Как бихте постъпили на мое място? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как бихте постъпили на мое място?
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1872 пъти
Здравейте,

Пише ви М на 28 г. Историята ще напиша възможно най-кратко по-долу. В края на историята ще опиша и въпросите, на които търся вашето мнение.

В последните месеци активно съм се отдал на това да си намеря подходяща жена, с която да съзздадем семейство. Запознах се с различни по характер и възраст жени - с някои си останахме приятели след като получих отказ, с други не се видяхме повече след първа среща, а с трети не стигнахме и до среща, само разни чатове. Уви, към момента всички мои опити са без успех, но не се отказвам.

Това което забелязах у повечето жени е, че са в етап на депресия - отчаяни от лични или професионални неуспехи, липса на пари и работа, тежки раздели с бивши, проблеми с близки хора и разни подобни. Както и да е, реших че това им състояние няма да ме отказва и ще дам нужното време и внимание на всяка една, с която излизам. Казвам си, че може би аз съм това, което може да ги избави от това им състояние.

Такъв е случаят и на последната жена, с която излязох онзи ден - сама, без работа, на квартира, търсеща сериозна връзка (каквато и аз търся и заради което тя се съгласи да се видим) . Физически жената е страхотна, нещо много близко до преставите ми за идеалната жена. Това което ме притеснява е, че е загубила всякаква мотивация за личностно и кариерно развитие - от разговорите ни разбрах, че е правила многократни опити за намиране на работа, но без успех - има няколко работни места за по няколко месеца и толкова. Изглеждаше отчаяна, без особена мотивация да подобрява уменията си и че чуждите езици не са ѝ сила. Кавалерски от моя страна, все пак поех ангажимента да ѝ помогна с намирането на работа, като тя не ми отказа, а прие с благодарност.

По повод на темите за семейство - имаме доста допирни точки и еднакви очаквания и затова тук няма да се спирам в детайли.


Въпросите, на които търся вашето мнение:

1. Как бихте постъпили, ако попаднете на такъв тип жена? - давате шанс на жената и ѝ помагате с всякакви средства с надеждата да се съвземе и постигне нещо за себе си или продължавате напред със следващата?

2. Ако приемем, че дам шанс на жената - след какъв период време бихте очаквали някаква положителна промяна? Опасявам се, че може да си остане безработна и немотивирана да прави каквото ѝ да било, а не бих могъл да я издържам на 100% за дълъг период от време.

3. Изобщо струва ли си да правя много усилия за потенциална връзка с тази жена? Известно време ще трябва да я издържам, да ѝ помогна с това да изкара някакъв курс и/или да започне работа и ще трябва да завижеем заедно по бързата процедура.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 37d84bd788
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   След една среща си задаваш такива въпроси?
Нещо бъркаш според мен. А ако няма втора? Ако излиза с 3-4 такива в различните дни, само за да и плащат вечерята? Та вие още не се познавате.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b1f2aa9d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

2.   Оф,егати сметките. Като не можеш жена да издържаш,утре как щегледаш и деца?Или очакваш с жена ти да си делите разходите 50/50.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: a3b0c3c554
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Това среща ли е било или интервю? Ама след колко време щяла да се оправи, ама щяла ли да се оправи? Ами не знам, човек. Такива неща се усещат, не е алгоритъм и интервюиране. Твърде алгоритмично мислене имаш. За да задаваш толкова въпроси, явно не я усещаш като своя човек. Иначе нямаше и да се сетиш да питаш анонимници дали щяла да се оправи и кога. Явно си по-сухичък. Поработи над това да бъдеш по-емоционален, по-лек и спонтанен в иобщуването и усещането на хората. Иначе ще си умреш, смятайки. Поразмърдай го малко и дясното полукълбо, прекалено си рационален и логичен. Казвам го като сухар, не се подигравам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 87542a1aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Докато са в нужда от пари, много хора (не само жени) ще ти кажат какво ли не, само и само да има кой да ги измъкне от изпълненото им с депресия ежедневие и ниския стандарт на живот. В почти всички случаи, обаче, такива хора след това, когато се видят с пари (или когато вече някой е започнал да ги издържа), показват истинското си лице и то е коренно различно от показваното в началото.
Също така, някои хора обичат да преиграват, за да получават съчувствие и подкрепа от другите, като крайната им цел е да извличат лични облаги.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 34adddf3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Без работа на квартира??

Ако наистина е толкова хубава, не би трябвало да и е трудно да си намери и работа, и добре осигурен материално мъж, не мисля, че ти си за нея, намери си някоя обикновено изглеждаща жена.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 01af993d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Намерил си я!
Прецени само дали е умна.
Какво повече има да се допитваш.
То в тези условия кой има мотивация.
Превърнаха света в пълен кенеф.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: a6098382f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Това с активното търсене на жена ми звучи като мен на 15. Сори, пич, но по принцип не става така. Обикновено връзките се случват на случаен принцип или след някакво приятелство/ познанство. Нищо лично към теб, но ми звучи леко незряло.
По темата - и аз ще се присъединя към другите, че ако това ви е първата среща, то е странно да задаваш такива въпроси и даже да мислиш за съвместно съжителство. Имам чувството, че нямаш много опит с жените и срещите. Иначе, няма лошо да помогнеш на жената, но мисля, че трябва да я препратиш към психолог. Едва ли само твоето отношение ще й помогне, но е хубаво, че си до нея. Не ми звучи като лека депресия. Ще й трябва време да се аклиматизира и ако не е изпадала в състояние на депресия или е било в рамките на около две седмици на нормална депресия след загуба на близък или раздяла, то вероятно е и доста объркана.
Излизайте, говорете, подкрепяй я и оставете нещата да се развият естествено. Звучи така, сякаш притискаш отношенията ви и бързаш (може и да греша).

Satanic Blasphemer!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: f21a71d09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Хахаха, а аз се чудех, защо не ме търсят отново като им кажа, че съм продавачка в баничарница или в пункт за лотариини билети. По друг начин седят нещата като им кажа какво раотя наистина. Мъжете станахте по-големи сметкаджии от жените, което не е мъжко. Не стига, че бягате от всякаква ангажираност, ами и гледате жената по професия. Вместо ние жените да гледаме това колко мотивиран, отгооворен и работлив е мъжът. Хахажа. Смениха се ролите на мъжете и жените. С тази тема отговори на много мои въпроси. Искрено ти благодаря за което. Просто искате да сте сигурни, че тя ще работи, тя ще изкарва пари, тя ще роди, тя ще дондутка и вас и детето, а вие ще седите на дивана с ракииката и ще чакате всичко на готово. Единственоъо хубаво нещо, ковтоо прочетох от написаното е, че си семейно ориентиран, защото повечето дори това не са.
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ba2cbe1122
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Прав си за положението на повечето жени. До това са стигнали, заради редица грешни житейски избори от всякакво естествено. По някое време се усещат на къде са тръгнали, и че трябва да се уловят у нещо по-стабилно.

Проблемът е следният. Дори на интелектуално ниво да се опитват да правят по-добри избори, емоцията липсва. Какво значи на практика - ще се хванат със свестен мъж... ама не го обичат. И си мечтаят тайно за някой си, който е спал два-три пъти с тях, и е минал на следващата. Същото положение може и да е с кариерата - липсва искрено женалние и чувство. Всичко прави по принуда, опитвайки се да се промени, но просто не и е в природата.

Трябва възможно най-бързо да разбереш, ще тръгне ли по правилният път или не. Защото иначе може да я влачиш цял живот, докато накрая не разбереш, че никога не те е обичала, и ти е изневерявала зад гърба...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 489874067d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Един въпрос - как успява да е на квартира и едновременно с това да е безработна? За един приятел питам.
Както и да е, няма да изпадам в излишни разсъждения, само едно ще напиша. Не прави грешката да инвестираш твърде много усилия и средства на толкова ранен етап от отношенията ви.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 20842c73c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   Тези жени пич са на по 30г. без пукната пара, в депресия стари моми, защото до към 27-28г. са чели предимно надписи на заведения и хотели и са чакали принца на белия кон….. пардон с бялата х5 да я намери и вземи, обаче това не е холивудска романтична комедия или приказка, а живия живот, в който всичко е търговия и акциите на чифт цици и з*дник на пазара, отдавна паднаха рязко, защото предлагането стана много, а търсенето малко. Стабилния мъж с бялата х5 си търси вече стабилна жена на неговото социално и материално ниво, а не просто парче месо, което може да му предложи всяка, дори такава незнаеща да събира двуцифрени числа.











Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: a54d2007b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лелеее, той един път излязал с жената и вече ще се жени, че и сметки за издръжки и да се променяла !?! Като се чудиш дали си заслужава, хич не се и захващай. И колко трябва да е отчаяна и смачкана тази жена, че да се съгласи да заживее "по бързата процедура" с някакъв, който няма и грам чувство, а само сметки да не се мине случайно? Авторе, ако така я караш и на 28 и на 48 не те виждам с жена и семейство.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5b18927264
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   Момичето ти е споделило ситуацията и терзанията си. Защо си мислиш че, го е направила с цел "предлагам ти се като послушница, която да издържаш, да побутнеш към развитие, да моделираш според твоят вкус"?! Ако си търси спонсор непременно, как мислиш, дали нямаше да намери такъв като обясняваш каква хубавица била?!
Доколкото разбирам, все пак има желание за движение в живота си щом е излязла на среща все пак. Предполагам че, родители най- малкото и помагат финансово щом не работи в момента. Ако тя иска да кара някакъв курс, ще го направи и без ти да я "напътстваш" като "дресьор" или татенце.
Какви са тия твои сметки без майстора?! Тя поискала ли е от теб да се грижиш за нея, да и поемаш сметки, да я насочват и плащаш курсове, та чак да заживеят заедно по бързата процедура?
За какво и е нещо подобно? Ако иска провеедор, спокойно може да продължи да си живее сама и някой ...да речем с по- добри възможности да и плаща масрафа и да не и се върти в къщата, да я посещава от време на време и тя да си е напълно свободна.
Баси самоповярвалият си...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c0c8b6cffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Отчаяни са защото повечето 10-15 години са били на свободния пазар - ресторантче с безплатна консумация и после в хотелската стая. Но ... на 30 годинки става все по-трудно и почват да търсят такива като теб.
Намери си някоя на 20, която да се изгражда като човек с теб.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: a3b0c3c554
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   Не е ли редно самотни стари ергени да не дават съвети по такива теми, след като себе си не са оправили?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 96a4c341e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   А е само мен ли не ме ебе кво работят жените? Аз съм заместник началник в цех за дървени материали, изкарвам 1200-500, работя в малък град. Никога не ме е вълнувало какво работи дадена жена, тия които изкарват повече от мен, едва ли биха ме погледнали изобщо..

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b2bd4ef866
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Въпроси, отговори, модели и съвети!? Това всичко е втора част от ребуса. Първо и основно как го чувстваш и възприемаш със собствените си сетива и разум. Не се познавате, а вече си представяш и чертаеш възможности. Няма жена която да не изпада в депресивни състояния- въпроса е колко забива и дълбае и в каква честота. Прецени да не се окажеш в ролята на домашен псилог- одушник на негативни състояния.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e1226adbc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Брато тази е от чаена. Запомни само едно от мен
При нещастен човек недей да търсиш щастие.
И аз помогна на две отчаяни. Като си Взеха хляба в ръцете чао чао
Намират си някой с мускули и татуси а ти оставаш с пръст в уста. И не може да се опомниш какво стана.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 1294c938a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Няма ли страст и тръпка не става работата. Звучи ми като брак по сметка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker