Напусна ме, защото не знае дали иска да е само с мен или да спи с други жени; трябвал му опит, а аз си нямам никой друг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Напусна ме, защото не знае дали иска да е само с мен или да спи с други жени; трябвал му опит, а аз си нямам никой друг
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1838 пъти
Здравейте,

Бяхме заедно над 6 години, двамата сме малко под 30. Той е добър човек, но, за съжаление, силно комплексиран и завистлив за абсолютно всичко - външен вид, успехът (и с жените) на другите, характерът им, поведението, социалните им контакти, семействата, каквото се сетите. Почти няма качество/постижение на друг човек, за което да не завижда. Той го знае много добре, в никакъв случай не е ставал агресивен към другите, не ги е обиждал или нещо такова. Насочва всичко към себе си чрез самоомраза, изключване от света и самообвинения. Мъчи се с тези недостатъци, не може да се понася и се изолира. Смята, че животът и младостта му са отминали напразно, не е направил нищо, едва ли не е някакъв безполезен плазмодий, неизживял нищо, докато останалите (приятели или непознати на улицата) имат прекрасни спомени, събития, преживявания. При него винаги трябва да се случва нещо, да се Живее - дали ще ходиш да скачаш от скала в морето, дали ще пътуваш, дали ще се запознаваш с интересни хора, дали ще се окажеш в някаква опасна и вълнуваща ситуация. Сега се сетих, че мога да определя желанията му като нещо средно между филмите с Брадли Купър "Високо напрежение" и "Последният ергенски запой". Ако някой ги е гледал, те това е горе-долу. Завижда дори на сестра си, че е на 15 и излиза с приятели до късно. Честно да ви кажа познавам всичките хора, за които иде реч - според мен са абсолютни дебили и не разбирам за какво се тръшка. Да, доста са заможни (родителите им), лятото ходят на ски, зимата на плаж, учат разни завъртяни работи я в Женева, я в Осло или Берлин, на 25 търсят себе си, друсат се, спят с момичета на поразия и носят Гучи и Баленсиага с парите на техните. Има 2-3, които се издържат сами и добре, за което абсолютно нямам какво да кажа, но накрая правят същото като останалите - къде да си го боднат, в кой клуб да се надрусат и т.н. Не са и някаква хубавци да кажеш, даже обратното. Абсурдното е, че бившият ми приятел изглежда много добре, изучи се отлично, има хубава работа, приятели, оправя се сам, няколко хобита, върху които редовно работи и т.н. Няма от какво особено да се комплексира, но трудно ще обясниш това на човек, който е бил системно тормозен и бит от майка си и в училище, че е боклук, пед@л, утайка и прочее. Все пак около приятелите му винаги се въртят разни моделки и други красиви момичета на по 17-18, които им обръщат внимание и спят с тях по непонятни за мен причини. Не мисля, че е за пари, по-скоро са "освободени" и си правят кефа, но кой знае... Това е едната му компания, има и други, които са свестни и читави, на тях им завижда за други работи.
И тук идва "комплексът", който пряко касае нашата връзка (как действа на самочувствието ми няма да описвам). Той няма достатъчен опит с жените - преди мен е бил с 3 за кратко време, което, според него, е малко. На фона на компанията му си е направо девствен, да. И това страшно много го фрустрира. Интересното е, че иска да му обръщат внимание, да му се натискат, както на еди си кой негов приятел, да му се усмихват, ядосва се, че го игнорират, защото е малко смотан и особняк, но в същото време, когато това се е случвало (все пак е привлекателен), ги реже, защото не го намира за морално и, всъщност, не желае да е курвар. Хем така, хем иначе. Много е лъстив така да се каже, допреди година имаше и сериозен проблем с порното. Обича да гледа красиви жени, пише стихотворения за случайни момичета по улицата, но няма топки за повече, мисли, че е гнусен и ще го отхвърлят. Абе романтичен чикиджия. Не смята, че случайният секс, ще му донесе нещо позитивно, по-скоро ще му отнеме. Намира го за низко и гадно, защото не отговаря на принципите му, но в същото време и го иска. Аз съм от наживелите се и, честно да ви кажа, дали щях да спя с двама или с двадесет и двама - абсолютно все едно. Ама как да го обясниш на "гладна кокошка" това? Разкъсва се между двете и не знае по кой път да поеме. Не иска след 5 години да ми изневери, защото ако ще е с един човек, ще е с него до смъртта си. Крайни добродетели и пороци се преплитат в този човек и както един ден може да е най-обичащият и отдаден тип, говорещ ми за семейство, звънящ ми по 20 пъти, за да ми изпраща целувки и прегръдки, така на другия ден ще се обърне на 180 градуса и ще се затръшка как не е преживял нищо, колко изпуска от благото на живота и обичта му към мен му пречи да "живее". Може би трябвало да допусне някои "грешки", да няма половинка, с която да се съобразява, за да може да прецени, да се увери какво иска. И в същото време иска романтична и нормална връзка с Човека. Убедена съм, че сам няма да измисли нещо, има нужда от професионална помощ и ще го изнудя, доколкото имам някакво влияние върху него все още, да посети специалист.

Сигурно се чудите защо съм изкарала толкова с него, защо пиша всичко. Дълго време преди това използвах мъжете, мотаех ги, карах ги да ми ходят след полата, компенсирайки личните си несигурности по този начин. Така трупах самочувствие и се валидирах, защото винаги бях грозното патенце. Понесла съм доста унижение през живота си и в семейството, и извън него - бита, подигравана за външен вид, за вехтите дрехи, за успеха в училище, за това, че съм затворен и притеснителен човек. Бях грешка и необичано дете с "позорни гени". Тогава изградих стена, започнах да се грижа за себе си и аз да мачкам с идеята, че това е животът и по-добре те, отколкото аз. Това не доведе до никакъв резултат, само временно се чувствах добре от себе на повърхността, но вътрешно търсех само едно - да обичам и да бъда обичана, да си имам човек до себе си, с когото да се ценим и да си помагаме. Реших, че той ще е човекът, ще си дам зор, ще преглътна гордостта си. Все пак и аз не съм цвете, къде съм тръгнала да изисквам това и онова, след като самата не съм изрядна - не съм красавица, нямам някаква вълнуваща история или особено интересен, лъскав живот. Даже съм леко скучна, затворена и тъжна. Но той ме прие такава, търпеше ми глупостите, молел ме е и на колене, целувал ми е краката, за да остана... Сигурно няма смисъл, даже съм почти убедена, че ще си умра сама и, донякъде, съм ок. Винаги съм била асоциален индивид. Не знам какво се надявам да прочета, предполагам, че просто вентилирам, но в мен има и една малка надежда. Не знам откъде се взима, този мъж не е нормален и ми е непонятно как изобщо ще се оправи, ама знам ли... обичам го, колкото и да ми е тежко. В добавка нямам приятели, семейство, той ми е единственият близък... не допускам хора до себе си, но когато го направя, е много силно.

Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: d14071b2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Жена на години съм, казвам ти го простичко и кратко - момиче, това е измъчена любов!
А тя, любовта, окрилява, не винаги те разпилява…
Говоря от опит…
Не си ли щастлив, каква лпбов е това?!
Ще го преболедуваш, но мисля, че не би могла да го промениш!
Би ми било обидно да знам, че не съм му достатъчна…
Кажи, това любов ли е?
Но аз съм раним и чувствителен рак и подобни думи са равнозначни на война при мен!
Бих те посъветвала да го пуснеш да се изживява като големия сваляч, а като реши да се връща, наживял се и с напомпано самочувствие, да го натириш в девета глуха.
Сега си влюбена, но след време ще ме разбереш.
Бъди горда, отстоявай себе си.
Изобщо не е единствен на земята.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0cc353c257
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   "Сигурно се чудите защо съм изкарала толкова с него, защо пиша всичко." До тук ти четох писанието, верно, през ред. И отдавна не се чудя на слабостите и глупостите на никого. Разбрах с годините, че и от последния комплексар (да не кажа нещо по-обидно) ще се намери още по-голям такъв, който да му ходи подир г за.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 55247468e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Празни хора, без никакви идеали, с празен душевен свят. На 30 - още непорастнали, с мислене като на тинейджъри. Изгради си цели, хобита, работи, учи езици, научибсе да свириш на пиано, китара илибдруг музикален инструмент, учи икономика през свободното си време, разучи инвестиционните пазари, пътувай, срещай се с хора, учи психология,чети книги. Тъжна картинка, представителна извадка на повечето хора в България, които нямат нищо с което да се похвалят, защото просто не искат да имат такова. Иоределено не бих искала да те познавам в реалния живот, докато не изградиш собствен живот, извън връзката ти. Няма как да ди щастлива, ако живота ти се върти около един човек и то посредствен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ec0ba9f4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Ако нямаше толквоа пари щеше да го зарежеш.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f54622d6d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Виждам, че се опитваш да го оправдаваш, затова ще кажа само едно нещо: ако наистина те обичаше, щеше да се СТРАХУВА да те загуби.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6e1ddecb2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Викаш то две и двеста е едно и също, ама ти га яде пЕшоците не рива, а са ривеш?

Остави човекО да си се наживява щом от това има нужда и това е. Като види 200-те след неговите две - сам ще решава кое е правилното и кое не... ЗА НЕГО.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 30a71e3b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Той може и още 20 да мине, ама да си остане смотан с всяка. А една от тези 20, ако попадне на някой дето ще му е първа или втора, да е много по-запомнящ от него. При тези работи нещата не стават с трупане на бройки, а с взаимно привличане и напасване.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ffdac4d30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Ще бъда крайно директна, но искрена — нека да се има предвид, че в края на краищата това е личното ми разбиране за ситуацията ти, авторке.

Този мъж е манипулативен и изобщо не те обича (дори и да ти се струва на моменти, че те) — от години си плете кошницата, за да го съжалиш и да му дадеш заветното разрешение да ти изневери. Болезнената истина е, че вероятно е с теб, колкото да запълни едно празно пространство в душевен план — ясно заявяваш, че се заглежда, че търси внимание, че му се иска. Запитвала ли си се защо? Отговорът според мен е ясен — ти си компромисен вариант. Той иска да бъде като приятелите си — да се задява с млади, красиви и наконтени девойки, които във всеки един момент да му се поднасят самостоятелно на тепсия. Той не търси отговорен, самостоятелен и развиващ се партньор — той си търси секс, внимание и вдигнати акции пред обкръжението. Единствената му пречка да постигне всичко това е криворазбрана, извратена и симулативна добродетелност/моралност. Нищо друго.

И още една малка добавка — каквито са му приятелите, такъв е и той. Ние, жените, трудно разбираме, че близките на мъжете не са случайни, все оправдаваме някого чрез лош подбор, чрез втълпяване, че той не е като еди кого си. Истината е, че няма как да не си като еди кого си, щом общуваш с него — събират ви общи интереси, теми и светогледи, да не говорим, че сме като гъби и попиваме чуждо влияние. Няма и как да очакваш да бъде в компания с такива индивиди и да не се превърне в тях рано или късно, ако вече отдавна не се е (или не е бил по начало от същата „кръвна група“).

Бягай надалеч — ако останеш с него, ще ти разори живота. Тепърва ти предстои да градиш семейство — с такъв ли точно трябва да е? Помисли си добре.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 26b3eee202
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Имаш си работа със средностатистически комплексар с леки психически отклонения.
Търси си по-голям и по-улегнал мъж, по-затворен, по-целенасочен, който иска сериозна връзка.
Може да те цени като приятел, като личност, да те харесва като външност, да му даваш увереност и сигурност, но той не е влюбен в теб и не ти трябва да си губиш времето с него.
Ненаживелият се няма да се наживее скоро.
Имах подобна връзка до четвъртата година всичко беше прекрасно, после и моят приятел реши, че не се е наживял и че дори и с Мис Вселена да бил, пак щяло да го избие да иска да има бройки, само защото били други. Казваше ми, че съм красива,нче съм много добричка, че съм умна и ме оценява, но ако приема, че може да започне да си похожда, дори и аз можело да си похождам, но той да не разбере, можело дори да се ожени за мен и да имаме деца, щяли били да бъдат много красиви и т.н.
Е, аз му казах, че не мога да свиря втора цигулка и не мога да приема подобни отношения, ако съм с някой съм само с него и разбирам, че се намираме на различен етап от развитието си и по-добре да се разделим като приятели и да имаме спомени за една връзка, в която не е имало други между нас.
Разделихме се като двойка, но продължихме да си говорим имда се срещаме като приятели. Радвам се, че останахме много добри приятели и че за него не съм била само красива външност.
Омъжих се за следващия си приятел - улегнал, по-затворен, тип домошар, а моят бивш приятел вече е на 43 г. и още преследва фусти, спи с всякакви - женени, разведени, затлъстели, спортува и изглежда като току-що завършил студент. Завоеванията му минават 500, но вече 20 години нито веднъж не е пропуснал да ме поздрави за празници и за рождения ми ден, обажда ми се, ей така, за да ме чуе, а аз го питам кога най-после ще се спре, но той си знае, щом така му е добре.
Приеми,че твоят бивш така иска да си живее живота и не търси причините у себе си, причината е у него.
Продължи напред! По-добре за малко сама, отколкото с еленови рога!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d830e7334a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от авторката:

Много благодаря за нормалните коментари особено на 8 и 9, напълно съм съгласна с написаното, знам го, но дълго време ми беше трудно да го приема. Никой не иска да се окаже последна дупка на кавала. Добро попадение и за приятелите, на които иска да подражава. Не се бях замисляла - винаги казва, че иска по-нормални и читави хора около себе си, но нямало, затова движи с тях. Напротив има много приятни и сериозни хора в обкръжението си, но 80% от времето прекарва с "готините".
Междувременно разбрах, че през вечер излиза по купони, уговаря се за партита и прочее хахо-хихи иначе много страдал. Пратих го на майната си и го блокирах, не искам никога да се доближавам до него и съжалявам, че изобщо го срещнах. Не се чувствам прецакана за тия 6 години, така и така щяха да минат по някакъв начин... чувствам се като изтривалка, подлога и абсолютна тъпанарка. Обвинявам само себе си за това - ако бях по-красива, по-забавна, отворена и приключенски настроена, ако искате. Най-малкото нямаше да се боря с вятърни мелници, мислейки, че има смисъл. В крайна сметка никой не ме е карал на сила да седя с него, всеки сам решава.
Ако не друго, поне е бил искрен с мен - от доста време насам дори без особена причина ми е заявявал, че иска да е сам, защото не става за връзка, но аз, тъпачката, настоявах. Това можеше да е приключило преди години, но аз съм си виновна - самотата, отчаянието, нищожното самочувствие те карат да търпиш, да вярваш, че по-добро няма, пък и тук не е толкова зле. Не мисля, че наистина има нещо по-добро за мен така или иначе... свестните хора и от двата пола са като полезни изкопаеми. Най-добре е да си си сам.

Отново сърдечни благодарности, определено ми беше от полза.
Бъдете здрави!

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fee97e37d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Твоят приятел е тотален комплексар и ти играеш ролята спасител на жертвата, която му е изгодно да играеш. Познавах един такъв, който ревеше и се жалваше пред всяка своя приятелка, когато направи нещо сериозно, което да застраши връзката им, а после с усмивка на уста в спор я ранява в най-тежките й житейски ситуации и си пуска весела музика докато тя плаче, тази същата, която го е прегръщала докато той плаче. Той играе роля на жертва, ти не му давай да ти се качва на главата - или да си гледа семейството, или да ходи по фусти, а с психичното здраве нека се заеме майка му, не го играй добрата и разбираща приятелка, докато се подиграват с тебе

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 85fd299839
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз мисля, че приятелят ти е израснал, развил се е професионално и сега иска да навакса пропуснатите преживявания от младостта и ти си "пречка" да ги осъществи. Иска да е свободен и неангажиран.
Ж.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6c1e788119
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Откъде-накъде ш*врантия ще има претенции мъжът й да й е верен? Това Ганка все по-малоумно разсъждава!

Авторке, просто с нищо кой знае какво не си му ценна. А и с право, при положение че много добре те знае каква си...
Ако беше иначе, нямаше наживяването да му е приоритетно!

Всички жени, гаврили се някога с мъжете, заслужават точно твоята участ - мъж, който да точи лиги по по-младите и хубавки девойки и в работните почивки да кръшка, а вечер все по-рядко да се връща за вечеря...
А за да настъпи справедливост в пълния смисъл на думата, трябва и да бъдеш зарязана сама и поне половината живот да си гукаш с котките дома.

Впрочем, ти с какво си ценна за мъжа си, което да го кара да продължава да бъде с тебе?

Охаххахахахах

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4c9bdad9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Когато двама комплексари се съберат , те го правят от страх да не са сами. Хората които умеят да обичат са силни и си знаят успехите , красотата , и вътрешната и външната.
Силните хора ги привлича желанието един към друг. Слабите -страха.
И мен ме е пребивала майка ми , и аз съм романтичен чикиджия, ако не бях комплексар и аз (кой не е?) Нямаше да постигна успехите в живота си сега. Само че разликата между него и мен е че аз винаги съм обичал и никога не съм завиждал.
Ако той е толкова интроспективен и самокритичен , вниманието е насочено към себе него си , как така го интересуват другите хора?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6c4b7bc749
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не знаела била как ще се оправи. Ти сериозно ли бе скъпа?
Толкова ли си мислиш, че си специална и въобще жените си мислите, че мъжете без вас не можем да се оправим? Обикновено точно, когато си тръгнете настава спокойствие в живота на мъжа. Дори и да му е гадно 1 месец после осъзнава колко по-добре се чувства.
Не могъл бил да се оправи...
Истината е, че ти си абсолютен егоист. Единственото, което те интересува е да не си сама, защото никой друг не иска да е с теб, нямаш никого.
Не те интересува за него, интересувате просто да остане и да отново да ти целува краката. Явно пича е видял, че си се хванала за него като удавник и е разбрал, че има и други опции.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 504b1cd924
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Според мен той е един страхливец който знае аккяо точно иска от живота но го е страх да го каже, защото не иска да те нарани или да поеме отговорност! Според мен той иска ти да скъсаш с него и да го освободиш от оковите, защото той не може, не иска впоследствие да носи той вината. Направи му услуга и поеми самостоятелно пътя си, това, че нямаш никого до себе си е поправимо, не е краят на света! Може ни за това нещата ви куцат, той ома приятели а ти не, той има своя социален кръг а ти не. Но знаеш ли какво, социални кръгове се намират лесно, можеш да запишеш един курс по нещо и ще си намериш и ти своя кръг. Недей страх да те спира да живееш живота който заслужаваш с човек който би те оценил правилно. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: dafb4b5b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Мисля, че си се отървала. Само не разбирам за какво съжаляваш. Или си мазохист и искаш да живееш с комплексар ?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d830e7334a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Здравейте отново, авторката съм. Понеже много мразя, когато авторите на теми не казват какво става по-нататък:

Няколко дни, след като го блокирах, го заварих пред нас, за да сме говорили и да се оправим. Рева, плака, липсвала съм му. За мое най-голямо щастие се подготвях за тази раздяла от дълго време и въпреки огромната болка от реалността, здравият разум взе превес, лиших се от емоциите и нервите много по-бързо, отколкото очаквах. Чувствам се много по-добре без него и без тази тежка зависимост, страхът, че ще ме остави и т. н. Сякаш се преродих на фона на това, което беше. Не че съм цъфнала и вързала, просто имам спокойствие, някакво безразличие, което ми липсваше... даже изпитах досада, когато го видях. Изненадана съм от бързия развой, но наистина е нещо, което мисля от страшно много време и съм преживявала десетки пъти, затова и съм била подготвена явно. Нямам друго обяснение. Нямам и желание да бъда с някого, което също ме радва, досега не беше така. Изключително полезен урок, доволна съм от (лошия) развой на събитията. Щял да се бори и да се поправя, за което отвърнах, че ми е все едно и да прави каквото сметне за добре. Та това е от мен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker