Християнство и Ислямство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Християнство и Ислямство
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1353 пъти
Здравейте! Аз съм на 23г и въпреки това имам нижда малко от чуждо мнение.
Запознах се с едно момиче на работа, харесахме се охажвания и така нататък, разбрах нали че е Мюсилманка, но това не ми попречи да я харесам, отначалото бях скептичен, тя просто беше много добра с мен за първи път едно момиче да се държи толкова добре с мен, до сега винаги аз съм бил добрия, а отстрани нищо. Та тръгнахме, техните живеят в БГ а това се случва в Англия, всичко вървеше супер, чак не можех да повярвам, с никоя от предишните ми не съм се разбирал така, обаче дойде Декември месец и всеки си се прибра при семейството за празниците, за нова година отидох в нейния регион за да може да се видим, техните не знаеха че сме заедно, защото са мюсилмани а аз съм хеистиянин и нея я беше страх да им сподели. Обаче успяхме да се видим в нейния град, но стана така че техните разбраха, и почнаха да и се карат жестоко, забранили са и чак да излиза и куп други глупости. Мислех си че всичко е приключило, но тя каза че няма да спре да се бори, след много караници с техните и предлагах да дойде да живее с мен да ги остави, вече бяхме 6 месеца заедно, аз на 23 тя на 20, големи хора с две думи. Но тя отказа, след седмица и предложиха хубава работа във същата фирма която се запознахме но в друг град, доста далеч и тя отиде. За да е по-надалеч от техните и за да може уж да говорим повече. И така почнахме що годе по-добре, имаше период в който със няколко дни не сме се чували. Преди да иде в Англия. Мина се малко време и се върнах на работа и аз, обаче вече от 3 месеца не сме се виждали и тя казва че няма шанс да сме заедно, защото не иска да избира техните пред мен, а инъче тъкмо щяхме да се виждаме, но с този ковид, трябваше да карам карантина. И сега тя казва с две думи че е най-добре да спрем с всичко това, защото нямало надежда техните да се съгласят, а пък аз искам да се боря. Отначало на връзката бях скептичен, но после се влюбих, разбирахме се супер, характерите ни си съвпадаха невероятно много. Но последните месеци от както бяхме в БГ и не сме се виждали е трудно. Някой да сподели мнение? Дали да се боря или просто да се опитам да я забравя, не е лесно, но всички збаем че любов с любов се избива, и ако почна да си търся друга докъто не намеря ще ме боли, и ще мисля постоянно за това момиче, имахме планове и за деца.... но уви...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 75dce883fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Първо не се казва Ислямство, а Ислям. Второ това не е религия в точния смисъл на думата. Исляма е доктрина, която съчетава в себе си 3 неща - борба за духовна, юридическа и изпълнителна власт. Ако някой ти обяснява, че Исляма е мир и любов - питай родителите на загиналите невинни жертви от атентатите в Европа през последните години.
Сега относно твоя случай - Много рядко мюсюлманка се жени за християнин. Това се дължи на факта, че жените в исляма не се смятат за равноправни хора от мъжете. Тоест бащата на девойката няма да и разреши да направи самостоятелен избор. Има вариант девойката да скъса с родителите си и да замине далеч и да промени живота си, но се съмнявам...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 46c7e24ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   За да е успешна една връзка трябва и двамата да се борите за нея. Щом тя не иска няма надежда, по-добре недей и ти, само ще си загубиш времето

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 715adfb155
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тяхните обичаи са много различни от българските.
Жената няма право на семейство с мъж от чужда вяра и тя наистина ще изгуби семейството си.
При тях няма секс преди брака.
Т.е ако много я искаш си сменяш вярата, намираш родителите говориш за брак и всичко по техните правила.
Ако не я харесваш чак толкова, че да правиш семейство я остави да си отиде и не и съсипвай живота

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 63d2d5f276
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   ЗА ЛЮБОВТА НЯМА РЕЛИГИЯ, ЦВЯТ, ЕТНОС. Докато хората робуват на стереотипи, тъпи религии, "общоприето" и т.н. никога няма да бъдат щастливи. Имам приятелка в същата ситуация като теб, тя е мюсюлманка, но се влюби в българин християнин и вече трета година е борба със семейството, но ако я обичат ще трябва да си набият в промитите глави това, което първо написах, както и че на първо място е важно тя да е щастлива! Още се борят, но не се отказват, те също са в Англия. Имаха вариант той да приеме исляма за да го приеме семейството й по-добре, но се отказаха, тъй като това е изкуствено. Борете се за любовта и щастието ви! Ако тя избере глупостите на майка си и баща си пред съвместния живот с теб, значи 1) те са изключително добри манипулатори 2) тя им има освен респект и страх или пък 3) просто не сте един за друг. Тези ситуации обикновено са сложни, но никога невъзможни. Просто хората трябва да се борят, а не да се отказват на първата пречка.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b6a96867e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се откавай от нея, щом сте се разбирали и харесвали. Какво като е мюсюлманка, а ти християнин? Това да не значи, че сте от две различни планети? Българските мюсюлмани не живеят чак пък кой знае колко различно от християните, българи.
Сигурна съм, че ще има някои, които ще те съветват да се откажеш от нея.. Хора, не делете! Всички сме равни! Познавам много семейства с различни етноси, религии и всички се разбират повече от добре! Живеем в 21 век.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: dcb12f9538
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Работата е проста.
Ако не си навит да отхвърлиш християнството и да приемеш исляма за да бъде твоя жена, не е ли лицемерно да очакваш от нея да се откаже от религията си?

Мен ако питаш, пробвай да говориш директно с родителите й, и ако трябва приеми - дори да е привидно - тяхната религия, стига чрез това да ти позволят да я имаш.

След това, като си живеете отделно и далеч, в Англията, винаги можеш или да си отгледате децата нерелигиозно, или да я конвертираш към християнството.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1564caac1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Страшно неграмотно пишеш. Дори думата мюсюлманин не знаеш, но това е друга тема.
По въпроса ти- увери се, че и тя изпитва същото. Ако не е така няма смисъл от борби. Аз съм семейна и мъжът ми е мюсюлманин. 4 години вече сме неразделни, очакваме и първа рожба. Не сме имали проблеми. За наша радост семействата ни приемат всичко нормално. Аз бях притеснена за моето, но всички се включиха в него.
Нещата не са като преди време, има много смесени бракове и двойки.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3cfb633df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не се занимавай с хора с друга религия! Това са хора с друг начин на мислене, дори са консервативни, дори това е проблема, че са консервативни! Религията винаги е деляла хората, но за жалост все още има хора които се хващат на това! Остави я, нямаш си и на представа какви проблем може, да ти докара.....откажи се. Ако не бяха консервативни всичко щеше да е наред но, те не са!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 89d7860900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Съветвам те по добре да се откажеш от нея,а пък религията и е пречка,а ако не знаеш ще ти кажа,че дори в нашата религия христянството отнешенията с човек от друга религия също забранено и аз това го знам защото съм вярващ и съм доста запознат с нашата религия,я пък и знам,че и при исляма също има такова правило,забрана между човек от друга религия.

Например аз не бих се оженил за жена която е от друга религия защото е наложена забрана от самия Бог и това е правило което трябва да се спазва,а и ако искаш да се ожениш за нея ти дори няма да можеш защото такъв брак е невъзможен защото сте от различни религии или ако искаш да се ожениш за нея ти трябва да приемеш нейната религия или тя твоята,макар,че да си смениш религията това ще бъде двойно нарешение от десетте божий правила което ясно и категорично се споменава:


1.Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене.

2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.

Но иначе те съветвам да се откажеш от нея,а да си намериш друга,а и ти не можеш да имаш брак с нея или например ако имаш деца от нея без брак това ще е много голям проблем защото първо,че децата ти няма носят фамилията ти и няма да имат помощ от социалните като няма да получават пари,второ и жената няма да носи твоето име и ще бъде сложно децата ти каква религия да изповядват защото тя може да реши да бъдат мисюлмани.

А дори сексът без брак в нашата религя се счита за блудство,но много хора си мислят по грешка,че е блудство когато е добровлно съгласно,но всъщност грешите, блудство е в двата варианта недоброволно и доброволно защтото се изършва секс без брак и като за последно това е всчко което трябаше да кажа,но по добре се откажи защото тя от друга религия и ще си навлечеш проблеми заради това или ще станат още по големи трудности ако имаш деца от нея.

Ако искаш жена която не е българка хвани си някоя Арменка от България тъкмо ще е православна христянка,а и пък Арменките са по красиви,весели и верни и много добри.

ЧАО!

19 годишно момче съм и то и аз имам арменска страна и съм мелез.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 80c64fc868
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   ", защото нямало надежда техните да се съгласят" - честно казано не ви трябва одобрението на нейните родители. Вие вече сте пълнолетни хора, отделете се, да бъдете сами, живейте си заедно и това е. Ако трябва момичето да скъса връзка с родителите си....след време те ще клекнат и ще ви се извинят че са ви пречили на любовта. А ако останат непоколебими за цял живот, да си карат живота отделно, нямате работа с нейните родители. Не позволявайте те да ви се мешат в живота.
Живейте си самостоятелно, направете си деца и станете семейство.
пп. в никакъв случай не си сменяй християнската вяра, само за да угодиш на някой. Всеки е свободен да изповядва каквато си иска религия. А тя религията не може да бъде пречка пред двама човека които се обичат.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2252a901eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не си струва, просто забрави. И продължи живота си.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 339824b85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   по принцип такива връзки за мноооого трудни, заради културните различия, и не се получават, имам такъв пример българка-ливанец, но пичът си живее в Ливан и идва от време на време... съжалявам :(

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker