче седнах да почина, незнайно защо реших от разнообразие да си пусна и порно. И всичко замина. На другия ден ме беше яд,
Идеята е да не свършваш, да не гледаш изобщо порно и по възможност да не мастурбираш до точката на оргазъм тоест еdging както му викат на английски.
Не знам колко е вредно да не мастурбираш, но нека ти кажа аз как се чувствам ако свършвам редовно. Буквално оставам без енергия, имам тъмни кръгове под очите, по лицето ми излизат пъпки моментално. Говороя да речем, ако свърша 3 дни поред от мастурбация. Човек, разликата при мен е осезаема моментално. Изглеждм и се чувствам като парцал след редовна мастурбация. След секс е друго, защото реално си с жена, която ти дава енергия, а не манипулираш тялото си, не го залъгваш, че имаш партньор.
Не ти пречи да пробваш какво толкова, ще видиш, че ще имаш брутален апетитит за секс. Замисли се само едно нещо. От спермата се ражда човешки живот, ако тази енергия не я пилееш, а я овладееш в себе си, какво според теб ще стане? А за произвеждането на спермата ти е нужно изключително много ресурс от тялото, включително и кръв и производството става много бавно.
Дали е толкова вредно или ще те направи доста по-добър мъж? Има доста книги и материали в интернет. В източните учения това е едва ли не задължително, ако искаш да бъдеш най-добрата версия на себе си.
Не знам пич. Аз за себе си съм решил, че повече няма да мастурбирам редовно по никакъв начин, защото виждам коллко зле ми влияе.Само секс. И мастурбация, но през дълъг период от време, а не праз ден.
То просто е видимо, а не си втълпявам. Миналата година съм свършил 8 пъти само, понеже си ги следя. Представи си един чикиджия колко пъти годишно е свършил срещу само мойте 8. А за да се възстанови напълно един мъж след едно свършване му трябват 30 дни.
Друго нещо, понеже номер 1 твърди, че е вредно. Мен в гимназията от много мастурбация ме болеше простатата и главата, докато не спрях да го правя. Но аз си бях вманиачен.
Така че ..

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9e83c1a8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Сдържането от изпразване е вредно... доста е възможно в един момент да имаш "мокри сънища" и тялото ти само да се освободи от напрежението.

По-скоро се има предвид прекомерното гледане на порно и лъскането на него. Лесно води до пристрастяване, изкривяване на очакванията, фрустрация, проблеми със самочувствието и т.н. Виждаш този перфектен свят, в който всички жени са дашни, различни и готини, а реалността и възможностите ти, са много далеч от порно клипчетата. Носи ти удоволствие, свършваш и, ако си податлив, мозъкът ти свиква и предпочита тези стимули. Да мастурбираш по 100 пъти на ден също не е добре, най-малкото защото пишката ти привиква към захвата на ръката, който е по-плътен от този на вагината. T. нар. death-grip syndrome. Имайки предвид колко популярен беше NoFap November в топ чикиджийски сайтове като 4chan и, донякъде, Reddit говори, според мен, че към този метод се обръщат предимно мъже, които имат проблеми с порното и мастурбацията и искат да си помогнат.
В твоя случай ми изглежда като да си много далеч от подобна ситуация, даже може да минеш за изключение. Дори тук има доста теми, в които се говори за пристрастяване към порно, неглижиране на партньора поради тази причина и т.н. Почти не познавам мъж, който да не гледа всеки ден, масово е, а е и на един клик разстояние.
Та да, иде реч за вредата от злоупотребата с филмчета за възрастни и как бързо можеш да станеш тяхна жертва. В този смисъл би било полезно да се спре, защото почти никой не гледа порно без ръка в гащите. Може да ти набие много комплекси - от размера на пениса ти до жените, които никога няма да имаш и твоята себестойност. В този смисъл не е полезно, хората го осъзнават и започват подобни движения. Щеше да има повече смисъл, ако гледаше всеки ден по няколко пъти и пак нямаше да е съвсем адекватно, защото, както е казано и по-горе, да не се изпразваш е противоестествено. Достатъчно е да се намали честотата, която при теб изобщо не е висока и да го правиш без стимули от хамстера, но тук отново нямаш проблем - един път седмично е нищо. Отровата е в количеството.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2402401c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   2, и секс с жена си ли да не правя?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f852f053bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Бих посъветвал автора, да не гледа коментари като #1 - писани от хора, които не са го правили. Донякъде е смешно да говори за нещо, с което не е запознат, въпреки че иска да помогне. И не излизай с това, какво докторите казвали.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8fc10ded23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Еми 2, ако плацебо ефектът при тебе е чак ТОЛКОВА силен, more power to you.

Искам да ти задам един елементарен въпрос. Да кажем, че човек реши да не еякулира 5 години. Какво смяташ, че се случва в топките му след този период? Дали ще виси там 5-годишна сперма?

При жените, яйцеклетката виси в утробата 1 месец преди тялото да я разкара. Няма значение дали е употребена или не. Премахва се. На нейно място - чисто нова. За мъжете знам като чист медицински факт, че се случва абсолютно същото - спермата се подменя с времето.

Така че дали ще се празниш или не, е тинтири-минтири. Всичко е в главата ти, какво ядеш и какъв спортен режим следваш. Тестостерона ти няма да падне от едната еякулация, айде моля ти се. И аз съм се смазвал с тренировки, че после не ми се е лъскало или правело секс е било по-скоро въпрос на това, че просто съм се изцедил докрай и повече ми се почива.

В тази тема единственото което може да ме убеди е да се линкват НАУЧНИ статии по въпроса. Иначе мненията са като задниците, дето се вика - всеки си има по един.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8a37c5806e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Към номер 4, не, nofap е само да не мастурбираш, то това е и като цяло идеята като си "забраниш" да се свършваш сам да станеш и да се опиташ да намериш някоя която да го свърши вместо теб


nofap е измислен, ако искаш да спреш порното, за което го ползвах и аз, тези "супер сили" за които номер 3 говори аз не съм ги изпитал лично, аз даже, ако не се изпразня няколко дена и ставам много раздразнителен

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 507efbd3a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Главната цел на NoFap е не да се спре напълно мастурбирането, а да се спре напълно порното, защото то наистина е много вредно и е почти като наркотик. Гледам много рядко и чувството е много яко, защото съм отвикнал да го правя. Относно мастурбирането - правя го веднъж седмично. На мен лично ми помага, тъй като съм по-енергичен и имам много по-голямо желание за секс. Имало е периоди, в които съм мастурбирал всеки ден и съм се чувствал като мърша. Пробвай го, нищо няма да загубиш, NoFap влияе различно на всеки. Не е нужно да спираш да мастурбираш, но спри порното, животът ти наистина ще се промени.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4654d6e3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Мъж на 37 години съм. Чикиите и порното страшно увреждат мъжете. Спреш ли ги, ставаш друг човек. Като ученик и аз често лъсках бастуна, но гледах да не прекалявам. Започнах полов живот на 18 и в следващите 10 години единствените чикии бяха от дъжд на вятър докато бях в казармата. Но дори като войник редовно правех секс, защото често излизах в отпуска и си имах гаджета за секс. Преди 10-тина години, когато преживях тежка раздяла с жена, която обичах много, изведнъж се затворих и се върнах към чикиите. Няколко месеца бях сринат отвсякъде, не излизах и няма никакво самочувствие. Прибирах се, пусках си порно, чикия и се депресирах още повече. И така няколко месеца. Но накрая се реших да се събера от парченцата, на които бях разбит. Спрях с тия простотии, започнах да се заигравам с мацките, да излизам по срещи и да правя секс. Върна ми се самочувствието. Чикиите превръщат мъжа в безжизнено мекотело, което няма мотивация за нищо. Когато си с реална жена е съвсем друго. Та това с no-fap въобще не е лъжа.

Не е фатално мъж да се облекчи, когато е много загорял, но стане ли навик в съчетание с порното, трудно се излиза от тая дупка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 423e8f3dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   От 2 до останалите

Аз не казвам да не си биете никога чикии, нито прокламирам сексуално въздържание, а особено за периоди от по 5 години.
Знаех, че ще има упрек за плацебо ефект. Аз не съм очаквал нишо, така че не може да става дума за плацебо. То отвътре си усещаш, че имаш повече енергия и сили.
Общо взето цялата идея е вместо да се празниш безцелно да си съхраниш енвргията и да я приложиш за намирането на истински партньор.
Сексът е обмен на енергия, така че той те зарежда, а не се празниш сам с пикселите от порното.
Ако имате приятялки си правете секс. Ако нямате обаче не си пилейте тая енергия напразно. Наистина скапва мъжа и го прави слабак, както физически, така и ментално. А жените много надушват слабаците

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e77f38c528
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Колкото повече задължения имаш, толкова по-малко мастурбираш и гледаш порно.
Прекаленото гледане на порно води до това един мъж да е пасивен с жените и да не ги сваля понеже вече се е задоволил с порното.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9c92184835
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам пичове, на 28 съм, от 13 годишен лъскам, айде тогава нямаше достъп до порно, но и порно гледам, и с жена проблем нямам, бия 2 чекии и отивам да чукам

Не ми е ставало по 2 причини - току що съм се запознал с жената и нещо ми е анти-конти, стои полу-мек; жена която съм кандардисвал една година, накрая ми пуска, ама мен вече ми е писнало на... да я чакам; тая работа е и въпрос на химия

Общо взето на млад човек ако има проблеми, те са в горната глава. Познавам порно-манияк, който гледаше по 5 часа порно нон стоп и сега не му става - но това е краен случай

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker