Има ли значение дали детето е заченато с любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли значение дали детето е заченато с любов
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2780 пъти
Питам се според вас дали има значение по отношение характера на бъдещото дете как е заченато? Не знам как да го обясня, но имам някакво свое вътрешно усещане, че ако дете се зачене с див, унижаващ секс, това по някакъв начин се предава и на характера на детето. То вероятно ще е малко по-агресивно или поне ще е по-прагматично и няма да влага толкова емоция и значение в любовта. Или ако не е агресивно, ще има склонност към пороци като наркотици, хазарт, курварлък или поне ще е объркано в живота и със сбъркана ценностна система.

Ако пък е заченато с нежен романтичен секс и ако родителите го чувстват така, според мен най-вероятно детето ще е по-нежно, по-чувствително, но по-добър човек, с по-благ характер, по-любвеобилно, с повече морал и отдаващо по-голямо значение на любов, семейство и т.н.

Нямам абсолютно никакви доказателства и поводи да си мисля такова нещо, но някак имам вътрешна убеденост, че по някакъв начин това влияе.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: e165bb6286
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

1.   Със сигурност е така. Също е от значение възрастта на партньорите.

Едно е бащата да е на 25, все още неориентиран и буен младеж, друго е, да е на 40 години, улегнал, очукан от живота, смел, решителен, със силен характер - въобще, изваян мъж.

За жената е същото - едно си е да е млада и свежа, чиста по душа и неопетнена девойка на 18-24 години, съвсем друго е, да е застаряваща мома на над 30-годишна възраст, емоционално обременена, очукана от живота (само че с тази разлика, че при жените това ви влияе и ви се отразява по негативен начин), загубила своята привлекателност и жизненост, капризна, заядлива, претенциозна и пр. неща.

Всичко се прави с акъл в тоя живот! Включително и деца.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e4460f64da
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   С жена ми правихме опити и тя ме караше през ден, тогава не исках да правя в точно тоя ден, в който май зачена. Едвам ми стана, мек еякулирах, с неудоволствие. Жена ми се разплака, че не съм искал дете от нея, едва ли не, сякаш то може да ми стане по график, хахах... Е, както и да е, роди се здраво дете, хубаво. И си го обичаме освен това, а и то нас. Така че, с извинение, но и в задника да го бяхме правили преди това, все тая. Стига глупости :)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a9d538f863
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Говорите глупости на семенната течност и е важно единствено да попадне в яйцеклетка, дали по груб или по нежен начин и е все тая попадне ли се създава дете. От вашето възпитание към детето зависи харектера му и т.н а не какъв секс правите

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 69ca1b8ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Според мен няма значение как е заченато, обаче е много важно в каква среда е отгледано.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9a08dc6653
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не видът секс не влияе, влиянието на характера идва само и единствено от възпитанието и отношението на близките към детето. Че има агресивни хора и хора залитащи към пороци това е само плод на възпитанието им. Лошите хора не се раждат лоши, лошотята е плод на отношението на възрастните около детето, когато расте. Всяка дребна случка, всяка дребна реакция на хората около детето влияе.
Помисли ако едно дете е плод на изнасилване, и остане в семейството на майка си в майката подсъзнателно винаги ще има една горчивина, това дете ще й напомя за преживяното и няма да е отглеждано с такава любов с каквато би било отглеждано, ако е създадено с любов, в семейство в което родителите се обичат. При всяка малка беля направена от дете плод на изнасилване в съзнанието на майката и роднините й ще изниква мисълта "сигурно прилича на баща си" и то няма да бъде прегърнато с любов и да му се обясни, че стореното наранява други същества на този свят, а ще бъде хокано и може би и ударено. Различните реакции на възрастните около детето, когато то расте, създават различните хора. Ако отглеждаш прекрасно българче в ромската махала, то ще придобие и някой ромски начини на мислене, тоест влиянието на всички около детето се запаметява и изгражда характера, разбиранията както на близки роднини така и на съседи и на всички възрастни, отношението на учителите, до които детето има достъп. Една нечестно постъпваща учителка, която дели децата и пише еднакви оценки за различно количество знания и усилие на учениците действа на всяко дете в класа за бъдещите му разбирания за живота.
Ако си петокласник и по математика имаш три петици, положиш повече усилия и получиш след това две шестици, говориш с учителката и тя ти каже, че си за 6 за срока, но накрая видиш, че за срока ти е писала 5, няма ли да си наранен? Ами ако я попиташ защо и тя ти отговори "средно аритметично три петици и две шестици правят 5,4", това как ще подейства на психиката на детето? Няма ли това умно и отлично дете да се разочарова, или още по лошо да приеме, че е нормално да си нечестен, да не си изпълняваш обещание и т.н. А реакцията на родителите му за описаната ситуация как ще повлияе? Има няколко варианта на реакция, родителите може да му кажат "да не ти пука", но така болката в душата му спира ли? Може да идат да се карат с учителката, но така ще я накарат да се озлоби към детето. Може и да го преместят в друго училище за да не влияят такива учителки на възпитанието му, това пък ще го раздели с приятелствата създадени със съученици. Разишлявай колко много ситуации влияят на човек докато стане възрастен.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9a08dc6653
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

6.   До №1 странно защо дъртия баща смяташ за улегнал, а по възрастната майка за емоционално обременена, защо тя да не е улегнала а той обременен? 100% си около 40г мъж, който мечтае за 20г партньорка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: b7b232b118
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Хахаха номер 1 застаряващо мома на 30. Вие сте навсякъде, имашите проблем с възрастта на жените! И аз мисля като теб авторе, но мисля че възпитанието вкъщи определя всичко, агресията, караниците и отношенията. Аз съм отгледана в скромно семейство, баща ми е болен и ние сме възпитани, помагащи, разбиращи и изслушващи. Приятеля ми е възпитан в болна среда, баща алкохолик и побойник, ами приятеля ми е агресивен, в тяхното семейство отношенията са много различни от нашите. За него не и пука даже и на майка му. Той в мен видя много неща и се промени, защото видя какво е да бъде обичан и подкрепян винаги съм до него, защото така са ме научили. Просто са ми дали обич и аз мога да обичам, не ме е страх от това. Предпочитам да стана майка на 32 примерно, отколкото ако бях на 22,защото може и да съм обременена, но съм се на живяла, видяла и знам какво правя с живота си. Да бъдеш родител е най-отговнроното нещо, не искам да родя просто защото трябва, искам да се отдам изцяло на детето си и да му дам добър старт в живота.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2fad7b5aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Н. 6 и аз това си мислех. Не виждам нищо привлекателно в 40 годишен ерген, често залепен за маминка, обременен от комплекси и железни навици - обикновено също повехнал външно, с шкембе и без коса...но търсещ млада жена и Красива! жена да му роди качествено поколение. На мен гинеколожката д-р Барбова ми казваше, че е важно бащата да е млад, защото спермата е по-качествена. Та с две думи - номер едно, изказването ти е смешно.
Изваян мъж, хахахахаха.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 112cb87dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   1 - По-вероятно е 40 годишният, създаващ бебе да е чичко-паричко ,стар ерген, разведен с дете/деца от предишен брак или наиграл се вече сваляч. Чистата и неопетнена 20-24 годишна по-вероятно е непожелана от никой мъж, бъдеща 30годишна с безкрайни претенции и самочувствие или обратното депресивна комплексарка с нулево самочувствие или просто умела лъжкиня.
Улегналите МЪЖЕ на 40 вече са семейни с около/над 10годишни деца, които си гледат семейтво, кариера, бизнес и не се занимават с 20 години по-малки жени.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7bc4431ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Смятам че, да, сигурна съм в същност. Не забравяй че, душата е енергия и си страда когато е попадне в негативна среда/енергия.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 82bf69d455
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хаха, номер6, този ще си остане само с мечтаенето, залагам солидна сума за това.
Злобата към жените одавна я виждам като нещо обичайно, но пък злобата към младите (в случая 25 годишни) мъже ми е мега смешна ;D Просто ме напушва адски смях, когато мъж злобее срещу собствения си пол, нали уж има понятия като "мъжка солидарност" ли какво беше.

"Очукан от живота" и "смел" рядко може да бъдат срещнати в един и същи човек, 1.
Ти, 1, със сигурност не си нито смел, нито решителен, нито пък със силен характер. Ако беше така щеше да пишеш само надъхващи неща на младите мъже, да гледаш да ги вдигнеш, да ги съветваш така, че да си спестят възможно повече от очукването на живота и т.н. Нямаше да ги принизяваш или дискредитираш, макар и само в контекст в случая. И още нещо - 40 годишните мъже, които тепърва "се решават" (неслучайно го слагам в кавички, всички ще се сетите какво намеквам с тях) да се събират с жена, с която да създатат семейство, обикновено са някакви доста неугледни и посредствени казано най-общо.

По темата подкрепям от публикуваните дотук коментари 3, 4 и 5. Смятам, че те са достатъчно изчерпателни и не мисля, че има нужда и аз да пиша.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a27bf4b58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не.
Значение имат гените (характера зависи от тях) и емоциите на майката по време на бременността.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8b89144390
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "Има ли значение дали детето е заченато с любов"

Бих казал, че единствено ще има, ако майката и бащата вярват, че типът съскс е бил от значение и това влияе на отношението към детето им. Но това си е чиста спекулация от моя страна.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0adcb3ab09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Големи глупости пишеш :-) Видът секс няма значение, за оплождането е важно сперматозоидът да стигне до яйцеклетката и това е. Гените на родителите обаче имат значение, а средата и възпитанието - още повече.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3a77aa17a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   До N1
Мога да ти кажа, че има прекрасни жени над 30 годишна възраст. Предпочитам 30 годишните жени, защото те могат да ценят и знаят какво означава една истинска и пълноценна връзка, наживяли са се и могат да дадат топлота и уют. А не някоя 19-20 гошна пикла, дето не знае е*е ли и се или и се пикае.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 54d6e81ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До номер 1, къде ги видя тия чисти по душа девойки около 20, всичко е злоба, краен егоизъм, няма значение пол, възраст, светът е жесток, хората са жестоки. Само ако хората бяха по- добри, светът пак ще си е гаден, но щеше да е много по- хубаво място.
П.П. Разходи се по улиците и си виж чистите девойки, ако наглостта и егоизма в комбинация с развратно сексуално поведение за теб значат неопетненост...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7e97b08d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Теодосий Тодоров, мисля че се казваше учителят от Казанлък , който подготвя отличниците на олимпиадите по математика и физика. Та той каза в едно интервю, че за да е успешен един човек, той трябва да е заченат със страст и да е желан. Според него това е най-важното за един човек да успее в живота. Явно тези неща имат значение.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7e97b08d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   ном 1 Точно обратното- младите момичета нямат опит да бъдат майки, те самите още растат. По-добре е родители, които са пораснали, сблъсквали са се с живота и знаят .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: b6284c0061
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Няма значение какъв е секса.
Характерът на човек зависи от много фактори.
Генетична предразположеност, семейство, среда, живот и тн.
Това какъв бил секса и от там какво ще е детето е някаква new age псевдо наука за хора без работа.
Сега не ми излизайте с "ама аз вярвам че..." Вярата и истината са две коренно различни неща. Едно време хората са вярвали, че Земята е плоска, но това не е променило факта, че тя НЕ е плоска.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c26839df69
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   То е нещо като яйцата от свободни кокошки и яйцата от клетъчно отглежданите - тези от клетките са 2-3 пъти по-бедни на хранителни вещества, отколкото яйцата от свободните кокошки...

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d3cdc3b035
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   22, ей това е отговор. Който разбрал, разбрал. 99% няма да разберат. Хората гледат нещата само на физическо ниво, но зад физиката стои и енергийната ѝ същност и те са взаимно свързани и си влияят, няма как да ги изолираш. Дори структурата на водата се влияе от емоциите наоколо (Масару Емото), а телата ни са 75% вода. Много хора, отглеждащи растения/цветя забелязват, че когато се гледат с любов се развиват много по-добре, отколкото ако около тях витаят негативни емоции.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: b9d59ed3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Аз пък мисля, че и двете са важни. Харесвам биологията като наука и ако се гледа чисто научно, гена си е ген. Но.. друг е въпроса дали всичко е наука. Според мен- не. :) Вярвам, че има значение как се зачева детето и че тва се отразява по някакъв начин

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 23cc604aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Според мен, не. Има значение отношенията между мъжа и жената, които детето вижда, докато расте. Възпитанието - също.
Имат значение и чувствата, които майката изпитва, докато е бременна, тъй като се освобождават определени хормони, които окзват влияние върху плода.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f34685f23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Значение имат гените и социалната среда. Ако родителите носят гени за такъв тип нервна система и са в такава среда (поради което правят такъв секс), то това ще окаже влияние на детето. Както и обратното - спокоен тип хора в спокойна социална среда - оказва влияние. Но влияние оказва всичко в средата, не само семейството, така че все пак не е сигурно в какъв човек ще се превърне детето. Макар и да има по-голямо вероятност да едно или друго. Така че сексът като такъв не влияе, влияние имат гените и средата.
Ж33

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 144c9f47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Има значение средата в която се отглежда детето. Ако родителите са очуждени и живеят, като "съквартиранти" в името на децат - това се отразява много по-негативно отколкото с разделени, но щастливи родители полагащи грижи. С бившият ми мъж бяхме в добри отношения, когато преди около 10 години заченах дъщеря си. По късно се появиха непреодолими различия между нас. Аз не успях да се справя с порока, който имаше той - алкохол. Сега даже се е засилил и има вид на клошар. Мога да кажа само, че на детето му липсва семейство и страда от този факт. Колкото и умно, способно и възпитано дете да е в нея има празнота. Аз я гледам сама с помоща на баби. Така и не успях да намеря смислен мъж след развода, а и вече съм на 41 години с почти 10 годишно дете в началото на пубертета.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8b89144390
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   До 21

Не съм сигурен, дали не съм го писал аз това. Просто проверявам, за да сравня хаша.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c79fd3af62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Хмммм, ами ако е ин-витро!????
Характер изобщо няма, така ли!?
Егати и безумните въпроси!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: b670ecd496
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Не. Важно е само ген, семейна среда и отношение.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 72e403fca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Определено има значение. Чел съм го. Но не знаем какво точно. Не го помня. Но определено обаче не е това което авторката си мисли, за характера.
Колкото до възрастта - не гледайте числото като бройка. То показва само колко време сме били на земята. По важно е начина на живот и начина на хранене. Ако са здравословни и по законите на природата, тогава тялото на човек т.е. самия му организъм е много по млад отколкото числото на годините му. Т.е. той може да е на 40 но организъма му и органите му да са на възраст около 25 години, и обратното, други които са на 25 да са с изхабен и състарен организъм и органи на около 40 години. Това зависи от здравословния начин на хранене и правилния живот. Затова не гледайте годините като число. Възрастта много рядко съвпада с реалната такава на организма. Отделно и че някои съзряват по късно, примерно до 30 са с детски акъл още. Не случайно има йоги живеещи до 120 години. Тъй че кога е идеалната възраст за създаване на деца е строго различно за всеки един човек! За всеки един! Това както казах зависи от начина на хранене и живот. По принцип мъжа може и на 70 години, да създаде деца. Не са малко случаите на 70 годишни известни хора които правят още едно дете. Докато за жената е докато има цикъл. Макар че дори и да й е спрял вече, при едно правилно гладолечение, менструалния цикъл се възстановява. Така жената дори и над 50 годишна пак може да роди. Всичко това са факти, така че не се ограничавайте сами в някакви измислени рамки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker