Има ли смисъл изобщо ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли смисъл изобщо ?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1424 пъти
Здравейте приятели. Реших да споделя своите неволи или по точно съмнения тук, поради простата причина, че няма с кой друг.Няма хора покрай мен, към които бих могъл да се обърна, без да получа присмех или снисходително отношение от тяхна страна. Активен посетител на сайта съм и знам, че не малко хора са в тази ситуация.
В групата на интровертните и не комуникативните съм, така че завързването на взаимоотношения с момиче винаги е било трудно за мен, но няма да се спирам на това.
Ноември миналата година, по някакво случайно стечение на обстоятелствата се "запознах" с едно момиче във фейсбук и така общо взето от 10 месеца. До тук нищо необичайно, но нормалните неща - поне според мен спират до тук. Като за начало още не сме се чули. Единствено размяна на съобщения, като това предимно става във задочен формат, тъй като почти никога тя не остава на линия в нашият чат, а отговаря след час-два, а понякога и на другият ден. Няколко пъти съм го поставял на въпрос, но е прекалено заета да остане половин час на линия за да проведем нормална кореспонденция. Още след първата седмица предложих да се чуем, за да си спестим ферманите по една науча дискусия, която правихме, но тя деликатно отказа. Направих още 1 опит малко след това, но отново се измъкна и от тогава, вече половин година не съм повдигал темата за разговор по телефона, тъй като не искам в нейните очи да излизам нахален и неуважителен. Сметнах, че може да се помисли, че я притискам и навлизам в личното пространство, за това и уважих това нейно решение. На скоро отново повдигнах темата, като я попитах дали в готова да се чуем, като дори изразих и причините, поради, които до сега не съм повдигал темата, а тя направо ми се изсмя и изрази недоумение, защо не съм и звънял, като каза, че това зависило само и единствено от мен. За мен шок. Казах си добре, хайде да се чуем тогава, а тя веднага излезе с номера, че е много заета в момента, но в същото време може да пише цели романи.... След 2 дни отново изразих желание, този път имала гости...... Общо взето пак се отказах, без да знам до кога. Уж от мен зависи, а тя избягва разговор ? Предложих и да се видим. Същата работа. Уж от мен зависело, знаел съм къде живее, а като и кажа хайде, веднага сменя темата и се прави, че не разбира.
Запознанството ни беше покрай общи интереси и предимно и на това се базират темите ни за разговор. Не еднократно сме засягали и житейски теми, както и лични неща, като характер, особености, странности и тн. Дори смятам, че както тя така и аз сме споделили предостатъчно за нас, което ми дава някакви сигнали, че може да има някакъв интерес щом иска да ме опознае.
Искам да напиша още много неща, но със всеки следващ ред, шанса да прочетете историята и да получа съвет от вас намалява, за това ще спра до тук.
Всички момичета ли са такива ? Защо когато получа съобщение, съм готов да оставя всичко и да намеря начин да отговоря веднага, а тя не ? Защо 100 процента от случаите аз пиша пръв, с изключение на случаите, когато ми е писнало и ме съм писал по седмица, тв пише да пита какво се е случило, защо не съм и писък няколко дни. Естествено това последното ми дава надежда, че иска да си пише и хайде аз отново влизам в играта.
Знам, че цялата тази работа изглежда налудничаво, но наистина момичето много ми харесва и за това не съм се отказал. От друга страна това е първото момиче, с което водя кореспонденция от години, мога само да очаква колко ще е трудно ако трябва да започна отначало. Съжалявам, че прекалих с обема.
Написал съм си въпроса в заглавието, но изобщо пред такива кореспонденции има ли някаква преспектива ? Трябва ми нещо, за което да се хвана, иначе мисля за пореден път да преустановят контакт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 07e27de168
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ти вероятно я харесваш и искаш връзка. А това казвал ли си й го или поне намекнал ли си го? Или си влязъл във френд зоната без никакви закачки и флиртове? Казваш ли й, че я харесваш, правиш ли комплименти? Това са важни индикатори за нея да разбере намеренията ти. Покани я да се видите така, както мъж кани жена, по която си пада, а не като приятелчета или братче и сестриче. Може да намериш някакво събитие, свързано с общите ви интереси. Рискувай, защото скоро нещата вероятно ще се разсъхнат и комуникацията ви така или иначе ще замре. Каниш я директно на събитие, вечеря, кино, казваш й колко я харесваш и най-накрая искаш да я видиш и не можеш да чакаш повече. Бъди директен и й кажи истината, съдбата обича смелите.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 255a3b6608
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   За мен тя е от зодиите като козирог които са доста предпазливи и вечно заети и факта, че отделя малко от времето за теб е сигнал, че ще се отпусне един ден, но кога ще настъпи този ден е божа работа.
Моят съвет е, живей си живота, пишете си без да я пришпорваш с "хайде да се видим" или " кога ще се чуем", така я притискаш и такъв човек като нея ще бяга от това.
Приятелят е също като нея, пак така много много трудно се отпусна да говори, да ми отделя от времето си защото е работохолик. И ние сме комуникирали с него година до преди да се видим, да аз много юрках да се чуем, да се видим, ама той си беше изградил план на действие и това е няма мърдане, не съжалявам че бавно е станало опознаването.
За какво ти го пиша това, за да разбереш че може и да имаш шанс с нея, но ти трябва мега голямо търпение и разбиране, бъди приятелски настроен към нея, но не се цупи от това че не ти е отг на момента или че се е задържала 5мин с теб да пишете. С времето, ако намериш пътя към нея и тя види, че си сериозен към нея, ще ти подари може би цялото си време, че и среща. Тя има нужда да те опознае, да изгради доверително отношение помежду си, а това изисква много време при някои хора.
Интересно ми е да разбера, а какви зодии сте двамата?
Късмет от мен.
-ф36-

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ba87459906
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Покани я на среща, но отиди ти да я видиш. Ако ти откажв, спри да си губиш времето.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6517442238
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ако не е глупава, би трябвало да подразбира, че имаш интерес към нея. Лошото е, че ти върти номера и те будалка. Независимо какви са целите на общуването - чисто приятелски или с идея за интимност, не е коректно да се държиш така с другата страна. Каквото и да ти говорят, фактът е, че ако човек иска нещо повече от теб, няма да се ослушва, да ти отговаря, когато му скимне и да си играе подобни игрички. Ще си говорите по цяла нощ, тя щеше да напира да си видите и вече щяхте да се гаджета Тия глупости да отбягва разговор и срещи, ама да ти казва, че то от теб си зависело, направо ме изумяват. Какво иска? Да отидеш пред тях и да я завлечеш за косата? Звучи ми като евтина манипулация - обвинява теб, че си пасивен едва ли не, докато тя се изплъзва като пръдня през гащи и те мотае по най-малоумен начин. Не мисля, че има интерес към теб, но в същото време се описваш като интровертен и затворен човек затова си мисля, че и ти самият, ако имаше още 2-3 симпатични момичета около теб, отдавна щеше да си я отсвирил, но няма, затова и се държиш за нея въпреки тъпото ѝ отношение. Ходила съм с поляк и с чех през годините, запознахме се пак през групи за общи интереси - хванах си самолета и отидох да се видим, после те идваха тук и така. Няма ослушване, игрички, дребни номерца и прехвърляне на отговорност. Искаш нещо - вдигаш си задника и действаш. А тя дори не живее в чужбина или нещо.

Та ще подкрепя номер 1 - не си в ситуация, в която губиш каквото и да е. По-добре е да знаеш конкретно какво се случва, а да не се чудиш, затова директно ѝ кажи, покани я някъде, бъди честен какво изпитваш. Според реакцията ѝ много бързо ще разбереш намеренията ѝ. Ако пак започне да те мота - пожелаваш ѝ всичко хубаво и край. Не е лошо, че не те харесва, лошо е, че ти се подиграва.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9b460e4de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Пич, ситуацията в която те е вкарала е типична, викат му - friendzone... Още в началото като питаш - започнахме да си пишем, за да дискутираме нещо... работата става ясна. Ти се опитваш да развиваш приятелство с идея за нещо интимно, в нейната глава няма нищо подобно.

Първо, жените не са способни на приятелство както мъжете. Пак, като ти отговоря след няколко часа, до дни... трябва да се чувстваш поласкан. Пак много време ти отделя. Сигурно е още млада, нещо сух сезон... Аз имах приятелка жена като млад. 100%, никаква идея за романтика нито от моя, нито от нейна страна, никакви драми, разбирахме се доста добре. Първо отговаряше както при теб. После взе да закъснява с дни, накрая стигнахме до това да ми отговаря в седмицата точно веднъж... При положение, че години сме живели в един град и съответно сме имали и реални взаимоотношения. Просто това е типичното отношение на жена към "приятеля" мъж. Когато тя има време, когато тя има нужда, когато начинът по който реагираш и допада. Я си казал нещо не на място... жените са силно злопаметни. Дори няма да ти го каже в лицето, ще го прикрие и може да започне да върти интриги зад гърба ти. Вярно, че и много мъже са такива в днешно време. Но за жените е типично. Те просто не могат да са приятели в истинският смисъл на думата, включително и към собственият си пол.

Второ, ако имаше романтичен интерес, щеше да разбереш. Както на мъжете, така и на жените, просто им се личи, показват го. Няма нужда от гадаене. В твоя случай - просто няма. Затова не иска да я виждат с теб. Защото ще тръгнат спекулации, че може би ти си и приятел. А тя не иска това, защото ще и намали шансовете да срещне този който наистина иска. Жените като правилно крият тия които friendzone-ват от своето семейство, от приятелите си. Имаше даже интересен клип в youtube - жена излиза с "просто приятел" на някакво кафене. И пляска бележка до себе си - този не ми е приятел.... Ако тя реши да те види или чуе, то ще е някъде където другите да не я видят, за да не си помислят "нещо"... Просто не те счита за достатъчно "готин" да я виждат заедно с теб.

Та така пич, съжалявам, но смисъл няма... Моят съвет е - не си играй да "дискутираш" нищо с жени. Ако си на малко по-високо от средното ниво - няма да я бъде. Жените са олицетворение на статуквото. Всичко е до външен вид. Още в началото трябва да разбереш дали те харесва и наистина те търси. Ако не - следващата. Това е живота. Естествено това оставя усещане за нещо което липсва, и затова жените си търсят понякога такъв "просто приятел", да "побъбрят" малко, след страстна животинска нощ с този който наистина харесват, но той няма интелектуален или емоционален капацитет да завърже разговор. И не, това не са мои съчинения, а директно ми го е казвала жена. И аз съм бил в ролята на "клозетен приятел"...

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c451fe7e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   "Лудост е да да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати." Айнщайн
Момата просто те разиграва, за да си четка самочувствието, че някой и обръща внимание. Ако имаше интерес и желание да се срещне с теб, досега да го е направила.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 48c51f7d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Момичето си измисля всевъзможни оправдания, за да избегне комуникация с теб, ти си мислиш, че проявява интерес към теб. А не си ли си задавал въпроса, че е започнала да си пише с теб от отегчение и скука? Обаче ти в един момент си се привързал и сега няма отърваване. Ето защо понякога не е добре да се дава внимание на антисоциални хора. Повечето от вас нямате допир с реалността.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0a661884c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Изобщо няма смисъл. Излез навън и се научи да общуваш с хора. Иначе ще остарееш пред монитора и клавиатуата девствен и психически увреден.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a86fc0ef95
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момичето няма нищо към теб.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5d75cb648c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   А да не би да е женена.. или да има дете?

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5d75cb648c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Така както го описваш.. все едно познавам тази жена. Ако е от едно село, което се намира след Йоаким Груево - остави, долна курва е!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6517442238
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 7, на дамата хубаво ѝ е скучно, но авторът с нищо не е заслужил снизхождението ѝ и това мотаене. Ако хората имахме топките да си казваме нещата както са, животът ни щеше да е много по-лесен. Ама не, трябва да си чешем егото с някой глупчо и да се правим на интересни пред него, за да си вдигаме самочувствието. Била съм от страната на автора и от страната на момичето. Щом толкова не искаш да си говориш с някого и нямаш смелост да му го кажеш директно, слагаш съобщенията в папка "Игнор" и край. Неговото поведени е отчаяно, нейното е жестоко. Това, че е отегчена, не я оправдава за нищо. Не разбирам за какво изобщо трябва да се занимаваш с човек, който не те интересува... ебати жалкото.

Номер 4

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 27408874d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Като жена ще ти кажа следното: Спри да я търсиш прекалено често! Ако това момиче има интерес ще започне да те търси сама. Всъщност то се случва, но колкото по-малко внимание и обръщаш ти, толкова повече ще те търси тя. (Това е само в случай, че има интерес към теб.) Разбира се не спирай нацяло контакт, защото жените сме и другата крайност - инат. Не сме тези, които да ви гонят, все пак мъжете като имате интерес ще ни търсите вие. Идеята ми е, че ако все пак те търси е нещо, а ти говори открито ако имаш някакви намерения. Останалото е губене на време, защото не си пишете от вчера. Тук гадаем, а ако питаш 10 жени и 10те ще кажат по 110 възможности. Не е толкова елементарно същество жената, но пък с това отговаряте през дни не виждам да си нещо значимо. По скоро приятели и нищо повече. Реално ако една жена има интерес си личи, а ако няма още повече. С това писане през дни, според мен момичето няма голям интерес и ти си просто "приятел" - някой/никой за отбиване на време. Колкото и да е заета една жена ако има по различни намерения няма да чака с дни, за да ти отговори.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a2ddfa2f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не изчетох цялата история, защото ми беше скучна ама там има един въпрос "Защо аз съм готов да захвърля всичко и да отговоря, а тя не?"... защото, приятелю ти нямаш ОПЦИИ и единственият ти шанс за нещо е тоя разговор. Всеки, повтарям ВСЕКИ, които има опции никога няма да възлага някакви илюзорни надежди в едно разговорче. Аз ако пиша на пет жени едновременно, мислиш ли, че ми дреме ако една от тях реши да не ми пише?

Аз ако съм звързал някаква комуникация по интернет, предлагам мнооого, много бързо да излезем, ако отбие питам още един път (защото може да се случи наистина веднъж да има нещо) и ако и тогава няма положителен отговор направо прекратявам. Безумие е 10 месеца да седиш и да си се надяваш, мойка...


Братан.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 83a513979b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   1 реп за Братан
Никога не слагай всички яйца в една кошница - това е фундаментално правило не само в свалките, а в целия живот. Винаги имай план Б. Ако нямаш опции и залагаш всичко на една карта, в теб се създава вътрешно напрежение, което те кара да действаш нервно, несигурно, неадекватно и да правиш грешки.
От твоето поведение с тази жена лъха на неопитност, липса на опции и отчаяние. Жените нанавиждат подобни мъже и ги използват в най-добрия случай за повдигане на самочувствието, пускайки им от време на време трохички внимание, само колкото да ги държат на кукичката и да ги карат да инвестират емоционално. Това им носи съмнителното удоволствие да се чувстват желани.
Съветът ми е да започнеш да комуникираш с много други момичета и най-важното - да ги каниш на срещи. Не се страхувай от откази и не разтягай излишно интернет комуникацията... говорите ден-два и каниш на среща. Ако откаже, даваш САМО ЕДИН друг шанс и после триеш контакта. Не се страхувай да го правиш с много жени едновременно, както на живо, така и в мрежата. Това ще създаде в теб усещането, че имаш избор и от ще имаш спокойно и уверено излъчване.
С тази конкретна "безценна дама" е време да се ориентираш към приключване, защото е ясно, че не те харесва особено. Съветът ми е да и пишеш и да й кажеш в прав текст, че много я харесваш като жена и много искаш да се чуете и видите... и предлагаш конкретен ден и час. Ако пак те замотае и не предложи алтернативен фиксиран час, казваш, че повече не се интересуваш от виртуална кореспонденция с нея, пожелаваш и всичко хубаво и спираш всякакв контакт. Ако тя ти пише - говорите само и единствено къде да се видите... ако пак те играе, направо я триеш.
Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c451fe7e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   11 - И аз си го помислих- може да е омъжена, с дете, може и да е някакъв фалшив профил, за да ти отказва всякакъв контакт " на живо" има причина. Губиш си времето с подобни писаници, животът е в реалността, не във Фбук.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker